Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, October 23, 2013

Assalamualaikum....

buzy...buzy...buzy....

yeah...student life! It's a fact
assignment...project...presentation..quizzes....test...final exam...
everything is just on the corner...
sleeping at dawn..
it's a usual thing to do now...
sleeping in the class....it's also not an unusual thing to see...

im buzy of all of this..
and also extra thing.
because im working...
because im dancing...
training for showss...training for competition....

hopefully a can manage this life...
hopefully I can survive
miss my childhood life so damn much!

Monday, October 21, 2013

" Ko sape?? Ko tu cume assistant aku yang aku perlu masa aku perlukan kau je...kalau tak kau bukan sape22"

Statement ko harshh sangat222......even kau bergurau pun aku tak dapat terima....
aku anggap kau kawan....kawan yang betul22 aku nak jaga...nak survive dengan kau dalam alam U ni....
aku tak sangka kau boleh kuarkan statement macam tu...
im also a human la...
plus Im a girl
aku ade hati
ade perasaan
Even aku wat bodoh bukan bermaksud aku tak hamek kesah segala benda kau cakap kat aku...
Even aku buat tak peduli,tak bermakna yang aku boleh terima semua benda kau buat kat aku...
Aku diam sebab aku nak jaga hati kawan22 aku...
Aku diam sebab aku tak nak mulut aku ni keluar macam22
Aku diam sebab aku tak nak marah kawan22 aku...
Telinga aku ni...aku pekak kan je...

Tape...aku maafkan kau harini...sebab kau kawan aku....
Sebab aku sayang kau sebagai kawan yang aku percaya...
even sedikit sebanyak statement kau tu buat kepercayaan aku terhakis sikit...

Thanks

Sunday, October 20, 2013

Assalamulaikum...

Entry kedua harini...even aku tahu tade org pun nak bace...*mungkin fakta*
ermmm....tak tahu kenapa dah beberapa minggu ni aku asik fikir benda yang sama je..
kawan tapi bukan kawan..

hurmm...mendalam tak maksud perkataan tu??
yess...
pernah rasa macam tu?
coz aku senantiasa merasainya...
sikit demi sikit merobek hati kecil aku...
aku cuba bersabar....dari masa ke semasa..
aku cuba buat tak tahu...dari masa ke semasa juga....
aku cuba buat tak endah....dari masa ke semasa lagi.....
nampak remeh...tapi sebenarnya macam duri dalam daging....

Ada tapi terasa tiada...
wujud tapi halimunan di sudut mata
apakah???
entah...hanya andaian aku yang tak berapa nak ceria...
kegembiraan aku kadangkala tersa hipokrit...
terasa tak ikhlas mana....
mungkin aku yang tak sesuai bersama? atau sebaliknya?
abaikan semuanya...

Achik pesan kembali pada yang satu...
percaya kepada Dia....
aku cuba...

Insidious 2 vs Sadako 2

ASSALAMUALAIKUM....=D

hay u allsss.....apa khabar? sehat? kalau sehat alhamdulillah...
know what?? dua hai berturut aku p meronggeng tengk wayang....padahal...midterm exam dah nak dekat...projek melambak.....nampak tak betapa sengalnya aku....lepas tu diri sendiri kompelin yang masa tak cukup...tak sempat buat la..inilah..itulah dan pelbagai lagi.......

movie ape yg aku tengok??
haa....
 movie terbest setakat ni semenjak naik sem ni....hahaha.....

1.INSIDIOUS 2
2.SADAKO 2

haa..nampak tak movie bergenre ape yg menarik minat aku.....of course la thriller kan.....cerita-cerita seram memang cepat menarik minat aku...even aku pun dalam kategori penakut....*tapi bukan penakut sangat lah kan*.......tapi ade lah jugak menjerit dalam panggung tu....aku dah tengok insidious 1 thats why aku nak tengok yg second punya....and berbaloi-baloi...puas hati....segala soalan yang terbit masa insidious 1 terjawab dalam insidious 2......roh Josh tertukar dengan roh pembunuh wanita Parker Crane....kesian Josh tak dapat masuk balik dalam badan die lepas die pergi ke alam roh untuk selamatkan Dalton anak lelaki dia yg ade keistimewaan untuk nampak roh jugak.....

Sadako pun apa kurangnya......biasalah..nama pun cerita jepun...tahap keseraman dia tu lagi up banyak22 nak dibandingkan dengan tahap keseraman filem hantu tempatan kita kan......watak utama cerita tu budak kecik nama Nagi yang boleh nampk cara kematian seseorang.....dia pulak sentiasa dibuli oleh kawan22 yang selalau menganggapnya pelik dan selalu diejek kerana tak ada mak....makcik die salah tafsir kan die sebagai anak sadako....tapi sebenarnya bukan die...ade budak lain....papehal pun aku tak nak cerita panjang....tak best la t...

ape kata korang tengok sendiri...hahaha.... tapi dua-dua cerita ni memang sangat puas hati kalau tengok....tak rugi tiket korang nanti hokeh.....
k bye22....





Thursday, October 10, 2013

Kronologi Kehilangan Hp 9/10/13

Assalamualaikum wbt.

sob sob sob T__________T

hokeh..itu pendahuluan untuk entry tergempar aku hari ni......ayuh kita jejaki kronologi kehilangan Sony Experia Active milik haku...

10.00 am --> ke kelas holistik di Fakulti Komputeran Blok N-28A...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11-00 am - 11.30am --> kelas STM (Sains Teknologi dan Manusia) yang sepatutnya berakhir pada 1 petang tamat awal...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11.30am - 12.30am --> makan nasi lemak di CICT *sedap hokeh* then tunggu bas yang lambat sangat nak tibe di Fac Pendidikan.....henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu...*siap main pesbuk*
12.30am - 1.15pm --> tidor sekejap kat bilik...Fahmi call...angkat phone...then siap-siap nak p PC Fair...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu..*kalau tak mcm mana Fahmi boleh call kan*
1.15pm - 2.30 pm --> teman Fahmi,Syifa and Kema makan tengahari....*ngecek bubur Syifa sebab nampak sedap*....then terus ke DSI untuk ke Pc Fair...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
2.30pm - 4.00pm --> bersuka suki di dlm DSI...beli wireless mouse...cuci-cuci mata...gurau-gurau senda...cuba try test cabel charger yg Fahmi baru beli dekat henpon...duduk kat kerusi...terlompat dari kerusi sebab kejar Fahmi and Syafiq....dah tak teringat henpon kat mana masa ni sebab ingatkan dalam beg....
4.30 pm --> balik bilik...kebiasaan keluarkan semua barang dalam beg letak atas meja...terasa kekurangan....eah!!! Mana henpon aku???!!!!!

Haaa...start dari situ aku dah cuak gila tahap 21675367146346734712478ratus ribu maksima.....pinjam enpon rumate call Fahmi..tanya ada dalam kereta tak...fahmi kata tak ada.....risau dah ni...air mata nk jatuh tapi sedaya upaya tahan....then aku trace balik perjalanan..tapi tak nampak hape22....sebab aku tak keluarkan phone masa dalam kereta masa on the way balik ke bilik.....call kema tanya sal henpon..pun tade....
last22 p balik DSI dalam pukul 6 lebih..trace kat tempat aku duduk dengan diorang...homaigod!! There's nothing there...dah mula la dada aku nak sebak22 segala.....call my dad using Fahmi's phone *sebb cume hafal no ayah je*....mengadu kat mak and ayah....kene bebel.....mengalir dah air mata ni....deras mengalir mengalahkan air sungai.....

pukul 8.00 mlm ade lab COA....pergi je la dengan hati tak tenang...jiwa tak lapang....suddently Kema panggil....oh,dia call hp aku...ade orang angkat...

"Siapa ni" <---org yg pegang hp aku
"Henpon ni sekarang kat mana??" <-- kema tanya
"Ha!! Awak lah ni yang tinggalkan henpon kat DSI" <--org yg pegang hp aku
"Eh,tak ni kawan dia" <-- Kema jawab
"Esok jumpa saya di DSI pukul satu..bawak kawan awak tu sekali...dah sampai kol no ni..nanti saya datang" <--orang yg pegang hp aku

*lompat22* Ya Allah...bersyukur sangat....tapi kenapa masa aku kol22 no aku tade orang angkat?? haaa...persoalan di situ...tapi tapelah...asalkan dapat balik....aku beli sendiri hokeh hp tu....tak mintak duet mak ayah pun..tu yg ralat kalau hilang....menas,kesalahan aku sendiri tak prasan yg hp tu tercicir kat DSI...
Thanks Kema sebab telepon no aku....thanks Aini,sebab bg gune kredit..thanks Fahmi sebb drive aku pergi DSI and lent me ur phone to call my parents...thank pade pakcik yg tolong jagakan hp aku....*susah nak carik org jujur sekarang ni*....yang paling penting TERIMA KASIH YA ALLAH sebab permudahkan urusan hambamu ini.....ternyata rezeki dan jodoh aku dengan Sony Active aku masih kuat dan teguh dengan keizinan-Nya.....

Wassalam...


Wednesday, October 9, 2013

Assalamualaikum wbt...

Aku tengah bosan sangat ni....nak study mood dah hilang...*padahal kerja banyak kene buat*.....so,aku pun melayan la lagu hindustan....haha...lepastu aku dah mula la berangan segala...hahaha...menghadap muka Shah Rukh Khan,Saif Ali Khan,Salman Khan....hahaha.....mula lah berangan nak laki muka macam tu t bila dah kawen...*amin*....hahaha....bukan selalu pun nak berangan macam ni kan....

Tapi memang minggu ni aku sangat22 buzy...sampaikan nak rest pun macam tak sempat....ke hulur ke hilir.....assigment bertimbun-timbun.....dengan aku kerja lagi..lepastu aku kena lak jadi ketua unit kebudayaan untuk Program Hari Terbuka kolej aku......nak cari budak kebudayaan lagi..nak latih diorang lagi.....tak cukup dengan tu meeting sini sana...group discussion....project meeting lagi...ni tambah pula latihan bertubi-tubi tarian untuk fesko and feskum.....haish....

nak tido awal pukul 10 memang dah tiada harapan lah kan...mana tak nya...balik kerja dah dekat doblas...stay up buat kerja dgn study lagi....memang sangat22 penat....tak cukup rehatnya lagi.....makan pun dah macam tak teratur dah.....huhu..sedih hokeh....hahaha.....

Thursday, October 3, 2013

Rindu Cik Koala???? haha

Assalamualaikum peeps...

Haha...dalam kelas data struct...baru je lepas menyelongkar semua post Cik Koala....huhu....rindu gamak kat dia....sangat22..tambah22 bila dok baca post22 kat blog dye....

Semalam kene gastric p ngadu kat dia....whatapps....teharu sebb dye caring....ghase nak pelok je...hahaha....
mak cik oi..aku balik khamis petang 10/10/13.....mu better balik awal gak..nak jalan22 ...*untongla org dah ade lesen* ko tak balik awal aku tamo bg ko punya ole22 Thailand....^^.....

Dem..I really miss that girl...<3 <3 haha...
*Ila jgn jeles..rindu Ila jugak..jgn risau...pasni ngadu kat Ila pulak ea...hehehe*

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "