Posts

Showing posts from October, 2013
Image
Assalamualaikum....

buzy...buzy...buzy....

yeah...student life! It's a fact
assignment...project...presentation..quizzes....test...final exam...
everything is just on the corner...
sleeping at dawn..
it's a usual thing to do now...
sleeping in the class....it's also not an unusual thing to see...

im buzy of all of this..
and also extra thing.
because im working...
because im dancing...
training for showss...training for competition....

hopefully a can manage this life...
hopefully I can survive
miss my childhood life so damn much!

Image
" Ko sape?? Ko tu cume assistant aku yang aku perlu masa aku perlukan kau je...kalau tak kau bukan sape22"

Statement ko harshh sangat222......even kau bergurau pun aku tak dapat terima....
aku anggap kau kawan....kawan yang betul22 aku nak jaga...nak survive dengan kau dalam alam U ni....
aku tak sangka kau boleh kuarkan statement macam tu...
im also a human la...
plus Im a girl
aku ade hati
ade perasaan
Even aku wat bodoh bukan bermaksud aku tak hamek kesah segala benda kau cakap kat aku...
Even aku buat tak peduli,tak bermakna yang aku boleh terima semua benda kau buat kat aku...
Aku diam sebab aku nak jaga hati kawan22 aku...
Aku diam sebab aku tak nak mulut aku ni keluar macam22
Aku diam sebab aku tak nak marah kawan22 aku...
Telinga aku ni...aku pekak kan je...

Tape...aku maafkan kau harini...sebab kau kawan aku....
Sebab aku sayang kau sebagai kawan yang aku percaya...
even sedikit sebanyak statement kau tu buat kepercayaan aku terhakis sikit...

Thanks

Image
Assalamulaikum...

Entry kedua harini...even aku tahu tade org pun nak bace...*mungkin fakta*
ermmm....tak tahu kenapa dah beberapa minggu ni aku asik fikir benda yang sama je..
kawan tapi bukan kawan..

hurmm...mendalam tak maksud perkataan tu??
yess...
pernah rasa macam tu?
coz aku senantiasa merasainya...
sikit demi sikit merobek hati kecil aku...
aku cuba bersabar....dari masa ke semasa..
aku cuba buat tak tahu...dari masa ke semasa juga....
aku cuba buat tak endah....dari masa ke semasa lagi.....
nampak remeh...tapi sebenarnya macam duri dalam daging....

Ada tapi terasa tiada...
wujud tapi halimunan di sudut mata
apakah???
entah...hanya andaian aku yang tak berapa nak ceria...
kegembiraan aku kadangkala tersa hipokrit...
terasa tak ikhlas mana....
mungkin aku yang tak sesuai bersama? atau sebaliknya?
abaikan semuanya...

Achik pesan kembali pada yang satu...
percaya kepada Dia....
aku cuba...

Insidious 2 vs Sadako 2

Image
ASSALAMUALAIKUM....=D
hay u allsss.....apa khabar? sehat? kalau sehat alhamdulillah...
know what?? dua hai berturut aku p meronggeng tengk wayang....padahal...midterm exam dah nak dekat...projek melambak.....nampak tak betapa sengalnya aku....lepas tu diri sendiri kompelin yang masa tak cukup...tak sempat buat la..inilah..itulah dan pelbagai lagi.......

movie ape yg aku tengok??
haa....
 movie terbest setakat ni semenjak naik sem ni....hahaha.....

1.INSIDIOUS 2 2.SADAKO 2
haa..nampak tak movie bergenre ape yg menarik minat aku.....of course la thriller kan.....cerita-cerita seram memang cepat menarik minat aku...even aku pun dalam kategori penakut....*tapi bukan penakut sangat lah kan*.......tapi ade lah jugak menjerit dalam panggung tu....aku dah tengok insidious 1 thats why aku nak tengok yg second punya....and berbaloi-baloi...puas hati....segala soalan yang terbit masa insidious 1 terjawab dalam insidious 2......roh Josh tertukar dengan roh pembunuh wanita Parker Crane....kesian Jo…

Kronologi Kehilangan Hp 9/10/13

Image
Assalamualaikum wbt.

sob sob sob T__________T

hokeh..itu pendahuluan untuk entry tergempar aku hari ni......ayuh kita jejaki kronologi kehilangan Sony Experia Active milik haku...

10.00 am --> ke kelas holistik di Fakulti Komputeran Blok N-28A...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11-00 am - 11.30am --> kelas STM (Sains Teknologi dan Manusia) yang sepatutnya berakhir pada 1 petang tamat awal...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11.30am - 12.30am --> makan nasi lemak di CICT *sedap hokeh* then tunggu bas yang lambat sangat nak tibe di Fac Pendidikan.....henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu...*siap main pesbuk*
12.30am - 1.15pm --> tidor sekejap kat bilik...Fahmi call...angkat phone...then siap-siap nak p PC Fair...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu..*kalau tak mcm mana Fahmi boleh call kan*
1.15pm - 2.30 pm --> teman Fahmi,Syifa and Kema makan tengahari....*ngecek bubur Syifa sebab nampak sedap*....then terus ke DSI un…
Image
Assalamualaikum wbt...

Aku tengah bosan sangat ni....nak study mood dah hilang...*padahal kerja banyak kene buat*.....so,aku pun melayan la lagu hindustan....haha...lepastu aku dah mula la berangan segala...hahaha...menghadap muka Shah Rukh Khan,Saif Ali Khan,Salman Khan....hahaha.....mula lah berangan nak laki muka macam tu t bila dah kawen...*amin*....hahaha....bukan selalu pun nak berangan macam ni kan....

Tapi memang minggu ni aku sangat22 buzy...sampaikan nak rest pun macam tak sempat....ke hulur ke hilir.....assigment bertimbun-timbun.....dengan aku kerja lagi..lepastu aku kena lak jadi ketua unit kebudayaan untuk Program Hari Terbuka kolej aku......nak cari budak kebudayaan lagi..nak latih diorang lagi.....tak cukup dengan tu meeting sini sana...group discussion....project meeting lagi...ni tambah pula latihan bertubi-tubi tarian untuk fesko and feskum.....haish....

nak tido awal pukul 10 memang dah tiada harapan lah kan...mana tak nya...balik kerja dah dekat doblas...stay up b…

Rindu Cik Koala???? haha

Image
Assalamualaikum peeps...
Haha...dalam kelas data struct...baru je lepas menyelongkar semua post Cik Koala....huhu....rindu gamak kat dia....sangat22..tambah22 bila dok baca post22 kat blog dye....
Semalam kene gastric p ngadu kat dia....whatapps....teharu sebb dye caring....ghase nak pelok je...hahaha.... mak cik oi..aku balik khamis petang 10/10/13.....mu better balik awal gak..nak jalan22 ...*untongla org dah ade lesen* ko tak balik awal aku tamo bg ko punya ole22 Thailand....^^.....
Dem..I really miss that girl...<3 <3 haha...
*Ila jgn jeles..rindu Ila jugak..jgn risau...pasni ngadu kat Ila pulak ea...hehehe*