Followers

Proud To be One

Proud To be One

Monday, November 2, 2015

Asslamualaikum...

Mostly manusia ni...orang buat dia tak boleh, tapi dia buat orang boleh.
betul tak? or sis salah?
Yelah..sis tak cakap sis ni baik, sopan santun jauh sekali...sis pun kadang kadang ada masa mulot ni memang biadap terlampau sikit...kadang tak sedar pun masa menegur tu terkeluar kata-kat yang tak sedap didengar...mungkin biasa untuk kita...tapi TIDAK bagi orang lain...
bila kita menegur orang dengan cara tak elok, (means kita tak jaga hati orang tu walaupun orang tu kawan2 kita)..at the end, kita akan dapat teguran dengan cara yang sama dari orang lain...sebab hidup ni berputar...kan?
ni la yg sis maksudkan by "orang buat dia tak boleh, tapi dia buat orang boleh"...faham tak?
kau tegur salah orang dengan bahasa yang biadap...then kau kalau boleh nak suruh orang tegur kau baik2...ni sama je konsep dengan kau nak orang jaga hati kau, tapi kau sikit pun tak jaga hati orang,,, gitu la...
bukan nak kata orang2 macam ni tak baik, or tak elok buat kawan...tapi..kita patut give and take la...kalau kau guna bahasa elok, insyaAllah...kalau kau kene tegur pun, orang akan guna bahasa yang elok...

1 comment:

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "