Posts

Showing posts from August, 2014

MineSweeper

Image
Assalamualaikum wbt.

Hola...buat ape semua? Asyik juin segmen je sampai tak buat entry sendiri...hehehe....btw, Segmen Meh JOin Bloglist Cik Ayue masih lagi berjalan....sape2 yang belum join tu boleh lah join...klik je KAT SINI ..

btw, korang mesti pernah main game ni.. sebab mostly kalau windows tak kira jenis ape, rasanya ada game ni...*betulkan aku kalau aku salah*... game ape?? game MineSweeper.... ada tak?? Game ni antara feveret aku kalau aku bosan... level begginner dah lepas dah....intermediate pun alhamdulillah....hok yang advanced...mak aih....beratus kali aku main..bukak mata luas-luas...masih fail lagi....apesal entah.....



kadang sampai pening kepala ngadap lama-lama...hahaha...padahal game takda lah susah mana....oh, aku belajar main game ni dengan Pak Ngah aku....mula-mula dulu masa tak tahu main..noob sangat22....main tekan sembarang je....memang kalah manjang la jawabnya.....dah asyik tekan bom je...bila pak ngah aku dah ajar...Ohhh...macam ni rupanya....hahahaha....no…

segmen blogwalking : When I Was A Kid by Aina Akmal

Image
Assalamualaikum...
Ha..meh kite meriahkan segmen blogwalking : When I Was A Kid by Aina Akmal Syarat nak join tak banyak..jenguk syarat kat bawah ni..simple je....=D
1. Musti Follow blog Aina Akmal... *aku dah follow..uollss bile lagi? hehe* 2. Buat entry segmen and ceritakan kisah masa budak-budak. 3. Letak banner..*like i did..ewahh* 4. WAJIB p melawat semua peserta yang join...
*p/s: aku ubah sikit ayat syarat nak seswaikan dgn percakapan aku..tp basically benda sama...*
okeh..nak tunaikan syarat kedua Aina..tp ni bukan kisah gembira la...sadis sikit.. dulu masa kecik yang paling aku ingat, adik aku tercangkul kepala aku masa aku betulkan rantai basikal.. dia nak angkat cangkul tapi tak kuat, terhentak kat kepala aku....berjahit lah jugak....sampai sekarang kadang2 terasa lagi denyutnya...
okeh...nak join segmen mohon klik banner kat atas... Good Luck semua..selamat bersegmen.. =D P/s:  Happy National Day!!

Dulu....

Image
dulu...
bile cikgu masuk kelas..terdengar suara..
"kelas...bangun.."
tapi sekarang..takyah bangun..duduk jew..cikgu bg salam terus mula..

dulu...
bile wat nota..terdengar suara..
"kelas..salin nota ni..."
tapi sekarang..tanpa arahan masing2 kena salin sendiri..lau x salin rugi..

dulu..
bile tiba waktu rehat...terdengar suara..
''kringggggg.....yea dah rehat!!!''
tapi sekarang..rehat masa x sama...rehat sendiri2...

dulu...
bile waktu petang...terdengar suara..
''korang..petang ni bonzai ea!!!''...*makan abc sama-sama*
tp sekarang...xde lg..bile ptg msg2 penat..xpon study...plg x best tmpt bljr dah tak sama lagi..
semua tercampak merata negeri

dulu...
bile x siap kerja sekolah..terdengar suara...
''knapa awak x siapkan???awk buat keje tu sekarg!!!
tp skunk..x siap assigment alamat kena potong lah markah....putus harapan nak dpt 4 rata...

dulu...
dlm kelas..terdengar suara..
''diam lah..kowang nik bising je..''
tp skunk..jarang nak deng…

Segmen : Pencarian Bloglist Miya Amira

Image
Assalamualaikum Jeng Jeng Jeng!!
Haaaa.....orang kampung...orang kampung.....nak habaq ni....meh juin pencarian bloglist Miya Amira.... nak juin just klik banner tu...  meh meriahkan segmen kawan kite ni...

SEGMEN: Kapas Putih September Bloglist?

Image
.....Assalamualaikum....
gud evening fellow bloggers... aha...mendung kat luar...gelap nak hujan.....rasanya lebat ni.... selebat rasa aku nak ngajak korang juin segmen sis KAPAS PUTIH... so...ape tecegat tengok tu...klik banner tu....jangan tunggu lama-lama ...nanti lama-lama...dah tak dapat juin...ihihihi btw, segemen ni tamat pada jam 7.59 am, 2 September 2014.... .....jgn lupa... .......Wassalam.....

Segmen BlogWalking RedBellas

Image
Assalamualaikum wbt... Gud Morning Bloggersss....macam mana hari ni? sehat? kalau sehat alhamdulillah..... dah lama aku tak juin mana-mana segmen....asek membebel sorang22 je selama ni... jadi, dengan langkah kanan *amin* aku nak juin SEGMEN BLOGWALKING REDBELLAS... mari bersama kita menaikkan blog traffic sesama kita... HIDUP BLOGWALKING....eh??  haha...lagipun aku pun dalam mudblogwalking dari semalam...sape terasa nak aku p jenguk blog dye, tinggal-tinggal kan lah jejak kat shout box aku, or kat komen...  btw...korang klik je banner kalau nak join..tak yah kalau-kalau la..tekan je...free tanpa bayar...apa salahnya kite support segmen RedBellas kan... selamat bersegmen uollsss....

Im not a cake lover... seriously....(entry bergambar)

Image
Assalamualaikum and salam se Malaysia....ewahhh....3 hari je lagi nak sambut merdeka woiii...=D

Good afternoon everybody..... heee....
Semalam, besties text.. tetiba cakap pasal kek....teringin katanya...kat sini aku selit sikit antara perbualan kitorang dekat wasap yang aku salin semula akibat kerajinan melampau tengahari ni....

Koala : Yuuuuu nak kek.   Mengidam
Aku    : Dah kenapa?? hahaha
Koala : I teringin. Hahahaha. Mana nak cr kek sedap kat sini
Aku    : Mengandung ke? Haha
Koala : Kedai kek pun tak nampak.
             Biasalah.
             Mengandung anak cacing. Hahaha
Aku    : Ada kedai kek ke?
            Aku tak gemar kek.
            Adik aku kata kat anggerik ada.
            Kat line2 kepsi.
Koala : Katne? Ada ke? xperasan
Aku    : Bt bukan ada ke? Dkat dengan maybank
Koala : Sedap x kek dia
Aku    : Mana aku twu. Aku bukan makan kek pun. Haha
Koala : Yg kat bt tak sedap.Lulz.Kek dia tak bnyak pilihan
Aku    : Jamah dua tiga suap dah muak. Haha..

okeh....sikit je la aku…

Fighting!!

Image
Assalamualaikum....

Heee..... lagi dua minggu je *tak sampai sebenarnya*...dua minggu je lagi aku akan mulakan kehidupan sebagai pelajar semula setelah sedap dibuai mimpi nan indah bersama pelbagai makanan,minuman,hiburan dan seangkatan dengannya selama hampir 3 bulan..... telah pun berjaya menternak lemak dengan bahagia....
Alhamdulillah juga kerana selama di rumah, parents dengan rela hati memberi anak nya yang cerewet lagi mengada malah pemalas ini makan makanan yang diidamkan...bila keluar je dari mulut, teringin itu,teringin ini...insyaAllah..tak lama lepastu mesti dapat makan....aku bagi lah sebijik dua cntoh makanan yang aku kekonon teringin tu----> Ketam masak Lemak, Siakap Tiga Rasa, Ikan Terubuk Goreng, Ayam masak Ungkep...paling penting bile bebunyik, ayah..nak twister...haha...tanpa fail, ayah mesti belikan....ngeeeeee....
sayang mak ayah ketak22...terima kasih sangat22.... <3 <3 <3

kejam kelip..kelip-kelip...bangun tido...tido bangun... tetiba je dah masuk tah…

inche kesayangan aku

Image
Assalamualaikum...

Hurm...
Inche lapy aq masuk wad lg...
Knp?
Dye sakit....ade organ dlamn hilg....
Driver tok wireless tu...
Aq pun ta thu mcm mne leh lesap.... padahl seingt aq, xde sentuh pun...
Hurm hurm..

Kelakar kn.. aq student cmptr..tp mcm ta thu pape....
Mcm bnda tu tk leh crik kt tenet ..
Bkn ta carik..tp bnyk sgt...x yakin..takot salah...
Tgok..petahankn diri sndiri...haha...

Tapela...at least aq hantar kat sana aq lega...
4tahun aq dgn dye..
Senang susah aku...suka aku..sedih aku...bnyk yg inche lapy tahu...
Incge lapy bnyk simpn semua tu...
Wlaupn bnyk kali jgk inche lapy msuk wad...tp dye setia bekhidmt utk aq...
Inche lapy faham aq...ape aq buat pun dye ta pernh mrah..dye redha je...
Mcm mcm aq ngadu..dye dengar je...
4tahun nmpk sekejap tp cukop lama untk aq...
Even mcm2 brand kuar...tp aq selesa dgn inche lppy....
Aq syg sgt...






ular??? Shiro!

Image
Asslamualaikum...ha,jawab salam pada sape yg bace tu...ketok kang kalau tak jawab..

Hha...peztime updte gune tab mak haku...pinjm jp eh mak...
Malam ni nk cite pasal spe???
Okeh...cite psal ular sawa la...
Raya lepas p raya umah pakngah aku...jumpa lah dgn cazen aku si nuar...
Nak jadi cerita, nuar ni bela ular sawa...cute je ular sawa beliau tu...
Mula- mula p belkng rumah...pakcik aq ni ade bela monyet...aq kekonon nak p jenguk la...sekali, baru berapa tpk nk dekat monyet tu turun ...aku gelabah la...monyet pakcik aq ni die tmbat je...tak kurung dlm sangkar mcm org len...BESAR HOKEH MONYET TERSEBUT..
Aq ni dahla ade trauma kne kejar monyet kat kolej aq... maka aq pn lari lintang pukang masuk rumah.. pastu tercungap - cungap. Maka tertanya-tanya mk ayah aq dgn mkcik pkcik aq. Bile cerita, kene ktawa la aq.  Pahtu, nuar pun bawak kuar ular dye....memula aq cuak gak...tak pernah pegang...lelama okeh...pastu aku tgh leka dye letak kat leher aku...meraung mak noks!!!! Menanges tak belagu…

tak perlu tajuk

Image
Assalamualaikum.

Dua hari tanpa internet connection disebabkan router kene petir cukop buat aku tak tentu arah kat rumah.
Nampk tak betapa aku gila online?
Dah macam tak leh buat hape padahal banyak kerja aku boleh buat.
Nampk tak effect tenet tehadap aku?
*hari ni boleh hapdate sebb dah ganti router baru..kekeke*

dan, dek kerana kebosanan melampau aku mula tengok22 segala buku yang ada kat almari rumah.
Semua  buku aku selak, aku bukak, aku hadap.Yang dah baca banyak kali pun aku baca lagi walaupun aku ingat jalan cerita.
Majalah remaja yg berlambak kat rumah aku ni pun aku rembat baca semula...
Mak aku sampai cakap--> "Pergh dayu..tak ada internet terus jdi rajin membaca.."
lepastu dia ketawakan aku.
 penat baca buku, aku bukak lappy. Bukak microsoft office words.
lepastu?
tangan aku laju lah menaip.
macam dulu-dulu aku buat menulis cerita
cuma idea tu datang tak mcm dulu. lambat sikit.
tapi adelah.juagk dah dua muka surat..

bila fikir2 balik..dulu punyalah mmembarahati n…