Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, February 27, 2013

Subject Sem2

                                                        ASSALAMUALAIKUM

Setelah lama aku menunggu page ni loading...akhirnya...tengah malam juga baru muncul......padahal 4bar connection to internet........*sight......sambil aku dengar22 lagu terkumpul dalam sony active kesayangan aku ni......*lama aku tak dengar lagu sebab salu aku dengar time study je*.......keluar pulak lagu gadis ayu....alahai......nama aku gitu......*nama je ayu.....tapi aku tak ayu.....aku cool je....ahaksss.....apsal?? tak caye?? hahaha.....tape..aku terima je kalau korang nak cakap aku comel......wuhhhuu~~~
sejak aku naik sem2 ni....aku rasa aku lom cite lagi eak subjek22 aku......aha.....so......meh la aku perkenalkan satu22 subjek aku untuk sem2 ni............seksyen aku amik lebih sikit dari budak grafik,database,network,software and yg selainnya.....sebab sem2 ni kitorang ada subjek biologi........memula excited gila.....tp tetiba baru aku sedar,dah lama aku tengok fakta,otak aku bab bio dah jadi karat!!!!....bukan karat sikit.....karat banyak.......banyak gila oxide kat otak aku......hahaha......terkedu kejap aku dalam kelas bio......dok selongkar otak gak kejap.....*jeles nan bebudak bio yg salu nyampuk22 dalam kelas...huh*

s0, subjek aku sem ni:
1. Programming Technique 2
    -nak kata seronok.....tak sangat.....nak kata tak....seronok gak sebab lec sempoi...... tapi yang jadi     masalah kelas petang......mata aku lak sentiasa.....hurmmmm......faham22lah kalau belajar petang kan......

2. Network Computing 
    - haa...yang ni tak leh nak kata apa22 lah kan........lec memang baik....just suara dye terlampau lah romantik gitu.......pagi22 pun mata leh lentok.......plus tak bape nak dengar and faham pe yang beliau ajar......maafkan saya Dr.....=.="

3.Web Programming
    - okeh.....yang ni setakat ni seronok!! haha....again,the lec is soooo damn cool!! but,rasanya kena jaga22 gaklah....cool22 gak......lau buat salah kang jadi tak cool lak kan~

4. Cell and Molecular Biology
   - act, lec seksyen aku lec wanita.....*ewah,ayat skema...wanita gitu......but,since dye sakit kitorang kena gabung dengan seksyen dua.....which is memang budak fakulti bio lah........lec lelaki jugak.....hensem! ade lesung pipit.....aahahaha......but,for this subject, kitorang kena jalan jauh sikit lah.....kena p fakulti sains......kalau time kena kat blok c-08 tu okeh lagi.......tapi kalau kena kat fakulti biologi(FBME) yang dok nun jauh di hujung dunia UTM.....*jauh gila sampai aku tak tercakap* memang sangat tak best..........menapak jauh wooo~

5.Computational Mathematics
    - Yang ni pon THUMBS UP aku bagi..........lecturer sempoi........Dr Suhaila namanya.......comel je......kiut22 gitu.....dia ajar pun sempoi......heee~

Ni list yang penting lah.......dua lagi subjek adalah subjek common iaitu TITAS and KO-Q ........hahaha....aku buat TITAS macam tak penting lak padahal masuk pointer gak t.........ngeeehhhheeeeehheee~ jadual aku sem ni agak pack.....tak se'best' sem 1 dulu.........hahahaha.....btw, minggu ni aku nak p daki gunung.....t pas aku dah p daki aku cite lah............nak p daki GUNUNG DATUK........*fez time ni.....excited terlebih sikit~

wassalam~

hasil karya aku masa tengah terkapai-kapai dalam kelas bio tadi...ahahaha~





Monday, February 25, 2013

bebel jap




Assalamualaikum...

Lama gak tak update eak...sejak cuti..last update ritu pasal lego kan...ngeee~~ actually buzy sikit sebab aku jadi crew untuk progra UTM berselawat......ramai gak ulama and artis yang dijemput..sekadar menyebut seorang dua...ada kumpulan al-maulid...Ustaz Don....Imam Muda Asyraf.....Hafiz Hamidun....and tak ketinggalan Habib Ali.....Brother Shah Kirit...and ramai lagi.......ramai gak orang22 yang datang......seronok sangat bila ada majlis22 ilmu......apa lagi majlis tu sempena meraikan maulidur Rasul.....alhamdulillah....sekurang-kurangnya bertambah pengetahuan lagi tentang junjungan besar Nabi Muhammad SAW.....=D kalau nak tengok gambar g lag tengok kat muka buku aku....aku malas nak upload kat blog....hahaha

speaking bout muka buku.....ada sorang kawan ni......aku dah lama tak nampak dia kat muka buku........aku mula22 dok cari gak balik profile dia....tapi tak jumpa......aku pun fikir...mungkin dia busy...and dia deactivated fb dye......okey fine tape.....aku nak mesej tanya....tapi aku agak segan...sebab dah lama gila kot aku tak mesej dia.....sejak aku study week kot......ahahaha.......ingat aku ni muka tembok ke....*walau pun nmpak je cam gila sikit...tapi sesungguhnya aku pemalu orang nya.....cewaaaahhhhh~~~~  okeh.....sambungan kepada cerita yang sedang aku ceritakan.......maka terjadi lah satu cerita dimana pada suatu hari bertarikh hari ni......aku dok cari nama member aku sebab nak tag die dalam gambar..........nama kawan aku tu adalah iras22 nama member aku yang menghilang kan diri ni.....tup222....nak dijadikan cerita sedap sikit...nama dia muncul kat tag tu.....aku pun klik lah kan.......eh......kat profile dia ada button add friend tuh....aku rasa aku tak unfriend dye....ke dye yg unfriend aku??? sebab bila aku usha status22 dye...ade status22 lama dia yg aku dah pernah baca b4 dye hilang.....okeh...aku assume dye TERUNFRIEND aku lah kalau gitu....

pade awak....kalau awak baca post sye ni....kalau sye ni buat salah silap kat awk saya mintak maaf la ye....saya ni bukan nya baik sangat pun sebagai kawan.....plus sori tak contact.....saya segan plus saya kalau boleh tamo bg harapan kat sesape....*sebab terperasan tntg target yg awak salu cakap tu merujuk kpd....errr...saye kot.....malu2222 =.="..*haha...perasan jap.....but....honestly dari say a awak sorang kawan yg baik... =D k...bye....wassalam

Monday, February 4, 2013

Lego

Assalamualaikum


haa....rasanya sume kenal kan ngan benda kat atas ni...*sumber gambar ehsan dari pokcik goggle*
nipu sangat la kan kalau ada yang kata tak kenal tu...memang nak kena debik....
tapi sekunk dah susah sikit kot nak jumpa lego yang besar22 macam ni...*ke aku yg tak pandai nka cari??
dari kecik mak aku cerita aku memang suka men lego....dulu aku sampai berbalang22 mainan lego...anak patung sikit je...*mak aku cakapla...aku tak cakap....haha....

tak caya?? ha..tu atas.....bukti....tapi nak cari lego yg jenis atas tu dah rare sikit la kan.....sekunk ni dah lawa...macam22 versi lego.....siap kat Malaysia ni pun dah ada legoland...haa...p la sana kalau nak menggamit memori bersama lego....setakat ni...aku tak mampu lagio lah nak pergi even aku study kat skudai je pun kan......sekadar mampu beli lego yang kecik22 tu buat main......nak bagi kat my anak sedara...my beloved Haziq Danish...but rasanya tak seswai lagi kot....so...jadi aku punya lah...hahahaha...........dah lama sebenarnya hajat nak ada koleksi lego....tapi asyek tertangguh je......no baru la nak kumpol sikit22 dulu........alasan buat nak bg Haziq...*kononnya...padahal aku yang nak maen pasang22 benda tu*.....

buat masa ni setakat beli yang kecik22 dulu........ta baru beli versi full segala.......tu pun bila ada duet lah kan.....ahahahaha.......





currently ni je yg baru beli......hahaha......ingat nanti nak beli lagi....hari tu dah tengok dah masa pergi jalan ke Kluang dengan member...bulat je mata aku mandang......dahla dengan ada One Piece lagi....tapi time tu duet lak tengah tade kan........so......let go je la.,......hahahaha......tape tunggu masa......kikikiki

Sunday, February 3, 2013

Assalamualaikum...

Hipokrit dalam kamus dewan edisi kedua bermaksud orang yang berpura-pura berperangai baik ; munafik
dalam kamus dewan edisi keempat pulak bermaksud orang yang berpura-pura berperangai (berkelakuan, bersifat, dll) baik, orang yang berkelakuan lain dari yang sebenarnya.

Bila aku selak satu22 kamus hidup aku selama 21 tahun ni.......aku sedar.....jujur....aku hipokrit.....
Yes...aku benci orang yang hipokrit......and at last aku sendiri menjadi orang yang hipokrit......and aku benci pada diri aku sekarang........

Aku kenal diri aku.....aku yang tahu macam mana sikap aku.....
Aku hipokrit...
Aku munafik...

mencuba untuk berubah....berkali-kali....namun gagal....
memang selama ni aku tak tergolong dalam golongan orang22 yang sopan.....yang baik....
jujur....bila berkawan dengan mereka...aku malu pada diri sendiri.....
aku rasa kecil....
aku rasa aku lost......

Lepak22 with them

Assalamualaikum...

olalala...guess what?? haha... sekian lama tak jumpa.....at last kami berlepak-lepak jua bersama...
Ada gak perkara yang tak dapat dielakkan pagi22 tu.....
En Epey tak dapat drive tok kitorang sebab g umah mak cik dye...
Cik Ila pula ke Johor....waduhh....dimana mahu cari driver....
secara tiba22 pula Cik Koala bagitahu kereta kakak dia bawak pergi kulai...
aiseh...satu lagi hal muncul.......dengan aku dapat kol berturut-turut dari En Ryan,Cik Itik dan En Syafiee....tanya ke mana lokasi dan pukul berapa....tensenn sebentar aku pagi tu....

dengan tangan menggigil aku dail no tepon ayah aku......tut..tut...tut..bunyik .....
tetiba talian putus...mak aku cakap ayah aku tengah mesyuarat gak nya....okey fine....*lega,tarik nafas jap....
tak lama telefon rumah bedering.....
mak aku jerit....'Yu, ayah tu.."
tarik nafas dalam22 baru angkat tepon....
"Hello"
"Hello..hah,tadi sape telepon?? abang ea??"
"Tak..dayu yang call tadi...."
"Nak ape??"
"Ayah.....errr...nak pinjam keta boleh??"
"Nak g mana??"
"Nak g pantai...."
"Dengan sapa??"
"Dengan bebudak ni la..diana...ila...ayin...." *masa ni tak tahu lagi ila tokleh pegi
"Sape yang bawak??"
"Ila kot....boleh tal??" penuh mengharap ni...
"Ha..boleh....hati22 bawak tu"
"okey..terima kasih ayah...."
letak tepon...tarik nafas lagi.....hahaha....sengih sampai ke telinga....hahaha...aku rasa mood ayah aku tengah baik kot....hahaha

then bila dah dapat tahu Ila tok leh join, decide soh Ikie yang bwak keta dengan syarat Pi'e gak kena ada dlm keta tu sebagai langkah berjaga-jaga....lega...satu masalah dah settle....haha...then,dengan konon-konon tegas aku decide soh sume org kompol kat umah Itek pukul 10.30 pagi.....Ikie ngan Panok datang umah aku about 10.25 utk amik keta n of coz angkut aku sekali la....then amik si Koala n terus gerak p umah itek...ingatkan dorang dah sampai rupanya belom......dorang kat umah Ruz...sebab Ruz bangun lambat....cissssssssss.........bila suma dah sampai..tetiba teringat pula pada si Malan.....haha.....patah balik dari Bt ke Pinang Merah...p jemput putera raja tu kat umah dia......sampai dua keta p jemput dia..semata-mata.....huh......decision kitorang nak p Tanjung Balau.....bt at first of course la makan dulu...dah tengahari kot.....

yang kelakar enpon aku leh hilang lak lepas kami p semayang kat surau.....gelabah gila aku.....kami beramai-ramai syak Ruz yang nyorokkan coz dia buat muka obvious gila....lagipun dye memang terkenal dengan kaki nyakat orang......haha..rupanya tak pon..dye tak salah..aku yang cuai..nasi baik yang jumpa enpon aku kat surau tu kakitangan resort kat situ..kira orang baik la....tepon punya tepon nombor aku....orang tu angkat and bgtahu lokasi....siap promote resort dya lagi....hahaha......aku lak dah malu sekejap dengan ruz..ahaha

Sebab kan balau tak bape nak best hari tu....kitorang p batu layar......seronok la.....dengan Aqem bina istana pasir yang banyak terowong...*istana ke??...tapi dye kata legoland.....haha...Panok cuba membina haiwan berdekatan istana pasir tapi binaan dye tak diterima dek kami semua...hahaha.....kesian.....dah la asek kena kutuk tade idea....si Ikie,Ruz dengan Pie dah dok dalam air dah.....Itek lak men22 pasir dekat dengan air...dye bina lepastu air datang hilang la binaan dye....hahaha.....mandi22 tu mestilah tak dapat dielakkan kalau dah sampai pantai kan.....cop..b4 that, kat balau aku sempat beli layang22 and kitorang men layang22 kat situ sekejap.....hahaha....Koala dengan Malan tak madi...dyeorang cuma duduk perhatikan kami.....but guess what...kami tak kena sunburn...yang kena sunburn si Koala je...haha.....berbelang muka......kikikiki.....hamekkk kau

balik kitorang lalu highway desaru-johor.....kali ni bukan Ikie drive.....but Pi'e yang drive....n Ruz di tempat penumpang sebelah....haha...masuk je highway......amekkan roadblock!!! terkial-kial Pi'e dengan Ruz pakai seatbelt....*sebab dorang tak pasang seatbelt.....kitorang tengok depan..keta Aqem....polis tu minta tengok lesen aqem...haha...then dorang cite polis tu marah sebab aqem tak tukar IC lagi......kikiki.....tapi bila time kitorang, polis tu tengok lepastu tak mintak pape and lepaskan kitorang jalan......hahaha.......agaknya sebab ada pempuan kot dalam keta kitorang....kah333xx......kalau lalu highway Desaru-Johor tu, mesti lalu jambatan.....masa lalu jambatan tu haha...rasa macam hantar Ruz balik Pulau Pinang......kikiki....

benti jap kat R&R untuk solat asar...then teruskan perjalan untuk balik la...singgah KFC kota tok makan.....and then hantar Diana balik umah dia dulu.......kumpul balik kat rumah Itik tok tukar pemandu...as ikie punya motor kat umah aku.......gaduh kejap dengan Ruz yg maen baling22 ceri....tunggu Ikie betul22 sedar dari tidur.....pastu baru balik umah aku.....

so far everything goes well....thanks to all of them...Diana a.k.a Koala, Ayien a.k.a Itek, Ryan a.k.a Ikie, Firdaus a.k.a Panok, Syafiq a.k.a Malan, Nash Aqem a.k.a Aqem, Ruzaini a.k.a Ruz and Syafiee a.k.a Pi'e.....



Friday, February 1, 2013

Jadi ke Tak??

Assalamualaikum...

ola, anyyoung, helo, hai, dan segala yang sewaktu se'time' dan semasa dengannya.

Perancangan esok kononnya nak g Gunung Lumut.
tapi rancangan macam tinggal rancangan je..
macam bese la...
rancang tapi tak jadi..
yang jadi kalau on the spot je...
hanya mampu kata 'AKU ON JE'
penat nak mengharap plan tu jadi...

papehal...plan B tu ada...
untung kami ada driver....
katanya kalau tak jadi kita ke pantai...
terima kepada si Koala yg merancang plan B tu..
kita tunggu dan lihat je lah esok apa keputusannya

btw, depa dok ajak p Gambang 5 Feb...
takkan nak p sensorang..
mana la aku pandai p sendiri...
haha...ntah bila nak berdikari ni tak tahu la....hahhaa....


Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "