Cabaran 30 Hari : Day 7 | Sejauh Mana Pelajaran Penting Buat Saya

Assalamualaikum....

Alhamdulillah..sekejap je dah masuk cabaran ke 7...seminggu dah dalam bulan September....tajuk cabaran hari ni dikatakan sangat ohsem... hehe

Well pada aku, pelajaran sangat sangat lah penting bukan saja dari segi akedemik tetapi non akedemik pun peting...both main peranan yang sama untuk bagi keseimbangan kepada seseorang individu itu sendiri...pelajaran ni pun sesuatu yang umum....direct dengan indirect....and selagi kita hidup selagi tu kita masih boleh belajar tak kira usia kita.....pegang pada satu prinsip, usia bukan penghalang...ewah...hahaq...cemerlang mana pun dalam akedemik, tapi non akedemik entah kemana....communication skills,body language and so on maksud aku....still tak survive....

Aku admit....tersangat admit...student nowdays sangat2 lah bijak....sangat2 lah pandai....sangat2 lah cerdik...tapi macam mana pandai pun kita, macam mana cerdik pun kita....pelajaran pertama yang kita dapat is from our mom.... then our dad....basic kehidupan... tak lupa cikgu tadika...cikgu sekolah....tanpa diorang untk bagi tunjuk ajar, tunjuk arah....xmungkin kita dapat berdiri di mana kita berdiri sekarang..so Terima Kasih semua... =D tanpa anda siapalah saya...

Yang penting, prinsip usia bukan penghalang dalam pelajaran tu kena pegang sampai bila-bila. Education never stop. Tapi jangan lupa seimbang kan...rohani,jasmani,emosi....InsyaAllah...

Comments

  1. Ilmu perlulah kita cari sehingga kita mati.. nampak sangat ilmu dan pelajaran nihsangat penting dalam kehidupan kita.. apapun good luck ya..

    ReplyDelete
  2. done follow your blog....hehe...thanks!!!

    ReplyDelete
  3. Tahniah!!! Anda adalah peserta bertuah :

    http://thisni3zahata.blogspot.com/2014/09/15-peserta-bertuah-segmen-nak-blog-url.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

XPDCDaksies (PART 5)

Insidious 2 vs Sadako 2