Posts

Showing posts from August, 2013

i've got my first passport =D

Image
Assalamualaikum....

hye...hehe....hari ni aku buat sejarah..dalam hidup aku....pandai berdikari jugak aku ni rupanya....bahahahaha......
dapat kol pagi tadi from Fahmi Arieef asking me sama ada nak join tarian di Phuket,Thailand ke ta nak....kalau nak aku kena tanya kat Abg Mirul a.k.a Mira tentang apa details22 yang diperlukan coz diorang kekurangan penari wanita.....
then,i said that...i've think about it first..... Then,i text Mira bout that...and suddenly he called me and ask me about passport and others...I was like...errrr......I can't even say no....and then I think that why should i say no because this is an opportunity to me....bila lagi kan....
herrmm..then,Mira ask me buat passport and kalau boleh hari ni juga....*aku ni mana lah nak ada passport bagai tu....tak kaya pon nak p merantau negara orang* aku pon like...errr...ok....
then kelam kabut tanya sapa member22 yg free leh hantar aku p buat passport.....nasib baek lah Amir Hakim tu wujud and sudi nak tolong hanta…

membe gaduh gua!

Image
Assalamualaikum....

hye sume...pe kabo? Sehat? *mcm ade org jawab je soklan aku ni*
hari ni terasa nak membebel sekejap...
dek kerana mulot aku ni dah lama tak membebel....sejak22 cuti sem ni...berehat katanya...
tibe22 hari ni aku nak membebel pasal kawan gaduh...*sengih22 sampai telinga*
korang ada kawan gaduh??
kalau tak ada macam satu penipuan besar yang teramat besar sampai tak terkata kebesarannya itu.....fuhhh...*kesat peluh*...

kawan gaduh tu satu keperluan untuk aku....sirius tak tipu...*sambil kerutkan dahi*...
dari sekolah sampai lah la ni...dah besar gabak cukop umo tak cukop tinggi cukop besar mengembang ke tepi ni....hah....aku mesti kena wajib ada sorang dua kawan buat gadoh tepuk tampar terajang sepak baling ceri....kalau tak macam tak sempurna hidop aku...and mostly kawan gadoh aku tu lain jantina dengan aku...hahaha...aku baik dengan budak22 pompuan je...kikiki...*angkat22 kening*

dulu kala la..menurut cerita mak aku yang mengatakan diceritakan dari mak kawan aku kep…
Image
ASSALAMUALAIKUM...

huh..
hati ni..
kadang suka menipu diri sendiri...
kenapa...kenapa permainkan diri sendiri...
kenapa menyakitkan diri sendiri...
kenapa mesti lukakan jiwa sendiri...

segalanya dah lama berakhir...
tak perlu nak dikenang lagi...
tak perlu nak diingat lagi...
tapi kenapa hati ni tak faham...

mengeluh? dah penat mengeluh....
tapi hati ni degil melampau.......
masih mengenang..masih terkenang...
harapan tu dah tak berguna....
need to move on...please....


salam hari raya

Image
Assalamualaikum wbt....

"Dengan ini saya mengumumkan bahawa tarikh Hari Raya Aidil Fitri jatuh pada hari Khamis 8 Ogos 2013"

Woah!! Esok hari raya...esok hari raya!! ye...itu reaksi aku masa kecik2 dulu la...sekarang dah besar panjang dah tak macam tu dah....dah matang katanya.....sepupu22 semua tadi main mercun..meriah sungguh,....jiran22 kat rumah atok ni pun semua dok pakat maen mercun..nak mercun apa...semua ada....dari sekecik-kecik mercun pop22 tu..sampai ke meriam semua berbunyi kat kampung aku ni.....hahaha

Aku sendiri nak main bunga api pun dah segan dah.....kalau dulu..bunga api tu kira heaven gila la...ape lagi malam raya..memang seronok sangat...tapi sekarang tengok adik22 dengan sepupu22 main pun dah cukup seronok....

Tahun ni baju raya aku warna hitam...ahaha...macam dah tade warna lain.....cadangnya dengan ayah and mak aku nak warna biru atau hijau....tapi entah macam mana sangkut warna hitam...layan je lah...hahaha....dengan orang ramai..bersesak-sesak...me…