Followers

Proud To be One

Proud To be One

Sunday, August 31, 2014

MineSweeper

Assalamualaikum wbt.

Hola...buat ape semua? Asyik juin segmen je sampai tak buat entry sendiri...hehehe....btw, Segmen Meh JOin Bloglist Cik Ayue masih lagi berjalan....sape2 yang belum join tu boleh lah join...klik je KAT SINI ..

btw, korang mesti pernah main game ni.. sebab mostly kalau windows tak kira jenis ape, rasanya ada game ni...*betulkan aku kalau aku salah*... game ape?? game MineSweeper.... ada tak?? Game ni antara feveret aku kalau aku bosan... level begginner dah lepas dah....intermediate pun alhamdulillah....hok yang advanced...mak aih....beratus kali aku main..bukak mata luas-luas...masih fail lagi....apesal entah.....



kadang sampai pening kepala ngadap lama-lama...hahaha...padahal game takda lah susah mana....oh, aku belajar main game ni dengan Pak Ngah aku....mula-mula dulu masa tak tahu main..noob sangat22....main tekan sembarang je....memang kalah manjang la jawabnya.....dah asyik tekan bom je...bila pak ngah aku dah ajar...Ohhh...macam ni rupanya....hahahaha....nombor kat tengah22 kotak melambangkan berapa banyak mines yang ada dalam lingkungan kotak tu...hahaa....

uolls pandai main x? nak aku ajar? tengok ni....


nampak tak kotak yang aku bold kan tu.... ha, kat tengah-tengah tu nombor 3 kan?? maknanya...sekeliling kotak tu..ada 3 mines....kalau 1, maka 1 lah....yang penting kene tahu kedudukan mines tu kat mana...buat kotak yang ada 1 kat tengah2 sebagai rujukan....faham x? ke explanation aku terabur?? hahaha....

tapi rasanya ramai yang dah tahu game ni.... saje je nak kongsi.... hehehe....pada yang belum tahu, selamat mencuba... =D wassalam...

4 comments:

  1. game fav saya.. rasana ramai jugak yang tak tahu main game ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...cik ayue pun tak tahu ramai yang pandai main ke tidak... tapi yang penting game ni seronok...hehehe...

      Delete
  2. tak faham...
    sukamain. tapi main tekan. mcm mana nak main ?

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "