Followers

Proud To be One

Proud To be One

Monday, September 30, 2013

A friend of mine

Assalamualaikum...

Hola....selamat pagi pada semua yang bangun pagi tu......so how are you today?? Hopefully everyone are fine and in a good condition.....*sengih kejap*
Actually hari ni kelas I start from 9am till 7pm.....today schedule is full.....3hours of System Analysis and Design class...then 2 hours of Computer Organization And Architecture class....and lastly Database class....seems easy but the truth is like...errrrrrrr....hahaha.....*pening kepala dalam kelas*...

But that was not the real story that I wanna tell you all for today's entry....it's about a friend of mine which I haven't met for a long time.....so the story start when he lost his phone and accidentally lost all of his friends number....but he kinda let it me and just goes on...*coz that is him*......and from our side we were like searching for him...*dia dah lama tak balik BT*....last raya, everyone ask where's Ikie...where's Ikie...and a friend of mine name Ruz said that Ikie wasn't in BT for a long time.....and the story ends there...

Later in UTM...i was facebooking when suddenly i read Ikie's status in facebook....i leave a comment there and he replied...then we had a conservation there.....later,he send private message to my account asking for my number....and yeah...of course la i gave my number to him....hahaha.....so that when we start messaging....because of no credit..we start messanging in whats app......and the story continues until now.....hhaha...the best thing happends was I told Ikie that I work at a burger shop in UTM and he said that he gonna come and i was like really??? coz it does seems like he's joking around...haha.... suddenly that night he shows up....I was so shock plus excited...*yelah dah lama kot tak jumpa*.....

Yeah..the story does continue but I can't write it here...because of time....haha...but overal im happy coz he still remember me and the best part is we were siblings in matriculation and now we are still sibling...*adik berasik beza mak ayah*....hahaha....that's all....I love all my friend...got to go now....see you!..

Friday, September 27, 2013

Phuket 2013

Assalamualaikum wbt

Ya Allah...bukak je blog tak bernafas....bersin-bersin terus.....haaa...nampak tak permainan nya kat situ...da berapa lama tak bersentuh la tu maksudnya kan.....ehe....

Alhamdulillah...perjalanan pulang dan balik dari Phuket Thailang untuk event Thailand-Malaysia University Games 2013 berjalan dengan lancar dan sangat menggembirakan...malahan pihak dari Thailand sendiri memberikan layanan yang sangat istimewa untuk kami pelajar-pelajar Malaysia.....*tetibe rindu aunty Jenny kitorang punya tour guide...ehe*....bertolak dari LCCT pukul 7.00 pagi and sampai sana about 9 pagi waktu Malaysia....sana lewat sejam dari Malaysia so kalau waktu sana kami tibe pukol 8 pagi la....then..di sambut dengan pukulan gendang segala la...dipakaikan kalungan bunga and dapat tuala basah..sebab sana cuaca agak panas dari Malaysia....hahaha.....*bahagia gila muka*...first sampai tu kami ke majlis perasmian di hall Prince Of Songklha University......

Yang penting kitorang asyik diberi makan je kat sana......seronok sangat sebab dapat makan tomyam hari-hari sampai cirit birit sebab makan pedas...kesian kat Cat....sampai ta nak makan budak tu...takot asek nak pergi tandas je.....*dah la guna tisu...eeewww je rasa mula-mula...haha*....kitorang stay kat Metropole Hotel...one of the most expensive hotel di Phuket....hotel taraf 4 bintang kalau ta silap....memang terasa macam bukan datang untuk program tapi datang untuk bercuti...makanan pun agak mewah.....tapi disebabkan aku memilih makan sikit...setiap kali breakfast aku p amik mangkuk besar and letak cococrunch banyak22 sampai aku puas....hahaha.....*dorang sume ngutuk aku sebab mkn cococrunch je...sebab dorang kata time ni la nak mkn makanan orang lain*...aku wat dek je.....

aku p sana punya la bawak baju banyak sebab takot tak cukop..padahal...huh..sekali enam baju dapat....3 helai dari Malaysia and 3 helai dari Thai.....beg dapat dua...ingan nak bawak barang sikit je..tetibe banyak terus....haish.....tapi aku lagi suka...sebab aku memang pengumpul tshirt tegar....tak pergi program tape..asalkan dapat baju..sanggup beli....hahaha....hari ke tiga kami di sana dibawa ronda-ronda....p jalan tepi pantai...p The World Most Biggest Jewelry Shop..*besar mata k masuk dalam ni*.....p totkong tercantik kat Phuket tu....and makan plak kat Siames Niramits..tempat makan paling mahal kat Phuket....siap ade taman tema dalam tu....seronok gak la...

latihan22 tarian lak diadakan kat Rajabath University...dimana selain berlatih tarian dari Malaysia sendiri...kami turut berlatih tarian gabungan Thai and Mas...

Overall sume seronok sangat22.....hehehehe......

kalau rajin nak tgok gambar pergi je ke facebook ayue ea....lau nak tgok video leh lah ke link ni----->Thai-Mas University Games 2013 and ni gak ---->Thai Mas University Games (perpisahan) and this link time kami latihan menari dengan student Thailand--->Raptai Tarian



Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "