Followers

Proud To be One

Proud To be One

Sunday, August 23, 2015

XPDCDaksies ( PART 9 )

Assalamualaikum...

dan akhirnya....sis berjaya jugak nak siapkan entry sis khas untuk XPDC Daksies ni... ini betul.... entry ni memang untuk hari last sis spend days with the Daksinatorz....hari yang sis kuatkan hati sis...jiwa raga sis...sebab sis tahu, sis tak jumpa diorang dah sem depan...*sis praktikal lah*...tapi sis emosi sebab sis ta dapat da nak jumpa dengan Faa and Nadia....sebab bila sis habis praktikal nanti, diorang pulak praktikal....sis emosi tau..*kesat air mata*

tarikh 15 Ogos....

Perancangan untuk tarikh ni, memang kami nak spend time kat Air Terjun Kota Tinggi....tapi kami gerak agak lambat...after boys solat jumaat..then, ke rumah Shuk sebab dye hantar kereta...mak dia nak guna....tapi kami yang sampai dulu even Shuk yang bertolak awal...kenapa?? dia tersekat dalam jam....bahahaha....paling best, melayan Azrif nyanyi lagu hindustan....Ya Allah..budak itu...Azrol pulak hurm..tak tahu nak cakap apa...dia membatu sajor...sis tak puas hati betul....nak dijadikan cerita, Mira pergi cari air dulu masa tunggu shuk....after that bila nak gerak, kereta Mira gerak dulu...dia boleh pulak pusing 2 kali kat kawasan rumah Shuk....sebab apa?? abang kendu noksss....hahahaha.....sampai kat Air Terjun bout 5 something....apa lagi...Mira dengan Baji awal2 dah terus terjun...kitorang terkapai-kapai lagi nak siap...tp seronok..ye lah main air kan...sis pulak dah lama memang nak main air....dua kali sis naik KL and cakap sis nak singgah A Famosa...dua kali tu jugak lah harapan sis hanya tinggal harapan...kami mampu pandu laju je kat situ...160kmph bak kata Maria....tp, sis mmg enjoy la sepanjang kat air terjun tu....



sis belanja 3 gambar kat air terjun ni keyh.... ada 1 video, syok amik video gambar, bergoyang bagai, Baji boleh tergelincir kat batu...dan paling best, biarlah Baji jatuh, yang lain sambung bergoyang...hahahaha...perangai masing-masing...orang kata, kawan biasa just amik tahu pasal kita, kawan baik makin pedajal kita...tak gittew? tp pedajal in a good way la...kannnn....lepas dah seronok seronok mandi semua, kami ke rumah sis....Mira gerak dulu...and sampai dulu dan masuk rumah dulu before tuan rumah sampai..itu lejen...haha...tak dinafikan.... kenapa ke rumah sis lagi? sis balik dah...so, 3 kali lah mereka mereka ni datang rumah sis... sis memang dah lama dah nak ajak diorang datang...and Allah makbulkan doa sis, plus Allah tambah dari satu hari jadi 3 hari berturut...alhamdulillah...  kat rumah, grls kena tolong masak...Izzat mmg dah janji nak tolong masak, maka dia pun ke dapur juga... sempat basuh baju diorang semua sementara tunggu masak...and diorang sempat main Jengga, and also as usual warewolf... mak sis cakap, dia tak kesah kalau budak2 tu nak datang banyak kali...dia seronok tengok budak2 tu makan...and pandai bawak diri... kan sis dah cakap, memang semua rumah pergi, daksies buat macam rumah sendiri....hehehe...

fokus bebenor main ye kalian
Sis nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada semua sebab sudi datang bertandang rumah sis...jangan serik ye... terima kasih pada Daksies2 yang drive kereta kemana-mana....terutama Izzat, Azrif and Mira.... lagi la yang drive dari jauh masa hari-hari pertama XPDC haritu... terima kasih banyak banyak... tahun depan, ada umur panjang, ada rezeki, Allah izinkan, kita buat XPDC 2.0 pulak..kali ni bawak jugak junior....yang penting kenalkan la junior pada sis...hehe... gittew... 

psst: sis rasa sis nak buat XPDCDaksies Xtra la...

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "