Followers

Proud To be One

Proud To be One

Saturday, June 21, 2014

si Koala tu~

Assalamualaikum...

i was wondering what should i write in this entry..
aku post kat twitter...
tetibe ade la insan ni...dye soh tulis pasal die...hahaa



si KOALA tu...


maka bermula lah cerita dulu kala...
di sebuah petempatan dipanggil bandar tenggara..dimana kanak22 ribena bersekolah disana...duduk berpindah randah bagaikan orang22 nomad...sekejap di sini..sekejap disana...
maka, ceritanya di dlm satu kelas tu..adelah seorang gadis..katanya dye comel...katanya die cantik..katanya die kurus...yelah..die lah tu....
maka die kini katanya berada di seremban sane...
katanye..pulang ke petempatan ni bulan julai nanti...
katanya suruh aku kesana melawat die...menggunakan epey daus yg telah pulang ke pangkuan bonda di bt betuah ni...
tapi katanya juga di org yg sama ya mem 'padan muka' kan aq sbb aku sensorang kat bt ni...
Ila pun belum balik lagi..
nk buat camne...utm baik sangat bg cuti awal...utm mengasihani student22 dgn tak bg cuti bnyk22...haha
katanya lagi balik lambat sebab exam pun tak start lagi...
haha...selamat ber-exam la
aku dah bye22xxx dah kat paper22 aq...
katanya lg dye dah lama tak menghupdate blog dye...
maka aku pun dah jadi nak menghafal entry terakher kat kasut puteh dye tu..
because i miss you tajuk dye...
katenye bile ntah nak hapdate...=="
pergilah hapdate sane sepatahduatigalima kata...
hahaha....


*balilahcepatsikit..bosantakdekorang*


rambut oh rambut

Assalamualaikum..

salam tengah malam...huhuhu
hurm...tengah dalam mud menyesal ni...
knp??

potong rambut...
ingat nak layer parat paras bahu,...
sekali lepas potong..
"hurm..asal rasa mcm pendek sangat je ni??"
rasa mcm takde rambut
ringan semacam
bile ikat pun...alahai...seciput je...
sedih tak terkata rasanya...
mcm menyesal gile...gile lah...

T_T

tp,nk sambung balik pun mcm gila lak kang..
haha
tunggu je la pai panjang balik..
3 bulan kat umah....sempat lagi nk tunggu..


Wednesday, June 18, 2014

oh..aku dah balik rumah

Assalamualaikum...

Tengok jam---> 11.40 malam

rumah aku dah senyap sunyi...bunyi cengkerik je...hamster pun ta begerak..tido je keje
kalau kat UTM, terang benderang...
siap dengar bunyik budak22 bilik hujung yg dekat dgn tandas tu dok menjerit,mengilai bagai..
bukak pintu. bilik Tv pun terang benderang ..
masuk bilik sebelah tengah sibuk study takpun sibuk tengok muvie..
rumate bahagia ngadap you tube...
aku? hurm..facebooking,movie,stalking..semua berlaku serentak..
study? letak tepi...last choice selalunya...hahaha

ohh,lupa..aku dah sampai rumah dah..alhamdulillah..
tengahari tadi...
plan awalnya nak balik petang..ayah aku bgtahu nak amik petang..
tup22,pagi tadi dapat call nak amik pagi pulak..kelam kabut lah aku....
dengan tak punggah barang masuk stor lagi...
mujur dah siap kemas baju semua..kalau tak??
hahaha...stress aku punggah berkilo-kilo beg..
mahu kurus..berpeluh satu badan macam lari 400meter tak berhenti...eh??..hahaha..*ni kalau caom baca mahu kene gelak je*

aku pulak yg jadi tak tahu nak buat ape kat rumah ni...
yelah..suri rumah sepenuh masa...
hehehehe...


Tuesday, June 17, 2014

Hapy Holiday

Assalamulaikum....

time to kemas-kemas-kemas.....
maksudnya kalau kemas tu ape???
haaa.....betul! balik rumah la...ape lagi kan...
cuti semester telah bermula....
semester depan i'll be in the THIRD YEAR!
hurmm...sekajap je dah jadi budak third year...
rasa macam baru sekejap je masuk UTM ni....

tak kesah lettew...
asalkan balik rumah...
happy holiday fellow UTM'ians....
happy holiday SCSBians...(keculai yg amik short sem tu)
HAPPY HOLIDAY!!! not to forget SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN!!!

Sunday, June 15, 2014

Assalamualaikum....

salam pagi buta.
jangan tanya kenapa aku tak tido lagi.
jangan ingat aku tak tido sebab bola.
aku tak fanatik pun.
sape menang tu la yang aku sokong..hahaha..*German tetap di hati*

ade lagi 3 chapter kena cover.
tp mcm dah masuk mata kanan keluar mata kiri pulak.
berputar-putar je
ni aku amik peluang rehat kejap.
dok mengadap je lama-lama mahu aku pengsan
alasan kan?
memang pun...hikhikhik
esok exam pukul 9pagi
rancangan aku mcm tak nak tido.
tp....hurm...aku takot aku sakit kepala pulak kang
dilema nak tido ke tidok...
haha. k bye~

p/s--> sape yang bace atau terbaca atau tertengok post ni..kalau rajin tinggal-tinggalkan lah jejak kat ruang komen tu... sori tade shoutbox. tak mampu nak beli...eh..eh..eh..*alasan*

Saturday, June 14, 2014

Final Paper Oii!

Assalamulaikum....

testing tekak satu dua tige...testing keyboard satu tiga dua....testing kelajuan menaip....tiga dua satu..ehemehehemehehem...hmmmm tarik nafas.......

`"ORG KAMPUNG OIIIII!!!! OOOHHH ORG KAMPUNG!!!! ESOK AQ LAST PAYYYPERRRR!!
NAK BALIK UMAH DAH NI OIII!!!! LAST PAYYYPERRR OIIII!!"

oh..
masih berguna dan berbakti lagi nampaknya keyboard aku...dye tabah dan kuat menahan ketukan-ketukan di badannya yang dilakukan dgn kejam dan sadis serta zalim namun penuh dgn semangat kebalikan kampung..
ye..esok LAST PAPER utk final exam semester ni.
ye..esok aku bakal merdeka dari semester yang bertuah ni
ye..esok aku tunang dgn kebebasan...*status pesbuk aku yg mengarut*
ye..esok final paper untuk bebudak fakulti aku walaupun ade je fakulti lain,course lain yg dah lama habes awal and ade yang dah selamat kat rumah
ye..esok tetap last paper... ^^
Paper bertuah esok--> OPERATING SYSTEM
fakta.
fakta
fakta.
fakta.
fakta.fakta.fakta.
hafal dan pemahaman.
hurm...otak aku dah senak
kite bace je lah.
hahahhaaha
asal last paper je mesti dah tade rase nak study
*eh...pernah ke aku study? ^^ *
yang penting sekarang mood balik kampung...
ooohhh balik kampung...
*keluar dah lagu balik kmpg* 
*sengih*



Gesse dgn diri sendiri

Assalamualaikum....

Muka aku lagi yang menghapdate belog aku ni...
*Bosan sungguh sebb asek nak hapdate je*
okeh ... kali ni nak gune --> wa...*sopan sikit...eh?? haha*
wa baru lepas SELONGKAR almari belog wa yang berhabuk penuh sarang labah22 imaginasi yg diduduki oleh spiderman22 imaginasi kaler merahbirukuning ni...

pastu wa gessseeh dengan diri wa sendiri...
ape gedikssss tahap cacamerba seh cara pembahasaan diri dalam penulisan...
contoh--> aye dahlama x update ==" rase most annoying word pekataan "aye" tu tetibe
                then, gune nama--> "ayu"
ape kene dgn aku mase tu? eh salah...ape kene dgn wa masetu??
mcm nak berlagak innocent je pulak wa rase....==" wa yg bace post wa,wa yang seriau...
serius...wa yg geli geleman...rase nak delete je semua...
hamende lah agaknya dalam otak ni 4 tahun yg lepas...
*geleng-geleng kepala...kene bagitahu,sebab korang ta nmpk aku geleng kepala*
nmpk sngt otak tak berkembang dgn jayanya



^____^

Assalamualaikum...dan salam subuh

First time update tengah subuh...bangun!! bangun!! solat subuh!!

Baru lepas selongkar blog si koala....rindu kat minah tu punya pasal sebenarnya...
cuma malu je nak mengaku..
hehehe

aq ade exam..tp gaya macam tade exam...=="
btw, spain kalah lawan belanda...kene lenyek habes...
aku tgok ke?? tak la....
aku bce status kawan22 kat pesbuk tuh.....
hahaha.....gaya mcm tengok je kan???
jgn ingat aku tak tengok maknanya aku tak amek tahu....
Papepun jadi aku sokong German je....kalah ke, menang ke...still German...
knp?? entah...haha...aku suka baju die kot...*alasan tak munasabah*

tadi, dlm pukul 1am...borak22 dgn ikie...
dptlah advice sepamduajelaberjela-jela...
eh..borak interm of texting...not talking....gituhhhh....
aq perasan, ape yg aq update sbnrnye mcm entah pape je kan?
plus..kalau korang pasan, mcm tade pape yg kait dgn isu semasa...
sume isu aku je...
^^

nasib lah sape yg bace...
eh, ade yg bace ke???



main-main ke betul-betul ??






Assalamualaikum..


Salam 14 Jun..=D
ade besday sape hari ni?? hurrrmmmm....rasanya mcm ade....
ha....besday cousin....Raqib Izhan---> 4tahun....besaq dah.....semoga jadi anak yg soleh..cerdik...(banyak songeh budak kecik tu)..

Oukeh...
sebenarnya...aq ni dalm kategori confius..
haaa....aq tak dapat beza pun antara betul22 or main22....
things that happen about 4 years ago is happening again...
walaupun orgnya berbeza...
propose just by using words in text make me wonder bout the truth...is it real or is it just for teasing me...
kalau dulu, aq anggap dat the person is teasing me....and then i regret it...
but now...another person do the same exact thing, and it make me feel like...hurmmmm...what should i do??
cuz this person was my childhood friend...
perang mulut dah jadi asam garam dgn dye...
he come so sudden...

i don't see anything...
aq x nmpk keikhlasan....or aku sendiri yg tutup mata tutup hati??
guane tu...
should i give him chances??
tp aku takot aku menyesal di kemudian hari....
aq stalk jap td...and tetibe aku lak yg sentap....ape maknenye tu?
.should i give a try?
my mom,dad and my siblings said that they r ok with him....*da nama pun kawan dari kecik,mestilah family kenal kan..plus,dye click dgn adik aku yg lelaki uh...si bedan..haha*

jadi ape konklusi nya kat sini?
He said that he will wait for me till i accept him....
=="
serius....aq confius gila...







Thursday, June 12, 2014

tajuk?? hurm...gambar dan memori mungkin??





Asslamualaikum....

post nombor dua hari yang sama...
    ha..bile namanya dah start nak tulis...asek nak tulis je....
    bile nya nk study pun tak tahu..padahal esok exam....=="
   
   aq baru je pas tengok gambar22 lama kat wall kawan22...
   gambar mase matrik plng bnyk...
   n i realise..
   tiap kali gambar kelas je...aku mesti gambar dekat dgn el...
   haha
   bukan takat 1,2 gambar...
   tp bnyk kot........hurmm..abaikan

   bila tengok gambar...rindu pulak dekat semua orang dalam gambar
   bila tengok gambar....satu-satu memori dok main22 kat mata macam tgh tengok wayang....
   pastu dok screen shot satu22 kat mata ni..hahaha...kelakar...
   bila tengok gambar...kita rasa nak pergi balik je kat masa tu....betul tak?? jangan nak tipu eh....hehe
 
  seronok kan bila tengok gambar...sebab mostly, gambar yg diambil tu ade cerita dia...ade kisah dia...
  bohong kalau amik gambar saje22...*tp tak tahulah zaman selfie sekarang ni kan*
  we wanna save our memory by taking picture so that when we look at it,it reminds us of that moment...
  ape lg bile tgh kemas22, jumpa gambar22 lama...kan...faham kan maksud aku??

 


 









Hamsteristik

Assalamualaikum....

terketaq-ketaq jari nak menaip....yelah dah lama betul aku memang tak jenguk pun blog....alasan macam biasa...konon-konon busy...padahal entah ape yang aku busy kan pun aku tak tahu......

esok aku ade exam sebenarnya...paper Psda...data statistik...yg bile dalm kelas aq mmg blur,tak faham pape....maklumlah--> aku + math =......... haa, faham-faham je lah kan....memang tak de chemistry....rasa nak nanges je bila kelas...haha...

sebenarnya banyak benda aku nak cerita...tapi tu lah..aku tak tahu dah mcm mana nak diceritakan kisah22 tersebut... btw, aku bela hamster sekarang....hehehehe....bahagia....comel loteh....rasa mcm nak gumpal-gumpal je menatang kecik tu... sakit dye bile mase dah beranak -pinaklah....sampai 32 ekor generasi..bayangkan................pastu kitorang dok bg kat org...last22 tinggal 6 ekor je sekarang....5 jantan 1 betina... tamo ade betina banyak22...bahaya...ni pun semalam dah mula bergadoh sampai bedarah bagai..sedih aku..yg berdarah aku punya hamster lak uh...terkejut aku masa jenguk Lokiey semalam...==" gaduh dgn hamster Nadz nama Hacker.....pastu kitorang asingkan sangkar Hacker dgn Lokiey....tp pagi td lak mase aku jenguk, Lokiey dok bergomol *gadoh ke main-main ke aku tak tahu* dengan si Mielo...eyy..geram je aku..dah lah dua22 tu aku yg bawak balik...lau mati sekor t mcm mana nak bg kat Erol...dah lah aku tak decide lg mana satu antara Lokiey dgn Mielo yg nk bg kat Erol....

Lokiey generasi Karen..kaler Kelabu cerah...jenis tak menggigit org....baik je budaknya... Mielo lak generasi si DoubleA...kaler warna Hitam Kelabu...yg ni aku rasa die obesiti...bulat gile....gemok...hahaha...bile tdo ,terbongkang...and suka tido celah22 rumah dye...mcm tempat22 sempit... apesal ntah macam tu...

seronok bela menatang kecik ni...tiap kali balik dari keals je..mesti aku singgah bilik TV dulu *kitorang tak letak kat bilik sbb berbau* hahaha...jadik kebiasaan...aku takkan masuk bilik aku dulu....singgah tengok diorang....main22 kejap dgn diorang...buli22 diorang..dah puas baru balik bilik....hehehe...bile stress je,boring je, p lah tengok dorang......=D rase seronok...comel sangat...pe lg bile tgok si Karen cube nak bukak pintu gate sangkar dye...dok gigit22 pintu tu..*pintu sangkar dye longgar sikit..so kdg22 mmg boleh terbukak bila dye dok tolak22*....Karen tu yg paling ramai orang sayang....dye yg paling tua...senior lah kiranya....baik,dye jenis pembersih sikit...tak gigit orang...bile bg lepas berdezup dah hilang...ikot suke dye je...sgt22 gile kuaci...haha...makanan memilih pulak tu....Hamster pun pandai demand tau..jangan tak tahu...
oh...lupa nak ckp, hamster kitorang baka --> Winter White Russians....nak tgok gambar dorang leh lah jenguk album kat pesbuk aku...hahaa....k bye~


Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "