Followers

Proud To be One

Proud To be One

Saturday, June 29, 2013

tahniah Kelantan...JDT ohsem!! =D

Assalamualaikum...



Maka pada jam 11 malam tadi berakhirlah perlawanan antara Johor Darul Takzim (JDT) menentang The Red Warrior.......dan kemenangan berpihak kepada pasukan Kijang dari Kelantan dengan keputusan Kelantan 1-0 Johor......a great fight for me....bersemangat betul tengok bola...dan aku sememangnya penyokong JDT tegar...ahaha...

Aku tak berapa faham sangat dengan bola sepak sebab aku tak fanatik...nak komen pun nanti salah komen kena marah dengan peminat bola sepak terutama kawan22 yang lain jantina dari aku...*coz mesti la lelaki lagi faham kan*......JDT main dengan cemerlang...cuma macam pelik sebab Safee Sali dikeluarkan pada minit ke 17...ahaha.....paling kelakar bila tengok Nunez asyik hempap Apek je....kesian Khairul Fahmi Che Mat....2 kali kot tengok dye kene hempap......Mat Yo and Awe pun ohsem main kali ni......thumbs up!!

Pada aku kereta Audi yang ditawarkan TMJ untuk pemain Johor sangat patut sangat diberikan pada penjaga goal Johor..Al Hafiz...coz dye sangat ohsem...tepukan gemuruh juga patut diberikan penyokong2 JDT....they show strong support towards JDT...nyanyi dari awal game sampai the last minutes.....u guys rock!! *lep22 penyokong jdt*

papepun tahniah kepada pasukan Kelantan cos dapat mempertahankan kejuaraan mereka....hope tade rasa riak segala..kita tetap satu Malaysia even lain22 negeri kan??? hehehe....For JDT, ohsem!! Dapat masuk Final tu dah sangat22 membanggakan...ni baru pertama kali..lepas ni masih ada lagi.....taring tak dapat keluar malam ni...mungkin lain kali taring akan muncul kembali....kan??? apapun..LUASKAN KUASAMU JOHOR!! ME LOVE JDT!! 







JDT TETAP DI HATI...


Me Like You,but Me won't tell..

Assalamualaikum...



Yeargh!!
Me really do like you...
Me sincerely like you...
From the bottom of me heart....*tadela bottom sangat*
Me watch you from the beginning...
but me to shy to say that me like you.,..
Me just wanna watch you from far...
But me won't tell that me like you...
only me know that me like you so crazy....
but me know me can't get you that easily...
because me still a student...
Me have to focus me study first....
But me really want you so much...
Me heart you very much!!
Me eyes shine bright like a diamond when me see you....
ohh Yellow Myvi!! When will you be mine!! hurrmmm.....T__T


*comel sangat macam Bumble Bee dalam transformer yang comel tu.*





Kesan Tidur Lambat

Assalamualaikum

Salam pagi....pukol bape sekarang?? oh...1.56 am.....dah susah la nak tido awal sekarang....dah terbiasa sangat tidur lambat ni....ape lagi kalau yang namanya student.....kalau kes aku pula,dah selalu sangat tidur lambat ape lagi bila tengah musim exam......kadang tu memang tidur lambat sebab study last minute...tapi ada masa tu tido lambat sebab layan movie buat hilang stress masa study....*yelah,takkan nak doplohpatratusjam tengok buku je kan??*

Bila dah terbiasa tu memang susah la....kadang tu lansung tak tidur....tu yang payah...nanti kepala pening semacam je.....bukannya tak tahu yang tidur lewat ni mendatangkan banyak masalah jugak sebenarnya....jom kita selongkar masalah ape yang boleh dibawa oleh tidur lewat ni....*take note...terutama Cik Koala* hahaha

1. Tak cukup tidur - hah,nanti mula lah siang-siang dok menguap je....lepastu bila ada eye bag mula lah merungut sini sana...apetah lagi yang sama jantina dengan aku....bak kata budak kelas aku----> dah jadi zombie...hahaha
2. Tak cergas lansung - dah nama pun tak cukup tidur kan....mula lah lembik je dalam kelas.....bila lec tanya soalan ke hape ke...semua nak tak nak je jawab.....nak kuarkan suara pun tak larat....lansung tada energy....
3. menggemukkan badan - bila dah lewat sangat tidur...kebarangkalian bosan adalah tinggi...bila dah bosan kebarangkalian untuk lapar pun tinggi juga....so,dah lapar mestilah makan....lepas makan tido...memang gemuk la jawabnya kan....tambah22 lagi makan MAGGI...*jalan senang la katakan* bukan setakat gemuk..cari penyakit namanya...*tapi kadang22 aku buat juga...haishh*..
4. Punca kerosakan hati - hok ni fakta k..bukan auta....p google kalau nak tahu lebih lanjut....thehehe...

kalau nak tips untuk tidur awal tu...tips paling berkesan dari aku *yg selalunya boleh dikatakan berkesanlah*:

1. Baca buku yang tak menarik perhatian lansung - means yang tade gambar22 menarik...bagi yang tak suka novel tu,boleh la try....tapi kalau yang suka novel..tips ni memang tak berkesan la pada korang....*tak bekesan pada aku kalau guna novel...sebab aku hantu novel..haha* kalau aku...aku guna buku Dinamika or Titas..bukak mukasurat pertama je aku dah boleh terlelap...ahaha...*serius tak tipu!

2. Tala mata pada kipas - haa..yang ni tips mengarut sikit dari aku...paling berkesan kalau ada kipas meja tu...tala lah mata kat kipas...jangan kelip selagi tak pedih...bila dah pedih,tutup mata....mesti dah tak leh bukak punya...serius yang ni pun jadi untuk aku...sebab mostly aku terus tidur gak...ahahaha....*jgn buat kalau korang tak yakin dengan tips ni...hehehe..

3. Baca lah Bismillah banyak22..sampai korang terlelap...=D



haha....k...tu je aku nak bebel....nanti22 aku bebel lagi.... bye!


Friday, June 28, 2013

Nak makn Ketam!

Assalamualaikum....

Teringin sangat nak makan ketam...dari masa sebelum cuti hari tu dah teringin....nak makan ketam...nak makan ketam...macam ternampak-nampak ketam kat deppan mata....daging dia yang juicy tu....Ya Allah...sedapnya kalau dapat makan.....memang terliur sangat kalu terbayangkan ketam...dapat ketam masak lemak cili api.....Ya Allah.....bahagianya rasa......nyum33xx!!


sedapnya!!!!!!!!

patut ke tak??

Assalamualaikum....

Berura-ura nak wat cover video macam aku buat masa kat matrik dulu....then post kat account you tube aku....tapi perlukah??? *padahal post dua video je kot* tu adalah kerja time memang dah bosan sangat22.....tak kesah pun sebenarnya ada orang tengok ke tak..asalkan aku puas hati....tapi....ahaha...sekali lagi persoalan dikemukakan...perlu ke????? aku nyanyi2 kosong je....bukannya sambil men gitar macam yang Najwa Latif or Ainan Tasneem buat tu......maklumlah aku ni tak pandai main gitar lagi...merangkak-rangkak lagi tangan aku ni....hahaha....kesian gitar aku tu.....tape....kita belajar memang slow22 je kan..mana ada terus pandai...*melainkan kalau genius*

seperti yang berlaku di blog sekarang....aku berblog bukan semata-mata untuk mengumpul follower.....aku berblog sebab aku nak berkongsi cerita.....that's the point now....so,kalau ada pembaca tu Alhamdulillah...kalau tade pun Alhamdulillah....=D *positif*

dari sekolah memang aku suka sangat menulis...*rasanya dah banyak kali mention* tapi tu la..makin lama skill tu makin hilang....kesian pulak kat cikgu22 yang dok mengajar aku....maafkan saya cikgu...selamat hari guru....haha...kembali kepada persoalan...adakah patut aku buat cover balik semula??? hurmmm.....

k,bye =D

Thursday, June 27, 2013

Assalamualaikum.....

T__________T

kenapa ni??
apa nak jadi??
tadi pergi mengada-ngada tengok senarai tampal.......hamek kau...semua result dah kuar....semua dah bergred dah...meaning dah siap tanda......tinggal nak tunggu pointer je...*malas nak kira pointer sendiri* kalau nak dibandingkan dengan result sem lepas memang jauh beza la kan......ni lah padahnya main-main je dalam kelas sepanjang sem dua.....menyesal pergi mengendap senarai tampal tuh......uuwwwwaaaa!!

redha?? mestilah.....dah salah aku sendiri....nak buat lagu mana.....memang sedih bila tengok...tapi...hasil usaha takat tu je...asalkan tada fail dah cukup baik....Alhamdulillah...syukur pada Allah.....sem depan maknanya kene pulun habeslah...dah tade makne nak main22...*cakap je nanti main22 jugak* huhu.....niat tu kene betul ye Dayu........sekejap je dah habes setahun...dah nak masuk tahun kedua dekat UTM.....tup22 je kan....hehe....tup22 jugak tetiba dah 21 tahun...tua dah aku rupanya.....haha.....
k bye~

Tuesday, June 25, 2013

hujan...*yea..jerebu hilang!

Assalamualaikum....

senyum lebar sokmo makcik sekarang ni....napenye??

hujan lebat sangat kat luar tu....berangin sikit dalam umah ni...kalau tak..bahang dia kemain......tak tahan mak cik....maklumlah...umah kami tade bende yang tiup22 angin sejuk tuh...ape ke namanya...akon??

...hahaha.....
bukan akon...aircond....hehehehe.......

hehehe...seronok sangat aku.....macam dah lama sangat tak hujan...mana tak nya.....dah bebereapa minggu ni tak hujan........lepastu panas die kemain bahang.........tak sanggup kot aku nak kuar jalan2.....nasib bek lah saat2 cuaca panas tu aku tengah study week..memang tak nampak lah batang hidung aku kat jalan2 kan...*padahal memnag selalunya terperap je kat bilik...*

bukak tingkap besar22...bagi angin masuk...seronoknya!!!! Alhamdulillah...dengan adanya hujan ni....hilanglah jerebu yang melanda sekarang ni kan...maka dengan itu dapatlah aku menghirup udara segar.....i need oxygen!! hahahaha......p men jauh22 ea jerebu....aku harap dekat negeri22 yang sedang dilanda jerebu sekarng macam kat selangor..melaka dan sebagainya turut dilimpahi hujan...aku risau kan adik lelaki aku yang tengah kerja kat Puchong sana...dia dah la ada semput..risau aku sebab jerebu ni...jauh dari rumah......hurrmmm.....harap22 dye sehat22 sejahtera je....

next week aku tade kat rumah....ada proram anak angkat bawah kendalian Sekretariat Rakan Muda....lokasi?? Kampung Lukut Kota Tinggi...dekat sangat dengan rumah akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..... tapi aku gedik22 nak balik UTM and nak datang naek bas...biorlah!!hahahaha.....*vongok bak kata adik aku*

k bye!

Monday, June 24, 2013

Assalamualaikum..........

Lokasi terkini.....of course dirumah lah kan.......tarikh hari ni 24 JUN 2013.....dimana dah genap umur aku 21 tahun 2 hari.......dah  terasa tua dah aku.......22 Jun yang lepas aku menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 21 tahun.....terima kasih kepada semua kawan22 yang wish aku di pesbuk mahupun twitter juge Kakao.......juga yang buat spesel entry untuk aku.....Mr. Syuk...arigato gazaimasu.....kepada nae doengsaeng-----> Fahmi Achik,Mizi and Ain....thanks untuk hadiah korang yang kiut miut....tak lupa gak pada Erin yang comel...thanks jugak untuk hadiah yang Erin bg.......I terharu you alllssss......hahahaha......

Macam biasa lah...perangai aku.....bila kat kelas ke hape....sibuk nak balik rumah....bila dah dekat rumah mula la membebel boring....sibuk nak balik kelas pulak....beselah....manusiakan..tak pernah puas dengan apa yang ada.......hahaha......cliche sangat ayat aku kan???? Well, dah lama sangat tak menulis jadi aku macam dah tak tahu nak tulis apa sebenarnya......perlukah aku kembali menjadi stalker?? membaca di kaki lima blogger??? menanti satu demi satu entry baru yang menarik perhatian aku???? *setakat ni semua entry baru dok cerita pasal jerebu*.......huuhuhuhu

atau mungkinkah aku perlu menghapdate entry dengan kadar selalu seperti waktu22 kegemilanganku dulu???? *ceh..gemilang sangat*........abaikan segalanya.....hahaha....entah apa-apa je lah yang aku bebelkan..........malam semua.....Assalamualaikum~

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "