Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, March 6, 2013

Gunung Datok 1

Assalamualaikum

Alhamdulillah......aku sempat gak jenguk blog.....beberapa minggu ni sangat buzy.....minggu ni aku ada klinik IT kat Angsana Johor......next week pulak ada camping untuk program first year experience........minggu lepas lak aku baru balik dari mendaki Gunung Datok Negeri Sembilan.......my first experience ever untuk aktiviti hiking.....

hahaha....as semua orang tahu aku memang tak suka bersukan...jadi stamina aku memang boleh dikatakan lemah gila...tak fit la senang kata.......jadi p hiking tu untuk saje22......nak try.......time training memang aku malas gila.....padahal jog je......tapi aku jog lah jugak cuma tak macam kawan22 len jog la.......so......jumaat lepas tarikh 1/3/2013 kami bertolak dari Utm pukul 9.30 pm........sampai ke kaki gunung datok dalam pukul 2.30pagi cenggitu.....kemas22 barang lepastu aku tak ingat pukul berapa kitorang start daki gunung......kiranya night walk lah.......aku tergolong dalam kumpulan yang first sekali....dalam line up aku yang ke-3........at first memang okey.....but then,aku dah mula pancit......*maklum.....mencanak kot...bukan landai.....penat tu.......plus aku ni dah la stamina tak kuat......hahaahaha........aku dah macam nak pitam sebenarnya.......kaki aku cram sekejap.....so,Anis *pangarah program* tolong sapukan cream kat kaki aku,,,,,dia letak punyalah banyak sampai panas gila aku rasa kat kaki,......pastu aku dapat tahu tu sume hasil kerjasama Anis dengan Latif yg sengaja je letak banyak22.........start je aku cram....aku jadi antara orang yang kat line belakang lak........psst: aku tinggalkan muntah aku banyak gak atas gunung tu....hahahahaha........

Anis kata aku sebenarnya leh naik......cume lambat sikit nak adapt......mana taknya.....Nasir lead tak macam laju lak kan.........gila hape jalan laju22 naik gunung....=.="  kitorang estimate dalam 3jam gak naik....but kitorang manage sampai ke puncak in just 1hour and 50 minutes.......aku lak bangga pada diri aku aku lah kan....even at first aku macam nak menyerah je...tak nak naik...but at last aku sampai gak kat puncak tu......sebelum subuh kitorang sampai atas.......ape lagi...p panjat batu besar kat puncak la nak tengok scenary punya pasal.....pemandangan die....SUBHANALLAH.....cantik sangat!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "