Posts

Showing posts from February, 2013

Subject Sem2

Image
ASSALAMUALAIKUM

Setelah lama aku menunggu page ni loading...akhirnya...tengah malam juga baru muncul......padahal 4bar connection to internet........*sight......sambil aku dengar22 lagu terkumpul dalam sony active kesayangan aku ni......*lama aku tak dengar lagu sebab salu aku dengar time study je*.......keluar pulak lagu gadis ayu....alahai......nama aku gitu......*nama je ayu.....tapi aku tak ayu.....aku cool je....ahaksss.....apsal?? tak caye?? hahaha.....tape..aku terima je kalau korang nak cakap aku comel......wuhhhuu~~~
sejak aku naik sem2 ni....aku rasa aku lom cite lagi eak subjek22 aku......aha.....so......meh la aku perkenalkan satu22 subjek aku untuk sem2 ni............seksyen aku amik lebih sikit dari budak grafik,database,network,software and yg selainnya.....sebab sem2 ni kitorang ada subjek biologi........memula excited gila.....tp tetiba baru aku sedar,dah lama aku tengok fakta,otak aku bab bio dah jadi karat!!!!....bukan karat sikit.....karat banyak.......banyak gila…

bebel jap

Assalamualaikum...

Lama gak tak update eak...sejak cuti..last update ritu pasal lego kan...ngeee~~ actually buzy sikit sebab aku jadi crew untuk progra UTM berselawat......ramai gak ulama and artis yang dijemput..sekadar menyebut seorang dua...ada kumpulan al-maulid...Ustaz Don....Imam Muda Asyraf.....Hafiz Hamidun....and tak ketinggalan Habib Ali.....Brother Shah Kirit...and ramai lagi.......ramai gak orang22 yang datang......seronok sangat bila ada majlis22 ilmu......apa lagi majlis tu sempena meraikan maulidur Rasul.....alhamdulillah....sekurang-kurangnya bertambah pengetahuan lagi tentang junjungan besar Nabi Muhammad SAW.....=D kalau nak tengok gambar g lag tengok kat muka buku aku....aku malas nak upload kat blog....hahaha

speaking bout muka buku.....ada sorang kawan ni......aku dah lama tak nampak dia kat muka buku........aku mula22 dok cari gak balik profile dia....tapi tak jumpa......aku pun fikir...mungkin dia busy...and dia deactivated fb dye......okey fine tape.....aku na…

Lego

Image
Assalamualaikum


haa....rasanya sume kenal kan ngan benda kat atas ni...*sumber gambar ehsan dari pokcik goggle*
nipu sangat la kan kalau ada yang kata tak kenal tu...memang nak kena debik....
tapi sekunk dah susah sikit kot nak jumpa lego yang besar22 macam ni...*ke aku yg tak pandai nka cari??
dari kecik mak aku cerita aku memang suka men lego....dulu aku sampai berbalang22 mainan lego...anak patung sikit je...*mak aku cakapla...aku tak cakap....haha....

tak caya?? ha..tu atas.....bukti....tapi nak cari lego yg jenis atas tu dah rare sikit la kan.....sekunk ni dah lawa...macam22 versi lego.....siap kat Malaysia ni pun dah ada legoland...haa...p la sana kalau nak menggamit memori bersama lego....setakat ni...aku tak mampu lagio lah nak pergi even aku study kat skudai je pun kan......sekadar mampu beli lego yang kecik22 tu buat main......nak bagi kat my anak sedara...my beloved Haziq Danish...but rasanya tak seswai lagi kot....so...jadi aku punya lah...hahahaha...........dah lama seben…
Image
Assalamualaikum...

Hipokrit dalam kamus dewan edisi kedua bermaksud orang yang berpura-pura berperangai baik ; munafik
dalam kamus dewan edisi keempat pulak bermaksud orang yang berpura-pura berperangai (berkelakuan, bersifat, dll) baik, orang yang berkelakuan lain dari yang sebenarnya.

Bila aku selak satu22 kamus hidup aku selama 21 tahun ni.......aku sedar.....jujur....aku hipokrit.....
Yes...aku benci orang yang hipokrit......and at last aku sendiri menjadi orang yang hipokrit......and aku benci pada diri aku sekarang........

Aku kenal diri aku.....aku yang tahu macam mana sikap aku.....
Aku hipokrit...
Aku munafik...

mencuba untuk berubah....berkali-kali....namun gagal....
memang selama ni aku tak tergolong dalam golongan orang22 yang sopan.....yang baik....
jujur....bila berkawan dengan mereka...aku malu pada diri sendiri.....
aku rasa kecil....
aku rasa aku lost......

Lepak22 with them

Image
Assalamualaikum...

olalala...guess what?? haha... sekian lama tak jumpa.....at last kami berlepak-lepak jua bersama...
Ada gak perkara yang tak dapat dielakkan pagi22 tu.....
En Epey tak dapat drive tok kitorang sebab g umah mak cik dye...
Cik Ila pula ke Johor....waduhh....dimana mahu cari driver....
secara tiba22 pula Cik Koala bagitahu kereta kakak dia bawak pergi kulai...
aiseh...satu lagi hal muncul.......dengan aku dapat kol berturut-turut dari En Ryan,Cik Itik dan En Syafiee....tanya ke mana lokasi dan pukul berapa....tensenn sebentar aku pagi tu....

dengan tangan menggigil aku dail no tepon ayah aku......tut..tut...tut..bunyik .....
tetiba talian putus...mak aku cakap ayah aku tengah mesyuarat gak nya....okey fine....*lega,tarik nafas jap....
tak lama telefon rumah bedering.....
mak aku jerit....'Yu, ayah tu.."
tarik nafas dalam22 baru angkat tepon....
"Hello"
"Hello..hah,tadi sape telepon?? abang ea??"
"Tak..dayu yang call tadi...."
"Nak …

Jadi ke Tak??

Image
Assalamualaikum...

ola, anyyoung, helo, hai, dan segala yang sewaktu se'time' dan semasa dengannya.

Perancangan esok kononnya nak g Gunung Lumut.
tapi rancangan macam tinggal rancangan je..
macam bese la...
rancang tapi tak jadi..
yang jadi kalau on the spot je...
hanya mampu kata 'AKU ON JE'
penat nak mengharap plan tu jadi...

papehal...plan B tu ada...
untung kami ada driver....
katanya kalau tak jadi kita ke pantai...
terima kepada si Koala yg merancang plan B tu..
kita tunggu dan lihat je lah esok apa keputusannya

btw, depa dok ajak p Gambang 5 Feb...
takkan nak p sensorang..
mana la aku pandai p sendiri...
haha...ntah bila nak berdikari ni tak tahu la....hahhaa....