Posts

Showing posts from July, 2013

Welcome NewComer...

Image
ASSALAMUALAIKUM!!!!!
Orang kampung!! Berita sensasi..terhangat di pasaran....lagi gembira.....newcomers in our small family......give a big applause to Qalishah Umairah......newborn baby girl....wuhhu!!!

the comel one....adik kepada si nakal Haziq Danish tu la....*penat Umie melayan Haziq*.......lepas ni umie nak layan Umairah pulak...ta nak kawan Haziq...*Haziq takot kalau aku marah dia...bila dia wat nakal...mula lah mak ayah aku cakap gini---> ha..umie,tengok Aziq ni*...hehe.....btw,umie tu aku yg mentel nak soh anak22 sedara aku panggil gitu....kui33xx....Qalishah Umairah lahir pada hari sabtu,27 Julai 2013....dengan berat 3.12 kilogram....excited tau aku....ahaha....untungla atok aku tahun ni....raya tahun ni dengan 3 org baby...sorang anak busu aku...*busu tu nama panggilan untuk my aunt* nama Rania Izara,8 bulan....then anak makngah aku...Ahmad Zulfiqar,2bulan...and the latest one...cicit kedua atok aku ni la...Umairah si comel....kikiki....Alhamdulillah...=D btw,aku and aya…
Image
Assalamualaikum

nak buat short entry....
menunggu anak sedara balik...
lambat lagi...
merempat di rumah sendiri...
nak kerja jauh sekali...
mengadap game hari22...
haish!!
boring.....=.="
salah sendiri......
k bye....

Jentera Kuning Milik Aku

Image
Assalamualaikum...
Ehem..ehem...testing keyboard..testing..tekan-tekan..ketuk-ketuk.......*mula mematah-matahkan jari* dah lama ni nak buat macam ni.....oleh hal kerana ada insan yang bertanya tentang jentera kuningmilik aku kat pesbuk...aku mengirakan nya sebagai request la..jadikan entry...panjang sikit cerita nanti...ahakssss.....bukan senang ni nak menceritakan tentang jentera kuning milik aku tu....haha...ku keep it secret sebenarnya....hahaha...*poyo*...oh..btw,selamat datang ke blog yang tak berapa nak cantik ni kepada sesiapa yang baru melawat...=D

Al-kisah...aku beli jentera kuning masa sem satu dulu....bersama kawan22 aku la....mula-mula beli tu memang la exited gila....nak kata hari-hari dok menunggang tu tadelah sampai hari-hari...tapi memang asyik menunggang je la.....benda baru la kata kan .....pegi arked cengal yang dekat tu pun nak menunggang....konon-konon mcm stylo la kan...*konon je lah* dah agak lama...dalam 3per4 bulan setelah dibeli...kesuraman dan kemalasan ser…

Welcome to UTM

Image
Assalamualaikum!!!
Alhamdulillah....dah hari ke-empat kitaberpuasa di bulan Ramadan yang mulia kan???? pejam celik pejam celik je.....macam mana puasa korang?? dah empat hari ni puasa penuh ke dah ponteng???? haa...baik ngaku....tak baik tau  tipu...hehehe...
Well,sejak22 keputusan UPU kuar...banyak post pasal bersyukur ditempatkan disini mahupun disana....tahniah kepada semua yang berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi...*tepuk tangan!!!* page UTM sekarang yang kat facebook tu tengah penuh dengan post22 dari bakal22 student UTM....junior22 la...macam22 soalan dilemparkan....tanya tang kolej la,fakulti la...and of course pasal course diorang.....sengih22 je aku baca.....teringat pula masa aku nak mendaftar tahun lepas.....pun gitu juga....*malu pulak rasanya..hahaha* yang paling tak sangka, aku punya course Bioinformatik masih lagi ada junior....yelah,kitorang dapat information dulu yang kitorang ni last batch....da tak ada junior lagi..tup22 ada post tanya pasal bio…

Tanjung Piai

Image
Assalamualaikum...

Ishqh..ishqh....sob3x....akhirnya...Ramadhan memunculkan diri....Alhamdulillah....Allah berikan aku umur yang panjang lagi untuk aku dan keluarga menyambut Ramadhan pada tahun ini.....senyum lebar22x...harap sangat22 dapat pose penuh tahun ni.....bila kira22 macam dapat penuh je...*senyum lebar lagi..mata berkelip-kelip...ada can dapat duit raya ni* ehehe.....Puasa pertama sambut di kampung Air Tawar 5 Kota Tinggi.....akan bersahur disana dan juga berbuka disana.....wuhhuu!!!

before that,nak cerita ,ahad lepas aku ke Tanjung Piai....ikot mak aku pergi rombongan pengawas sekolah Agama Sungai Sibol....*act kena paksa* okeh la...aku ikot dengan harapan sempoi22 kan......tegok budak22 sekolah yang mostly sekolah rendah....aku ingat perangai okeh..plus diorang pengawas...namun sangkaan aku meleset....perangai...haish!! patutlah mak aku tension je.....budak22nya kurang hajar betul....aku ni rasa nak sepak22 je....jenis tak dengar kata....kalau sekolah menengah tu aku faha…

RMWD-IPT

Image
Assalamualaikum....

hai22xx!!! Lama pulak tak jenguk..berhabuk dah bolg ni....alahai....kesian...puhh333...tiup22 sikit...*ayat cliche*....hahaha....seminggu yang lepas aku tiada di rumah...kemana?? aku kembali ke utm untuk 3 hari,kemudian 3 hari seterusnya berkampung du KAMPUNG LUKUT,KOTA TINGGI...untuk program Rakan Muda Wawasan Desa-IPT yang berlansung selama 3hari2malam......program anak angkat di bawah Jabatan Belia Dan Sukan dengan kerjasama SRM-UTM dan penduduk kampung....

Seronok?? Of Course la.....aku dapat satu rumah dengan my doengsaeng Aien....hehe....well,kami menetap di rumah mak angkat kami Pn. Rosmawati yang kami panggil mak dan suaminya En. Roslan yang kami panggil abah......mereka ada 3 anak,dua lelaki dan seorang perempuan....yang sulong umurnya 20 tahun bernama Arif,then Aizat...baru tingkatan 3.....and last but not least si pemalu Arifah ...darjah 4......mak sangat22 sporting habis dengan kitorang...and yang penting mak masak sedap!! Ahaa...

okeh...tamo cakap bany…

Sebab Diet Gagal =D

Image
Assalamualaikum....

Haha...selamat pagi orang kampung!! Lihatlah dunia..aku menghapdet post di pagi hari lagi....*walaupun bru je post pasal tak elok tido lambat* nampak tak ketidak keberkesanannya post aku sendiri kepada aku....haish..apa nak jadi??? sob33xx...T_T
 Baru je beli REMAJA edisi 1Julai...dok selak punya selak terserempak satu segmen ni....segmen INFO DIET....*ting...tertarik pula* aku kan tengah diet sebenarnya...sejak-sejak timbang berat nak dekat cecah limaenampuloh ni...terus diet....tapi makin aku timabng macam makin berat....susah la...bukan membesar ke atas tapi membesar ke tepi.....STRESS..*tiru gaya Gary...i lev Gary tau...Garism!!!* okeh..balik pasal diet....tajuk artikel tu ----> PENYEBAB DIET GAGAL

ehe...menurut artikel tersebut antara penyebab diet gagal adalah
(aku amik penyebabnya je...huraian adalah berdasarkan keadaan aku kini...nak baca huraian sebenar sila beli ok? *tapi ade gak aku amik huraian dalam artikel tu..bg korang faham* hehe...majulah REMAJA…