Followers

Proud To be One

Proud To be One

Saturday, December 28, 2013

This I Promise You

Assalamualaikum....


Oh, oh
When the visions around you
Bring tears to your eyes
And all that surrounds you
Are secrets and lies
I'll be your strength
I'll give you hope
Keeping your faith when it's gone
The one you should call
Was standing there all along
And I will take you in my arms
And hold you right where you belong
Til' the day my life is through
This I promise you
This I promise you
I've loved you forever
In lifetimes before
And I promise you never
Will you hurt anymore
I give you my word
I give you my heart
This is a battle we've won
And with this vow
Forever has now begun
Just close your eyes (close your eyes)each loving day (each loving day)
And know this feeling won't go away (no)
Til' the day my life is through
This I promise you
This I promise you
Over and over I thought
When I hear you call
Without you in my life, baby
I just wouldn't be living at all
And I will take you in my arms (I will take you in my arms)
And hold you right where you belong (right where you belong)
Til' the day my life is through
This I promise you, babe
Just close your eyes each loving day (each loving day)
And know this feeling won't go away (no)
Every word I say is true
This I promise you
Every word I say is true
This I promise you
Ooh, I promise you



tajuk : This I Promise You by NSync..

*s'one gve me the lyrics a couple years before..and I never realise it until now...y?? becoz im so stupid back then
*i'm regretting everything that happnd bfore...but there's no point of turning back rite??
Assalamualaikum....

maybe everyone is rite
there's no good looking at the past...
it will only bring sadness...
so..gonna look forward,,,really.....for those in the past..thanks a lot... =D

Wednesday, December 25, 2013

Asslamualaikum...

Ola semua.....haa,..tengah study wekk ni sebenarnya...Exam start 30 December..Final exam k....huhu...tapi still boleh online dan berfoya-foya.....==" apelah .....

bape hari je lagi nak masuk new year....then 22 tahun... 22TAHUN!!!! Gosh....cepat nya masa berlalu.....terasa macam baru semalam je masuk form 5...maen22 dalm kelas....macam baru semalam je amik result SPM.....tetibe sekarang dah 22 tahun...macam mana tu?? Cita-cita pun tade lagi ni///=="


Saturday, December 21, 2013

Assalamualaikum...

Bukan aku mengeluh...*tp mcm mengeluh*...tapi coding seriously bukan minat aku....aku lansung tak faham sebenarnya pasal benda-benda ni.....aku sangat stress sekarang....sangat menyesal kerana aku kene belajar bende22 ni...aku nak BIOLOGI....bukan sains Komputer....hrrmmmmmm

Thursday, December 19, 2013

hasil tegukan 3packet nescafe sekaligus

Assalamualaikum...

Ni cerita 3 hari lepas....*3hari rasanya,tp berlaku dalam minggu nilah..*....nak dijadikan cerita hari Isnin,ada kuiz COA-->Computer Organization and Architecture.......entah apa jadah aku sabtu pai ahad memang dok ngadap benda tu je....dah boring punye pasal, aku gatal tangan dok klik folder one piece Ep 1-100...terbukak pulak dari ep 1......oleh kerana aku dah lama tak update One Piece *bz manjang* aku pun terpesona kembali....bahahaha.....sehari suntuk gak dok melayan...habes lah jugak dalam 200 ep....bhahaha...marathon!!!! Nak dijadikan cerita lagi,ahad tu sambil dok ngadap slide COA and Luffy at the same time, aku teguk 3 packet nescafe 3in1
berturut-turut....maklum..musim sejuk...
hasilnya----> masa jawab kuiz kepala aku berat semacam....tengok slide lecturer kat depan mata sakit semacam...balik bilik terus tumbang...badan rasa panas..kepala rasa nak meletup...*oh,hari isnin aku tak teguk nescafe*.....wonder,terlebih minum or sebab tak minum buat aku sakit kepala??? hurrrmmm...
okeh..cite pendek je....k...adioossss....




ohh...sesaper yg ta minat one piece tu rugi sangat..hahaha....kbye!

Wednesday, December 18, 2013

Really Love This Relation


Assalamualaikum..


some of my conversation today with dear bestie,Koala...
really do miss her....even jauh, gaduh22 manja...still deep inside, release stress kejap...
sayang sangat dengan persahabatan ni....
even belum selama mana....even baru bercambah tahun 2009...
tapi aku tada hal dengan tahun sangat....lagipun friendship bukan terletak pada lama mana kite kenal...
but terletak pada kepercayaan kite pada sesama sendiri... betul tak?? betulkan aku kalau salah...=D

Ila and Diana...thanks for accepting me as your friend...<3

Thursday, December 12, 2013

Friend


ASSALAMUALAIKUM.

Sometimes he do make me smile.....
Other time he make me laugh
Sometimes he do make me angry......
Other time he always make me annoyed.....truly annoyed...
But still.... he always be a friend to me...
a good friend...
His act , his noisiness , his naughty style...
Blur side of him... strong side of him....bad and good side.....
I don't really care what others said...
Cuz it doesn't really matter to me...
maybe because I really do treat him as a friend...
Yeah....a really good friend (but still tak boleh lawan Koala dgn Ila and tak lupe ruz...kikiki)

Monday, November 25, 2013

Well...what a busy week~

Assalamualaikum

Hey guys.....lama dah rasanya tak menconteng....rindu pulak....*alasan yang sama tiap-tiap kali lama tak hupdate...pffftttt*.......

news from me?? Baru je habes daripada beberapa program....ahaksss....dua antara nya melibatkan kelab KTR Culture dimana aku adalah naib presiden merangkap penari jugak.....and another one is a program held by my class 2SCSB...program Gala Joran....dimana aku merupakan penolong pengarah *yg rasanya macam tak buat kerja*.....

