Welcome to UTM

Assalamualaikum!!!

Alhamdulillah....dah hari ke-empat kitaberpuasa di bulan Ramadan yang mulia kan???? pejam celik pejam celik je.....macam mana puasa korang?? dah empat hari ni puasa penuh ke dah ponteng???? haa...baik ngaku....tak baik tau  tipu...hehehe...

Well,sejak22 keputusan UPU kuar...banyak post pasal bersyukur ditempatkan disini mahupun disana....tahniah kepada semua yang berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi...*tepuk tangan!!!* page UTM sekarang yang kat facebook tu tengah penuh dengan post22 dari bakal22 student UTM....junior22 la...macam22 soalan dilemparkan....tanya tang kolej la,fakulti la...and of course pasal course diorang.....sengih22 je aku baca.....teringat pula masa aku nak mendaftar tahun lepas.....pun gitu juga....*malu pulak rasanya..hahaha* yang paling tak sangka, aku punya course Bioinformatik masih lagi ada junior....yelah,kitorang dapat information dulu yang kitorang ni last batch....da tak ada junior lagi..tup22 ada post tanya pasal bioinfo....terkejut aku.....tapi happy gak la ada junior...hehehe.....hai junior..I senior .....*tak payah nak senior sangat lah dayu...menyampah lak...haha* 

To adik22x....dah masuk universiti ni usaha kena lebih lagi la....tamo main22 ea...memang tak dinafikan dok kat U relax sikit dibandingkan duduk di matrikulasi dulu...*bagi yang belajar kat matrik la kan* boleh kuar masuk sesuka hati..nak keluar bila22 masa pun tak apa.....tapi kena ingat,niat kena betul...pasang niat kita masuk U tu untuk apa...okay?? Next, pandai-pandai lah korang uruskan masa korang....pengurusan masa tu sangat penting bila dah jadi student U ni....kenapa? Yelah,banyak projek and assigment wa cakap kat lu.....haha...jangan sampai satu tahap,sume projek,semua assigment nak siapkan dalam satu masa dek kerana korang tak manage masa korang betul22.....parah nanti...kemudian,muncul lah zombie22 projek dan assigment bermata merah ....hahaha....lagi,jangan malu nak bertanya...nanti kalau tak silap jalan dik oiii.....*mcm la aku jenis tak malu sangat* hahaha....ah,abaikan.....Yang paling penting!! haaa....take note ni!!! Jaga IMAN,jaga HATI......ni kalau tinggal tak tahu la nak cakap ape kan....=.="

apa22 pun....TAHNIAH and WELCOME TO UTM!!! Universiti Terbaik Malaysia......hope korang happy belajar di sini....=D

SAYA PILIH UTM





Comments

  1. kawan sy dpt utm. kos sma. bioinformatik. so, she become ur junior nnti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa...ye ke??? tak sangka pula.....say congratulation pada dia nanti ea...=D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

XPDCDaksies (PART 5)

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

Insidious 2 vs Sadako 2