XPDCDaksies (PART 1)

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah.. Pada penghujung Syawal yang lepas...Daksinatorz buat julung-julung kalinya berkesempatan untuk beraya bersama...bukan senang dak buat XPDC ni jadi nyata.. awalnya, aku sendiri macam tak yakin..jadi ke tidak...tp, Allah izinkan perancangan tu menjadi.. Kun Fayakun..

7 Ogos - XPDC mula dimana Daksies yg berada di JB iaitu aku sendiri, Azrif dan Aiman mula berkumpul di rumah Bahzi Azwara Azman..selepas Zohor *lebih tepat lagi DUA jam setelah solat Jumaat ye* psst: sengaja aku boldkan DUA tu... kami bertolak ke Kulai...kenapa? pg jemput puteri lilin yg berada di dalam dilema...Auni Yuni...Shukri Ishah bertolak lambat sikit sebab dye sakan beraya di Batu Pahat...jadi dye amik keputusan bertolak pada malam yg sama menaiki bas..


Tiba di Kl, disambut oleh adik bibir Mungil--> Maria Adibah...*dye jual kiss proof kawan2..belilah..nak nombor pm iols*...kami ke Satay Sri Melaka...makan-makan dulu...lapor bak hang...sambil berborak entah apa-apa...sebelum check in di Malawati Times Inn untuk rehat and tido...that nyte, bilik girls kene kacau dengan boys yg sebok ketok pintu pukul 3 pagi...kacau orang tido sajor itu budak...act, boys pergi jemput Shuk kat TBS...

8 Ogos -

1st house --> Maria Adibah. Kami sampai dye belum mandi..dengan seluar katok watsoever....haha...hei..lama eh tunggu this girl siap.... tp, as always, every house daksies buat macam rumah sendiri...sampai je..terus bukak balang kuih...and habiskan pulak tu...HABISKAN ye...bersih...then, kami tunggu Izzat and Iwan...tunggu Kasha jugak, tp dye sangkut dalam traffic jam...rumah Maria kita makan yong taufu, mee sup...apa lagi ek? banyak jugak la...thanks Maria and family sebab sediakan macam2 makanan untuk perut2 Daksies...


2nd house --> Aiman Gojess. Sampai dah agak petang. dan as usual..perut daksies memang sentiasa ada ruang untuk makanan... Kasha pun ada sekali kat rumah Aiman.. Izzat and Iwan went to Yana's house first...cuz diorang nak balik awal buat preparation kat rumah diorang pulak...Thanks Aiman and family for having us...


3rd House --> Next stop..rumah Kasha di Rawang...omg..jauh sangat...lagi lah orang mcam aku yg memang tak pernah sampai Rawang.....lama sangat aku rasa...berya atas jalan bak kata Baji..siap nak tukar2 kuih dgn kereta sebelah....haha...but, sampai rumah Kasha, mama Kasha sempoi....layan bola...Kasha jamu kami dengan Nasi Ayam...yes, makan lagi....aint got no pic at Kasha's house...masing2 lupa ambil gambar...Mama Kasha ada ambil gambar...nanti kita minta Kasha post kat group naa...Thanks Kasha..nasi ayam sodap..siap berebut lagi....

4th house --> Plan asal nak ke rumah Liyana Izam...but sudden change terus ke Damansara sebab dah malam sangat...kami sampai dah dekat pukul 12malam... o_0...Damansara tu, rumah Izzat Safwan dan adik baymax nya Iwan Sofean...Ya Allah, Aiman drive mcam hape....dengan hujan lebat..Kasha dah hilang awal dah....laju eh dia drive...tp sampai, Izzat je yg ada, Iwan? dye p beraya...so malam tu tak jumpa pun watak utama movie BigHero 6...but, it's ok cuz kami jumpa BayMin...Nurin....BayMax abg, BayMin adik dy la kan...Thanks Izzat and Iwan...kem salam Nurin eh..act, rasa malam tu banyak je amik gambar kat rumah izzat, tp jumpa this one je...haha...


after that, masa untuk rehat...that nite,kami check in kat Sun Inns Hotel.....

psst: bersambung part 2....kang panjang berjela pula....~~~

Comments

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

XPDCDaksies (PART 5)

Insidious 2 vs Sadako 2