Program pertama tu SPECS'13.....hari terbuka kolej aku...Kolej Tun Razak....aku incharge sebagai ajk kebudayaan...act,aku sebenarnya mula-mula adelah ketua unit,but then aku letak jawatan...aku pass pada junior sebab aku tak mampu nak bg komitmen.....huhuhuhu.....tapi alhamdulilah...ahli kelab aku,KTRC semua sporting belaka...yg penting latihan dijalankan mmg ikut jadual....yg penting show malam kebudayaan SPECS'13 tu mmg terbaik la.....ade zapin,joget,inang,tarian India and tarian Sumazau.....kena lah dengan tema malam tu iaitu kebudayaan.....

Next adalah Program Keusahawanan Dan Khidmat Komuniti.....program ni aku tak terlibat lansung sebagai ajk.....yang jadi ajk adalah Akmal...salah seorang penari KTR Culture jugak....so,Fahmi as Pengerusi kelab dapat jemputan dari penganjur tok kitorang buat show malam tu....program ni berlansung di Benut,Pontian....hanya mengambil masa 2 setengah hari latihan terus je p show....nasib baek budak2 Sabah sempat habeskan koreo tarian diorang...budak india guna tarian masa specs'13....kitorang bawak joget and zapin yang dah diubah sedikit *sebb Fahmi tak dapat join*.....then ada tarian 60'an......macam bese..budak22 aku semua sporting and dengar cakap...so memang senang communicate dengan diorang.....=D

Ahad pulak...program memancing a.k.a Gala Joran......adelah dalam 74 orang peserta.....cuaca pun mengizinkan pertandingan tu berlansung dengan jayanya......cuma ade sikit je la masalah dalaman....*well,itu first time kitorang buat program memancing*...deal pulak tu dgn pemancing22 tegar and taiko.....hadiah yg ditawarkan pulak mmg besar..RM1500 utk tempat pertama...so orang sanggup buat ape je  untuk menang kan.....bise lah tu.....

overall aku mmg busy minggu lepas....hahaha.....minggu selanjutnya Wallahualam.....projek aku terbengkalai..assigment aku pun terkebil-kebil....

nak tgok video aq berzapin kat pontian?? pergi la melawat link ni--->Zapin Tecno Pontian 

hokeh.....adioossss semua....=D

Friday, November 15, 2013

Assalamualaikum w.b.t

penat....
sangat penat...
next week sajor ade banyak show tarian....
huwwwaaa!!!
hopefully everything gonna be okey this saturday night...=D

Tuesday, November 12, 2013

Ciri22 rumah idaman aku...InsyaAllah

Assalamulaikum...

Big house? Yes.....idaman aku...
2 tingkat? Yes....takyah tinggi22...bahaya....haha
Big house with swimming pool??.....yes...lagi aku suka....(even tak pandai berenang..alah..boya(pelampung) kan hadorrr)...
Big house with my own interior design?? yes!!!! Excited sangat dapat deko sendiri......
Big House dengan satu sudut membaca yang menghadap permandangan indah.....dinding diperbuat dari cermin kaca......sudut novel yang sangat mendamaikan??? Ya Allah...seronok sangat kalau memang dapat macam ni...ya Allah....
satu sudut melepak dengan family....sudut permainan...lego dan pelbagai lagi...Uno mungkin???
sudut untuk karaoke,movie..
sudut senaman....
sudut khas untuk minum-minum petang di sebelah swimming pool....wow!!!!!!
satu sudut santai untuk membuat kerja-kerja pejabat......
yang penting kat luar rumah mesti kena ade satu sudut taman...khas untuk mak ayah aku yang suka tanam-tanam bunga terutama orkid....
satu taman lagi adelah mini playground....lengkap dengan buai,gelongsor,jongkat-jongkit...and anything yang selamat untuk dibuat main oleh budak-budak....means bakal anak22 aku...and also my lovely anak-anak sedara....and cousin22.....anak22 jiran pun boleh join...hee~

seronoknya berangan!!!!!!!!!!!!

Ya Allah...besar angan-angan aku kan??
act not angan-angan....more kepasa impian dari kecik....
Nak bawak mak ayah aku duduk sekali dengan aku....boleh??

tapi kene study hard lah kan??
tapi aku ada masalah dengan study aku sekarang ni?
mcm mana?

macam mana nak capai impian yang satu ni???
Ya Allah...permudahkanlah urusan hambaMu ini.....Amin.

Friday, November 8, 2013

Assalamualaikum...

Cemburu...

Perasaan yang memang tak asing.....sentiasa wujud dalam diri makhluk bernama manusia...
takkan lari...takkan hilang....takkan pudar....kerana lumrah manusia diciptakan dengan pelbagai perasaan...
entah...aku keliru....

cemburukah aku??? mungkin ya...mungkin tidak....
cemburu pada kejayaan orang lain......ya.....
cemburu pada kebahagiaan orang lain.......ya......
tapi......kekeliruan aku lebih mendalam tentang apa yang sebenarnya ada jauh di dalam sudut hati aku.....
ya...aku manusia biasa....turut diciptakan dengan pelbagai perasaan.....turut diciptakan dengan pelbagai emosi.....

penulisan aku semakin lama semakin hilang taringnya......pernah ada taring kah?? haha....ilusi semata-mata....
imaginasi juga tidak sehebat mana.....hilang ditelan masa.....hanyut ditelan usia.....hahaha...apakah????

wow.....aku hanya membebel semata-mata....tiada kaitan dengan sesiapa...hanya aku yang sengaja untuk menaip entah apa-apa....abaikan....salam untuk semua... =D

Wednesday, November 6, 2013

Assalamualaikum

Hati ohhh hati...
haha.....ready tok program yang lain hokeh...
kena lagi kuat...
kena lagi fokus...
Gambate Kudasai!!!!

Wednesday, October 23, 2013

Assalamualaikum....

buzy...buzy...buzy....

yeah...student life! It's a fact
assignment...project...presentation..quizzes....test...final exam...
everything is just on the corner...
sleeping at dawn..
it's a usual thing to do now...
sleeping in the class....it's also not an unusual thing to see...

im buzy of all of this..
and also extra thing.
because im working...
because im dancing...
training for showss...training for competition....

hopefully a can manage this life...
hopefully I can survive
miss my childhood life so damn much!

Monday, October 21, 2013

" Ko sape?? Ko tu cume assistant aku yang aku perlu masa aku perlukan kau je...kalau tak kau bukan sape22"

Statement ko harshh sangat222......even kau bergurau pun aku tak dapat terima....
aku anggap kau kawan....kawan yang betul22 aku nak jaga...nak survive dengan kau dalam alam U ni....
aku tak sangka kau boleh kuarkan statement macam tu...
im also a human la...
plus Im a girl
aku ade hati
ade perasaan
Even aku wat bodoh bukan bermaksud aku tak hamek kesah segala benda kau cakap kat aku...
Even aku buat tak peduli,tak bermakna yang aku boleh terima semua benda kau buat kat aku...
Aku diam sebab aku nak jaga hati kawan22 aku...
Aku diam sebab aku tak nak mulut aku ni keluar macam22
Aku diam sebab aku tak nak marah kawan22 aku...
Telinga aku ni...aku pekak kan je...

Tape...aku maafkan kau harini...sebab kau kawan aku....
Sebab aku sayang kau sebagai kawan yang aku percaya...
even sedikit sebanyak statement kau tu buat kepercayaan aku terhakis sikit...

Thanks

Sunday, October 20, 2013

Assalamulaikum...

Entry kedua harini...even aku tahu tade org pun nak bace...*mungkin fakta*
ermmm....tak tahu kenapa dah beberapa minggu ni aku asik fikir benda yang sama je..
kawan tapi bukan kawan..

hurmm...mendalam tak maksud perkataan tu??
yess...
pernah rasa macam tu?
coz aku senantiasa merasainya...
sikit demi sikit merobek hati kecil aku...
aku cuba bersabar....dari masa ke semasa..
aku cuba buat tak tahu...dari masa ke semasa juga....
aku cuba buat tak endah....dari masa ke semasa lagi.....
nampak remeh...tapi sebenarnya macam duri dalam daging....

Ada tapi terasa tiada...
wujud tapi halimunan di sudut mata
apakah???
entah...hanya andaian aku yang tak berapa nak ceria...
kegembiraan aku kadangkala tersa hipokrit...
terasa tak ikhlas mana....
mungkin aku yang tak sesuai bersama? atau sebaliknya?
abaikan semuanya...

Achik pesan kembali pada yang satu...
percaya kepada Dia....
aku cuba...

Insidious 2 vs Sadako 2

ASSALAMUALAIKUM....=D

hay u allsss.....apa khabar? sehat? kalau sehat alhamdulillah...
know what?? dua hai berturut aku p meronggeng tengk wayang....padahal...midterm exam dah nak dekat...projek melambak.....nampak tak betapa sengalnya aku....lepas tu diri sendiri kompelin yang masa tak cukup...tak sempat buat la..inilah..itulah dan pelbagai lagi.......

movie ape yg aku tengok??
haa....
 movie terbest setakat ni semenjak naik sem ni....hahaha.....

1.INSIDIOUS 2
2.SADAKO 2

haa..nampak tak movie bergenre ape yg menarik minat aku.....of course la thriller kan.....cerita-cerita seram memang cepat menarik minat aku...even aku pun dalam kategori penakut....*tapi bukan penakut sangat lah kan*.......tapi ade lah jugak menjerit dalam panggung tu....aku dah tengok insidious 1 thats why aku nak tengok yg second punya....and berbaloi-baloi...puas hati....segala soalan yang terbit masa insidious 1 terjawab dalam insidious 2......roh Josh tertukar dengan roh pembunuh wanita Parker Crane....kesian Josh tak dapat masuk balik dalam badan die lepas die pergi ke alam roh untuk selamatkan Dalton anak lelaki dia yg ade keistimewaan untuk nampak roh jugak.....

Sadako pun apa kurangnya......biasalah..nama pun cerita jepun...tahap keseraman dia tu lagi up banyak22 nak dibandingkan dengan tahap keseraman filem hantu tempatan kita kan......watak utama cerita tu budak kecik nama Nagi yang boleh nampk cara kematian seseorang.....dia pulak sentiasa dibuli oleh kawan22 yang selalau menganggapnya pelik dan selalu diejek kerana tak ada mak....makcik die salah tafsir kan die sebagai anak sadako....tapi sebenarnya bukan die...ade budak lain....papehal pun aku tak nak cerita panjang....tak best la t...

ape kata korang tengok sendiri...hahaha.... tapi dua-dua cerita ni memang sangat puas hati kalau tengok....tak rugi tiket korang nanti hokeh.....
k bye22....





Thursday, October 10, 2013

Kronologi Kehilangan Hp 9/10/13

Assalamualaikum wbt.

sob sob sob T__________T

hokeh..itu pendahuluan untuk entry tergempar aku hari ni......ayuh kita jejaki kronologi kehilangan Sony Experia Active milik haku...

10.00 am --> ke kelas holistik di Fakulti Komputeran Blok N-28A...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11-00 am - 11.30am --> kelas STM (Sains Teknologi dan Manusia) yang sepatutnya berakhir pada 1 petang tamat awal...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11.30am - 12.30am --> makan nasi lemak di CICT *sedap hokeh* then tunggu bas yang lambat sangat nak tibe di Fac Pendidikan.....henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu...*siap main pesbuk*
12.30am - 1.15pm --> tidor sekejap kat bilik...Fahmi call...angkat phone...then siap-siap nak p PC Fair...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu..*kalau tak mcm mana Fahmi boleh call kan*
1.15pm - 2.30 pm --> teman Fahmi,Syifa and Kema makan tengahari....*ngecek bubur Syifa sebab nampak sedap*....then terus ke DSI untuk ke Pc Fair...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
2.30pm - 4.00pm --> bersuka suki di dlm DSI...beli wireless mouse...cuci-cuci mata...gurau-gurau senda...cuba try test cabel charger yg Fahmi baru beli dekat henpon...duduk kat kerusi...terlompat dari kerusi sebab kejar Fahmi and Syafiq....dah tak teringat henpon kat mana masa ni sebab ingatkan dalam beg....
4.30 pm --> balik bilik...kebiasaan keluarkan semua barang dalam beg letak atas meja...terasa kekurangan....eah!!! Mana henpon aku???!!!!!

Haaa...start dari situ aku dah cuak gila tahap 21675367146346734712478ratus ribu maksima.....pinjam enpon rumate call Fahmi..tanya ada dalam kereta tak...fahmi kata tak ada.....risau dah ni...air mata nk jatuh tapi sedaya upaya tahan....then aku trace balik perjalanan..tapi tak nampak hape22....sebab aku tak keluarkan phone masa dalam kereta masa on the way balik ke bilik.....call kema tanya sal henpon..pun tade....
last22 p balik DSI dalam pukul 6 lebih..trace kat tempat aku duduk dengan diorang...homaigod!! There's nothing there...dah mula la dada aku nak sebak22 segala.....call my dad using Fahmi's phone *sebb cume hafal no ayah je*....mengadu kat mak and ayah....kene bebel.....mengalir dah air mata ni....deras mengalir mengalahkan air sungai.....

pukul 8.00 mlm ade lab COA....pergi je la dengan hati tak tenang...jiwa tak lapang....suddently Kema panggil....oh,dia call hp aku...ade orang angkat...

"Siapa ni" <---org yg pegang hp aku
"Henpon ni sekarang kat mana??" <-- kema tanya
"Ha!! Awak lah ni yang tinggalkan henpon kat DSI" <--org yg pegang hp aku
"Eh,tak ni kawan dia" <-- Kema jawab
"Esok jumpa saya di DSI pukul satu..bawak kawan awak tu sekali...dah sampai kol no ni..nanti saya datang" <--orang yg pegang hp aku

*lompat22* Ya Allah...bersyukur sangat....tapi kenapa masa aku kol22 no aku tade orang angkat?? haaa...persoalan di situ...tapi tapelah...asalkan dapat balik....aku beli sendiri hokeh hp tu....tak mintak duet mak ayah pun..tu yg ralat kalau hilang....menas,kesalahan aku sendiri tak prasan yg hp tu tercicir kat DSI...
Thanks Kema sebab telepon no aku....thanks Aini,sebab bg gune kredit..thanks Fahmi sebb drive aku pergi DSI and lent me ur phone to call my parents...thank pade pakcik yg tolong jagakan hp aku....*susah nak carik org jujur sekarang ni*....yang paling penting TERIMA KASIH YA ALLAH sebab permudahkan urusan hambamu ini.....ternyata rezeki dan jodoh aku dengan Sony Active aku masih kuat dan teguh dengan keizinan-Nya.....

Wassalam...


Wednesday, October 9, 2013

Assalamualaikum wbt...

Aku tengah bosan sangat ni....nak study mood dah hilang...*padahal kerja banyak kene buat*.....so,aku pun melayan la lagu hindustan....haha...lepastu aku dah mula la berangan segala...hahaha...menghadap muka Shah Rukh Khan,Saif Ali Khan,Salman Khan....hahaha.....mula lah berangan nak laki muka macam tu t bila dah kawen...*amin*....hahaha....bukan selalu pun nak berangan macam ni kan....

Tapi memang minggu ni aku sangat22 buzy...sampaikan nak rest pun macam tak sempat....ke hulur ke hilir.....assigment bertimbun-timbun.....dengan aku kerja lagi..lepastu aku kena lak jadi ketua unit kebudayaan untuk Program Hari Terbuka kolej aku......nak cari budak kebudayaan lagi..nak latih diorang lagi.....tak cukup dengan tu meeting sini sana...group discussion....project meeting lagi...ni tambah pula latihan bertubi-tubi tarian untuk fesko and feskum.....haish....

nak tido awal pukul 10 memang dah tiada harapan lah kan...mana tak nya...balik kerja dah dekat doblas...stay up buat kerja dgn study lagi....memang sangat22 penat....tak cukup rehatnya lagi.....makan pun dah macam tak teratur dah.....huhu..sedih hokeh....hahaha.....

Thursday, October 3, 2013

Rindu Cik Koala???? haha

Assalamualaikum peeps...

Haha...dalam kelas data struct...baru je lepas menyelongkar semua post Cik Koala....huhu....rindu gamak kat dia....sangat22..tambah22 bila dok baca post22 kat blog dye....

Semalam kene gastric p ngadu kat dia....whatapps....teharu sebb dye caring....ghase nak pelok je...hahaha....
mak cik oi..aku balik khamis petang 10/10/13.....mu better balik awal gak..nak jalan22 ...*untongla org dah ade lesen* ko tak balik awal aku tamo bg ko punya ole22 Thailand....^^.....

Dem..I really miss that girl...<3 <3 haha...
*Ila jgn jeles..rindu Ila jugak..jgn risau...pasni ngadu kat Ila pulak ea...hehehe*

Monday, September 30, 2013

A friend of mine

Assalamualaikum...

Hola....selamat pagi pada semua yang bangun pagi tu......so how are you today?? Hopefully everyone are fine and in a good condition.....*sengih kejap*
Actually hari ni kelas I start from 9am till 7pm.....today schedule is full.....3hours of System Analysis and Design class...then 2 hours of Computer Organization And Architecture class....and lastly Database class....seems easy but the truth is like...errrrrrrr....hahaha.....*pening kepala dalam kelas*...

But that was not the real story that I wanna tell you all for today's entry....it's about a friend of mine which I haven't met for a long time.....so the story start when he lost his phone and accidentally lost all of his friends number....but he kinda let it me and just goes on...*coz that is him*......and from our side we were like searching for him...*dia dah lama tak balik BT*....last raya, everyone ask where's Ikie...where's Ikie...and a friend of mine name Ruz said that Ikie wasn't in BT for a long time.....and the story ends there...

Later in UTM...i was facebooking when suddenly i read Ikie's status in facebook....i leave a comment there and he replied...then we had a conservation there.....later,he send private message to my account asking for my number....and yeah...of course la i gave my number to him....hahaha.....so that when we start messaging....because of no credit..we start messanging in whats app......and the story continues until now.....hhaha...the best thing happends was I told Ikie that I work at a burger shop in UTM and he said that he gonna come and i was like really??? coz it does seems like he's joking around...haha.... suddenly that night he shows up....I was so shock plus excited...*yelah dah lama kot tak jumpa*.....

Yeah..the story does continue but I can't write it here...because of time....haha...but overal im happy coz he still remember me and the best part is we were siblings in matriculation and now we are still sibling...*adik berasik beza mak ayah*....hahaha....that's all....I love all my friend...got to go now....see you!..

Friday, September 27, 2013

Phuket 2013

Assalamualaikum wbt

Ya Allah...bukak je blog tak bernafas....bersin-bersin terus.....haaa...nampak tak permainan nya kat situ...da berapa lama tak bersentuh la tu maksudnya kan.....ehe....

Alhamdulillah...perjalanan pulang dan balik dari Phuket Thailang untuk event Thailand-Malaysia University Games 2013 berjalan dengan lancar dan sangat menggembirakan...malahan pihak dari Thailand sendiri memberikan layanan yang sangat istimewa untuk kami pelajar-pelajar Malaysia.....*tetibe rindu aunty Jenny kitorang punya tour guide...ehe*....bertolak dari LCCT pukul 7.00 pagi and sampai sana about 9 pagi waktu Malaysia....sana lewat sejam dari Malaysia so kalau waktu sana kami tibe pukol 8 pagi la....then..di sambut dengan pukulan gendang segala la...dipakaikan kalungan bunga and dapat tuala basah..sebab sana cuaca agak panas dari Malaysia....hahaha.....*bahagia gila muka*...first sampai tu kami ke majlis perasmian di hall Prince Of Songklha University......

Yang penting kitorang asyik diberi makan je kat sana......seronok sangat sebab dapat makan tomyam hari-hari sampai cirit birit sebab makan pedas...kesian kat Cat....sampai ta nak makan budak tu...takot asek nak pergi tandas je.....*dah la guna tisu...eeewww je rasa mula-mula...haha*....kitorang stay kat Metropole Hotel...one of the most expensive hotel di Phuket....hotel taraf 4 bintang kalau ta silap....memang terasa macam bukan datang untuk program tapi datang untuk bercuti...makanan pun agak mewah.....tapi disebabkan aku memilih makan sikit...setiap kali breakfast aku p amik mangkuk besar and letak cococrunch banyak22 sampai aku puas....hahaha.....*dorang sume ngutuk aku sebab mkn cococrunch je...sebab dorang kata time ni la nak mkn makanan orang lain*...aku wat dek je.....

aku p sana punya la bawak baju banyak sebab takot tak cukop..padahal...huh..sekali enam baju dapat....3 helai dari Malaysia and 3 helai dari Thai.....beg dapat dua...ingan nak bawak barang sikit je..tetibe banyak terus....haish.....tapi aku lagi suka...sebab aku memang pengumpul tshirt tegar....tak pergi program tape..asalkan dapat baju..sanggup beli....hahaha....hari ke tiga kami di sana dibawa ronda-ronda....p jalan tepi pantai...p The World Most Biggest Jewelry Shop..*besar mata k masuk dalam ni*.....p totkong tercantik kat Phuket tu....and makan plak kat Siames Niramits..tempat makan paling mahal kat Phuket....siap ade taman tema dalam tu....seronok gak la...

latihan22 tarian lak diadakan kat Rajabath University...dimana selain berlatih tarian dari Malaysia sendiri...kami turut berlatih tarian gabungan Thai and Mas...

Overall sume seronok sangat22.....hehehehe......

kalau rajin nak tgok gambar pergi je ke facebook ayue ea....lau nak tgok video leh lah ke link ni----->Thai-Mas University Games 2013 and ni gak ---->Thai Mas University Games (perpisahan) and this link time kami latihan menari dengan student Thailand--->Raptai Tarian



Thursday, August 29, 2013

i've got my first passport =D

Assalamualaikum....

hye...hehe....hari ni aku buat sejarah..dalam hidup aku....pandai berdikari jugak aku ni rupanya....bahahahaha......
dapat kol pagi tadi from Fahmi Arieef asking me sama ada nak join tarian di Phuket,Thailand ke ta nak....kalau nak aku kena tanya kat Abg Mirul a.k.a Mira tentang apa details22 yang diperlukan coz diorang kekurangan penari wanita.....
then,i said that...i've think about it first..... Then,i text Mira bout that...and suddenly he called me and ask me about passport and others...I was like...errrr......I can't even say no....and then I think that why should i say no because this is an opportunity to me....bila lagi kan....
herrmm..then,Mira ask me buat passport and kalau boleh hari ni juga....*aku ni mana lah nak ada passport bagai tu....tak kaya pon nak p merantau negara orang* aku pon like...errr...ok....
then kelam kabut tanya sapa member22 yg free leh hantar aku p buat passport.....nasib baek lah Amir Hakim tu wujud and sudi nak tolong hantar....*tu pun aku upah kfc* hahaha.....then ajak Diana teman sekali....
haha...kena amik gambar dulu..p la amek gambar kat kedai gambar kat BT tu..latar belakang biru.....diana ta nak teman aku...so aku p la sensorang.....*takot tau..padahal tade pape pun..tak penah aku g sensorang*....then kitorang gerak lah p Imegresen kat Kulai nun....tu yg paling dekat....
katimegresen tu lak dye kate gambar ta buleh latar belakang kaler biru....must be white.....melayang lagi duit aku....==''' tacing tau....amik lah gambar kat kedai sebelah imegresen tu...*naseb bek abg cashier die hensem* hahaha....
dalam tu suma aku urus sendiri la...*bangga aku* haha...kalau tak segala benda aku takot nak buat....aku ta reti even dah 21 tahun hidop....ngada-ngada kan aku.....hahaha...tapi alhamdulillah....semua dah settle.....i've got my passport....=D
 thanks to my sayang Si koala tu coz teman aku....thanks gak pada Amir Hakim coz sudi hantar kan aku...hehehe...sayang korang bedua la....muak22 lebih22...hahaha......<3



Monday, August 26, 2013

membe gaduh gua!

Assalamualaikum....

hye sume...pe kabo? Sehat? *mcm ade org jawab je soklan aku ni*
hari ni terasa nak membebel sekejap...
dek kerana mulot aku ni dah lama tak membebel....sejak22 cuti sem ni...berehat katanya...
tibe22 hari ni aku nak membebel pasal kawan gaduh...*sengih22 sampai telinga*
korang ada kawan gaduh??
kalau tak ada macam satu penipuan besar yang teramat besar sampai tak terkata kebesarannya itu.....fuhhh...*kesat peluh*...

kawan gaduh tu satu keperluan untuk aku....sirius tak tipu...*sambil kerutkan dahi*...
dari sekolah sampai lah la ni...dah besar gabak cukop umo tak cukop tinggi cukop besar mengembang ke tepi ni....hah....aku mesti kena wajib ada sorang dua kawan buat gadoh tepuk tampar terajang sepak baling ceri....kalau tak macam tak sempurna hidop aku...and mostly kawan gadoh aku tu lain jantina dengan aku...hahaha...aku baik dengan budak22 pompuan je...kikiki...*angkat22 kening*

dulu kala la..menurut cerita mak aku yang mengatakan diceritakan dari mak kawan aku kepada mak aku...*pening pale aku nak memahamkan ayat ni*...masa aku taska dulu kala lah...aku ade sorang member ni..nama Khushairi...nama pendek Kucai...aku dulu gigit tangan dia..sebab bergadoh...hamek ganass tak aku? punya la berani an....tapi sekarang bila dah jumpa balik..segan bak hang bila cerita...malu doe.....hahaha...

kalau sekolah rendah......kawan gadoh aku pon masih lagi Kucai....and Shahril (mana ntah hilang mamat ni )....bila naek sekolah menengah....aku kawan gaduh aku dari form 1 sampai form 3 nama Jalil....dia bukan sekelas dengan aku...tapi kalau jumpa memang bertekak tak habes-habes....bekejar satu sekolah ....haha....form 4 aku baik sikit sebab pindah...tp still ade membe buat betekak...sampai sekarang kalau jumpa masih lagi ade je nak carik gaduh...(Kucai pun sama) nama beliau yang berhormat tu Azwan....bila form 5..aku pindah lagi.....(act pindah masa akhir22 form4)....gaduh dengan Pak cik Ruz...hah..tu yg ade gambo die kat tepi tu.....drama baling buah ceri tu selalunya dengan dia la...mana petik?? Petik kat rumah cik Itik-->azreen Illiana tu.....hahaha......kalau kat matrik salu gaduh ngan classmate aku...si Fauzan dengan Syafiee.....dah le mamat due org tu je dlm kelas aku...haha....

la ni..dah besar gabak dok dekat u....membe gadoh aku---> pak cik sewel nama Syafiq Shaharum a.k.a Caom..*berbangga la ko nama naek kat blog gua*...ahaha...asal jumpa gadoh..bertekak...berpukol-pukolan..bertumbuk-tumbokan....hahahaha..bertwiter pon gdoh...tp kalau tak gaduh tak sah....aku kena gaduh jugak....hahaha

tapi papehal pon..aku syg kawan22 aku...sekian....hahaha....

Friday, August 23, 2013

ASSALAMUALAIKUM...

huh..
hati ni..
kadang suka menipu diri sendiri...
kenapa...kenapa permainkan diri sendiri...
kenapa menyakitkan diri sendiri...
kenapa mesti lukakan jiwa sendiri...

segalanya dah lama berakhir...
tak perlu nak dikenang lagi...
tak perlu nak diingat lagi...
tapi kenapa hati ni tak faham...

mengeluh? dah penat mengeluh....
tapi hati ni degil melampau.......
masih mengenang..masih terkenang...
harapan tu dah tak berguna....
need to move on...please....


Wednesday, August 7, 2013

salam hari raya


 Assalamualaikum wbt....

"Dengan ini saya mengumumkan bahawa tarikh Hari Raya Aidil Fitri jatuh pada hari Khamis 8 Ogos 2013"

Woah!! Esok hari raya...esok hari raya!! ye...itu reaksi aku masa kecik2 dulu la...sekarang dah besar panjang dah tak macam tu dah....dah matang katanya.....sepupu22 semua tadi main mercun..meriah sungguh,....jiran22 kat rumah atok ni pun semua dok pakat maen mercun..nak mercun apa...semua ada....dari sekecik-kecik mercun pop22 tu..sampai ke meriam semua berbunyi kat kampung aku ni.....hahaha

Aku sendiri nak main bunga api pun dah segan dah.....kalau dulu..bunga api tu kira heaven gila la...ape lagi malam raya..memang seronok sangat...tapi sekarang tengok adik22 dengan sepupu22 main pun dah cukup seronok....

Tahun ni baju raya aku warna hitam...ahaha...macam dah tade warna lain.....cadangnya dengan ayah and mak aku nak warna biru atau hijau....tapi entah macam mana sangkut warna hitam...layan je lah...hahaha....dengan orang ramai..bersesak-sesak...memang panas lah kan.....

eh..aku tak boleh update panjang sangat ni...nak kene tolong mak aku masak..kang dia bising lak..ni pun aku curik22 cabut....hahaha...ape-ape pun..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN.....semoga aidilfitri anda meriah dengan kelur\arga tersayang....=D







Monday, July 29, 2013

Welcome NewComer...

ASSALAMUALAIKUM!!!!!

Orang kampung!! Berita sensasi..terhangat di pasaran....lagi gembira.....newcomers in our small family......give a big applause to Qalishah Umairah......newborn baby girl....wuhhu!!!


the comel one....adik kepada si nakal Haziq Danish tu la....*penat Umie melayan Haziq*.......lepas ni umie nak layan Umairah pulak...ta nak kawan Haziq...*Haziq takot kalau aku marah dia...bila dia wat nakal...mula lah mak ayah aku cakap gini---> ha..umie,tengok Aziq ni*...hehe.....btw,umie tu aku yg mentel nak soh anak22 sedara aku panggil gitu....kui33xx....Qalishah Umairah lahir pada hari sabtu,27 Julai 2013....dengan berat 3.12 kilogram....excited tau aku....ahaha....untungla atok aku tahun ni....raya tahun ni dengan 3 org baby...sorang anak busu aku...*busu tu nama panggilan untuk my aunt* nama Rania Izara,8 bulan....then anak makngah aku...Ahmad Zulfiqar,2bulan...and the latest one...cicit kedua atok aku ni la...Umairah si comel....kikiki....Alhamdulillah...=D btw,aku and ayah aku bertekak nak baju raya kaler hijau or biru...entah pape je...ahaha....k,wassalam...*eh,jgn lupa niat puasa esok!*

Friday, July 19, 2013

Assalamualaikum

nak buat short entry....
menunggu anak sedara balik...
lambat lagi...
merempat di rumah sendiri...
nak kerja jauh sekali...
mengadap game hari22...
haish!!
boring.....=.="
salah sendiri......
k bye....

Wednesday, July 17, 2013

Jentera Kuning Milik Aku

Assalamualaikum...

Ehem..ehem...testing keyboard..testing..tekan-tekan..ketuk-ketuk.......*mula mematah-matahkan jari* dah lama ni nak buat macam ni.....oleh hal kerana ada insan yang bertanya tentang jentera kuning milik aku kat pesbuk...aku mengirakan nya sebagai request la..jadikan entry...panjang sikit cerita nanti...ahakssss.....bukan senang ni nak menceritakan tentang jentera kuning milik aku tu....haha...ku keep it secret sebenarnya....hahaha...*poyo*...oh..btw,selamat datang ke blog yang tak berapa nak cantik ni kepada sesiapa yang baru melawat...=D

Al-kisah...aku beli jentera kuning masa sem satu dulu....bersama kawan22 aku la....mula-mula beli tu memang la exited gila....nak kata hari-hari dok menunggang tu tadelah sampai hari-hari...tapi memang asyik menunggang je la.....benda baru la kata kan .....pegi arked cengal yang dekat tu pun nak menunggang....konon-konon mcm stylo la kan...*konon je lah* dah agak lama...dalam 3per4 bulan setelah dibeli...kesuraman dan kemalasan serta kebosanan mula melanda.....maka kasihan jentera kuning dan jentera22 lain seangkatan belian dengannya terbiar saja di sudut blok....bukan tidak dihiraukan oleh aku dan rakan-rakan...cuma malas nak bawak jee kata kami....

Namun,jentera kami seringkali mendapat perhatian insan22 lain...yang asyik dok nak meminjam je....ada masa aku tak tahu pun ada org pinjam..sebab biasanya org dok mintak kebenaran kat member yang biliknya paling dekat dengan tempat kami letak jentera22 kami tu....tahu22 je nampak kat cafe...punya la aku usha masa masak beger ritu..

"esh..aku mcm kenal je benda kuning ni" luahku di dalam hati...datang dekat sikit..nampak loceng kaler kuning...eh????!!!! Beskal aku ni.....mcm mane boleh kat sini? Sape lak yang bawak???
aku dok je situ nak usha sape yang bertanggungjawab membawa jentera aku tanpa pengetahuan aku....lalu adalah seorang gadis ni...eh,aku tak kenal!! Tiba22 henpon tak canggih aku bunyik...

"Hello,Ayu..awatif ni..tadi ada sorang kakak tu nk pinjam beskal...dia dah amik dah beskal nya...tape kan??"
"Err..tape"

*dlam hati gua membara sikit gak sebonarnya*

so..kini ketika cuti..aku meletakkan beskal aku tu di dalam stor bersama beskal22 lain dengan harga sewaan penyimpanan seploh hingget satu beskal...*cekik darah betul..mahal sungguh* dengan itu tamat la cerita beskal aku...harap puas hati dengan info maklumat terkini beskal kuning aku ye En.Syuk....hahahahahaha......sekian dari aku..roger and out!! Wassalam~




yang kaler kuning tu aku punya lah tu...hensem kan kaler dye...dye pon hensem...haahhaha


Saturday, July 13, 2013

Welcome to UTM

Assalamualaikum!!!

Alhamdulillah....dah hari ke-empat kitaberpuasa di bulan Ramadan yang mulia kan???? pejam celik pejam celik je.....macam mana puasa korang?? dah empat hari ni puasa penuh ke dah ponteng???? haa...baik ngaku....tak baik tau  tipu...hehehe...

Well,sejak22 keputusan UPU kuar...banyak post pasal bersyukur ditempatkan disini mahupun disana....tahniah kepada semua yang berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi...*tepuk tangan!!!* page UTM sekarang yang kat facebook tu tengah penuh dengan post22 dari bakal22 student UTM....junior22 la...macam22 soalan dilemparkan....tanya tang kolej la,fakulti la...and of course pasal course diorang.....sengih22 je aku baca.....teringat pula masa aku nak mendaftar tahun lepas.....pun gitu juga....*malu pulak rasanya..hahaha* yang paling tak sangka, aku punya course Bioinformatik masih lagi ada junior....yelah,kitorang dapat information dulu yang kitorang ni last batch....da tak ada junior lagi..tup22 ada post tanya pasal bioinfo....terkejut aku.....tapi happy gak la ada junior...hehehe.....hai junior..I senior .....*tak payah nak senior sangat lah dayu...menyampah lak...haha* 

To adik22x....dah masuk universiti ni usaha kena lebih lagi la....tamo main22 ea...memang tak dinafikan dok kat U relax sikit dibandingkan duduk di matrikulasi dulu...*bagi yang belajar kat matrik la kan* boleh kuar masuk sesuka hati..nak keluar bila22 masa pun tak apa.....tapi kena ingat,niat kena betul...pasang niat kita masuk U tu untuk apa...okay?? Next, pandai-pandai lah korang uruskan masa korang....pengurusan masa tu sangat penting bila dah jadi student U ni....kenapa? Yelah,banyak projek and assigment wa cakap kat lu.....haha...jangan sampai satu tahap,sume projek,semua assigment nak siapkan dalam satu masa dek kerana korang tak manage masa korang betul22.....parah nanti...kemudian,muncul lah zombie22 projek dan assigment bermata merah ....hahaha....lagi,jangan malu nak bertanya...nanti kalau tak silap jalan dik oiii.....*mcm la aku jenis tak malu sangat* hahaha....ah,abaikan.....Yang paling penting!! haaa....take note ni!!! Jaga IMAN,jaga HATI......ni kalau tinggal tak tahu la nak cakap ape kan....=.="

apa22 pun....TAHNIAH and WELCOME TO UTM!!! Universiti Terbaik Malaysia......hope korang happy belajar di sini....=D

SAYA PILIH UTM





Tuesday, July 9, 2013

Tanjung Piai

Assalamualaikum...

Ishqh..ishqh....sob3x....akhirnya...Ramadhan memunculkan diri....Alhamdulillah....Allah berikan aku umur yang panjang lagi untuk aku dan keluarga menyambut Ramadhan pada tahun ini.....senyum lebar22x...harap sangat22 dapat pose penuh tahun ni.....bila kira22 macam dapat penuh je...*senyum lebar lagi..mata berkelip-kelip...ada can dapat duit raya ni* ehehe.....Puasa pertama sambut di kampung Air Tawar 5 Kota Tinggi.....akan bersahur disana dan juga berbuka disana.....wuhhuu!!!

before that,nak cerita ,ahad lepas aku ke Tanjung Piai....ikot mak aku pergi rombongan pengawas sekolah Agama Sungai Sibol....*act kena paksa* okeh la...aku ikot dengan harapan sempoi22 kan......tegok budak22 sekolah yang mostly sekolah rendah....aku ingat perangai okeh..plus diorang pengawas...namun sangkaan aku meleset....perangai...haish!! patutlah mak aku tension je.....budak22nya kurang hajar betul....aku ni rasa nak sepak22 je....jenis tak dengar kata....kalau sekolah menengah tu aku faham la..budak nak membesar..ni sekoah rendah lagi dah demand....yang darjah enam pulak *mostly girl* tergedik-gedik dengan senior yang darjah khas....berbulu mata aku....dah la aku satu bas dengan diorang.....mak aku dok terjerit-jerit suruh duduk elok22 dalam bas...macam orang jakun tak pernah naik bas...kesian aku tengok...berdiri sana..berdiri sini sedangkan bas tengah berjalan......=.=" sekali aku sound baru nak diam..tu pun ada lagi yang soksek22 kat belakang....*tak sangka lak aku berani sound attitude diorang..ahakssss..bangga sekejap*

okeh! abaikan perangai diorang...yang penting aku dapat enjoy...kami ke muzium nanas,then muzium Bugis....lepastu pergi kilang buat keropok lekor....pastu baru p hutan simpan tanjung Piai tu........jum usha gambar nak???




 










RMWD-IPT

Assalamualaikum....

hai22xx!!! Lama pulak tak jenguk..berhabuk dah bolg ni....alahai....kesian...puhh333...tiup22 sikit...*ayat cliche*....hahaha....seminggu yang lepas aku tiada di rumah...kemana?? aku kembali ke utm untuk 3 hari,kemudian 3 hari seterusnya berkampung du KAMPUNG LUKUT,KOTA TINGGI...untuk program Rakan Muda Wawasan Desa-IPT yang berlansung selama 3hari2malam......program anak angkat di bawah Jabatan Belia Dan Sukan dengan kerjasama SRM-UTM dan penduduk kampung....

Seronok?? Of Course la.....aku dapat satu rumah dengan my doengsaeng Aien....hehe....well,kami menetap di rumah mak angkat kami Pn. Rosmawati yang kami panggil mak dan suaminya En. Roslan yang kami panggil abah......mereka ada 3 anak,dua lelaki dan seorang perempuan....yang sulong umurnya 20 tahun bernama Arif,then Aizat...baru tingkatan 3.....and last but not least si pemalu Arifah ...darjah 4......mak sangat22 sporting habis dengan kitorang...and yang penting mak masak sedap!! Ahaa...

okeh...tamo cakap banyak....jom layan satu dua empat gambar yang nak aku kongsikan...
bahagia betul aien and aini dapt makan rambutan

All of the crew!! 

*abaikan si Eqbal tu....ni ialah Pn Rosmawati ,erangkap mak angkat aku and Aien...
Okeh...ni dengan budak22....yang gurl tu nama Nafeesa...then yg tgh tu adik die...can't remember his name....yg hujung tu Nizam



okeh...sangat seronok even sekejap je kat sana....nak lai usha gambar jenguk22 lah facebook aku...album RMWD....banyak lagi gambar boleh diterokai sepanjang aku kat sana....ngee...wassalam!

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "