Posts

Showing posts from September, 2014

Cabaran 30 Hari : Day 7 | Sejauh Mana Pelajaran Penting Buat Saya

Image
Assalamualaikum....

Alhamdulillah..sekejap je dah masuk cabaran ke 7...seminggu dah dalam bulan September....tajuk cabaran hari ni dikatakan sangat ohsem... hehe

Well pada aku, pelajaran sangat sangat lah penting bukan saja dari segi akedemik tetapi non akedemik pun peting...both main peranan yang sama untuk bagi keseimbangan kepada seseorang individu itu sendiri...pelajaran ni pun sesuatu yang umum....direct dengan indirect....and selagi kita hidup selagi tu kita masih boleh belajar tak kira usia kita.....pegang pada satu prinsip, usia bukan penghalang...ewah...hahaq...cemerlang mana pun dalam akedemik, tapi non akedemik entah kemana....communication skills,body language and so on maksud aku....still tak survive....

Aku admit....tersangat admit...student nowdays sangat2 lah bijak....sangat2 lah pandai....sangat2 lah cerdik...tapi macam mana pandai pun kita, macam mana cerdik pun kita....pelajaran pertama yang kita dapat is from our mom.... then our dad....basic kehidupan... tak lupa …

Cabaran 30 Hari : Day 6 | Apa yang Anda Makan Hari Ini

Image
Assalamualaikum....

Hye peeps.... hari ni aku balik UTM...jadi agak buzy...
Apa yang aku makan tadi.... lunch tadi aku makan Siput Sedut Masak Lemak...haaaa.....terliur tak?? mesti terliur kan.....dalam family aku memang seafood lover....lagi tomyam sotong...wow!!!!!!Siakap Tiga Rasa!!! dan macam-macam lagi..kerang, udang,.....sedapnya.....

nak tunjuk gambar tapi tak ada gambar sebab aku yakin korang boleh bayangkan sendiri macam mana..... plus, act aku tgh online guna lappy kawan kat bilik kawan atas meja kawan....haha....lapy aku kat bilik yang belum berkemas lagi itu.....*psst..esok tade kelas*

k, nak kuar makan dinner...hahaha...lapar pulak...member dah tunggu.....later for the next day....bye...~~~



Segmen Meh Join Bloglist Cik Ayue dah Tamat..=D

Image
Assalamualaikum....

hei hei hei peepss..... segmen join bloglist Ayue dah berakhir dengan rasminya.... Alhamdulillah....First Time buat and sambutan agak meriah terima kasih kepada semua sayang-sayang bloggers semua..... First of all, thanks a lot....sebab sudi join segmen aku.... lagi pada akak-akak, rakan seumur, and adik-adik semua.... hehehe..... excited pulak....

so...bawah ni senarai yang join segmen aku :

1. http://flizzy86.blogspot.com/2014/08/segmen-meh-join-bloglist-cikayue.html
2. http://www.jiakreatifelt.com/2014/08/segmen-meh-join-bloglist-cikayue.html
3. http://www.mamaniza.com/2014/08/segmen-meh-join-bloglist-cikayue.html
4. http://www.syahidahfadilah.com/2014/08/segmen-meh-join-bloglist-cikayue.html
5. http://qaean92.blogspot.com/2014/08/meh-join-bloglist-cikayue.html
6. http://sayasukala.blogspot.com/2014/08/segmen-meh-join-bloglist-cikayue.html
7. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2014/08/meh-join-bloglist-cikayue.html
8. http://izzeyda.blogspot.com/2014/08/segmen-…

Segmen: Meh Join BlogList CikAyue

Image
#StickyPost#
#Mohon scroll bawah#
Assalamualaikum bloggers sekalian...
Hurm...nebes ni...sirius... Hajat hati nak buat segmen cari bloglist ni dah lama sebenarnya bertapak kat jiwa cuma tak ada keyakinan nak buat sebab keyakinan tu tak datang.. tapi sampai bila? orang kata tak cuba tak tahu..maka.. dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim
nak jemput awak..awak...awak semua supaya Meh Join BlogList CikAyue
..Due date is on 5 Sept 2014.. Syarat-syaratnya x banyak: 1. Kalau boleh, follow la blog aku yang tak seberapa ni. 2. Mohon tampal banner kat atas di entry korang and link balik pada page ni
3. dah siap? tinggal je entry kat ruangan komen senang kan?? hee...fez time buat jadi hopefully ada yang join.. terima kaseh semua orang.. terima kaseh jugak sudi jenguk sini...

Cabaran 30 Hari : Day 5 | 3 Perkara yang ingin dikatakan kepada bekas kekasih

Image
Assalamualaikum...

Jujur..terdiam, terkedu,tersentak kejap dengan tajuk untuk hari kelima ni....loading sekejap....bukan sekejap tapi lama gak sebenarnya....aq pikir gak sebenarnya perlu ke aku tulis......tapi take it or leave it? just grab the chance la.... bila lagi nak luah rasa...ceh.........=.="

Aq masa budak2 hingusan dulu kapel sana sini...wahahahaha....okeh tipu ~ so, here goes...for that person yang ajar aku pasal benda ni... ( matriculation story )

1. Thanks sebab Kamu ajar org macam mana erti sayang, erti rindu
2. Thanks sebab Kamu ajar org macam mana erti kecewa., erti luka.
3. Thanks sebab Kamu ajar org macam mane erti benci.Take care, be happy, be free.

okeh dah...aku x nak cakp banyak pasal mamat ni.. let by gone be by gone.. aku tak nak ingat apa sebab aku sakit....masih sakit....walaupun dah lama berlalu.....luka masih ada, syg masih ada,benci lagi la ada....

So, that's my challenge for day 5... hows yours?? nak p bace orang laen punya lak....hehe
Day 1 :Klik…

Cabaran 30 Hari : Day 4 | Buku Kegemaran Cik Ayue

Image
Assalamualaikum wbt..

.hye peeps....how's life?? how's your 30 days challenge?? dah post dah entry untuk hari ke 4? Aku baru je nak taip ni... *lepas korang baca maksudnya dah taip lah..hehe* 

Jadi...buku kegemaran eh...hehe... aku hantu novel...satu novel boleh amik masa satu hari je baca....serius aku tak tipu.....once dah baca aku x boleh berhenti sebab aku tak suka baca separuh...curiosity tinggi...sangat-sangat tinggi......basically, bila beli novel..aku usha cover buku dulu.....then baru sinopsis....kenapa??  Habit..... haha....aku tengok cover dye cool, cantik, aku belek bace sinopsis pun cantik jalan cerita then aku beli.....tak kesah la penerbit mana pun... Alaf 21 ke, Fajar Pakeer ke, KakiNovel ke....asal memenuhi citarasa jiwa aku...hehe...jadi kalau nak specific kan buku kegemaran uh susah la...sebab banyak sangat....tap, meh aku belanja one of my feveret....




this is one of my favorite.  Aku Suka Dia by Julees..terbitan FP.......cover dye simple and cool. Sinopsis?…

Segmen : Nak Blog URL

Image
Assalamualaikum....
Kali ni nak tolong meriahkan Segmen : Nak blog URL By Macam-macam Cerita



Nak join just klik je banner ye sayang-sayang sekalian... sambil bersegmen kite rapat-rapatkan hubungan sesama insan..ewaahh.... Majulah blogger untuk negara... hehehe....

Cabaran 30 : Day 3 | Sesuatu yang menguatkan Cik Ayue

Image
Assalamualaikum wbt...
carry on with the third day of 30 Days Challenge...ceh..speaking pulak...... sesuatu yang menguatkan diri...
Hurm... sangat-sangat la penting... when Im feeling down..when Im feeling unsecured....sapa yang aku carik??

of course My Beloved Family

bangun aku..jatuh aku..tersungkur aku......family still ada untuk aku.... aku besar panjang sekarang ni pun hasil titik peluh mak ayah....*walaupun tak tinggi*...mak ayah jadi penguat aku.... tulang belakang aku....biarlah orang tak terima aku....asalkan aku ada keluarga yang terima aku apa adanya.... terima baik aku..buruk aku.... bersyukur dikurniakan keluarga yang memahami... Alhamdulillah... sayang sangat ..sayang ketaq-ketaq..manpat-mampat...hingga hujung nyawa.... <3
#kelabbloggerbenashaari


Cabaran 30 Hari : Day 2 | 5 Cara Memenangi Hati Cik Ayue

Image
Assalamualaikum wbt...

well..entry ni mula dikarang after 12.00 am.....cabaran first aku post petang tadi...xbace lagi?....Klik Sini....jadi rasanya tak salah post waktu-waktu macam ni sebab dah tukar hari....*ayat aku terabur...maaf*...so...tak macam segan lak nak tulis menda ni eak..hehehe....takut korang seriau baca entry ni...*bukan korang je...dengan aku-aku sekali yang seriau*... = ="

So..straight to the point..macam mana nak menangi hati aku yang tak besar ni...kat bawah ni ha...*makcik pakcik, adik abang kakak semua boleh try cuba test*

1. Gila-gila / Happy go Lucky
 ye....aku gila dengan orang macam ni....hahaha....sebab aku pun kadang-kadang gila jugak...so, this kind of people could easily get my attention....tak kira la lelaki ke..perempuan ke....boleh masuk kepala dengan aku..easy going people....memang comfirm la memenangi hati gua yang kecik ni...cehhh....hahaha

2. Nescafe lover
hok yang ni kalau sekepala memang seronok lah aku.... aku memang addicted gila ngan nesca…

Me,..my Family...

Image
Assalamualaikum...

Evening uollsss.... update entry tengah22 hujan...sejuk je rasa....hujan lebat....sekarang ni selalu je hujan..sampai dah boleh agak dah pukul berapa hujan turun...*angkat-angkat kening*

Sabtu ni dah aq dah kembali melukut kat tepi tasik Utm....mak dah sebok soh kemas...kalau kemas lambat-lambat nanti dia kata kelam kabut...tp...anak dia ni tak ada hati nak mengemas barang masalahnya....nak tarik beg keluar dari bilik pun rasa macam berat je...hahaha....

barang-barang nak bawak balik utm pun ada yang dah beli..yelah, alang2 tengah merayap..beli apa yang patut dulu....macam shampoo bagai semua tu....beli hok yang besar terus...pakai lama sikit..tak gituh.......

Aku start Form 1 dah dok asrama..jadi aku macam tak da rasa homesick sangat....xmacam certain orang...asyik homesick..nak balik rumah je....lagi yang dekat....jujur aku kata, aku memang jarang balik rumah ...sejak dari dok asrama....walaupun dekat....bukan apa...aku malas nak nyusahkan ayah aku......ayah aku s…

Cabaran 30 hari : Day 1 = Latest Picture and 5 Fact Bout Me self

Image
Assalamualaikum...
Evening uolllss.... hokeh..yang sebenarnya dah terlambat join cabaran 30 hari ni... orang lain esok dah masuk cabaran ke tiga , aku tertatih-tatih lagi dengan cabaran kedua....tape...better late then never..tak gitu??
k...for the first day...kene tampal gambar terbaru dan kena bagi tahu 5 fakta tentang diri sendiri...

1. Gambar terbaru..



2. 5 fakta tentang aku :


1. Aku senang panas senang sejuk 2. Xsuka guruh,petir , kilat 3. A 22 years old girl who looks like a secondary school girl 4. Bila dah bercakap susah nak berhenti 5. Aku tak feminim macam gadis22 yang lain....aku sarung je baju yang aku rasa selesa...no make up...mostly tshirt..jeans..aku ada dress satu je dalam almari...itu pun mak yang beli...hahaha

Okeyyy...first mission done!!
#kelabbloggerBenAshaari

Segmen Blogwalking By Rrsya Eyrdina

Image
Assalamualaikum

Evening uollsss.... hehe...nak ajak korang join Segmen Blogwalking By Rrsya Eyrdina
Tama pada 5September ni uollss... sama dengan tarikh tamat segmen bloglist aku...haa, yg nak juin klik banner...