Intern Sis

Assalamualaikum...

hallo... sis kat Kubang Kerian Kelantan ni.... alhamdulillah...sis selamat sampai sini semunggu yang lepas... haha..dah lama kan? sis intern kat HUSM...di Sekretariat Projek Variom Manusia...sis punya projek..sebijik-sebijik kena buat macam masa sis buat PSM sis kat UTM...haha..menghadap research paper....

sis duduk rumah sewa kat sini.... Noriks Guest House...sebelah rumah sis ada stable kuda... pagi2 kalau kat rumah, sis dengaralarm ayam berkokok, sini sis punya alarm bunyi kuda, tak lupa bunyik kambing biri-biri....hehehehe... pagi2 nak pergi kerja bertegur dengan kuda dulu..lagi2 kuda yang duduk dekat sekali dengan rumah....nama dia Zharib....katang tau zharib ni.... jalan depan sikit bertegur dengan mak lembu dan anaknya pulak...hahaha....nanti balik, jumpa mak lembu dulu...lepastu sampai rumah Zharib yang sambut.... seronok....

sis duduk berenam dalam rumah ni...semua classmate sis kat UTM... Teha, Anis, Erin, Ama dan Syukie.... kalau ikutkan 8 orang student Bioinfo yang praktikal kat USM ni... tapi Syifa dengan Kak Ja duduk rumah masing-masing... plus, Anis dan k.Ja intern kat Departmet Orthopedik....jauh sikit dengan department kami....so far, seminggu ni..alhamdulillah duduk kat sini...makanan pun, sis pelan-pelan adapt....haritu lunch, amik ayam masak lemak,, sis ingatkan pedas sebab sis nampak cili...tp.....sis menangis...manis.....hahaha..terkejut sis..... banyak pulak tu amik kuah...tapi nak tak nak, sis makan jugak habiskan.....kalau kami kurang barang, kami p je maidin depan hUSM tu..tapi, kami jalan kaki jelah...sebab, kami tada transport...kami pergi kerja pun jalan kaki.....memang kurus sis kat sini....kalau cakap pasal jarak..takde lah jauh..macam dari KTR pergi Fakulti Komputer tu jugak.....tak banyak beza....cuma, kereta jelah kiri kanan....berdezup laju...

ok..nanti sis update lagi....sis dah start banyak kerja ni...btw, sis rindu Johor..n semua yang kat Johor...family sis...and also family Daksies sis....

Comments

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

XPDCDaksies (PART 5)

Insidious 2 vs Sadako 2