Posts

Showing posts from June, 2014

si Koala tu~

Image
Assalamualaikum...

i was wondering what should i write in this entry..
aku post kat twitter...
tetibe ade la insan ni...dye soh tulis pasal die...hahaa



si KOALA tu...


maka bermula lah cerita dulu kala...
di sebuah petempatan dipanggil bandar tenggara..dimana kanak22 ribena bersekolah disana...duduk berpindah randah bagaikan orang22 nomad...sekejap di sini..sekejap disana...
maka, ceritanya di dlm satu kelas tu..adelah seorang gadis..katanya dye comel...katanya die cantik..katanya die kurus...yelah..die lah tu....
maka die kini katanya berada di seremban sane...
katanye..pulang ke petempatan ni bulan julai nanti...
katanya suruh aku kesana melawat die...menggunakan epey daus yg telah pulang ke pangkuan bonda di bt betuah ni...
tapi katanya juga di org yg sama ya mem 'padan muka' kan aq sbb aku sensorang kat bt ni...
Ila pun belum balik lagi..
nk buat camne...utm baik sangat bg cuti awal...utm mengasihani student22 dgn tak bg cuti bnyk22...haha
katanya lagi balik lambat sebab ex…

rambut oh rambut

Image
Assalamualaikum..

salam tengah malam...huhuhu
hurm...tengah dalam mud menyesal ni...
knp??

potong rambut...
ingat nak layer parat paras bahu,...
sekali lepas potong..
"hurm..asal rasa mcm pendek sangat je ni??"
rasa mcm takde rambut
ringan semacam
bile ikat pun...alahai...seciput je...
sedih tak terkata rasanya...
mcm menyesal gile...gile lah...

T_T

tp,nk sambung balik pun mcm gila lak kang..
haha
tunggu je la pai panjang balik..
3 bulan kat umah....sempat lagi nk tunggu..


oh..aku dah balik rumah

Image
Assalamualaikum...

Tengok jam---> 11.40 malam

rumah aku dah senyap sunyi...bunyi cengkerik je...hamster pun ta begerak..tido je keje
kalau kat UTM, terang benderang...
siap dengar bunyik budak22 bilik hujung yg dekat dgn tandas tu dok menjerit,mengilai bagai..
bukak pintu. bilik Tv pun terang benderang ..
masuk bilik sebelah tengah sibuk study takpun sibuk tengok muvie..
rumate bahagia ngadap you tube...
aku? hurm..facebooking,movie,stalking..semua berlaku serentak..
study? letak tepi...last choice selalunya...hahaha

ohh,lupa..aku dah sampai rumah dah..alhamdulillah..
tengahari tadi...
plan awalnya nak balik petang..ayah aku bgtahu nak amik petang..
tup22,pagi tadi dapat call nak amik pagi pulak..kelam kabut lah aku....
dengan tak punggah barang masuk stor lagi...
mujur dah siap kemas baju semua..kalau tak??
hahaha...stress aku punggah berkilo-kilo beg..
mahu kurus..berpeluh satu badan macam lari 400meter tak berhenti...eh??..hahaha..*ni kalau caom baca mahu kene gelak je*

aku pula…

Hapy Holiday

Image
Assalamulaikum....

time to kemas-kemas-kemas.....
maksudnya kalau kemas tu ape???
haaa.....betul! balik rumah la...ape lagi kan...
cuti semester telah bermula....
semester depan i'll be in the THIRD YEAR!
hurmm...sekajap je dah jadi budak third year...
rasa macam baru sekejap je masuk UTM ni....

tak kesah lettew...
asalkan balik rumah...
happy holiday fellow UTM'ians....
happy holiday SCSBians...(keculai yg amik short sem tu)
HAPPY HOLIDAY!!! not to forget SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN!!!

Image
Assalamualaikum....

salam pagi buta.
jangan tanya kenapa aku tak tido lagi.
jangan ingat aku tak tido sebab bola.
aku tak fanatik pun.
sape menang tu la yang aku sokong..hahaha..*German tetap di hati*

ade lagi 3 chapter kena cover.
tp mcm dah masuk mata kanan keluar mata kiri pulak.
berputar-putar je
ni aku amik peluang rehat kejap.
dok mengadap je lama-lama mahu aku pengsan
alasan kan?
memang pun...hikhikhik
esok exam pukul 9pagi
rancangan aku mcm tak nak tido.
tp....hurm...aku takot aku sakit kepala pulak kang
dilema nak tido ke tidok...
haha. k bye~

p/s--> sape yang bace atau terbaca atau tertengok post ni..kalau rajin tinggal-tinggalkan lah jejak kat ruang komen tu... sori tade shoutbox. tak mampu nak beli...eh..eh..eh..*alasan*

Final Paper Oii!

Image
Assalamulaikum....

testing tekak satu dua tige...testing keyboard satu tiga dua....testing kelajuan menaip....tiga dua satu..ehemehehemehehem...hmmmm tarik nafas.......

`"ORG KAMPUNG OIIIII!!!! OOOHHH ORG KAMPUNG!!!! ESOK AQ LAST PAYYYPERRRR!! NAK BALIK UMAH DAH NI OIII!!!! LAST PAYYYPERRR OIIII!!"
oh.. masih berguna dan berbakti lagi nampaknya keyboard aku...dye tabah dan kuat menahan ketukan-ketukan di badannya yang dilakukan dgn kejam dan sadis serta zalim namun penuh dgn semangat kebalikan kampung.. ye..esok LAST PAPER utk final exam semester ni. ye..esok aku bakal merdeka dari semester yang bertuah ni ye..esok aku tunang dgn kebebasan...*status pesbuk aku yg mengarut* ye..esok final paper untuk bebudak fakulti aku walaupun ade je fakulti lain,course lain yg dah lama habes awal and ade yang dah selamat kat rumah ye..esok tetap last paper... ^^ Paper bertuah esok--> OPERATING SYSTEM fakta. fakta fakta. fakta. fakta.fakta.fakta. hafal dan pemahaman. hurm...otak aku dah se…

Gesse dgn diri sendiri

Image
Assalamualaikum....

Muka aku lagi yang menghapdate belog aku ni...
*Bosan sungguh sebb asek nak hapdate je*
okeh ... kali ni nak gune --> wa...*sopan sikit...eh?? haha*
wa baru lepas SELONGKAR almari belog wa yang berhabuk penuh sarang labah22 imaginasi yg diduduki oleh spiderman22 imaginasi kaler merahbirukuning ni...

pastu wa gessseeh dengan diri wa sendiri...
ape gedikssss tahap cacamerba seh cara pembahasaan diri dalam penulisan...
contoh--> aye dahlama x update ==" rase most annoying word pekataan "aye" tu tetibe
                then, gune nama--> "ayu"
ape kene dgn aku mase tu? eh salah...ape kene dgn wa masetu??
mcm nak berlagak innocent je pulak wa rase....==" wa yg bace post wa,wa yang seriau...
serius...wa yg geli geleman...rase nak delete je semua...
hamende lah agaknya dalam otak ni 4 tahun yg lepas...
*geleng-geleng kepala...kene bagitahu,sebab korang ta nmpk aku geleng kepala*
nmpk sngt otak tak berkembang dgn jayanya



^____^

Image
Assalamualaikum...dan salam subuh

First time update tengah subuh...bangun!! bangun!! solat subuh!!

Baru lepas selongkar blog si koala....rindu kat minah tu punya pasal sebenarnya...
cuma malu je nak mengaku..
hehehe

aq ade exam..tp gaya macam tade exam...=="
btw, spain kalah lawan belanda...kene lenyek habes...
aku tgok ke?? tak la....
aku bce status kawan22 kat pesbuk tuh.....
hahaha.....gaya mcm tengok je kan???
jgn ingat aku tak tengok maknanya aku tak amek tahu....
Papepun jadi aku sokong German je....kalah ke, menang ke...still German...
knp?? entah...haha...aku suka baju die kot...*alasan tak munasabah*

tadi, dlm pukul 1am...borak22 dgn ikie...
dptlah advice sepamduajelaberjela-jela...
eh..borak interm of texting...not talking....gituhhhh....
aq perasan, ape yg aq update sbnrnye mcm entah pape je kan?
plus..kalau korang pasan, mcm tade pape yg kait dgn isu semasa...
sume isu aku je...
^^

nasib lah sape yg bace...
eh, ade yg bace ke???



main-main ke betul-betul ??

Image
Assalamualaikum..


Salam 14 Jun..=D
ade besday sape hari ni?? hurrrmmmm....rasanya mcm ade....
ha....besday cousin....Raqib Izhan---> 4tahun....besaq dah.....semoga jadi anak yg soleh..cerdik...(banyak songeh budak kecik tu)..

Oukeh...
sebenarnya...aq ni dalm kategori confius..
haaa....aq tak dapat beza pun antara betul22 or main22....
things that happen about 4 years ago is happening again...
walaupun orgnya berbeza...
propose just by using words in text make me wonder bout the truth...is it real or is it just for teasing me...
kalau dulu, aq anggap dat the person is teasing me....and then i regret it...
but now...another person do the same exact thing, and it make me feel like...hurmmmm...what should i do??
cuz this person was my childhood friend...
perang mulut dah jadi asam garam dgn dye...
he come so sudden...

i don't see anything...
aq x nmpk keikhlasan....or aku sendiri yg tutup mata tutup hati??
guane tu...
should i give him chances??
tp aku takot aku menyesal di kemudi…

tajuk?? hurm...gambar dan memori mungkin??

Image
Asslamualaikum....

post nombor dua hari yang sama...
    ha..bile namanya dah start nak tulis...asek nak tulis je....
    bile nya nk study pun tak tahu..padahal esok exam....=="

   aq baru je pas tengok gambar22 lama kat wall kawan22...
   gambar mase matrik plng bnyk...
   n i realise..
   tiap kali gambar kelas je...aku mesti gambar dekat dgn el...
   haha
   bukan takat 1,2 gambar...
   tp bnyk kot........hurmm..abaikan

   bila tengok gambar...rindu pulak dekat semua orang dalam gambar
   bila tengok gambar....satu-satu memori dok main22 kat mata macam tgh tengok wayang....
   pastu dok screen shot satu22 kat mata ni..hahaha...kelakar...
   bila tengok gambar...kita rasa nak pergi balik je kat masa tu....betul tak?? jangan nak tipu eh....hehe

  seronok kan bila tengok gambar...sebab mostly, gambar yg diambil tu ade cerita dia...ade kisah dia...
  bohong kalau amik gambar saje22...*tp tak tahulah zaman selfie sekarang ni kan*
  we wanna save our memory by taking picture so tha…

Hamsteristik

Image
Assalamualaikum....

terketaq-ketaq jari nak menaip....yelah dah lama betul aku memang tak jenguk pun blog....alasan macam biasa...konon-konon busy...padahal entah ape yang aku busy kan pun aku tak tahu......

esok aku ade exam sebenarnya...paper Psda...data statistik...yg bile dalm kelas aq mmg blur,tak faham pape....maklumlah--> aku + math =......... haa, faham-faham je lah kan....memang tak de chemistry....rasa nak nanges je bila kelas...haha...

sebenarnya banyak benda aku nak cerita...tapi tu lah..aku tak tahu dah mcm mana nak diceritakan kisah22 tersebut... btw, aku bela hamster sekarang....hehehehe....bahagia....comel loteh....rasa mcm nak gumpal-gumpal je menatang kecik tu... sakit dye bile mase dah beranak -pinaklah....sampai 32 ekor generasi..bayangkan................pastu kitorang dok bg kat org...last22 tinggal 6 ekor je sekarang....5 jantan 1 betina... tamo ade betina banyak22...bahaya...ni pun semalam dah mula bergadoh sampai bedarah bagai..sedih aku..yg berdarah aku pun…