Life As A Daksinatorz

Assalamualaikum...

Its been month tak menulis...eh..silap..tak menaip......takdelah..bohong...aku menaip je..tapi bukan kat blog....aku menaip assingment, menaip report PSM dan pelbagai lagi yang memerlukan taipan....gittew...

Idea hari ni? hurm...aku baru lepas tengok Pitch Perfect 2...tengok online...first tengok dengan Bahzi, Ebal and Azrol....act, agak lambat jugaklah baru  dapat tengok...*believe it or not, FF7 tu pun aku tak tengok lagi....sedih bak hang!* overall...aku memang suka dengan movie ni...from the fisrt one...lagu2 yg diorang cover dalam movie tu boleh main dua tiga lapan sepuloh kali kat telinga ni....
Apa yang aku nak kongsi rini sebab Pitch Perfect 2 ni mcm ada kaitan dengan Citra Daksina...eh? apa Citra Daksina?? Citra Daksina tu a dance group...consist of extreme sweet sour annoying people...haha...

The beginning of my life as a Daksinators was a bit hard. I know no one kecuali Fahmi...Fahmi dengan Mira orang yang bertanggungjawab masukkan aku dalam dunia tarian semula..selepas aku memang bercadang untuk tak nak join pas sekolah....then aku mula kenal Cat, Fit, Caoi, Abg Din, Soraya, Amy, Adele, Pesot, Kak Acim, Kak Fiza and Kak Ain....ni semua senior senior.... lepastu masuk tahun 2 di Utm, new students come...so kita dapat junior lah kan....

dari situ mula perkenalan dengan Shuk, Fafa, Nadia, Aiman and Akmal.. tak lupa Kak Ain (different kak ain)....masa batch ni, kitorang tak aktif menari untuk Citra Daksina.... but our passion to dance tinggi...sekali je menari bawak nama Citra Daksina...itupun untuk Fesko...then, CD senyap...no training, no gathering... fortunately masa tu aku dengan Fahmi in charge untuk kelab kebudayaan kat kolej... dari situ kita form another dance group bawah kelab...name Lazuardi (*credit untuk Akmal)...so, dengan group ni lah kitorang pergi buat show..even hanya ada 8 orang....kak Ain banyak tolong buat koreografi...latihan kat K01,KTR....baju semua susah sangat nakdapat kebenaran pinjam kat UK...so, kitorang kumpul duit, beli sendiri....buat baju lelaki and perempuan...barang make up pun sama....beli and pakai sama-sama....mungkin bonding batch ni rapat dekat sini...dalam Lazuardi....then tak lama, we got newcomers dalam Lazuardi...Ebal Hamdi and of course Auni...at first macam bajet2 malu bagai..padahal....hurmmm paham2 sendiri......tiap kali jumpa macam orang gila...training pun entah apa-apa je....then, waktu tu la things happen.....kitorang involve dalam accident...(*no one died)...alhamdulillah..masa tu dalam perjalanan untuk pergi show.....dan kami juga hilang Akmal selepas kejadian ni....*bukan hilang macam yg korang pk...hilang means dia stop menarilah....kindda sad cause, Kak Ain pun dah graduate masa ni....

Then, tahun 3 aku kat UTM.... ramai sangat!! ramai sangat junior!! The Daksinators......Ali, Izzat, Iwan, Bahzi, Azrif, Azrol, Liyana, Kasha,Tracy, Maria....masa first jumpa aku baru balik dari Aussie...time ni Fahmi dah get closed dengan diorang....aku masih merangkak nak rapat....tapi alhamdulillah...we get along so damn well...masih lagi dalam proses kenal-kenal...gittew....Izzat dia somehow cool dan tegas (*begong sikit kekadang) compared to Iwan yang mcm budak2 sangat (*plus baymax yang sangat scary bila moody)...kalau Ali pulak, nampak je sopan..tapi kalau dah makan, hilang sopan dia..if you know what I mean....Bahzi..the oldest among Junior Daksinators...tp first kenal, korang takkan dapat agak yg dia paling tua dan paling gila....Azrif pulak bila cakap dia ada slang sikit bak kata Kasha...dia siap introduce his GF to us...Rosie namanya..and now dah kamceng gak dengan kitorang even dy belajar kat UTHM sana...Azrol, pendiam orangnya, tapi dia ni makin lama kenal makin pandai carut orang....haha...Liyana...manis macam gula...mcm sorang member nama Madi.....at ease kalau cakap dengan dia..plus cantik..dy serabai pun dye cantik...haha...Kasha, the youngest among the Daksinators...and the most fierce one...dengan aku sekali pun cuak kalau dia marah....Tracy tak banyak muncul dalam wassap, tpi dia sentiasa tahu apa yang berlaku...haha...faham tak??..dia jenis spontaneous speaker...dan melatah...kekeke....Maria....mama G kitorang panggil....dia yang paling bising, paling kuat makan among the girls, and paling gangster jugak.....ni masih lagi basic surface yang aku kenal diorang..and Im still learning...Shuk, first nampak ramai yg assume die jenis lembut...tapi tidak ye...pendengar and geng yang setia...itu apa yang aku boleh conclude pasal adik aku sorang ni...Aiman pulak jenis selamba...dia buat lawak pun guna muka selamba dia....gojes la konon....tapi kadang bila dye sound, or perli..makan dalam jugak la....Eqbal Hamdi, periang, most of the time dya ni mood maker dalam group...pelawak  dalam group..ada hidden talent..(koreografer jugak)...Faa, manja and gila compared to Nad..diorang mmg always together tak kira g mana-mana pun.......Auni pulak..hahaha...yang ni dye develop perangai dye diam-diam.....dekat SRM dia lain..dekat CD dia lain..tekejut mak....hahaha.....ratu carut dalam kumpulan........bonding dgn diorang alhamdulillah...pada aku kuat...itu rasa dalam hati aku...tak tahu mcm mana rasa hati diorang....kimia pun kuat...everything...InsyaAllah...

Aku dah nak grad tahun depan..InsyaAllah...and aku takot sebenarnya...beberapa hari sebelum ni ada meeting...ikut hati aku tak nak datang meeting tu..cuz aku tahu Mira mesti ckp pasal next event and pertandingan and aku takkan dapat join cuz aku LI....dat nite, aku sedih sebenarnya....hahahaha....yelah, kta tak tahu apa akan jadi lepasni....apa jadi pada masa depan....hopefully, everything will be fine...kita hanya merancang, Allah yang menentukan...ye dak... panjang pulak aku membebel....tapi itulah...dats y bila aku tengok pitch pefect aku emosi banyak.....and I really hope that I can perform with them on stage, dalam pertandingan ke maybe ,masa final sem aku nanti as my goodbye performance....  with them...only them... eh, tp ad junior baru...termasuklah sekali...insyaAllah dapat get along jugak...kekeke...

Bye~

Comments

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

XPDCDaksies (PART 5)

Insidious 2 vs Sadako 2