Followers

Proud To be One

Proud To be One

Thursday, August 29, 2013

i've got my first passport =D

Assalamualaikum....

hye...hehe....hari ni aku buat sejarah..dalam hidup aku....pandai berdikari jugak aku ni rupanya....bahahahaha......
dapat kol pagi tadi from Fahmi Arieef asking me sama ada nak join tarian di Phuket,Thailand ke ta nak....kalau nak aku kena tanya kat Abg Mirul a.k.a Mira tentang apa details22 yang diperlukan coz diorang kekurangan penari wanita.....
then,i said that...i've think about it first..... Then,i text Mira bout that...and suddenly he called me and ask me about passport and others...I was like...errrr......I can't even say no....and then I think that why should i say no because this is an opportunity to me....bila lagi kan....
herrmm..then,Mira ask me buat passport and kalau boleh hari ni juga....*aku ni mana lah nak ada passport bagai tu....tak kaya pon nak p merantau negara orang* aku pon like...errr...ok....
then kelam kabut tanya sapa member22 yg free leh hantar aku p buat passport.....nasib baek lah Amir Hakim tu wujud and sudi nak tolong hantar....*tu pun aku upah kfc* hahaha.....then ajak Diana teman sekali....
haha...kena amik gambar dulu..p la amek gambar kat kedai gambar kat BT tu..latar belakang biru.....diana ta nak teman aku...so aku p la sensorang.....*takot tau..padahal tade pape pun..tak penah aku g sensorang*....then kitorang gerak lah p Imegresen kat Kulai nun....tu yg paling dekat....
katimegresen tu lak dye kate gambar ta buleh latar belakang kaler biru....must be white.....melayang lagi duit aku....==''' tacing tau....amik lah gambar kat kedai sebelah imegresen tu...*naseb bek abg cashier die hensem* hahaha....
dalam tu suma aku urus sendiri la...*bangga aku* haha...kalau tak segala benda aku takot nak buat....aku ta reti even dah 21 tahun hidop....ngada-ngada kan aku.....hahaha...tapi alhamdulillah....semua dah settle.....i've got my passport....=D
 thanks to my sayang Si koala tu coz teman aku....thanks gak pada Amir Hakim coz sudi hantar kan aku...hehehe...sayang korang bedua la....muak22 lebih22...hahaha......<3



Monday, August 26, 2013

membe gaduh gua!

Assalamualaikum....

hye sume...pe kabo? Sehat? *mcm ade org jawab je soklan aku ni*
hari ni terasa nak membebel sekejap...
dek kerana mulot aku ni dah lama tak membebel....sejak22 cuti sem ni...berehat katanya...
tibe22 hari ni aku nak membebel pasal kawan gaduh...*sengih22 sampai telinga*
korang ada kawan gaduh??
kalau tak ada macam satu penipuan besar yang teramat besar sampai tak terkata kebesarannya itu.....fuhhh...*kesat peluh*...

kawan gaduh tu satu keperluan untuk aku....sirius tak tipu...*sambil kerutkan dahi*...
dari sekolah sampai lah la ni...dah besar gabak cukop umo tak cukop tinggi cukop besar mengembang ke tepi ni....hah....aku mesti kena wajib ada sorang dua kawan buat gadoh tepuk tampar terajang sepak baling ceri....kalau tak macam tak sempurna hidop aku...and mostly kawan gadoh aku tu lain jantina dengan aku...hahaha...aku baik dengan budak22 pompuan je...kikiki...*angkat22 kening*

dulu kala la..menurut cerita mak aku yang mengatakan diceritakan dari mak kawan aku kepada mak aku...*pening pale aku nak memahamkan ayat ni*...masa aku taska dulu kala lah...aku ade sorang member ni..nama Khushairi...nama pendek Kucai...aku dulu gigit tangan dia..sebab bergadoh...hamek ganass tak aku? punya la berani an....tapi sekarang bila dah jumpa balik..segan bak hang bila cerita...malu doe.....hahaha...

