Posts

Showing posts from August, 2015

XPDCDaksies ( PART 9 )

Image
Assalamualaikum...

dan akhirnya....sis berjaya jugak nak siapkan entry sis khas untuk XPDC Daksies ni... ini betul.... entry ni memang untuk hari last sis spend days with the Daksinatorz....hari yang sis kuatkan hati sis...jiwa raga sis...sebab sis tahu, sis tak jumpa diorang dah sem depan...*sis praktikal lah*...tapi sis emosi sebab sis ta dapat da nak jumpa dengan Faa and Nadia....sebab bila sis habis praktikal nanti, diorang pulak praktikal....sis emosi tau..*kesat air mata*

tarikh 15 Ogos....

Perancangan untuk tarikh ni, memang kami nak spend time kat Air Terjun Kota Tinggi....tapi kami gerak agak lambat...after boys solat jumaat..then, ke rumah Shuk sebab dye hantar kereta...mak dia nak guna....tapi kami yang sampai dulu even Shuk yang bertolak awal...kenapa?? dia tersekat dalam jam....bahahaha....paling best, melayan Azrif nyanyi lagu hindustan....Ya Allah..budak itu...Azrol pulak hurm..tak tahu nak cakap apa...dia membatu sajor...sis tak puas hati betul....nak dijadikan cerita,…

XPDCDaksies ( PART 8 )

Image
Assalamualaikum...

Bismillahirahmanirrahim......nak jerit sikit ..... JDT menang oiii...org kampung...JDT menang... ok dah...

foine...sis hepi malam ni...jadi sis nak sambung PART 8...sebab kalau tunda nanti sis tak sambung pulak..psst: tahniah JDT...hehehe

ok...part 8 ni sis ingat sis nak gabung 3 hari punya cerita...tapi kita tengok, kalau panjang sangat nanti kat bawah tu sis suruh uolss p baca PART 9...faham kan?

korang : "hak ala ya mak"
sis : "kesah pulak...kikiki"

dialog atas tu Daksies baca, diorang faham la...keyh, abaikan...kita ke tarikh 13 Ogos la ye.... sebelah siang hari tersebut, Daksies ke Angsana Johor Bahru...ada makan-makan free...mesti pergi...perut daksies kan memang perlu di isi...kikiki... eceli, sambil makan sambil tengok persembahan anak murid Mira dari sekolah Sri Melati...*kalau salah betulkan sis keyh Daksies...Pm sis tau..* dan juga kumpulan Tari Aliff? ye ke...sis lupa...tapi cantik diorang menari...tak dinafikan lah tergugat juga sis yg…

Battle Cats Game..

Image
Assalamulaikum...
hah...semalam kat twitter sis, sis ada cakap sis nak selit pasal game sikit...sebab, kalau sis sambung entry XPDC, takut ada yang malas nak baca...eh...padahal..orang tak kesah pun...entry kat blog kau kan...eheh...tak kira..tak kira...

okey..jadi...nama game yang sis nak cerita ni macam hak tertera kat gambar atas...Battle Cats...serius at first, sis tengok Daksies Eqbal main kat ipad dia...masa tu orang lain tengah sibuk main warewolf...dye pun main warewolf jugak, tapi sementara tunggu giliran dia, dia main benda ni.... sis perhati je..macam-macam jenis kucing keluar...lawan dengan makhluk bumi...haha..
Game ni macam game plant vs zombie...more like kita kena jaga kubu kita sendiri dari dihancurkan lawan...dye ada banyak chapter...tapi 1st chapter, kene habiskan sampai dekat moon, baru nanti chapter 2 akan buka...
nampak tak kubu kucing tu? kubu tu kita kene protect...yg kucing bentuk bujur tu nama dya Tanker Cat...kuat..kalau dah upgrade jadi max, bentuk dye tuk…

XPDCDaksies ( PART 7 )

Image
Assalamualaikum...

sis update entry Part 7ni sambil tengok Pirate of Caribbean kat TV3... jadi maafkan kalau ada tertypo ke atau keserabutan ayat ke...maklumla..sis suka tengok Johnny Depp...  hikhik...

jadi this part untuk 12 Ogos... kita skip siang...and terus ke malam la...sebab siang tade apa pun selain training hard... yehet~

1st house --> Nadia.

before maghrib kitorang bertolak...Nad drop kami kat 1 surau untuk solat before proceed ke rumah dia... rumah Nad pun, alhamdulillah...makanan tak mengecewakan... karipap jadi rebutan hangat ye...jangan tak tahu...ada air permintaan Mira ye...jd rebutan juga...haha....special order katanya...kita makan sambil tengok cerita hantu ye..masing2 fokus kat tv... tak silap cerita Conjuring...dan terjerit-jerit..ahaksss... Thanks Nad and family..xoxo



next house -- > Shukri Ishah

makan nasik ayam!!! dan lokasi permainan warewolf paling bising melampau terlampau....hahaha...sangat2 la bingit masa ni...sampai mak shuk naik tangga tengok apa …

XDPCDaksies (PART 6)

Image
Assalamualaikum..

wow....jauh jugak ni sampai dah PART 6...hopefully tade yg meluat baca... first of all,minta maaf banyak2 sebab buat entry bertubi-tubi ni...eheh 😇😇😇

okeh...kita move on ke tarikh 11 Ogos....XPDC ni makan hari sebab banyak rumah...and dekat Johor, tak dapat nak all out dari siang ke malam..sebab siang Mira,  Ebal and Abang Din kerja..sebab tu kitorang gerak malam je....

so untuk sebelah siang..kami semua ke Yayasan Warisan Johor... untuk apa? biarlah menjadi rahasia kami The Daksinatorz....sis memang tak nak cerita apa jadi kat Yayasan..yang sis nak cerita adalah selepas itu...haha...kami makan tengahari...*bukan lunch tapi brunch...sebab dari pagi tak makan...* di Restoran ZZ Sup Tulang... superb la makan kat situ...nyaman pun nyaman...sodap pun sodap...tak rugi la...kalau tak, takkan lah Maria makan gearbox dengan lahapnya....hahaha...*oh, btw, aq conpius ejaan gearbox tu..pahampaham jela* ....nak jadi cerita, hujan pun turun...lebat.... so, lepas makan sementar…

XPDCDaksies (PART 5)

Image
Assalamualaikum...

kita still dekat 10 Ogos lagi ye...sambung keyh...ready?

Eceli...sis dah start lupa-lupa sikit bila dah balik UTM untuk part 5 ni... apa yang sis yakin...*gittew ayat dia* ....siap mcj kat group eh tanya pasal perjalanan XPDC after sampai UTM..gigih tau... kami check in hostel dah petang dah waktu itu.... pendekkan cerita, Daksies yg memang ada kat UTM --> Ali Bulan yang amikkan kunci bilik kami....so kami datang tinggal masuk je...kami dapat 4 bilik...2 bilik boys kat S05 and dua bilik girls kat S12... oh..kami stay kat KTC ye... bilik boys dengarnya menghadap antara satu sama lain..so there's no problem with that... bilik girls, satu kat aras atas, and satu kat aras bawah... so payah sikit...tilam ada tiga je..cuz 1 bilik double..and 1 bilik single.. girls ada 7 org..jd ada masalah sikit....then kami decide, amik tilam kat bilik atas bawak bilik bawah....bentang tiga tilam atas lantai...but problem belum solve lg pun...jap g sis cerita k...

that nyte, kami …

XPDCDaksies (PART 4)

Image
Assalamualaikum....

ok..lets proceed to Part 4 of XPDCDaksies... lokasi kita ? yup... Felda Lok Heng Timur, Kota Tinggi... rumah siapa? yes...rumah Abang Am... kikikiki...

10 Ogos - Pagi tu, girls yang dah bangun pagi ke dapur....helping Mira's mom....buat cempedak goreng..pisang goreng..air teh susu terlebih manis....teh o... and highlight --> Nasi Lemak Ayam Goreng.... sodap weh ayam goreng!!! After breakfast, mandi and everything...packing barang and siap-siap nak ke sekolah...Mira ada training dengan pra sekolah..kitorang datang menyibuk...and adalah training sikit kat situ....before that, as usual lah...amik gambar dulu...terima kasih Mira and mom sudi tumpangkan Daksies bermalam and makan kat rumah



haha....habes Lok Heng, nak ke Felda Taib Andak...rumah Auni yuni...dan di sini kontroversi bermula.... sepatutnya ke rumah sis semula, cuz sis nak tukar baju dalam beg..nak ke Taib Andak tu satu jalan je sebenarnya dgn rumah sis, thats y la sis nak balik rumah dulu sekejap....…

XPDCDaksies (PART 3)

Image
Assalamualaikum...

Seperti yang sis janjikan...sis sambung cerita XPDC sis penghujung Syawal yg lepas... Part 3 pulak... dah ready nak bersama sis? hahaha...ngek je..

k...kita sambung...for those yg tak baca lg Part 1 andPart 2 boleh la tekan kat tulisan berwarna tu ye...

tiba mana kita tadi? oh..kami dah sampai JB malam tu....siapa yg menanti kami??
1. Amirul Leviosa
2. Abang Din and his fiancee
3. Fafa Altamirano
4. Superb Nadia
5. Eqbal Hamdi
6. Azrol devavoom

Ebal and Azrol tunggu kat Kota...rumah Ebal...yg lain, tunggu kami kat McD....maka, lokasi perkumpulan...McD la....act malam tu ada 3 lokasi rumah...but for the first 2 house, kena pecah dua...sebab tak sempat kalau semua pergi...

1st group ke rumah sis...di Penggeli Timur....yg datang bertandang ke rumah sis is Izzat, Iwan, Maria, Abang Din and his fiancee, Bahzi, and Shuk... oh..btw, Aiman tak join untuk XPDC Daksies di JB, sebab dia kene balik UTM, terlibat dengan Fesko katanya....but, he lend us his car....thank you so mu…

XPDCDaksies (PART 2)

Image
Assalamualaikum...

okeh...finish Part 1...kita sambung Part 2...

9 Ogos - That morning, kami breakfast kat restoran favourite Iwan, Original Kayu Nasi Kandar Restaurant. Then, check out dari Sun Inns Hotel, kami terus ke rumah Izzat semula...alah, dekat je pun...dok rumah Izzat sekejap..sekejap sangat...cuz terus nak shoot rumah Yana...

Kami sampai rumah Yana dalam tengahari.... masuk rumah..bau sedap je...haha....berkesempatan temu mata with Liyana's dad....kat rumah Liyana, pun makan banyak...ada roti jala...ada nasik, pilih je...pilih...first time
aku tahu rupanya diorang makan rotijala dengan kuah durian...eh..itu ke namanya? entah..yg penting something yg berdurian...kita kat johor, makan roti jala cecah kari awaksss..... hahaha....mama liyana cantik sangat....that's y anak dye somel...


Before heading back to Johor, kami tunggu Izzat jemput Kasha first...then baru kami ke Damansara semula, sumbat Izzat and Iwan's belongings...then pergi jemput Maria Adibah pulak... b…

XPDCDaksies (PART 1)

Image
Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah.. Pada penghujung Syawal yang lepas...Daksinatorz buat julung-julung kalinya berkesempatan untuk beraya bersama...bukan senang dak buat XPDC ni jadi nyata.. awalnya, aku sendiri macam tak yakin..jadi ke tidak...tp, Allah izinkan perancangan tu menjadi.. Kun Fayakun..

7 Ogos - XPDC mula dimana Daksies yg berada di JB iaitu aku sendiri, Azrif dan Aiman mula berkumpul di rumah Bahzi Azwara Azman..selepas Zohor *lebih tepat lagi DUA jam setelah solat Jumaat ye* psst: sengaja aku boldkan DUA tu... kami bertolak ke Kulai...kenapa? pg jemput puteri lilin yg berada di dalam dilema...Auni Yuni...Shukri Ishah bertolak lambat sikit sebab dye sakan beraya di Batu Pahat...jadi dye amik keputusan bertolak pada malam yg sama menaiki bas..


Tiba di Kl, disambut oleh adik bibir Mungil--> Maria Adibah...*dye jual kiss proof kawan2..belilah..nak nombor pm iols*...kami ke Satay Sri Melaka...makan-makan dulu...lapor bak hang...sambil berborak entah apa-apa...sebelum …
Image
Assalamualaikum...

ai is...ai dun know...
hati aku sakit...hati aku pedih...hati aku rindu..hati aku takot..
aku kata aku move on...but im not..aku ego kat diri sendiri...
aku nmpk dye borak...kadang2 aku mampu baca je...terasa nak menegur tapi tak mampu...jari ni berat nak menaip...walaupun realiti angkat dan tekan je kat keyboard or keypad.....aku  sedih
sebab aku rindu..rindu nak borak dengan dia macam aku borak dengan dia dulu..
tp dye pernah pesan...jgn pandang belakang...
aku buat apa?
aku pandang jugak belakang padahal aku patut jalan..
ye..aku mmg jalan...tp aku jalan dgn membawa sekali semua tu..ah sudah..alasan lagi...
bukan tak pernah terserempak...
tp sama ada hanya satu ayat...ataupun aku buat-buat tak nampak...
tp Allah je tahu mcm mana aku nak sangat borak dengan kau..
cuma rasa takot tu...selubungi aku...rasa salah tu banyak sangat..
u've been such a great friend...but im the one who've ruined everything..
im the bad guy in this friendship...