Posts

Showing posts from 2013

This I Promise You

Image
Assalamualaikum....


Oh, oh When the visions around you Bring tears to your eyes And all that surrounds you Are secrets and lies I'll be your strength I'll give you hope Keeping your faith when it's gone The one you should call Was standing there all along And I will take you in my arms And hold you right where you belong Til' the day my life is through This I promise you This I promise you I've loved you forever In lifetimes before And I promise you never Will you hurt anymore I give you my word I give you my heart This is a battle we've won And with this vow Forever has now begun Just close your eyes (close your eyes)each loving day (each loving day) And know this feeling won't go away (no) Til' the day my life is through This I promise you This I promise you Over and over I thought When I hear you call Without you in my life, baby I just wouldn't be living at all And I will take you in my arms (I will take you in my arms) And hold you right where you belong (right where you belong) …
Image
Assalamualaikum....

maybe everyone is rite
there's no good looking at the past...
it will only bring sadness...
so..gonna look forward,,,really.....for those in the past..thanks a lot... =D

Image
Asslamualaikum...

Ola semua.....haa,..tengah study wekk ni sebenarnya...Exam start 30 December..Final exam k....huhu...tapi still boleh online dan berfoya-foya.....==" apelah .....

bape hari je lagi nak masuk new year....then 22 tahun... 22TAHUN!!!! Gosh....cepat nya masa berlalu.....terasa macam baru semalam je masuk form 5...maen22 dalm kelas....macam baru semalam je amik result SPM.....tetibe sekarang dah 22 tahun...macam mana tu?? Cita-cita pun tade lagi ni///=="


Image
Assalamualaikum...

Bukan aku mengeluh...*tp mcm mengeluh*...tapi coding seriously bukan minat aku....aku lansung tak faham sebenarnya pasal benda-benda ni.....aku sangat stress sekarang....sangat menyesal kerana aku kene belajar bende22 ni...aku nak BIOLOGI....bukan sains Komputer....hrrmmmmmm

hasil tegukan 3packet nescafe sekaligus

Image
Assalamualaikum...

Ni cerita 3 hari lepas....*3hari rasanya,tp berlaku dalam minggu nilah..*....nak dijadikan cerita hari Isnin,ada kuiz COA-->Computer Organization and Architecture.......entah apa jadah aku sabtu pai ahad memang dok ngadap benda tu je....dah boring punye pasal, aku gatal tangan dok klik folder one piece Ep 1-100...terbukak pulak dari ep 1......oleh kerana aku dah lama tak update One Piece *bz manjang* aku pun terpesona kembali....bahahaha.....sehari suntuk gak dok melayan...habes lah jugak dalam 200 ep....bhahaha...marathon!!!! Nak dijadikan cerita lagi,ahad tu sambil dok ngadap slide COA and Luffy at the same time, aku teguk 3 packet nescafe 3in1
berturut-turut....maklum..musim sejuk...
hasilnya----> masa jawab kuiz kepala aku berat semacam....tengok slide lecturer kat depan mata sakit semacam...balik bilik terus tumbang...badan rasa panas..kepala rasa nak meletup...*oh,hari isnin aku tak teguk nescafe*.....wonder,terlebih minum or sebab tak minum buat aku sa…

Really Love This Relation

Image
Assalamualaikum..


some of my conversation today with dear bestie,Koala...
really do miss her....even jauh, gaduh22 manja...still deep inside, release stress kejap...
sayang sangat dengan persahabatan ni....
even belum selama mana....even baru bercambah tahun 2009...
tapi aku tada hal dengan tahun sangat....lagipun friendship bukan terletak pada lama mana kite kenal...
but terletak pada kepercayaan kite pada sesama sendiri... betul tak?? betulkan aku kalau salah...=D

Ila and Diana...thanks for accepting me as your friend...<3

Friend

Image
ASSALAMUALAIKUM.

Sometimes he do make me smile.....
Other time he make me laugh
Sometimes he do make me angry......
Other time he always make me annoyed.....truly annoyed...
But still.... he always be a friend to me...
a good friend...
His act , his noisiness , his naughty style...
Blur side of him... strong side of him....bad and good side.....
I don't really care what others said...
Cuz it doesn't really matter to me...
maybe because I really do treat him as a friend...
Yeah....a really good friend (but still tak boleh lawan Koala dgn Ila and tak lupe ruz...kikiki)

Well...what a busy week~

Image
Assalamualaikum

Hey guys.....lama dah rasanya tak menconteng....rindu pulak....*alasan yang sama tiap-tiap kali lama tak hupdate...pffftttt*.......

news from me?? Baru je habes daripada beberapa program....ahaksss....dua antara nya melibatkan kelab KTR Culture dimana aku adalah naib presiden merangkap penari jugak.....and another one is a program held by my class 2SCSB...program Gala Joran....dimana aku merupakan penolong pengarah *yg rasanya macam tak buat kerja*.....

Program pertama tu SPECS'13.....hari terbuka kolej aku...Kolej Tun Razak....aku incharge sebagai ajk kebudayaan...act,aku sebenarnya mula-mula adelah ketua unit,but then aku letak jawatan...aku pass pada junior sebab aku tak mampu nak bg komitmen.....huhuhuhu.....tapi alhamdulilah...ahli kelab aku,KTRCsemua sporting belaka...yg penting latihan dijalankan mmg ikut jadual....yg penting show malam kebudayaan SPECS'13 tu mmg terbaik la.....ade zapin,joget,inang,tarian India and tarian Sumazau.....kena lah dengan tem…
Image
Assalamualaikum w.b.t

penat....
sangat penat...
next week sajor ade banyak show tarian....
huwwwaaa!!!
hopefully everything gonna be okey this saturday night...=D

Ciri22 rumah idaman aku...InsyaAllah

Image
Assalamulaikum...

Big house? Yes.....idaman aku...
2 tingkat? Yes....takyah tinggi22...bahaya....haha
Big house with swimming pool??.....yes...lagi aku suka....(even tak pandai berenang..alah..boya(pelampung) kan hadorrr)...
Big house with my own interior design?? yes!!!! Excited sangat dapat deko sendiri......
Big House dengan satu sudut membaca yang menghadap permandangan indah.....dinding diperbuat dari cermin kaca......sudut novel yang sangat mendamaikan??? Ya Allah...seronok sangat kalau memang dapat macam ni...ya Allah....
satu sudut melepak dengan family....sudut permainan...lego dan pelbagai lagi...Uno mungkin???
sudut untuk karaoke,movie..
sudut senaman....
sudut khas untuk minum-minum petang di sebelah swimming pool....wow!!!!!!
satu sudut santai untuk membuat kerja-kerja pejabat......
yang penting kat luar rumah mesti kena ade satu sudut taman...khas untuk mak ayah aku yang suka tanam-tanam bunga terutama orkid....
satu taman lagi adelah mini playground....lengkap dengan bu…
Image
Assalamualaikum...

Cemburu...

Perasaan yang memang tak asing.....sentiasa wujud dalam diri makhluk bernama manusia...
takkan lari...takkan hilang....takkan pudar....kerana lumrah manusia diciptakan dengan pelbagai perasaan...
entah...aku keliru....

cemburukah aku??? mungkin ya...mungkin tidak....
cemburu pada kejayaan orang lain......ya.....
cemburu pada kebahagiaan orang lain.......ya......
tapi......kekeliruan aku lebih mendalam tentang apa yang sebenarnya ada jauh di dalam sudut hati aku.....
ya...aku manusia biasa....turut diciptakan dengan pelbagai perasaan.....turut diciptakan dengan pelbagai emosi.....

penulisan aku semakin lama semakin hilang taringnya......pernah ada taring kah?? haha....ilusi semata-mata....
imaginasi juga tidak sehebat mana.....hilang ditelan masa.....hanyut ditelan usia.....hahaha...apakah????

wow.....aku hanya membebel semata-mata....tiada kaitan dengan sesiapa...hanya aku yang sengaja untuk menaip entah apa-apa....abaikan....salam untuk semua... =D

Image
Assalamualaikum

Hati ohhh hati...
haha.....ready tok program yang lain hokeh...
kena lagi kuat...
kena lagi fokus...
Gambate Kudasai!!!!

Image
Assalamualaikum....

buzy...buzy...buzy....

yeah...student life! It's a fact
assignment...project...presentation..quizzes....test...final exam...
everything is just on the corner...
sleeping at dawn..
it's a usual thing to do now...
sleeping in the class....it's also not an unusual thing to see...

im buzy of all of this..
and also extra thing.
because im working...
because im dancing...
training for showss...training for competition....

hopefully a can manage this life...
hopefully I can survive
miss my childhood life so damn much!

Image
" Ko sape?? Ko tu cume assistant aku yang aku perlu masa aku perlukan kau je...kalau tak kau bukan sape22"

Statement ko harshh sangat222......even kau bergurau pun aku tak dapat terima....
aku anggap kau kawan....kawan yang betul22 aku nak jaga...nak survive dengan kau dalam alam U ni....
aku tak sangka kau boleh kuarkan statement macam tu...
im also a human la...
plus Im a girl
aku ade hati
ade perasaan
Even aku wat bodoh bukan bermaksud aku tak hamek kesah segala benda kau cakap kat aku...
Even aku buat tak peduli,tak bermakna yang aku boleh terima semua benda kau buat kat aku...
Aku diam sebab aku nak jaga hati kawan22 aku...
Aku diam sebab aku tak nak mulut aku ni keluar macam22
Aku diam sebab aku tak nak marah kawan22 aku...
Telinga aku ni...aku pekak kan je...

Tape...aku maafkan kau harini...sebab kau kawan aku....
Sebab aku sayang kau sebagai kawan yang aku percaya...
even sedikit sebanyak statement kau tu buat kepercayaan aku terhakis sikit...

Thanks

Image
Assalamulaikum...

Entry kedua harini...even aku tahu tade org pun nak bace...*mungkin fakta*
ermmm....tak tahu kenapa dah beberapa minggu ni aku asik fikir benda yang sama je..
kawan tapi bukan kawan..

hurmm...mendalam tak maksud perkataan tu??
yess...
pernah rasa macam tu?
coz aku senantiasa merasainya...
sikit demi sikit merobek hati kecil aku...
aku cuba bersabar....dari masa ke semasa..
aku cuba buat tak tahu...dari masa ke semasa juga....
aku cuba buat tak endah....dari masa ke semasa lagi.....
nampak remeh...tapi sebenarnya macam duri dalam daging....

Ada tapi terasa tiada...
wujud tapi halimunan di sudut mata
apakah???
entah...hanya andaian aku yang tak berapa nak ceria...
kegembiraan aku kadangkala tersa hipokrit...
terasa tak ikhlas mana....
mungkin aku yang tak sesuai bersama? atau sebaliknya?
abaikan semuanya...

Achik pesan kembali pada yang satu...
percaya kepada Dia....
aku cuba...

Insidious 2 vs Sadako 2

Image
ASSALAMUALAIKUM....=D
hay u allsss.....apa khabar? sehat? kalau sehat alhamdulillah...
know what?? dua hai berturut aku p meronggeng tengk wayang....padahal...midterm exam dah nak dekat...projek melambak.....nampak tak betapa sengalnya aku....lepas tu diri sendiri kompelin yang masa tak cukup...tak sempat buat la..inilah..itulah dan pelbagai lagi.......

movie ape yg aku tengok??
haa....
 movie terbest setakat ni semenjak naik sem ni....hahaha.....

1.INSIDIOUS 2 2.SADAKO 2
haa..nampak tak movie bergenre ape yg menarik minat aku.....of course la thriller kan.....cerita-cerita seram memang cepat menarik minat aku...even aku pun dalam kategori penakut....*tapi bukan penakut sangat lah kan*.......tapi ade lah jugak menjerit dalam panggung tu....aku dah tengok insidious 1 thats why aku nak tengok yg second punya....and berbaloi-baloi...puas hati....segala soalan yang terbit masa insidious 1 terjawab dalam insidious 2......roh Josh tertukar dengan roh pembunuh wanita Parker Crane....kesian Jo…

Kronologi Kehilangan Hp 9/10/13

Image
Assalamualaikum wbt.

sob sob sob T__________T

hokeh..itu pendahuluan untuk entry tergempar aku hari ni......ayuh kita jejaki kronologi kehilangan Sony Experia Active milik haku...

10.00 am --> ke kelas holistik di Fakulti Komputeran Blok N-28A...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11-00 am - 11.30am --> kelas STM (Sains Teknologi dan Manusia) yang sepatutnya berakhir pada 1 petang tamat awal...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu
11.30am - 12.30am --> makan nasi lemak di CICT *sedap hokeh* then tunggu bas yang lambat sangat nak tibe di Fac Pendidikan.....henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu...*siap main pesbuk*
12.30am - 1.15pm --> tidor sekejap kat bilik...Fahmi call...angkat phone...then siap-siap nak p PC Fair...henpon masih setia di tangan tanpa jemu dan ragu..*kalau tak mcm mana Fahmi boleh call kan*
1.15pm - 2.30 pm --> teman Fahmi,Syifa and Kema makan tengahari....*ngecek bubur Syifa sebab nampak sedap*....then terus ke DSI un…
Image
Assalamualaikum wbt...

Aku tengah bosan sangat ni....nak study mood dah hilang...*padahal kerja banyak kene buat*.....so,aku pun melayan la lagu hindustan....haha...lepastu aku dah mula la berangan segala...hahaha...menghadap muka Shah Rukh Khan,Saif Ali Khan,Salman Khan....hahaha.....mula lah berangan nak laki muka macam tu t bila dah kawen...*amin*....hahaha....bukan selalu pun nak berangan macam ni kan....

Tapi memang minggu ni aku sangat22 buzy...sampaikan nak rest pun macam tak sempat....ke hulur ke hilir.....assigment bertimbun-timbun.....dengan aku kerja lagi..lepastu aku kena lak jadi ketua unit kebudayaan untuk Program Hari Terbuka kolej aku......nak cari budak kebudayaan lagi..nak latih diorang lagi.....tak cukup dengan tu meeting sini sana...group discussion....project meeting lagi...ni tambah pula latihan bertubi-tubi tarian untuk fesko and feskum.....haish....

nak tido awal pukul 10 memang dah tiada harapan lah kan...mana tak nya...balik kerja dah dekat doblas...stay up b…

Rindu Cik Koala???? haha

Image
Assalamualaikum peeps...
Haha...dalam kelas data struct...baru je lepas menyelongkar semua post Cik Koala....huhu....rindu gamak kat dia....sangat22..tambah22 bila dok baca post22 kat blog dye....
Semalam kene gastric p ngadu kat dia....whatapps....teharu sebb dye caring....ghase nak pelok je...hahaha.... mak cik oi..aku balik khamis petang 10/10/13.....mu better balik awal gak..nak jalan22 ...*untongla org dah ade lesen* ko tak balik awal aku tamo bg ko punya ole22 Thailand....^^.....
Dem..I really miss that girl...<3 <3 haha...
*Ila jgn jeles..rindu Ila jugak..jgn risau...pasni ngadu kat Ila pulak ea...hehehe*

A friend of mine

Image
Assalamualaikum...

Hola....selamat pagi pada semua yang bangun pagi tu......so how are you today?? Hopefully everyone are fine and in a good condition.....*sengih kejap*
Actually hari ni kelas I start from 9am till 7pm.....today schedule is full.....3hours of System Analysis and Design class...then 2 hours of Computer Organization And Architecture class....and lastly Database class....seems easy but the truth is like...errrrrrrr....hahaha.....*pening kepala dalam kelas*...

But that was not the real story that I wanna tell you all for today's entry....it's about a friend of mine which I haven't met for a long time.....so the story start when he lost his phone and accidentally lost all of his friends number....but he kinda let it me and just goes on...*coz that is him*......and from our side we were like searching for him...*dia dah lama tak balik BT*....last raya, everyone ask where's Ikie...where's Ikie...and a friend of mine name Ruz said that Ikie wasn't in B…

Phuket 2013

Image
Assalamualaikum wbt

Ya Allah...bukak je blog tak bernafas....bersin-bersin terus.....haaa...nampak tak permainan nya kat situ...da berapa lama tak bersentuh la tu maksudnya kan.....ehe....

Alhamdulillah...perjalanan pulang dan balik dari Phuket Thailang untuk event Thailand-Malaysia University Games 2013 berjalan dengan lancar dan sangat menggembirakan...malahan pihak dari Thailand sendiri memberikan layanan yang sangat istimewa untuk kami pelajar-pelajar Malaysia.....*tetibe rindu aunty Jenny kitorang punya tour guide...ehe*....bertolak dari LCCT pukul 7.00 pagi and sampai sana about 9 pagi waktu Malaysia....sana lewat sejam dari Malaysia so kalau waktu sana kami tibe pukol 8 pagi la....then..di sambut dengan pukulan gendang segala la...dipakaikan kalungan bunga and dapat tuala basah..sebab sana cuaca agak panas dari Malaysia....hahaha.....*bahagia gila muka*...first sampai tu kami ke majlis perasmian di hall Prince Of Songklha University......

Yang penting kitorang asyik diberi maka…

i've got my first passport =D

Image
Assalamualaikum....

hye...hehe....hari ni aku buat sejarah..dalam hidup aku....pandai berdikari jugak aku ni rupanya....bahahahaha......
dapat kol pagi tadi from Fahmi Arieef asking me sama ada nak join tarian di Phuket,Thailand ke ta nak....kalau nak aku kena tanya kat Abg Mirul a.k.a Mira tentang apa details22 yang diperlukan coz diorang kekurangan penari wanita.....
then,i said that...i've think about it first..... Then,i text Mira bout that...and suddenly he called me and ask me about passport and others...I was like...errrr......I can't even say no....and then I think that why should i say no because this is an opportunity to me....bila lagi kan....
herrmm..then,Mira ask me buat passport and kalau boleh hari ni juga....*aku ni mana lah nak ada passport bagai tu....tak kaya pon nak p merantau negara orang* aku pon like...errr...ok....
then kelam kabut tanya sapa member22 yg free leh hantar aku p buat passport.....nasib baek lah Amir Hakim tu wujud and sudi nak tolong hanta…

membe gaduh gua!

Image
Assalamualaikum....

hye sume...pe kabo? Sehat? *mcm ade org jawab je soklan aku ni*
hari ni terasa nak membebel sekejap...
dek kerana mulot aku ni dah lama tak membebel....sejak22 cuti sem ni...berehat katanya...
tibe22 hari ni aku nak membebel pasal kawan gaduh...*sengih22 sampai telinga*
korang ada kawan gaduh??
kalau tak ada macam satu penipuan besar yang teramat besar sampai tak terkata kebesarannya itu.....fuhhh...*kesat peluh*...

kawan gaduh tu satu keperluan untuk aku....sirius tak tipu...*sambil kerutkan dahi*...
dari sekolah sampai lah la ni...dah besar gabak cukop umo tak cukop tinggi cukop besar mengembang ke tepi ni....hah....aku mesti kena wajib ada sorang dua kawan buat gadoh tepuk tampar terajang sepak baling ceri....kalau tak macam tak sempurna hidop aku...and mostly kawan gadoh aku tu lain jantina dengan aku...hahaha...aku baik dengan budak22 pompuan je...kikiki...*angkat22 kening*

dulu kala la..menurut cerita mak aku yang mengatakan diceritakan dari mak kawan aku kep…
Image
ASSALAMUALAIKUM...

huh..
hati ni..
kadang suka menipu diri sendiri...
kenapa...kenapa permainkan diri sendiri...
kenapa menyakitkan diri sendiri...
kenapa mesti lukakan jiwa sendiri...

segalanya dah lama berakhir...
tak perlu nak dikenang lagi...
tak perlu nak diingat lagi...
tapi kenapa hati ni tak faham...

mengeluh? dah penat mengeluh....
tapi hati ni degil melampau.......
masih mengenang..masih terkenang...
harapan tu dah tak berguna....
need to move on...please....


salam hari raya

Image
Assalamualaikum wbt....

"Dengan ini saya mengumumkan bahawa tarikh Hari Raya Aidil Fitri jatuh pada hari Khamis 8 Ogos 2013"

Woah!! Esok hari raya...esok hari raya!! ye...itu reaksi aku masa kecik2 dulu la...sekarang dah besar panjang dah tak macam tu dah....dah matang katanya.....sepupu22 semua tadi main mercun..meriah sungguh,....jiran22 kat rumah atok ni pun semua dok pakat maen mercun..nak mercun apa...semua ada....dari sekecik-kecik mercun pop22 tu..sampai ke meriam semua berbunyi kat kampung aku ni.....hahaha

Aku sendiri nak main bunga api pun dah segan dah.....kalau dulu..bunga api tu kira heaven gila la...ape lagi malam raya..memang seronok sangat...tapi sekarang tengok adik22 dengan sepupu22 main pun dah cukup seronok....

Tahun ni baju raya aku warna hitam...ahaha...macam dah tade warna lain.....cadangnya dengan ayah and mak aku nak warna biru atau hijau....tapi entah macam mana sangkut warna hitam...layan je lah...hahaha....dengan orang ramai..bersesak-sesak...me…

Welcome NewComer...

Image
ASSALAMUALAIKUM!!!!!
Orang kampung!! Berita sensasi..terhangat di pasaran....lagi gembira.....newcomers in our small family......give a big applause to Qalishah Umairah......newborn baby girl....wuhhu!!!

the comel one....adik kepada si nakal Haziq Danish tu la....*penat Umie melayan Haziq*.......lepas ni umie nak layan Umairah pulak...ta nak kawan Haziq...*Haziq takot kalau aku marah dia...bila dia wat nakal...mula lah mak ayah aku cakap gini---> ha..umie,tengok Aziq ni*...hehe.....btw,umie tu aku yg mentel nak soh anak22 sedara aku panggil gitu....kui33xx....Qalishah Umairah lahir pada hari sabtu,27 Julai 2013....dengan berat 3.12 kilogram....excited tau aku....ahaha....untungla atok aku tahun ni....raya tahun ni dengan 3 org baby...sorang anak busu aku...*busu tu nama panggilan untuk my aunt* nama Rania Izara,8 bulan....then anak makngah aku...Ahmad Zulfiqar,2bulan...and the latest one...cicit kedua atok aku ni la...Umairah si comel....kikiki....Alhamdulillah...=D btw,aku and aya…
Image
Assalamualaikum

nak buat short entry....
menunggu anak sedara balik...
lambat lagi...
merempat di rumah sendiri...
nak kerja jauh sekali...
mengadap game hari22...
haish!!
boring.....=.="
salah sendiri......
k bye....

Jentera Kuning Milik Aku

Image
Assalamualaikum...
Ehem..ehem...testing keyboard..testing..tekan-tekan..ketuk-ketuk.......*mula mematah-matahkan jari* dah lama ni nak buat macam ni.....oleh hal kerana ada insan yang bertanya tentang jentera kuningmilik aku kat pesbuk...aku mengirakan nya sebagai request la..jadikan entry...panjang sikit cerita nanti...ahakssss.....bukan senang ni nak menceritakan tentang jentera kuning milik aku tu....haha...ku keep it secret sebenarnya....hahaha...*poyo*...oh..btw,selamat datang ke blog yang tak berapa nak cantik ni kepada sesiapa yang baru melawat...=D

Al-kisah...aku beli jentera kuning masa sem satu dulu....bersama kawan22 aku la....mula-mula beli tu memang la exited gila....nak kata hari-hari dok menunggang tu tadelah sampai hari-hari...tapi memang asyik menunggang je la.....benda baru la kata kan .....pegi arked cengal yang dekat tu pun nak menunggang....konon-konon mcm stylo la kan...*konon je lah* dah agak lama...dalam 3per4 bulan setelah dibeli...kesuraman dan kemalasan ser…

Welcome to UTM

Image
Assalamualaikum!!!
Alhamdulillah....dah hari ke-empat kitaberpuasa di bulan Ramadan yang mulia kan???? pejam celik pejam celik je.....macam mana puasa korang?? dah empat hari ni puasa penuh ke dah ponteng???? haa...baik ngaku....tak baik tau  tipu...hehehe...
Well,sejak22 keputusan UPU kuar...banyak post pasal bersyukur ditempatkan disini mahupun disana....tahniah kepada semua yang berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi...*tepuk tangan!!!* page UTM sekarang yang kat facebook tu tengah penuh dengan post22 dari bakal22 student UTM....junior22 la...macam22 soalan dilemparkan....tanya tang kolej la,fakulti la...and of course pasal course diorang.....sengih22 je aku baca.....teringat pula masa aku nak mendaftar tahun lepas.....pun gitu juga....*malu pulak rasanya..hahaha* yang paling tak sangka, aku punya course Bioinformatik masih lagi ada junior....yelah,kitorang dapat information dulu yang kitorang ni last batch....da tak ada junior lagi..tup22 ada post tanya pasal bio…

Tanjung Piai

Image
Assalamualaikum...

Ishqh..ishqh....sob3x....akhirnya...Ramadhan memunculkan diri....Alhamdulillah....Allah berikan aku umur yang panjang lagi untuk aku dan keluarga menyambut Ramadhan pada tahun ini.....senyum lebar22x...harap sangat22 dapat pose penuh tahun ni.....bila kira22 macam dapat penuh je...*senyum lebar lagi..mata berkelip-kelip...ada can dapat duit raya ni* ehehe.....Puasa pertama sambut di kampung Air Tawar 5 Kota Tinggi.....akan bersahur disana dan juga berbuka disana.....wuhhuu!!!

before that,nak cerita ,ahad lepas aku ke Tanjung Piai....ikot mak aku pergi rombongan pengawas sekolah Agama Sungai Sibol....*act kena paksa* okeh la...aku ikot dengan harapan sempoi22 kan......tegok budak22 sekolah yang mostly sekolah rendah....aku ingat perangai okeh..plus diorang pengawas...namun sangkaan aku meleset....perangai...haish!! patutlah mak aku tension je.....budak22nya kurang hajar betul....aku ni rasa nak sepak22 je....jenis tak dengar kata....kalau sekolah menengah tu aku faha…

RMWD-IPT

Image
Assalamualaikum....

hai22xx!!! Lama pulak tak jenguk..berhabuk dah bolg ni....alahai....kesian...puhh333...tiup22 sikit...*ayat cliche*....hahaha....seminggu yang lepas aku tiada di rumah...kemana?? aku kembali ke utm untuk 3 hari,kemudian 3 hari seterusnya berkampung du KAMPUNG LUKUT,KOTA TINGGI...untuk program Rakan Muda Wawasan Desa-IPT yang berlansung selama 3hari2malam......program anak angkat di bawah Jabatan Belia Dan Sukan dengan kerjasama SRM-UTM dan penduduk kampung....

Seronok?? Of Course la.....aku dapat satu rumah dengan my doengsaeng Aien....hehe....well,kami menetap di rumah mak angkat kami Pn. Rosmawati yang kami panggil mak dan suaminya En. Roslan yang kami panggil abah......mereka ada 3 anak,dua lelaki dan seorang perempuan....yang sulong umurnya 20 tahun bernama Arif,then Aizat...baru tingkatan 3.....and last but not least si pemalu Arifah ...darjah 4......mak sangat22 sporting habis dengan kitorang...and yang penting mak masak sedap!! Ahaa...

okeh...tamo cakap bany…