Dulu....


dulu...
bile cikgu masuk kelas..terdengar suara..
"kelas...bangun.."
tapi sekarang..takyah bangun..duduk jew..cikgu bg salam terus mula..

dulu...
bile wat nota..terdengar suara..
"kelas..salin nota ni..."
tapi sekarang..tanpa arahan masing2 kena salin sendiri..lau x salin rugi..

dulu..
bile tiba waktu rehat...terdengar suara..
''kringggggg.....yea dah rehat!!!''
tapi sekarang..rehat masa x sama...rehat sendiri2...

dulu...
bile waktu petang...terdengar suara..
''korang..petang ni bonzai ea!!!''...*makan abc sama-sama*
tp sekarang...xde lg..bile ptg msg2 penat..xpon study...plg x best tmpt bljr dah tak sama lagi..
semua tercampak merata negeri

dulu...
bile x siap kerja sekolah..terdengar suara...
''knapa awak x siapkan???awk buat keje tu sekarg!!!
tp skunk..x siap assigment alamat kena potong lah markah....putus harapan nak dpt 4 rata...

dulu...
dlm kelas..terdengar suara..
''diam lah..kowang nik bising je..''
tp skunk..jarang nak dengar suara owg tegur sebab dlm dewan kuliah malu nak bising2....

arrrrr...rindu nye zaman dulu itu....boleh x undur balik masa????
nak jumpa balik tapi...sume ada tanggungjawab sendiri..sume ade aktiviti sendiri..sume ada hal sendiri..
dulu masih boleh main2 lagi..tapi sekarang masa tidak lg diperuntukkan untk itu...masa kini digunakan untk bljr dan berdikari...agr khdupn akan dtg terjamin...tp..msa dulu itu lah antara masa yg terbaik antara yg terbaik..masa yg terindah antara yg terindah...=)


#notakaki :
    post ni aku buat dah lama...
    tapi aku tepek kat facebook aku...


Comments

  1. waktu berputar, zaman berubah.. orang pun :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Every one has gone through something that has changed them in a way that they could never go back to the person they once were.. ayat berdarah hidung kan? ayat copy paste ahaha

      Delete
  2. saya setuju dengan apa yang awak tulis. Zaman sekarang dah berubah maka dunia dan keadaan pun turut berubah.

    ReplyDelete
  3. Tapi... bab bising tu.. dulu sekarang sama je. -..-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....wonder yang bising tu sape...hahaha

      Delete
    2. Yang penting bukan aku lah. Aku seorang pelajar yang serius ketika belajar. Kah!

      Delete
  4. Ayue, yang dulu kekal jadi sejarah, kini adalah peluang dan akan datang menjadi harapan. ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

XPDCDaksies (PART 5)

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

Insidious 2 vs Sadako 2