Followers

Proud To be One

Proud To be One

Monday, November 25, 2013

Well...what a busy week~

Assalamualaikum

Hey guys.....lama dah rasanya tak menconteng....rindu pulak....*alasan yang sama tiap-tiap kali lama tak hupdate...pffftttt*.......

news from me?? Baru je habes daripada beberapa program....ahaksss....dua antara nya melibatkan kelab KTR Culture dimana aku adalah naib presiden merangkap penari jugak.....and another one is a program held by my class 2SCSB...program Gala Joran....dimana aku merupakan penolong pengarah *yg rasanya macam tak buat kerja*.....

Program pertama tu SPECS'13.....hari terbuka kolej aku...Kolej Tun Razak....aku incharge sebagai ajk kebudayaan...act,aku sebenarnya mula-mula adelah ketua unit,but then aku letak jawatan...aku pass pada junior sebab aku tak mampu nak bg komitmen.....huhuhuhu.....tapi alhamdulilah...ahli kelab aku,KTRC semua sporting belaka...yg penting latihan dijalankan mmg ikut jadual....yg penting show malam kebudayaan SPECS'13 tu mmg terbaik la.....ade zapin,joget,inang,tarian India and tarian Sumazau.....kena lah dengan tema malam tu iaitu kebudayaan.....

Next adalah Program Keusahawanan Dan Khidmat Komuniti.....program ni aku tak terlibat lansung sebagai ajk.....yang jadi ajk adalah Akmal...salah seorang penari KTR Culture jugak....so,Fahmi as Pengerusi kelab dapat jemputan dari penganjur tok kitorang buat show malam tu....program ni berlansung di Benut,Pontian....hanya mengambil masa 2 setengah hari latihan terus je p show....nasib baek budak2 Sabah sempat habeskan koreo tarian diorang...budak india guna tarian masa specs'13....kitorang bawak joget and zapin yang dah diubah sedikit *sebb Fahmi tak dapat join*.....then ada tarian 60'an......macam bese..budak22 aku semua sporting and dengar cakap...so memang senang communicate dengan diorang.....=D

Ahad pulak...program memancing a.k.a Gala Joran......adelah dalam 74 orang peserta.....cuaca pun mengizinkan pertandingan tu berlansung dengan jayanya......cuma ade sikit je la masalah dalaman....*well,itu first time kitorang buat program memancing*...deal pulak tu dgn pemancing22 tegar and taiko.....hadiah yg ditawarkan pulak mmg besar..RM1500 utk tempat pertama...so orang sanggup buat ape je  untuk menang kan.....bise lah tu.....

overall aku mmg busy minggu lepas....hahaha.....minggu selanjutnya Wallahualam.....projek aku terbengkalai..assigment aku pun terkebil-kebil....

nak tgok video aq berzapin kat pontian?? pergi la melawat link ni--->Zapin Tecno Pontian 

hokeh.....adioossss semua....=D

Friday, November 15, 2013

Assalamualaikum w.b.t

penat....
sangat penat...
next week sajor ade banyak show tarian....
huwwwaaa!!!
hopefully everything gonna be okey this saturday night...=D

Tuesday, November 12, 2013

Ciri22 rumah idaman aku...InsyaAllah

Assalamulaikum...

Big house? Yes.....idaman aku...
2 tingkat? Yes....takyah tinggi22...bahaya....haha
Big house with swimming pool??.....yes...lagi aku suka....(even tak pandai berenang..alah..boya(pelampung) kan hadorrr)...
Big house with my own interior design?? yes!!!! Excited sangat dapat deko sendiri......
Big House dengan satu sudut membaca yang menghadap permandangan indah.....dinding diperbuat dari cermin kaca......sudut novel yang sangat mendamaikan??? Ya Allah...seronok sangat kalau memang dapat macam ni...ya Allah....
satu sudut melepak dengan family....sudut permainan...lego dan pelbagai lagi...Uno mungkin???
sudut untuk karaoke,movie..
sudut senaman....
sudut khas untuk minum-minum petang di sebelah swimming pool....wow!!!!!!
satu sudut santai untuk membuat kerja-kerja pejabat......
yang penting kat luar rumah mesti kena ade satu sudut taman...khas untuk mak ayah aku yang suka tanam-tanam bunga terutama orkid....
satu taman lagi adelah mini playground....lengkap dengan buai,gelongsor,jongkat-jongkit...and anything yang selamat untuk dibuat main oleh budak-budak....means bakal anak22 aku...and also my lovely anak-anak sedara....and cousin22.....anak22 jiran pun boleh join...hee~

seronoknya berangan!!!!!!!!!!!!

Ya Allah...besar angan-angan aku kan??
act not angan-angan....more kepasa impian dari kecik....
Nak bawak mak ayah aku duduk sekali dengan aku....boleh??

tapi kene study hard lah kan??
tapi aku ada masalah dengan study aku sekarang ni?
mcm mana?

macam mana nak capai impian yang satu ni???
Ya Allah...permudahkanlah urusan hambaMu ini.....Amin.

Friday, November 8, 2013

Assalamualaikum...

Cemburu...

Perasaan yang memang tak asing.....sentiasa wujud dalam diri makhluk bernama manusia...
takkan lari...takkan hilang....takkan pudar....kerana lumrah manusia diciptakan dengan pelbagai perasaan...
entah...aku keliru....

cemburukah aku??? mungkin ya...mungkin tidak....
cemburu pada kejayaan orang lain......ya.....
cemburu pada kebahagiaan orang lain.......ya......
tapi......kekeliruan aku lebih mendalam tentang apa yang sebenarnya ada jauh di dalam sudut hati aku.....
ya...aku manusia biasa....turut diciptakan dengan pelbagai perasaan.....turut diciptakan dengan pelbagai emosi.....

penulisan aku semakin lama semakin hilang taringnya......pernah ada taring kah?? haha....ilusi semata-mata....
imaginasi juga tidak sehebat mana.....hilang ditelan masa.....hanyut ditelan usia.....hahaha...apakah????

wow.....aku hanya membebel semata-mata....tiada kaitan dengan sesiapa...hanya aku yang sengaja untuk menaip entah apa-apa....abaikan....salam untuk semua... =D

Wednesday, November 6, 2013

Assalamualaikum

Hati ohhh hati...
haha.....ready tok program yang lain hokeh...
kena lagi kuat...
kena lagi fokus...
Gambate Kudasai!!!!

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "