Posts

Showing posts from April, 2013

My Doengsaeng!!!!

Image
Assalamualaikum...

New doengsaeng in UTM....(my new siblings) haha...kerja aku dari sekolah sampai lah la ni......kalau kat matrik dulu aku ada Madi,Syue,Ida,Azie,Mida,Wan,Nas,Aqem,Zube,Izmi,and Ikie.....ni kat universiti takdelah seramai tu.......haha....cukup 4 orang je....termasuk aku

Meh aku kenalkan sensorang....
sebenarnya suka-suka je....untuk bergurau and merapatkan lagi hubungan.....kami semua sekelas.....

1.Nae Doengsaeng Achik Fahmi...

fez time knowing him, nampak sikap kepimpinan yang ade pada diri dia...
Yes...dia tegas....dalam kelas saya cuma takot sikit dengan dia je...ahaha.....berkaliber juge orangnya...sangat cepat stress!! okeh..bila die dah start stress...muka dye mmg masam giler wa cakap lu....aku pun tak berani nak tegur bila de dah tayang muka masam dye.....but he is fun...s'times suka gak kenekan aku....=.=".......last but not least dye suka pancung cakap aku!!! bila dye bersuara je masa aku tengah cakap...terus kosong apa yang aku nak cakap....mcm la…

maaf dari aku

Image
Assalamualaikum....
Selamat petang semua.......testing taip22 dengan perut sakit...ahaha....motif sangat nak bagitahu yg tengah sakit perut kan.....huhu....
hati orang kita tak pernah tahu kan?? kadang benda yang kita rasa betul sebenarnya salah di mata orang lain........macam biasalah,kita tak boleh nak puaskan hati semua orang kan......apa yang kita rasa kita selesa,tapi pada orang lain benda tu buat diorang menyampah....dan begitu juga sebaliknya......nak tunding jari menyalahkan orang..tapi kena ingat,satu jari kita tunding orang,ade lagi 4 jari yang menunding kembali pada kita.......mak selalu pesan, "Yu,biar orang buat kita,jangan kita buat orang.......jangan benci orang sebab 1 kita benci,10 orang benci kita balik semula...."
kenapa aku membebel sedemikian rupa??? haha......kadang2 aku terasa poyo...sebab aku tunjuk mcm aku baik...padahal aku tahu aku tak sebaik yang aku tunjukkan tu.....eh22....tapi perangai aku memang dari azali macam tu.......mak aku cakap lagi..&…

we've WON!!

Image
Assalamualaikum...

Test22xx........ehehm......cobaan...cobaan.....test keyboard.......tap22xx........aha....selesa......hihi....Lokasi kini di Faculty Of Computing Utm........petang22 aku berada di fakulti??? wah...apakah yang telah merasuk diri seorang Nur Hidayu ni??? haaa....persoalan di situ.............hahaha......rare gila ni nak melepak kat fakulti.......menaip entry menggunakan lappy My Doengsaeng------> Arhaime Hamezzi.....sebab aku tak bawak lappy.........kih33xxx.....untung dapat adik yg memahami ni........dye lak sedang seronok men game kat hp aku......sila lah naikkan mata kat game tap The frog tu...senang sikit aku nak beli22 accessory untuk katak tu t......hahaha

Oh ye...hari tu ada cerita yang aku join tarian balik kan....then, masuk pertandingan tarian kebangsaan......and KAMI JOHAN!!!!! wuhhhuu!!!! padahal aku ada salah and ada member aku yang terjatuh sekejap.....tapi sempat cover la.......Ya Allah,hapy kot menang.......dah lama tak menari,tetibe menari then mena…

tari menari

Image
Assalamualaikum.....
Haha....tade kerja post maghrib22.......nampak tak betapa jahatnya aku macam tak ada masa lain nak post entry.......tapi jujur memang tak ada masa sangat22 sekarang ni.......siang aku dah busy gila dengan study...ke sini sana segala......sekarang lak masa malam aku dah seminggu ni dihabiskan dengan latihan tarian untuk pertandingan tarian  kat universiti tercinta aku ni......pertandingan antara kolej anjuran MPM sempena ArTFest 2013.......ye ke?? ye la kot tu nama nya....ahahaha....
Sumpah...aku rindu gila nak menari......cuma tak berkesempatan and MALAS banyak je......lagipun aku dah lama tak menari segala dan badan dah keras.......sumpah,serius keras gila aku menari.....ahaha.....dah lah melenggan inang yang patutnya lembut tu tukar jadi lenggang ke PASAR....hahahaha.......siot je Caol dengan Fahmi tu.....hahaha...tapi bila tengok balik pun memang dah macam  lenggang g pasar pun...ah....asalkan Comel....lagi comel dari Kak Ton kat tv tu......ahahha.....
Ntah ma…
Image
Assalamualaikum....
Baru pas chat dengan sorang member kat U.....haha....melekek aku malam-malam.......sewel melayan otak dia yang dah sememangnya sewel itu.......penat nak melayan celoteh dia.......ahaha....
Esok dah nak kembali melukut di tepi tasik Utm dah.......sekejap je seminggu berlalu......haish...naik ni nak mengadap midterm exam Bio dengan network......bio tu aku sentuh22 lah jugak...bab network...tak sentuh lansung.....haish,.....ape nak jadi dengan kau ni dayu oiii.......macam mana nak score ni kalu pemals gile macam ni?????haishhhhhhh =.="

Perut22

Image
Assalamualaikum....
Baru lepas ikot my mom and dad ke KipMart Kota Tinggi........pergi membeli laptop baru untuk mak kerana lappy nya buat hal.......pelbagai cara telah dilakukan namun alternatif terakhir menyatakan bahawa lebih baik beli baru sahaja......maka,sebagai anak sulong yang membantu dalam urusan pemilihan lappy baru milik my mom itu,sikap "jelly" mula muncul........uwwwaa!! nak lappy baru jugak!!!hahahaha...tapi tapelah...saya sayang En Lappy saya....<3 <3 <3.........
Nak dijadikan cerita,masa aku kitorang p beli lappy ni...dekat22 dengan kedai Yes tu,ade satu kedai jual baju ........k,itu tak jadi masalah....yang jadi masalah nya pekerja kedai tu......nak kata cina,muka melayu....nak kata melayu gaya mengalahkan orang cina......kenapa?? tadelah.....baju dah elok dah...lengan panjang.....tutup punggung......tang situ,aku bg thumbs up lah sebab nak dibandingkan dengan aku masa tu yang tengah pakai lengan pendek kan........but,the thing is, baju dia JARANG…

New ..new...new....

Image
Assalamualaikum.....

Alhamdulillah.....dah lama sebenarnya nak edit blog.......cume tak berkesempatan ....... nak usha template lagi........lepastu memang sengaja nak buang banyak apps yang memberatkan blog aku.....Alhamdulillah.....selesai sudah....template pun aku puas hati....... =D sengih22xx.....

Elok je kat mata aku....maap la kalau tak elok di mata kalian.......hahaha......saje pilih blog yang abstrak sikit.....asyik dengan style budak22 je...macam mana nak nampak matang kan kalau macam tu??? ngee~

Yang penting template ni comel cam aku......wahahaha.....sejak kebelakangan ni memang aku suka sangat cakap diri sendir comel....ntah kenapa ntah dengan kepala aku ni....dah tak betul agaknye.....

Image
Assalamualaikum...
Awak... awak cantik... ........cantik sangat22........ Awak... awak comel.... ......comel sangat22..... Awak... awak manis.... ........manis sangat22..... Awak... awak baik.... .......baik sangat22......
Tapi....
Tolong jangan gedik
tak sesuai dengan awak.....
Sekian...
*peringatan utk diri sendiri juga*
Image
Assalamualaikum

Hai allzzz!! Hehehe.......awat aku happy semacam ni???? hahaha....entah...tak tahu......krik222xxx.......*gedik22 jap!!
A chingu make me smile tonight!! Dah lama gak lah tak jumpa.... Last jumpa pon ade lah dalam tahun ni...... Seronok gak chating dengan beliau lepastu dok membebel pasal berat lah.....sentimental lah...... Haha....lama tak borak dengan dia kot....
Hey Friend! You know what.....where ever we are.....what ever we are....we will always be friend until the end....it will always be like that,,, =D

Image
Assalamualaikum....

Salam malam kepada semua yang masih stay up....jam sekarang menunjukkan 1.50 am....sepuluh minit je lagi nak jejak pukul 2.00 pagi......wahh!! Rare ni nak tengok aku stay up.......hahaha.......okeh,petang tadi dah tidur lama sangat sebenarnya.......tambahan pulak,tadi dari pukul 9 pm ada meeting KEPIRAS'13.....habes meeting dalam pukul 11.00 lebih,tapi stay kejap sebab ada hal-hal tambahan sikit sampai lah pukul 12.30 tadi.......

Aku K.U Publisiti utk KEPIRAS'13 ni........fez time wooo jadi ketua unit........sebelum-sebelum ni aku setakat kuli je kot.......haha...oh,KEPIRAS'13 tu singkatan pada Kem Pembimbing Rakan Sebaya.....anjuran kelab PRS kolej aku......okeh.......yang menariknya, aku dapat jadi FACI!!! uhhhh....seronok tak terkata......impian menjadi kenyataan......dari zaman sekolah dulu aku teringin nak try jadi faci...tapi tak pernah nya nak dapat.....ni fez time jugak lah kiranya......excited ada...takot pun ada....sebab macam tak layak je....…
Image
Assalamualaikum...

Lokasi kini berada dalam makmal1 kelas programming tecnique......tadi lec sound direct punya....

" awak kene buat latihan ni...saya tahu selama ni ade yang tak buat...sebab tu jawapan dalam exam lain dari apa yang soalan mintak"

zappp!!! menusuk jiwa dan kalbu.....sape lagi orang yang tak buat latihan dalam kelas kalau bukan aku.....muahahahaha.....kemalasan memang sangat2 menganggu aku sem 2 ni....nak pegang buku pun aku sangat22 malas.....aku cuma nak tidur je......

tidur adalah hobi aku dulu kini dan selamanya....tiada apa yang boleh mengubahnya.....
tapi...kalaulah aku boleh baca buku22 programming,network dan segala yang sewaktu dengannya tu seperti aku dok membaca novel...kan bagus~