Followers

Proud To be One

Proud To be One

Saturday, August 22, 2015

Battle Cats Game..

Assalamulaikum...

hah...semalam kat twitter sis, sis ada cakap sis nak selit pasal game sikit...sebab, kalau sis sambung entry XPDC, takut ada yang malas nak baca...eh...padahal..orang tak kesah pun...entry kat blog kau kan...eheh...tak kira..tak kira...

ni gambar eceli hasil google..sis tak prtsc kat enpon sebab sis update guna lapy sis ye...

okey..jadi...nama game yang sis nak cerita ni macam hak tertera kat gambar atas...Battle Cats...serius at first, sis tengok Daksies Eqbal main kat ipad dia...masa tu orang lain tengah sibuk main warewolf...dye pun main warewolf jugak, tapi sementara tunggu giliran dia, dia main benda ni.... sis perhati je..macam-macam jenis kucing keluar...lawan dengan makhluk bumi...haha..

Game ni macam game plant vs zombie...more like kita kena jaga kubu kita sendiri dari dihancurkan lawan...dye ada banyak chapter...tapi 1st chapter, kene habiskan sampai dekat moon, baru nanti chapter 2 akan buka...

nampak tak kubu kucing tu? kubu tu kita kene protect...yg kucing bentuk bujur tu nama dya Tanker Cat...kuat..kalau dah upgrade jadi max, bentuk dye tukar jadi segiempat...kita kene lawan dengan makhluk bumi mcm orang kecik tu, badak and ular tu...kat kubu tu ada meriam kan? kalau kita press FIRE tu, nanti kubu tu tembak sampai kat line pink putus2 tu... eceli, jarak pink putus2 tu boleh tambah...kene upgrade...jangan risau, upgrade bukan pakai duit...pakai XP...beli kucing masa lawan je guna duit..tp, ta perlu internet pun main game ni...just kalau login setiap hari, ada lah habuan2 dye...kat situ je penggunaan data korang....

setiap kucing ada fungsi dia sendiri...kalau nak tahu kena baca description kucing tu...


see? tak susah pun mana pun kan? oh...berpunca dari Daksie Eqbal...maka Daksies lain yg main deat ipad dye mula la... first, Iwan download...then sis...esoknya, masa dekat yayasan, Azrif pulak download...followed by Baji adn Syuk...and Yana pun download sekali...Azrif paling laju main...haha...

okeh..sis rasa sis dah cerita apa yang sis nak cerita....lepas  ni sis nak sambung XPDCDaksies Part 8... jangan marah naa~ xoxo

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "