Posts

Showing posts from March, 2013
Image
Assalamualaikum...

Dalam persahabatan tak semua indah kan??
Ada masa aku rasa dekat dengan diorang...tapi kadang-kadang rasa makin jauh.........
Macam aku berada di tengah-tengah.....di tempat yang tak diperlukan oleh sesiapa...
Entah kenapa aku dapat rasa yang senyuman yang diberi tidak lah seikhlas mana......bagaikan senyuman terpaksa.....
rasa tercucuk jugak hati ni sebenarnya tapi aku cuba untuk abaikan....
aku bukan nya sekuat yang disangka....
juga bukan sebaik yang disangka juga.....
Terkadang aku benci pada diri sendiri...kenapa?? sebab terkadang aku terpaksa menipu diri sendiri....
aku hipokrit...*hipokrit satu perkataan dan perbuatan yang aku sendiri sangat benci*.....
Aku tak dapat nak jadi diri aku......aku yang bebas......bebas melakukan apa saje yang aku suka......terasa tersekat oleh sesuatu...sesuatu yang aku rasa mengongkong aku.....
Pandangan mereka semakin hari kian sinis aku rasakan.......aku  tak nak diorang fikir yang bukan-bukan tentang aku...tapi percayalah...…

Virus

Image
Assalamualaikum!!!!!

Ehem!! Test!! Testing...Testing!!! Cobaan...cobaan menaip......ketuk-ketuk keyboard.......okeh...nampaknya semua okey......dah boleh menulis dah sekarang ni.......fuhhhh!!!

Tengah berlawan dengan virus sekarang ni....macam2 virus datang bertubi-tubi...

1.virus selsema yang dah dua minggu tak kebah-kebah ni......asyik dok bersin je aku.....tisu jangan cakap la...kat mana-mana sentiasa di beg...in case tetiba paip bocor kan....ada protection......hahahahaha

2.virus novel!!! Arghh!!! keje nak baca novel je........pantang!! sekarang ni bertubi-tubi novel datang keluar masuk bilik.....

3.Virus TROJAN HORSE!! yang menjangkiti lappy ku!! serta thumbnail dan external hd ku......sangat sedih!! semua file hidden.....rasa macam.......errr....!!!!! sakit jiwa dan raga!!!! lepas tu dah lah dye jadikan segala application yang aku copy dari kawan22 semua seems real padahal tak real....aku memang rasa nak format balik je.....=.="

4.Virus malas......yang senantiasa bernaung d…

Rindu Korang r

Image
Assalamulaikum...
Oii Cik Koala aku rindu kau....kau rindu aku tak??? Oii Cik Ila
Aku rindu nak makan abc ngan kau.....kau rindu aku tak????

Oii PakCik Epey aku rindu nak g jenjalan ngan kau.....kau rindu aku tak??? Oii PakCik Ruz aku rindu nak gaduh ngan kau.....kau rindu nak gaduh ngan aku tak??
Oii!! Apsal aku boleh TERINDU kat korang sume ni!!!  =.="
Seriusly..kecelaruan tengah melanda aku sekarang ni.... I need all of you... to cheer me up... MISS YOU GUYS!!
Image
assalamualaikum...

Perlu ke aku jeles?? eh.. copp!!! Layak ke untuk aku jeles???? persoalan di situ.... Papehal someone make me smile today since PT class... ahahahaha ~bengong~
btw Im starting to write again... hobi yang dah lama aku tinggalkan tapi dah lama tak menulis idea kering pulak ah sudah.. but,still kena cuba!

mood

Assalamualaikum

Hola.....kon ni chi wa!!! hahaha.......aku tengah dalam mood jepun sikit.....amik kelas jepun lah katakan.....even kelas tanpa credit...asal aku puas hati dah le......ahahaha......semalam malam baru start kelas aku..........lokasi kini kat lobi fakulti aku....satu kelas berkampung kat lobi......kenapa??? masing22 pegang nota biologi kat tangan........menghafal bio segala........ada kuiz kejap lagi......tu yang mereka semua dalam keadaan mood study..........aku??? mood dah terbang jauh~~~~~~~~~~~~~~

hope je lah dapat jawab ...kikiki

ke-busy-an melanda

Image
Assalamualaikum...

salam pagi diucapkan.......haha....bangun awal gila di pagi ahad....sesuatu yang sangat22lah RARE untuk diri seorang individu comel bernama NURHIDAYU......ewaaahhhhh......motif bangun??? sebab ada progam.......kalau tak...lepas subuh memang aku dah berdengkur balik dan menyembunyikan diri di bawah selimut tebal atas tilam empuk aku tu......aha.....maklum...kaki tidur terkenal~

Dari hari jumaat lepas kelas aku busy.......Hari jumaat pergi site visit kat sekolah kebangsaan Masai.......site visit untuk UTM reading station......tengok booth kitorang and tolong22 sikit pe yang perlu............hari sabtu program mula.....firstly g SMK Seri Alam dulu......p rasmi reading station kat sana........nak p sekolah tu pun satu hal...mana tak nya......bas sampai u-turn 3 kali sebab tak jumpa jalan.....=.=" so kitorang lambat lah sampai sekolah tu.........haha.....dah lama tak g sekolah~~ seronok gak bila datang...kalau dulu,masa budak sekolah,excited tengok kakak22 and abg22…

Gunung Datok 1

Image
Assalamualaikum

Alhamdulillah......aku sempat gak jenguk blog.....beberapa minggu ni sangat buzy.....minggu ni aku ada klinik IT kat Angsana Johor......next week pulak ada camping untuk program first year experience........minggu lepas lak aku baru balik dari mendaki Gunung Datok Negeri Sembilan.......my first experience ever untuk aktiviti hiking.....

hahaha....as semua orang tahu aku memang tak suka bersukan...jadi stamina aku memang boleh dikatakan lemah gila...tak fit la senang kata.......jadi p hiking tu untuk saje22......nak try.......time training memang aku malas gila.....padahal jog je......tapi aku jog lah jugak cuma tak macam kawan22 len jog la.......so......jumaat lepas tarikh 1/3/2013 kami bertolak dari Utm pukul 9.30 pm........sampai ke kaki gunung datok dalam pukul 2.30pagi cenggitu.....kemas22 barang lepastu aku tak ingat pukul berapa kitorang start daki gunung......kiranya night walk lah.......aku tergolong dalam kumpulan yang first sekali....dalam line up aku yang ke…