Followers

Proud To be One

Proud To be One

Sunday, March 31, 2013


Assalamualaikum...

Dalam persahabatan tak semua indah kan??
Ada masa aku rasa dekat dengan diorang...tapi kadang-kadang rasa makin jauh.........
Macam aku berada di tengah-tengah.....di tempat yang tak diperlukan oleh sesiapa...
Entah kenapa aku dapat rasa yang senyuman yang diberi tidak lah seikhlas mana......bagaikan senyuman terpaksa.....
rasa tercucuk jugak hati ni sebenarnya tapi aku cuba untuk abaikan....
aku bukan nya sekuat yang disangka....
juga bukan sebaik yang disangka juga.....
Terkadang aku benci pada diri sendiri...kenapa?? sebab terkadang aku terpaksa menipu diri sendiri....
aku hipokrit...*hipokrit satu perkataan dan perbuatan yang aku sendiri sangat benci*.....
Aku tak dapat nak jadi diri aku......aku yang bebas......bebas melakukan apa saje yang aku suka......terasa tersekat oleh sesuatu...sesuatu yang aku rasa mengongkong aku.....
Pandangan mereka semakin hari kian sinis aku rasakan.......aku  tak nak diorang fikir yang bukan-bukan tentang aku...tapi percayalah....aku selesa di situ.....sebab aku dapat menjadi aku....
"BAIK" itu tak sesuai dengan aku...."Sopan" tu lagi lah jauh......
aku yang sebenar bukanlah aku yang sekarang......dan aku mulatak selesa......aku tak nak jadi hipokrit lagi......tolong lah faham aku.....

Friday, March 22, 2013

Virus

Assalamualaikum!!!!!

Ehem!! Test!! Testing...Testing!!! Cobaan...cobaan menaip......ketuk-ketuk keyboard.......okeh...nampaknya semua okey......dah boleh menulis dah sekarang ni.......fuhhhh!!!

Tengah berlawan dengan virus sekarang ni....macam2 virus datang bertubi-tubi...

1.virus selsema yang dah dua minggu tak kebah-kebah ni......asyik dok bersin je aku.....tisu jangan cakap la...kat mana-mana sentiasa di beg...in case tetiba paip bocor kan....ada protection......hahahahaha

2.virus novel!!! Arghh!!! keje nak baca novel je........pantang!! sekarang ni bertubi-tubi novel datang keluar masuk bilik.....

3.Virus TROJAN HORSE!! yang menjangkiti lappy ku!! serta thumbnail dan external hd ku......sangat sedih!! semua file hidden.....rasa macam.......errr....!!!!! sakit jiwa dan raga!!!! lepas tu dah lah dye jadikan segala application yang aku copy dari kawan22 semua seems real padahal tak real....aku memang rasa nak format balik je.....=.="

4.Virus malas......yang senantiasa bernaung dalam hati nurani setiap manusia.........assigment and project dah melambak-lambak.........due date pun tinggal seminggu je utk web programming assigment...tapi aku masih tade idea.....=.="

5.Virus Jeles....ahaha....okeh yang ni sebab aku jeles tengok kawan22 aku yang dah siap buat assigment!!! wahahahahaha........yang dah start and yang ada idea!!!!!



Wednesday, March 20, 2013

Rindu Korang r

Assalamulaikum...

Oii Cik Koala
aku rindu kau....kau rindu aku tak???
Oii Cik Ila
Aku rindu nak makan abc ngan kau.....kau rindu aku tak????

Oii PakCik Epey
aku rindu nak g jenjalan ngan kau.....kau rindu aku tak???
Oii PakCik Ruz
aku rindu nak gaduh ngan kau.....kau rindu nak gaduh ngan aku tak??

Oii!! Apsal aku boleh TERINDU kat korang sume ni!!! 
=.="

Seriusly..kecelaruan tengah melanda aku sekarang ni....
I need all of you...
to cheer me up...
MISS YOU GUYS!!

Tuesday, March 19, 2013



                                                                assalamualaikum...

Perlu ke aku jeles??
eh..
copp!!!
Layak ke untuk aku jeles????
persoalan di situ....
Papehal someone make me smile today since PT class...
ahahahaha
~bengong~

btw
Im starting to write again...
hobi yang dah lama aku tinggalkan
tapi dah lama tak menulis
idea kering pulak
ah sudah..
but,still
kena cuba!


Tuesday, March 12, 2013

mood


Assalamualaikum

Hola.....kon ni chi wa!!! hahaha.......aku tengah dalam mood jepun sikit.....amik kelas jepun lah katakan.....even kelas tanpa credit...asal aku puas hati dah le......ahahaha......semalam malam baru start kelas aku..........lokasi kini kat lobi fakulti aku....satu kelas berkampung kat lobi......kenapa??? masing22 pegang nota biologi kat tangan........menghafal bio segala........ada kuiz kejap lagi......tu yang mereka semua dalam keadaan mood study..........aku??? mood dah terbang jauh~~~~~~~~~~~~~~

hope je lah dapat jawab ...kikiki

Sunday, March 10, 2013

ke-busy-an melanda

Assalamualaikum...

salam pagi diucapkan.......haha....bangun awal gila di pagi ahad....sesuatu yang sangat22lah RARE untuk diri seorang individu comel bernama NURHIDAYU......ewaaahhhhh......motif bangun??? sebab ada progam.......kalau tak...lepas subuh memang aku dah berdengkur balik dan menyembunyikan diri di bawah selimut tebal atas tilam empuk aku tu......aha.....maklum...kaki tidur terkenal~

Dari hari jumaat lepas kelas aku busy.......Hari jumaat pergi site visit kat sekolah kebangsaan Masai.......site visit untuk UTM reading station......tengok booth kitorang and tolong22 sikit pe yang perlu............hari sabtu program mula.....firstly g SMK Seri Alam dulu......p rasmi reading station kat sana........nak p sekolah tu pun satu hal...mana tak nya......bas sampai u-turn 3 kali sebab tak jumpa jalan.....=.=" so kitorang lambat lah sampai sekolah tu.........haha.....dah lama tak g sekolah~~ seronok gak bila datang...kalau dulu,masa budak sekolah,excited tengok kakak22 and abg22 dari Universiti datang melawat or buat program......tak sangka sekarang aku pulak yang merasa cenggitu~ BANGGA sebentar di situ.....Alhamdulillah...
after that, kitorang g ke SK Masai....untuk perasmian besar22an oleh menteri.....actually,kitorang sepatutnya sampai lagi awal.....but,tunggu bas punya pasal........ingatkan bas tak sampai g.....punyala dok tunggu depan sekolah Seri Alam tu....rupanya,bas dah lama ada....cuma pasrking jauh gila dari sekolah sampai kitorang tak nampak...nasib~~~ kitorang sampai ke SK Masai,masa tu menteri tengah berucap.....hahaha.....nasibla........yang kelakar nya......budak22 sekolah rendah tu dok mintak tandatangan kitorang.......*femes sekejap di situ.......hahahhaa.......dah la dorang panggil kitorang guna nama artis.....bayangkan,Hofiz dorang panggil Justin Bieber, Nadz lak Najwa Latif.....Fahmi Arieef dorang panggil Aeron Aziz......yang tak leh blah Caom dorang panggil Safee Sali!!!! hahaha........melekek kitorang kat situ......


petang Fahmi ajak g men bowling...memula malas gak.....tapi at last g jugak.......hahaha.....and sangat bersyukur lah sebab g......coz release tension gak sikit~ tergelak-gelak lawan bowling dengan dorang........entah pape je.....masok longkang jangan cite lah bape banyak kali~ ahahaha....... ntah pape je........


Wednesday, March 6, 2013

Gunung Datok 1

Assalamualaikum

Alhamdulillah......aku sempat gak jenguk blog.....beberapa minggu ni sangat buzy.....minggu ni aku ada klinik IT kat Angsana Johor......next week pulak ada camping untuk program first year experience........minggu lepas lak aku baru balik dari mendaki Gunung Datok Negeri Sembilan.......my first experience ever untuk aktiviti hiking.....

hahaha....as semua orang tahu aku memang tak suka bersukan...jadi stamina aku memang boleh dikatakan lemah gila...tak fit la senang kata.......jadi p hiking tu untuk saje22......nak try.......time training memang aku malas gila.....padahal jog je......tapi aku jog lah jugak cuma tak macam kawan22 len jog la.......so......jumaat lepas tarikh 1/3/2013 kami bertolak dari Utm pukul 9.30 pm........sampai ke kaki gunung datok dalam pukul 2.30pagi cenggitu.....kemas22 barang lepastu aku tak ingat pukul berapa kitorang start daki gunung......kiranya night walk lah.......aku tergolong dalam kumpulan yang first sekali....dalam line up aku yang ke-3........at first memang okey.....but then,aku dah mula pancit......*maklum.....mencanak kot...bukan landai.....penat tu.......plus aku ni dah la stamina tak kuat......hahaahaha........aku dah macam nak pitam sebenarnya.......kaki aku cram sekejap.....so,Anis *pangarah program* tolong sapukan cream kat kaki aku,,,,,dia letak punyalah banyak sampai panas gila aku rasa kat kaki,......pastu aku dapat tahu tu sume hasil kerjasama Anis dengan Latif yg sengaja je letak banyak22.........start je aku cram....aku jadi antara orang yang kat line belakang lak........psst: aku tinggalkan muntah aku banyak gak atas gunung tu....hahahahaha........

Anis kata aku sebenarnya leh naik......cume lambat sikit nak adapt......mana taknya.....Nasir lead tak macam laju lak kan.........gila hape jalan laju22 naik gunung....=.="  kitorang estimate dalam 3jam gak naik....but kitorang manage sampai ke puncak in just 1hour and 50 minutes.......aku lak bangga pada diri aku aku lah kan....even at first aku macam nak menyerah je...tak nak naik...but at last aku sampai gak kat puncak tu......sebelum subuh kitorang sampai atas.......ape lagi...p panjat batu besar kat puncak la nak tengok scenary punya pasal.....pemandangan die....SUBHANALLAH.....cantik sangat!!!!!!!!!!!!!!!!

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "