Followers

Proud To be One

Proud To be One

Thursday, December 17, 2015

People Change


 Assalamualaikum 

People change.Yes they do.Do not expect that they gonna be the same.
That person who used to be good to you, used to help you, you to laugh with you,
used to tell you story or anything,
with a blink of an eye, just change to a total damn awful person.

People change. Yes they do. Do not expect that they will stay the same.
That person who you used to hate the most, you used to yell at he/she, you used to be annoyed at any things that she/he had done...
with a blink of an eye, become the most cherished person in your life 

People change. Yes they do.
Don't expect that everyone gonna like you.
that everyone gonna love you
that everyone will treat you the same as you treat them

If you know something is wrong with your friendship, or your relationship
don't just stand there doing nothing
don't just sit and think that you got nothing to do with it
SOLVE it.
Find where the heck is the problem.
If it from you, yourself,
try to change it
even thought you don't like it
be a better person
throw away your ego if you need to
 don't hold back
and dont just simply said that "ah, it's just me..i've always been like this"
 just Change
 for the sake of your friendship
 




 

Monday, November 2, 2015

Asslamualaikum...

Mostly manusia ni...orang buat dia tak boleh, tapi dia buat orang boleh.
betul tak? or sis salah?
Yelah..sis tak cakap sis ni baik, sopan santun jauh sekali...sis pun kadang kadang ada masa mulot ni memang biadap terlampau sikit...kadang tak sedar pun masa menegur tu terkeluar kata-kat yang tak sedap didengar...mungkin biasa untuk kita...tapi TIDAK bagi orang lain...
bila kita menegur orang dengan cara tak elok, (means kita tak jaga hati orang tu walaupun orang tu kawan2 kita)..at the end, kita akan dapat teguran dengan cara yang sama dari orang lain...sebab hidup ni berputar...kan?
ni la yg sis maksudkan by "orang buat dia tak boleh, tapi dia buat orang boleh"...faham tak?
kau tegur salah orang dengan bahasa yang biadap...then kau kalau boleh nak suruh orang tegur kau baik2...ni sama je konsep dengan kau nak orang jaga hati kau, tapi kau sikit pun tak jaga hati orang,,, gitu la...
bukan nak kata orang2 macam ni tak baik, or tak elok buat kawan...tapi..kita patut give and take la...kalau kau guna bahasa elok, insyaAllah...kalau kau kene tegur pun, orang akan guna bahasa yang elok...

Tuesday, October 6, 2015



Sssup.
Lately asyik dengar lagu dari Got7.Lagu "A" dengan "Just Right".
 Berulang kali sis dengar tanpa jemu.
Currently attached dengan group tu.
"Just right" tu lirik dia Sis suka.
Rentak dia, and mv dia sekali

Sis suka Bambam, Jb and of course la Jackson.
Macam sis suka Yong Hwa (CNBlue).
Macam sis suka Kris, Luhan,Tao dengan Chanyeol (EXO)
Macam sis suka Shindong (SuJu)
eh..sis tak bias eh..sis tak kesah pun paras rupa..hahahahaha...


Eh.......Wait!!! Sis bukan peminat Kpop yg hardcore keyh.
Sis dengar n enjoy lagu yang Sis rasa Sis suka je.
K bye~

Sunday, September 6, 2015



Brace yourself Hidayu...it wont be long... you'll gonna make it... InsyaAllah...
Just pray and pray.
cause you know that Allah knew everything
every single thing in your mind
and in your heart
Don't be sad
Smile Dayue
just smile

Friday, September 4, 2015

Intern Sis

Assalamualaikum...

hallo... sis kat Kubang Kerian Kelantan ni.... alhamdulillah...sis selamat sampai sini semunggu yang lepas... haha..dah lama kan? sis intern kat HUSM...di Sekretariat Projek Variom Manusia...sis punya projek..sebijik-sebijik kena buat macam masa sis buat PSM sis kat UTM...haha..menghadap research paper....

sis duduk rumah sewa kat sini.... Noriks Guest House...sebelah rumah sis ada stable kuda... pagi2 kalau kat rumah, sis dengaralarm ayam berkokok, sini sis punya alarm bunyi kuda, tak lupa bunyik kambing biri-biri....hehehehe... pagi2 nak pergi kerja bertegur dengan kuda dulu..lagi2 kuda yang duduk dekat sekali dengan rumah....nama dia Zharib....katang tau zharib ni.... jalan depan sikit bertegur dengan mak lembu dan anaknya pulak...hahaha....nanti balik, jumpa mak lembu dulu...lepastu sampai rumah Zharib yang sambut.... seronok....

sis duduk berenam dalam rumah ni...semua classmate sis kat UTM... Teha, Anis, Erin, Ama dan Syukie.... kalau ikutkan 8 orang student Bioinfo yang praktikal kat USM ni... tapi Syifa dengan Kak Ja duduk rumah masing-masing... plus, Anis dan k.Ja intern kat Departmet Orthopedik....jauh sikit dengan department kami....so far, seminggu ni..alhamdulillah duduk kat sini...makanan pun, sis pelan-pelan adapt....haritu lunch, amik ayam masak lemak,, sis ingatkan pedas sebab sis nampak cili...tp.....sis menangis...manis.....hahaha..terkejut sis..... banyak pulak tu amik kuah...tapi nak tak nak, sis makan jugak habiskan.....kalau kami kurang barang, kami p je maidin depan hUSM tu..tapi, kami jalan kaki jelah...sebab, kami tada transport...kami pergi kerja pun jalan kaki.....memang kurus sis kat sini....kalau cakap pasal jarak..takde lah jauh..macam dari KTR pergi Fakulti Komputer tu jugak.....tak banyak beza....cuma, kereta jelah kiri kanan....berdezup laju...

ok..nanti sis update lagi....sis dah start banyak kerja ni...btw, sis rindu Johor..n semua yang kat Johor...family sis...and also family Daksies sis....

Sunday, August 23, 2015

XPDCDaksies ( PART 9 )

Assalamualaikum...

dan akhirnya....sis berjaya jugak nak siapkan entry sis khas untuk XPDC Daksies ni... ini betul.... entry ni memang untuk hari last sis spend days with the Daksinatorz....hari yang sis kuatkan hati sis...jiwa raga sis...sebab sis tahu, sis tak jumpa diorang dah sem depan...*sis praktikal lah*...tapi sis emosi sebab sis ta dapat da nak jumpa dengan Faa and Nadia....sebab bila sis habis praktikal nanti, diorang pulak praktikal....sis emosi tau..*kesat air mata*

tarikh 15 Ogos....

Perancangan untuk tarikh ni, memang kami nak spend time kat Air Terjun Kota Tinggi....tapi kami gerak agak lambat...after boys solat jumaat..then, ke rumah Shuk sebab dye hantar kereta...mak dia nak guna....tapi kami yang sampai dulu even Shuk yang bertolak awal...kenapa?? dia tersekat dalam jam....bahahaha....paling best, melayan Azrif nyanyi lagu hindustan....Ya Allah..budak itu...Azrol pulak hurm..tak tahu nak cakap apa...dia membatu sajor...sis tak puas hati betul....nak dijadikan cerita, Mira pergi cari air dulu masa tunggu shuk....after that bila nak gerak, kereta Mira gerak dulu...dia boleh pulak pusing 2 kali kat kawasan rumah Shuk....sebab apa?? abang kendu noksss....hahahaha.....sampai kat Air Terjun bout 5 something....apa lagi...Mira dengan Baji awal2 dah terus terjun...kitorang terkapai-kapai lagi nak siap...tp seronok..ye lah main air kan...sis pulak dah lama memang nak main air....dua kali sis naik KL and cakap sis nak singgah A Famosa...dua kali tu jugak lah harapan sis hanya tinggal harapan...kami mampu pandu laju je kat situ...160kmph bak kata Maria....tp, sis mmg enjoy la sepanjang kat air terjun tu....



sis belanja 3 gambar kat air terjun ni keyh.... ada 1 video, syok amik video gambar, bergoyang bagai, Baji boleh tergelincir kat batu...dan paling best, biarlah Baji jatuh, yang lain sambung bergoyang...hahahaha...perangai masing-masing...orang kata, kawan biasa just amik tahu pasal kita, kawan baik makin pedajal kita...tak gittew? tp pedajal in a good way la...kannnn....lepas dah seronok seronok mandi semua, kami ke rumah sis....Mira gerak dulu...and sampai dulu dan masuk rumah dulu before tuan rumah sampai..itu lejen...haha...tak dinafikan.... kenapa ke rumah sis lagi? sis balik dah...so, 3 kali lah mereka mereka ni datang rumah sis... sis memang dah lama dah nak ajak diorang datang...and Allah makbulkan doa sis, plus Allah tambah dari satu hari jadi 3 hari berturut...alhamdulillah...  kat rumah, grls kena tolong masak...Izzat mmg dah janji nak tolong masak, maka dia pun ke dapur juga... sempat basuh baju diorang semua sementara tunggu masak...and diorang sempat main Jengga, and also as usual warewolf... mak sis cakap, dia tak kesah kalau budak2 tu nak datang banyak kali...dia seronok tengok budak2 tu makan...and pandai bawak diri... kan sis dah cakap, memang semua rumah pergi, daksies buat macam rumah sendiri....hehehe...

fokus bebenor main ye kalian
Sis nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada semua sebab sudi datang bertandang rumah sis...jangan serik ye... terima kasih pada Daksies2 yang drive kereta kemana-mana....terutama Izzat, Azrif and Mira.... lagi la yang drive dari jauh masa hari-hari pertama XPDC haritu... terima kasih banyak banyak... tahun depan, ada umur panjang, ada rezeki, Allah izinkan, kita buat XPDC 2.0 pulak..kali ni bawak jugak junior....yang penting kenalkan la junior pada sis...hehe... gittew... 

psst: sis rasa sis nak buat XPDCDaksies Xtra la...

Saturday, August 22, 2015

XPDCDaksies ( PART 8 )

Assalamualaikum...

Bismillahirahmanirrahim......nak jerit sikit ..... JDT menang oiii...org kampung...JDT menang... ok dah...

foine...sis hepi malam ni...jadi sis nak sambung PART 8...sebab kalau tunda nanti sis tak sambung pulak..psst: tahniah JDT...hehehe

ok...part 8 ni sis ingat sis nak gabung 3 hari punya cerita...tapi kita tengok, kalau panjang sangat nanti kat bawah tu sis suruh uolss p baca PART 9...faham kan?

korang : "hak ala ya mak"
sis : "kesah pulak...kikiki"

dialog atas tu Daksies baca, diorang faham la...keyh, abaikan...kita ke tarikh 13 Ogos la ye.... sebelah siang hari tersebut, Daksies ke Angsana Johor Bahru...ada makan-makan free...mesti pergi...perut daksies kan memang perlu di isi...kikiki... eceli, sambil makan sambil tengok persembahan anak murid Mira dari sekolah Sri Melati...*kalau salah betulkan sis keyh Daksies...Pm sis tau..* dan juga kumpulan Tari Aliff? ye ke...sis lupa...tapi cantik diorang menari...tak dinafikan lah tergugat juga sis yg memang tak pandai menari ni...sobsob...da la tak pandai menari, sem depan tak dapat menari pulak tu...hurmmmmm...okeyh abaikan...lepas dari angsana, kitorang macam biasa, balik dan training dekat Azah....Azah tu mmg dah jadi tempat official Daksies training....nak dapat bilik cermin...hurm..aircond rosak...memang spa lah dalam tu...Daksies pulak ramai yg bukak waterfall masa training...belum apa-apa pun kadang dah bukak....faham tak?? hehehehe

okeh..sebelah malamnya, Izzat ke Larkin...hantar annoying duo nak balik KL...siapa? Iwan dan Maria.... bila Maria balik, dye jadi senyap sikit...Maria jenis banyak cakap...jadi salu riuh..bila dia tade...something missing....gittew ayat sis....

next 14 Ogos...sebelah pagi macam biasa, training dan training...sebelah malam pulak ,  after training sekejap, kitorang bertolak ke Umall...tengok wayang kononnya...cerita U.N.C.L.E... Eqbal kata best macam Kingsman...aku pun percaya..k foine kita tengok....Auni Yuni dah terlentok-lentok dah tengok...sis yang tak pernah-pernah tido dalam panggung pun, hurmmm....selamat berlayar...... Faa pun tido... Nadia lagi sedap....sebelah sit dia kosong...dia baring terus.....selesa sungguh....kalau tak silapMira ada melatah dalam panggung....haha...tapi rasa rugi...cuz pada sis, cerita tu sangat tak best....lambat sangat jalan cerita dia...plus mungkin sebab sis ngantuk sangat kot...dah la sejuk kemain... after tengok wayang, kitorang ke restoran Aliff....makan2 isi perut...dan main warewolf lagi tanpa jemu....sis rasa sapa yang tak pernah main warewolf tu, cuba la main...kalau boleh dalam 5 orang....baru seronok....

sis rasa untuk hari terakhir sis dengan diorang ni, sis sambung Part 9 eh.... hehehe...last...sis janji...last update pasai XPDC... mmuuaahh sikit..kikiki

Battle Cats Game..

Assalamulaikum...

hah...semalam kat twitter sis, sis ada cakap sis nak selit pasal game sikit...sebab, kalau sis sambung entry XPDC, takut ada yang malas nak baca...eh...padahal..orang tak kesah pun...entry kat blog kau kan...eheh...tak kira..tak kira...

ni gambar eceli hasil google..sis tak prtsc kat enpon sebab sis update guna lapy sis ye...

okey..jadi...nama game yang sis nak cerita ni macam hak tertera kat gambar atas...Battle Cats...serius at first, sis tengok Daksies Eqbal main kat ipad dia...masa tu orang lain tengah sibuk main warewolf...dye pun main warewolf jugak, tapi sementara tunggu giliran dia, dia main benda ni.... sis perhati je..macam-macam jenis kucing keluar...lawan dengan makhluk bumi...haha..

Game ni macam game plant vs zombie...more like kita kena jaga kubu kita sendiri dari dihancurkan lawan...dye ada banyak chapter...tapi 1st chapter, kene habiskan sampai dekat moon, baru nanti chapter 2 akan buka...

nampak tak kubu kucing tu? kubu tu kita kene protect...yg kucing bentuk bujur tu nama dya Tanker Cat...kuat..kalau dah upgrade jadi max, bentuk dye tukar jadi segiempat...kita kene lawan dengan makhluk bumi mcm orang kecik tu, badak and ular tu...kat kubu tu ada meriam kan? kalau kita press FIRE tu, nanti kubu tu tembak sampai kat line pink putus2 tu... eceli, jarak pink putus2 tu boleh tambah...kene upgrade...jangan risau, upgrade bukan pakai duit...pakai XP...beli kucing masa lawan je guna duit..tp, ta perlu internet pun main game ni...just kalau login setiap hari, ada lah habuan2 dye...kat situ je penggunaan data korang....

setiap kucing ada fungsi dia sendiri...kalau nak tahu kena baca description kucing tu...


see? tak susah pun mana pun kan? oh...berpunca dari Daksie Eqbal...maka Daksies lain yg main deat ipad dye mula la... first, Iwan download...then sis...esoknya, masa dekat yayasan, Azrif pulak download...followed by Baji adn Syuk...and Yana pun download sekali...Azrif paling laju main...haha...

okeh..sis rasa sis dah cerita apa yang sis nak cerita....lepas  ni sis nak sambung XPDCDaksies Part 8... jangan marah naa~ xoxo

Friday, August 21, 2015

XPDCDaksies ( PART 7 )

Assalamualaikum...

sis update entry Part 7ni sambil tengok Pirate of Caribbean kat TV3... jadi maafkan kalau ada tertypo ke atau keserabutan ayat ke...maklumla..sis suka tengok Johnny Depp...  hikhik...

jadi this part untuk 12 Ogos... kita skip siang...and terus ke malam la...sebab siang tade apa pun selain training hard... yehet~

1st house --> Nadia.

before maghrib kitorang bertolak...Nad drop kami kat 1 surau untuk solat before proceed ke rumah dia... rumah Nad pun, alhamdulillah...makanan tak mengecewakan... karipap jadi rebutan hangat ye...jangan tak tahu...ada air permintaan Mira ye...jd rebutan juga...haha....special order katanya...kita makan sambil tengok cerita hantu ye..masing2 fokus kat tv... tak silap cerita Conjuring...dan terjerit-jerit..ahaksss... Thanks Nad and family..xoxo

ni muka budak2 parking depan tv


next house -- > Shukri Ishah

makan nasik ayam!!! dan lokasi permainan warewolf paling bising melampau terlampau....hahaha...sangat2 la bingit masa ni...sampai mak shuk naik tangga tengok apa jadi kat atas....ya Allah...main warewolf ta ingat dunia...Maria paling aktif...sebab dia knight....tuduh sini..tuduh sana...paling kelakar, Nad jadi warewolf..tapi sebab dy mcm pelik..terus org lain dapat detect....haha...then, Mira melatah...tolak kepala Fafa....haha...itu kelakar eh....dengan Maria sibok nak beli barang...gigih la aku teman dia jalan kaki p kedai...dua kedai eh pergi..tak jadi beli sebab dy tak nak...sabar je la.................... ali org first makan....tanpa berkata apa..dan hanya tersenyum menunjukkan gigi...siyes....shuk, nasi ayam sedap..cakap kat mak terima kasih daun keladi..nanti2 boleh la masak lagi... =D


lepas rumah shuk..before balik singgah pam minyak sekejap...membeli aiskrim...maseh ijat... tapi tak habes kat situ ye....kami ke Danga....buat apa?? KARAOKE... bila dah karaoke paham2 je lah...



next day? Kat PART 8 la...

psst: aku rasa macam sampai PART 10 je weh...tape..dah nak habes dah...kul kul...

XDPCDaksies (PART 6)

Assalamualaikum..

wow....jauh jugak ni sampai dah PART 6...hopefully tade yg meluat baca... first of all,minta maaf banyak2 sebab buat entry bertubi-tubi ni...eheh 😇😇😇

okeh...kita move on ke tarikh 11 Ogos....XPDC ni makan hari sebab banyak rumah...and dekat Johor, tak dapat nak all out dari siang ke malam..sebab siang Mira,  Ebal and Abang Din kerja..sebab tu kitorang gerak malam je....

so untuk sebelah siang..kami semua ke Yayasan Warisan Johor... untuk apa? biarlah menjadi rahasia kami The Daksinatorz....sis memang tak nak cerita apa jadi kat Yayasan..yang sis nak cerita adalah selepas itu...haha...kami makan tengahari...*bukan lunch tapi brunch...sebab dari pagi tak makan...* di Restoran ZZ Sup Tulang... superb la makan kat situ...nyaman pun nyaman...sodap pun sodap...tak rugi la...kalau tak, takkan lah Maria makan gearbox dengan lahapnya....hahaha...*oh, btw, aq conpius ejaan gearbox tu..pahampaham jela* ....nak jadi cerita, hujan pun turun...lebat.... so, lepas makan sementara tunggu hujan reda..

Mira : " Eh, jom la warewolf seround"

haha...maka...atas cadangan presiden citizen..kitorang main jugak warewolf kat situ.... dan serius bising....haha...fafa and nad start main warewolf pun masa ni..first time diorang kata..and tanpa dijangka, presiden citizen naik pangkat uolllsss....setelah berkali-kali bertukar nama...dan pabila Mira tukar nama dye sebagai warewolf....terus dapat jadi warewolf uolllssssss...tp sayang....di detect dengan sangat cepat...hahaha


okeh...habes cerita siang...kita pergi malam pulak... beraya ke mana? ke rumah Abang Din kita.... yg best, boys semua gigih  pakai Jubah...haha...hensem2 belaka semua...Ali n Ebal je yang tak pakai... parents Abang Din pun sporting...paling best, ayah abang Din..haha...berkali kali cucuk Mira...melatah bertubi-tubi Abam Mira kita...kat rumah Abang Din, kene paksa habiskan makanan...hahaha...kelakar la..tapi kek sodap!...abang Din kata, mak diamemang masak untuk kitorang je,,,,haha,. thumbs up la,,dapat pulak bila abang din keluarkan nata de coco dengan laici..laju tangan masing2....dok korek laici.... terima Kasih Abang Din layan karenah kitorang... sempoi la...cepat2 kawin..taksabar...hahaha..balik dari rumah abang din macam biasa...training~



okeh....habes untuk 11 ogos...next...kat PART 7 keyh...sis pun tak tahu la sampai Part berapa sis nak taip ni.... yehet~

XPDCDaksies (PART 5)

Assalamualaikum...

kita still dekat 10 Ogos lagi ye...sambung keyh...ready?

Eceli...sis dah start lupa-lupa sikit bila dah balik UTM untuk part 5 ni... apa yang sis yakin...*gittew ayat dia* ....siap mcj kat group eh tanya pasal perjalanan XPDC after sampai UTM..gigih tau... kami check in hostel dah petang dah waktu itu.... pendekkan cerita, Daksies yg memang ada kat UTM --> Ali Bulan yang amikkan kunci bilik kami....so kami datang tinggal masuk je...kami dapat 4 bilik...2 bilik boys kat S05 and dua bilik girls kat S12... oh..kami stay kat KTC ye... bilik boys dengarnya menghadap antara satu sama lain..so there's no problem with that... bilik girls, satu kat aras atas, and satu kat aras bawah... so payah sikit...tilam ada tiga je..cuz 1 bilik double..and 1 bilik single.. girls ada 7 org..jd ada masalah sikit....then kami decide, amik tilam kat bilik atas bawak bilik bawah....bentang tiga tilam atas lantai...but problem belum solve lg pun...jap g sis cerita k...

that nyte, kami ke rumah Daksies yg paling dekat dengan UTM.....rumah Bahzi Azwara...yg seronoknya, ada Ali...and also Aiman...and also...Aiman girlfriend...Iqa... ehem ehem...Aiman sorok2 tapi kantoi jugak dengan Daksies...hahaha...ooii...rumah Bahzi makan sakan....Nasi goreng sodap...tambah nugget,sosej...tambah lagi rangka goreng oii..bertubi-tubi datang... Maria lah insan paling seronok makan...tak berhenti...Ali..tak payah cerita...haha... masa Aiman sampai, Daksies nyanyi...

--> Dia datang...dengan lenggag lenggoknya....

ohh...after makan sempat gak main warewolf....game wajib daksies katanya...oh btw, before balik Baji bg toto and selimut..untuk girls...nak kene cerita ke mcm mana?? tak payah la kan..yg penting Alhamdulillah, selesa...gittew... Terima Kasih baji and family...parents sporting habes la...sempoi wa cakap lu...




After that? nampak tak beraya pun pakai tshirt kan... maka kekdah dia yg sebenar lepas raya..p training....hahaha...dah balik UTM...memang WAJIB lah... at first, sis tak nak ikot training...just nak duduk tengok je...cuz sis ta join utk naik sem...tp...haha....tak boleh..taakda maknanya...tak lama pun duduk...sis bangun dan join....apa kesah...hahaha... k sambung PART 6 eh..

Psst: PART 5 ni mmg pasal baji je...hahaha....

Thursday, August 20, 2015

XPDCDaksies (PART 4)

Assalamualaikum....

ok..lets proceed to Part 4 of XPDCDaksies... lokasi kita ? yup... Felda Lok Heng Timur, Kota Tinggi... rumah siapa? yes...rumah Abang Am... kikikiki...

10 Ogos - Pagi tu, girls yang dah bangun pagi ke dapur....helping Mira's mom....buat cempedak goreng..pisang goreng..air teh susu terlebih manis....teh o... and highlight --> Nasi Lemak Ayam Goreng.... sodap weh ayam goreng!!! After breakfast, mandi and everything...packing barang and siap-siap nak ke sekolah...Mira ada training dengan pra sekolah..kitorang datang menyibuk...and adalah training sikit kat situ....before that, as usual lah...amik gambar dulu...terima kasih Mira and mom sudi tumpangkan Daksies bermalam and makan kat rumah



haha....habes Lok Heng, nak ke Felda Taib Andak...rumah Auni yuni...dan di sini kontroversi bermula.... sepatutnya ke rumah sis semula, cuz sis nak tukar baju dalam beg..nak ke Taib Andak tu satu jalan je sebenarnya dgn rumah sis, thats y la sis nak balik rumah dulu sekejap.... kontroversi nya beemula bila Eqbal, tetiba je ke arah Kulai... kereta sis dgn Izzat da kat depan dulu dah....kitorang berhenti tunggu mira and ebal..bila call....Ya Allah!! diorang dah sampai Kulai...padahal, sis dah call n mcj Azrol bgtahu follow sis ke rumah....sis punya marah..sampai menangis...mujur sis pakai shade tau...gerammmmm sungguh....

ok skip bout that, kami kumpul di rumah Auni...kat situ pun ada cerita....pasal Mawi...haha..tapi biarlah Daksies je yang tahu...kita repeat sampai Raya depan k everyone....kat rumah auni pun daksies banyak makan....memang tak dapat nafikan, Daksies semua kuat makan....then, auni's mom siap promote barang...kangen water...and evrything...tp sempoi lah makcik...sporting...auni, cium kucing sikit eh..haha...yg bulus tu...terima kasih sudi terima Daksies datang rumah..


lepas dari rumah Auni....kami terus ke UTM sanjungan bangsa... =D 

psst: bersambung Part 5

XPDCDaksies (PART 3)

Assalamualaikum...

Seperti yang sis janjikan...sis sambung cerita XPDC sis penghujung Syawal yg lepas... Part 3 pulak... dah ready nak bersama sis? hahaha...ngek je..

k...kita sambung...for those yg tak baca lg Part 1 and Part 2 boleh la tekan kat tulisan berwarna tu ye...

tiba mana kita tadi? oh..kami dah sampai JB malam tu....siapa yg menanti kami??
1. Amirul Leviosa
2. Abang Din and his fiancee
3. Fafa Altamirano
4. Superb Nadia
5. Eqbal Hamdi
6. Azrol devavoom

Ebal and Azrol tunggu kat Kota...rumah Ebal...yg lain, tunggu kami kat McD....maka, lokasi perkumpulan...McD la....act malam tu ada 3 lokasi rumah...but for the first 2 house, kena pecah dua...sebab tak sempat kalau semua pergi...

1st group ke rumah sis...di Penggeli Timur....yg datang bertandang ke rumah sis is Izzat, Iwan, Maria, Abang Din and his fiancee, Bahzi, and Shuk... oh..btw, Aiman tak join untuk XPDC Daksies di JB, sebab dia kene balik UTM, terlibat dengan Fesko katanya....but, he lend us his car....thank you so muchessssss......terima kasih ye yg bertandang rumah iols....habes mee goreng 1 kuali...mak i kata dia suka tengok korang makan....semangat....haha...


2nd group ke group ke rumah Eqbal Hamdi di Kota Tinggi... 2nd group ni dianggotai oleh *dianggotai  terus ayat aku* Mira, Fafa, Nad, Kasha,Auni,and Azrif. heard thatEqbal masak malam tu? eh ye ke?? i don't know what happen to them kat sana, jadi aku tak tahu la nak cerita apa...thanks Eqbal sudi terima diorang kat rumah awak...

next stop....kami semua menuju ke satu rumah....iaitu rumah our beloved teacher... Amirul a.k.a Mira di Lok Heng...tp kami gerak asing-asing...group yg dekat rumah Eqbal gerak dulu....and tiba dulu cuz diorang dah dekat....kami tiba agak lambat sedikit...why?? sesat..==" hahahaha...and lots of thing happen masa otw ke sana....malam2 buta kan...*if u know what i mean...bediri bulu roma*....Abg Din tak follow sebab the next day dye kerja.... btw, kami sempat bergambar kat Menara Jam Kota Tinggi tu....hahaha....


Tiba je rumah Mira, everyone mula nak bersih2 kan badan..mandi and so on...but thing doesn't end with that... some of the girls memang terus tido...the rest lepak depan, main warewolf...then.....jeng jeng jeng....kita bukak cerita hantu la....perkongsian katanya.....dalam pukul 4 pagi baru aku masuk bilik tido....itupun, takot jugak...sebab bilik gelap...padan muka kan..sapa suruh....hahaha....

Part 4 kita cerita pasal apa jadi kat Lok Heng pulak k... =D 

XPDCDaksies (PART 2)

Assalamualaikum...

okeh...finish Part 1...kita sambung Part 2...

9 Ogos - That morning, kami breakfast kat restoran favourite Iwan, Original Kayu Nasi Kandar Restaurant. Then, check out dari Sun Inns Hotel, kami terus ke rumah Izzat semula...alah, dekat je pun...dok rumah Izzat sekejap..sekejap sangat...cuz terus nak shoot rumah Yana...

Kami sampai rumah Yana dalam tengahari.... masuk rumah..bau sedap je...haha....berkesempatan temu mata with Liyana's dad....kat rumah Liyana, pun makan banyak...ada roti jala...ada nasik, pilih je...pilih...first time
aku tahu rupanya diorang makan rotijala dengan kuah durian...eh..itu ke namanya? entah..yg penting something yg berdurian...kita kat johor, makan roti jala cecah kari awaksss..... hahaha....mama liyana cantik sangat....that's y anak dye somel...


Before heading back to Johor, kami tunggu Izzat jemput Kasha first...then baru kami ke Damansara semula, sumbat Izzat and Iwan's belongings...then pergi jemput Maria Adibah pulak... banyak betul persinggahan kan.... 

dan.....kami bertolak ke Johor....Di Johor...mereka2 sudah gigih menanti kami....siapa??
bersambung XPDCDaksies (PART 3 ) ......

XPDCDaksies (PART 1)

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah.. Pada penghujung Syawal yang lepas...Daksinatorz buat julung-julung kalinya berkesempatan untuk beraya bersama...bukan senang dak buat XPDC ni jadi nyata.. awalnya, aku sendiri macam tak yakin..jadi ke tidak...tp, Allah izinkan perancangan tu menjadi.. Kun Fayakun..

7 Ogos - XPDC mula dimana Daksies yg berada di JB iaitu aku sendiri, Azrif dan Aiman mula berkumpul di rumah Bahzi Azwara Azman..selepas Zohor *lebih tepat lagi DUA jam setelah solat Jumaat ye* psst: sengaja aku boldkan DUA tu... kami bertolak ke Kulai...kenapa? pg jemput puteri lilin yg berada di dalam dilema...Auni Yuni...Shukri Ishah bertolak lambat sikit sebab dye sakan beraya di Batu Pahat...jadi dye amik keputusan bertolak pada malam yg sama menaiki bas..


Tiba di Kl, disambut oleh adik bibir Mungil--> Maria Adibah...*dye jual kiss proof kawan2..belilah..nak nombor pm iols*...kami ke Satay Sri Melaka...makan-makan dulu...lapor bak hang...sambil berborak entah apa-apa...sebelum check in di Malawati Times Inn untuk rehat and tido...that nyte, bilik girls kene kacau dengan boys yg sebok ketok pintu pukul 3 pagi...kacau orang tido sajor itu budak...act, boys pergi jemput Shuk kat TBS...

8 Ogos -

1st house --> Maria Adibah. Kami sampai dye belum mandi..dengan seluar katok watsoever....haha...hei..lama eh tunggu this girl siap.... tp, as always, every house daksies buat macam rumah sendiri...sampai je..terus bukak balang kuih...and habiskan pulak tu...HABISKAN ye...bersih...then, kami tunggu Izzat and Iwan...tunggu Kasha jugak, tp dye sangkut dalam traffic jam...rumah Maria kita makan yong taufu, mee sup...apa lagi ek? banyak jugak la...thanks Maria and family sebab sediakan macam2 makanan untuk perut2 Daksies...


2nd house --> Aiman Gojess. Sampai dah agak petang. dan as usual..perut daksies memang sentiasa ada ruang untuk makanan... Kasha pun ada sekali kat rumah Aiman.. Izzat and Iwan went to Yana's house first...cuz diorang nak balik awal buat preparation kat rumah diorang pulak...Thanks Aiman and family for having us...


3rd House --> Next stop..rumah Kasha di Rawang...omg..jauh sangat...lagi lah orang mcam aku yg memang tak pernah sampai Rawang.....lama sangat aku rasa...berya atas jalan bak kata Baji..siap nak tukar2 kuih dgn kereta sebelah....haha...but, sampai rumah Kasha, mama Kasha sempoi....layan bola...Kasha jamu kami dengan Nasi Ayam...yes, makan lagi....aint got no pic at Kasha's house...masing2 lupa ambil gambar...Mama Kasha ada ambil gambar...nanti kita minta Kasha post kat group naa...Thanks Kasha..nasi ayam sodap..siap berebut lagi....

4th house --> Plan asal nak ke rumah Liyana Izam...but sudden change terus ke Damansara sebab dah malam sangat...kami sampai dah dekat pukul 12malam... o_0...Damansara tu, rumah Izzat Safwan dan adik baymax nya Iwan Sofean...Ya Allah, Aiman drive mcam hape....dengan hujan lebat..Kasha dah hilang awal dah....laju eh dia drive...tp sampai, Izzat je yg ada, Iwan? dye p beraya...so malam tu tak jumpa pun watak utama movie BigHero 6...but, it's ok cuz kami jumpa BayMin...Nurin....BayMax abg, BayMin adik dy la kan...Thanks Izzat and Iwan...kem salam Nurin eh..act, rasa malam tu banyak je amik gambar kat rumah izzat, tp jumpa this one je...haha...


after that, masa untuk rehat...that nite,kami check in kat Sun Inns Hotel.....

psst: bersambung part 2....kang panjang berjela pula....~~~

Thursday, August 6, 2015

Assalamualaikum...

ai is...ai dun know...
hati aku sakit...hati aku pedih...hati aku rindu..hati aku takot..
aku kata aku move on...but im not..aku ego kat diri sendiri...
aku nmpk dye borak...kadang2 aku mampu baca je...terasa nak menegur tapi tak mampu...jari ni berat nak menaip...walaupun realiti angkat dan tekan je kat keyboard or keypad.....aku  sedih
sebab aku rindu..rindu nak borak dengan dia macam aku borak dengan dia dulu..
tp dye pernah pesan...jgn pandang belakang...
aku buat apa?
aku pandang jugak belakang padahal aku patut jalan..
ye..aku mmg jalan...tp aku jalan dgn membawa sekali semua tu..ah sudah..alasan lagi...
bukan tak pernah terserempak...
tp sama ada hanya satu ayat...ataupun aku buat-buat tak nampak...
tp Allah je tahu mcm mana aku nak sangat borak dengan kau..
cuma rasa takot tu...selubungi aku...rasa salah tu banyak sangat..
u've been such a great friend...but im the one who've ruined everything..
im the bad guy in this friendship...

Monday, June 15, 2015

Happy Bday Shuk!

Assalamualaikum wbt

ehem...fuh fuh...special sikit post kali ni..

dikala study untuk paper esok *killer subject* namun sempat singgah sini jap...
ehem..ehem..nak buat #SHOUTOUT... to my bro...walaupun tak sedarah...


HAPPY BIRTHDAY to my bro Shukri Ishah!!!
Happy 21'st bday!!
Saengil Chuka Hamnida!!
Tanjyobi Omedeto Gozaimau!! 
Selamat Hari Lahir!!!
dan segala wish dalam bahasa lain yang sama waktu dengannya..tehee~

sekarang nak tampal ayat cliche bila wish orang..

Semoga panjang umur murah rezeki..dikurniakan kesihatan dan kejayaan dunia dan akhirat...
and May Allah bless you always... hehehe...*ayatcliche..

#guwa nak susun ayat sedih..sila nangis#

Akak bersyukur sebab dapat kenal shuk selama dua tahun ni....
banyak benda kita simpan sama-sama...banyak kenangan sana sini...pahit manis...suka duka *cliche lagi...
ur the best... ingat, jangan pernah mengalah dalam hidup...bila rasa down, ingat Allah...ingat keluarga...never give up...betulkan niat...jangan sedih-sedih...jangan malas-malas...dan banyak lagi jangan yang berkaitan...haha...*untuk ingatan kat diri sendiri jugak*
Ada masalah jangan pendam...kongsi sama-sama...bahu ni ada nk bg shuk pinjam...telinga pun ada nak dengar shuk bercerita... kat mana pun kita nanti, akak sentiasa ada untuk support shuk... InsyaAllah...

kekeke...guwa nampak mata lu merah..lu jangan bohong...kakaka....dahla...pergi study.... Hapy bday again..and again...love you...hehehe




sincerely,

Your kakak...kikiki ^^

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "