Posts

Showing posts from June, 2013

tahniah Kelantan...JDT ohsem!! =D

Image
Assalamualaikum...


Maka pada jam 11 malam tadi berakhirlah perlawanan antara Johor Darul Takzim (JDT) menentang The Red Warrior.......dan kemenangan berpihak kepada pasukan Kijang dari Kelantan dengan keputusan Kelantan 1-0 Johor......a great fight for me....bersemangat betul tengok bola...dan aku sememangnya penyokong JDT tegar...ahaha...

Aku tak berapa faham sangat dengan bola sepak sebab aku tak fanatik...nak komen pun nanti salah komen kena marah dengan peminat bola sepak terutama kawan22 yang lain jantina dari aku...*coz mesti la lelaki lagi faham kan*......JDT main dengan cemerlang...cuma macam pelik sebab Safee Sali dikeluarkan pada minit ke 17...ahaha.....paling kelakar bila tengok Nunez asyik hempap Apek je....kesian Khairul Fahmi Che Mat....2 kali kot tengok dye kene hempap......Mat Yo and Awe pun ohsem main kali ni......thumbs up!!

Pada aku kereta Audi yang ditawarkan TMJ untuk pemain Johor sangat patut sangat diberikan pada penjaga goal Johor..Al Hafiz...coz dye sangat oh…

Me Like You,but Me won't tell..

Image
Assalamualaikum...


Yeargh!! Me really do like you... Me sincerely like you... From the bottom of me heart....*tadela bottom sangat* Me watch you from the beginning... but me to shy to say that me like you.,.. Me just wanna watch you from far... But me won't tell that me like you... only me know that me like you so crazy.... but me know me can't get you that easily... because me still a student... Me have to focus me study first.... But me really want you so much... Me heart you very much!! Me eyes shine bright like a diamond when me see you.... ohh Yellow Myvi!! When will you be mine!! hurrmmm.....T__T

*comel sangat macam Bumble Bee dalam transformer yang comel tu.*




Kesan Tidur Lambat

Image
Assalamualaikum

Salam pagi....pukol bape sekarang?? oh...1.56 am.....dah susah la nak tido awal sekarang....dah terbiasa sangat tidur lambat ni....ape lagi kalau yang namanya student.....kalau kes aku pula,dah selalu sangat tidur lambat ape lagi bila tengah musim exam......kadang tu memang tidur lambat sebab study last minute...tapi ada masa tu tido lambat sebab layan movie buat hilang stress masa study....*yelah,takkan nak doplohpatratusjam tengok buku je kan??*

Bila dah terbiasa tu memang susah la....kadang tu lansung tak tidur....tu yang payah...nanti kepala pening semacam je.....bukannya tak tahu yang tidur lewat ni mendatangkan banyak masalah jugak sebenarnya....jom kita selongkar masalah ape yang boleh dibawa oleh tidur lewat ni....*take note...terutama Cik Koala* hahaha

1. Tak cukup tidur - hah,nanti mula lah siang-siang dok menguap je....lepastu bila ada eye bag mula lah merungut sini sana...apetah lagi yang sama jantina dengan aku....bak kata budak kelas aku----> dah jadi …

Nak makn Ketam!

Image
Assalamualaikum....
Teringin sangat nak makan ketam...dari masa sebelum cuti hari tu dah teringin....nak makan ketam...nak makan ketam...macam ternampak-nampak ketam kat deppan mata....daging dia yang juicy tu....Ya Allah...sedapnya kalau dapat makan.....memang terliur sangat kalu terbayangkan ketam...dapat ketam masak lemak cili api.....Ya Allah.....bahagianya rasa......nyum33xx!!

sedapnya!!!!!!!!

patut ke tak??

Image
Assalamualaikum....

Berura-ura nak wat cover video macam aku buat masa kat matrik dulu....then post kat account you tube aku....tapi perlukah??? *padahal post dua video je kot* tu adalah kerja time memang dah bosan sangat22.....tak kesah pun sebenarnya ada orang tengok ke tak..asalkan aku puas hati....tapi....ahaha...sekali lagi persoalan dikemukakan...perlu ke????? aku nyanyi2 kosong je....bukannya sambil men gitar macam yang Najwa Latif or Ainan Tasneem buat tu......maklumlah aku ni tak pandai main gitar lagi...merangkak-rangkak lagi tangan aku ni....hahaha....kesian gitar aku tu.....tape....kita belajar memang slow22 je kan..mana ada terus pandai...*melainkan kalau genius*

seperti yang berlaku di blog sekarang....aku berblog bukan semata-mata untuk mengumpul follower.....aku berblog sebab aku nak berkongsi cerita.....that's the point now....so,kalau ada pembaca tu Alhamdulillah...kalau tade pun Alhamdulillah....=D *positif*

dari sekolah memang aku suka sangat menulis...*rasanya…
Image
Assalamualaikum.....
T__________T
kenapa ni?? apa nak jadi?? tadi pergi mengada-ngada tengok senarai tampal.......hamek kau...semua result dah kuar....semua dah bergred dah...meaning dah siap tanda......tinggal nak tunggu pointer je...*malas nak kira pointer sendiri* kalau nak dibandingkan dengan result sem lepas memang jauh beza la kan......ni lah padahnya main-main je dalam kelas sepanjang sem dua.....menyesal pergi mengendap senarai tampal tuh......uuwwwwaaaa!!
redha?? mestilah.....dah salah aku sendiri....nak buat lagu mana.....memang sedih bila tengok...tapi...hasil usaha takat tu je...asalkan tada fail dah cukup baik....Alhamdulillah...syukur pada Allah.....sem depan maknanya kene pulun habeslah...dah tade makne nak main22...*cakap je nanti main22 jugak* huhu.....niat tu kene betul ye Dayu........sekejap je dah habes setahun...dah nak masuk tahun kedua dekat UTM.....tup22 je kan....hehe....tup22 jugak tetiba dah 21 tahun...tua dah aku rupanya.....haha..... k bye~

hujan...*yea..jerebu hilang!

Image
Assalamualaikum....

senyum lebar sokmo makcik sekarang ni....napenye??

hujan lebat sangat kat luar tu....berangin sikit dalam umah ni...kalau tak..bahang dia kemain......tak tahan mak cik....maklumlah...umah kami tade bende yang tiup22 angin sejuk tuh...ape ke namanya...akon??

...hahaha.....
bukan akon...aircond....hehehehe.......

hehehe...seronok sangat aku.....macam dah lama sangat tak hujan...mana tak nya.....dah bebereapa minggu ni tak hujan........lepastu panas die kemain bahang.........tak sanggup kot aku nak kuar jalan2.....nasib bek lah saat2 cuaca panas tu aku tengah study week..memang tak nampak lah batang hidung aku kat jalan2 kan...*padahal memnag selalunya terperap je kat bilik...*

bukak tingkap besar22...bagi angin masuk...seronoknya!!!! Alhamdulillah...dengan adanya hujan ni....hilanglah jerebu yang melanda sekarang ni kan...maka dengan itu dapatlah aku menghirup udara segar.....i need oxygen!! hahahaha......p men jauh22 ea jerebu....aku harap dekat negeri22 yang sedang…
Image
Assalamualaikum..........

Lokasi terkini.....of course dirumah lah kan.......tarikh hari ni 24 JUN 2013.....dimana dah genap umur aku 21 tahun 2 hari.......dah  terasa tua dah aku.......22 Jun yang lepas aku menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 21 tahun.....terima kasih kepada semua kawan22 yang wish aku di pesbuk mahupun twitter juge Kakao.......juga yang buat spesel entry untuk aku.....Mr. Syuk...arigato gazaimasu.....kepada nae doengsaeng-----> Fahmi Achik,Mizi and Ain....thanks untuk hadiah korang yang kiut miut....tak lupa gak pada Erin yang comel...thanks jugak untuk hadiah yang Erin bg.......I terharu you alllssss......hahahaha......

Macam biasa lah...perangai aku.....bila kat kelas ke hape....sibuk nak balik rumah....bila dah dekat rumah mula la membebel boring....sibuk nak balik kelas pulak....beselah....manusiakan..tak pernah puas dengan apa yang ada.......hahaha......cliche sangat ayat aku kan???? Well, dah lama sangat tak menulis jadi aku macam dah tak tahu nak tulis…