kalau sekolah rendah......kawan gadoh aku pon masih lagi Kucai....and Shahril (mana ntah hilang mamat ni )....bila naek sekolah menengah....aku kawan gaduh aku dari form 1 sampai form 3 nama Jalil....dia bukan sekelas dengan aku...tapi kalau jumpa memang bertekak tak habes-habes....bekejar satu sekolah ....haha....form 4 aku baik sikit sebab pindah...tp still ade membe buat betekak...sampai sekarang kalau jumpa masih lagi ade je nak carik gaduh...(Kucai pun sama) nama beliau yang berhormat tu Azwan....bila form 5..aku pindah lagi.....(act pindah masa akhir22 form4)....gaduh dengan Pak cik Ruz...hah..tu yg ade gambo die kat tepi tu.....drama baling buah ceri tu selalunya dengan dia la...mana petik?? Petik kat rumah cik Itik-->azreen Illiana tu.....hahaha......kalau kat matrik salu gaduh ngan classmate aku...si Fauzan dengan Syafiee.....dah le mamat due org tu je dlm kelas aku...haha....

la ni..dah besar gabak dok dekat u....membe gadoh aku---> pak cik sewel nama Syafiq Shaharum a.k.a Caom..*berbangga la ko nama naek kat blog gua*...ahaha...asal jumpa gadoh..bertekak...berpukol-pukolan..bertumbuk-tumbokan....hahahaha..bertwiter pon gdoh...tp kalau tak gaduh tak sah....aku kena gaduh jugak....hahaha

tapi papehal pon..aku syg kawan22 aku...sekian....hahaha....

Friday, August 23, 2013

ASSALAMUALAIKUM...

huh..
hati ni..
kadang suka menipu diri sendiri...
kenapa...kenapa permainkan diri sendiri...
kenapa menyakitkan diri sendiri...
kenapa mesti lukakan jiwa sendiri...

segalanya dah lama berakhir...
tak perlu nak dikenang lagi...
tak perlu nak diingat lagi...
tapi kenapa hati ni tak faham...

mengeluh? dah penat mengeluh....
tapi hati ni degil melampau.......
masih mengenang..masih terkenang...
harapan tu dah tak berguna....
need to move on...please....


Wednesday, August 7, 2013

salam hari raya


 Assalamualaikum wbt....

"Dengan ini saya mengumumkan bahawa tarikh Hari Raya Aidil Fitri jatuh pada hari Khamis 8 Ogos 2013"

Woah!! Esok hari raya...esok hari raya!! ye...itu reaksi aku masa kecik2 dulu la...sekarang dah besar panjang dah tak macam tu dah....dah matang katanya.....sepupu22 semua tadi main mercun..meriah sungguh,....jiran22 kat rumah atok ni pun semua dok pakat maen mercun..nak mercun apa...semua ada....dari sekecik-kecik mercun pop22 tu..sampai ke meriam semua berbunyi kat kampung aku ni.....hahaha

Aku sendiri nak main bunga api pun dah segan dah.....kalau dulu..bunga api tu kira heaven gila la...ape lagi malam raya..memang seronok sangat...tapi sekarang tengok adik22 dengan sepupu22 main pun dah cukup seronok....

Tahun ni baju raya aku warna hitam...ahaha...macam dah tade warna lain.....cadangnya dengan ayah and mak aku nak warna biru atau hijau....tapi entah macam mana sangkut warna hitam...layan je lah...hahaha....dengan orang ramai..bersesak-sesak...memang panas lah kan.....

eh..aku tak boleh update panjang sangat ni...nak kene tolong mak aku masak..kang dia bising lak..ni pun aku curik22 cabut....hahaha...ape-ape pun..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN.....semoga aidilfitri anda meriah dengan kelur\arga tersayang....=D







Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "