Posts

Showing posts from December, 2012
Image
Assalamualaikum...

Okey...aku rasa macam bangang lak......
aku punya hati sakit lak....
Bodoh gila pun ade......
Aku punye makan dalam tak hilang lagi.......
Aku punye sayang pun tak pergi jauh lagi......
Sebab??
Sebab aku nak tunggu dia.....
tapi...
hahaha...bodoh gila aku rasa..........dah dengan orang len upenya......
Ya Allah....
terima kasih sebb tunjukkan semua ni pada hambaMu ni ya Allah...
supaya aku boleh betul22 tutup pintu hati aku ni.....
Aku sakit masa final exam kat matrik bila hubungan kitorang habes gitu je time exam......TIME EXAM.....
aku punye rindu mcm ape masa kat rumah...
aku punye nangis....air mata aku.....mcm rasa...haishhh....
tape....dia tak salah.....aku yang salah...aku yg salah sebab syg dia sampai sekarang...padahal dia memang betul22 dah buang aku...
so,memang patut la kalau org ckp aku bodoh kan...
but,tahniah untuk dia,...sebab apa pun yg dia wat...dia still jadi yg first.....first aku syg gila22.....first yg aku treasure gila22.........first yg aku s…
Image
Assalamualaikum

Salam Jumaat untuk semua......macam mana hari ni??? Pagi ni Alhamdulillah, Allah turunkan hujan lagi di bumi UTM skudai ni.......walaupun tak lebat...tapi cukup untuk menyejukkan keadaan yang boleh dikatakan agak panas.........Alhamdulillah gak aku dah siap daftar subjek untuk semester dua nanti........tak sabar pulak rasanya sebab sem dua nanti ada subjek bioligi......*mata bersinar-sinar*....tapi dalam tak sabar tu juga....takut tu ada......mana tak nya......next week dah mula study week....maka dengan itu secara tidak langsung minggu selepas itu adalah minggu final exam lah kan.......

tak sangka......cepat je masa berlalu......dah nak habes sem satu rupanya.........seriously, sebenarnya sampai sekarang aku masih lagi macam tak percaya bahawa aku kini bergelar mahasiswi.........bila aku naek bas nak pergi fakulti,aku macam terfikir...betul ke ni??? hahaha.........realiti yang sangat tidak aku sangkakan.........still macam betul ke aku dah jadi budak U?? still lagi ma…

Pengumuman penting

Image
Assalamualaikum

Petang ni seperti biasa hujan lagi. Alhamdulillah Allah bagi suasana yang sejuk petang ni. Ada pengumuman penting yang aku nak bagi sebenarnya hari ni. Tapi aku rasa tak la penting sangat kot...aku je yang mengada-ngada nak jadikan penting. kikiki

Alhamdulillah lagi sekali coz aku dah terlepas sikit dari bebanan yang ada sebulan dua ni. Presentation TIS  dah lepas tadi....and also assigment website TIS group aku pun dah siap......hence, aku boleh tarik nafas lega....tarik nafas lepastu ada bau cekelat....rupanya rumate aku buat air hot cekelat...ciss..  patutla sodap je bau......hahaha....... lepas ni fokus aku beralih pada kuiz Digital Logic aku esok....and also discussion English n demo projek Digital Logic nanti pada hari Rabu.......khamis cuti,jumaat pulak dah takde kelas.....Yahooooooo!!!.....next week lak start study week....... oh my god.....tiru gaya budak sore eyes dpt mc 5 hari tu .....ini bermakna........selepas studi week adalah FINAL EXAM!!!betapa takutnya…

Hujan

Image
Assalamualaikum....

Hujan......
Hujan......
dan hujan lagi.......
Alhamdulillah..........Allah turunkan hujan hampir setiap hari di penghujung tahun ni.............hampir setiap hari aku dapat hirup aroma selepas hujan........korang perasan tak lepas hujan mesti ada bau kan??? terutama bau rumput........ aku suka sangat..........

Aku tak tahu nak cakap apa.......makin hari fikiran aku melayang........aku tak tahu nak buat apa........semalam......saharian aku habiskan masa tidur.......hari ni lak even aku bangun awal pagi.......aku bukak buku sekejap je........lepastu aku habeskan masa tengok anime.........hati ni meronta nak baca buku...siapkan kerja....tapi kenapa mesti benda lain yang aku buat??? Soalan tu ada jawapan.......jawapannya dalam diri aku sendiri.......aku yang masih tak dapat control kehendak dan keperluan........keinginan dan kemahuan............masalah datang dari diri aku sendiri.........dari dalam diri aku sendiri....... jauh di sudut hati aku kagum dengan mereka....…

hahahahaha

Image
Assalamualaikum....

haloo semua!! dua minggu lagi aku exam.....perghhhh......ntah seronok entah tidak nanti...kikiki....sekarang ni tengah buzy nak siapkan projek digital logic and project information system...... focus aku pada blog terabai sebentar.....hahaha......

jum,tengok sat ape aky buat dengan project digital logic aku...



haha...oh ye..semalam gak aku dok pakat pakai baju urm ngan kekawan aku....meh, tengok jum.... psst : muka aku buruk je...hahaha...




pliss la behave sikit

Image
Assalamualaikum...

Tolong...tolong...tolong dan tolong.....tolong jangan wat perangan ngada2 kau depan aku..... sincerely aku meluat melihatnya.........aku mintak tolong sangat..pergi la buat perangai kat tempat len...tapi jangan depan aku and time aku tengah serabut...... benci aku melihatnya..... jangan lah wat perangai time33 macam ni ye.....wahai Cik Selipar Biru ku!!!!!  Time aku nak cepat la,time tu kau ngada2 nak putus..aku sentap tahu tak...sentap........ haishhh!!! nasib bek lah boleh pasang balik...kalau tak?? Macam mana aku nak pergi tandas???? kan menyusahkan aku macam tu nanti..... so,behave okeh selipar biru!! full stop! kalau tak aku campak kau masuk tasek Utm kat belakang tu.... =.="

Entry ce'teot'

Image
Assalamualaikum....

entry pendek hari ni.........mahukan kebebasan ...... mahukan sesuatu yang meredakan minda dan hati dan jiwa dan raga........ mahukan hujan...... sekian terima kasih....~~

bebel jap

Image
.Assalamualaikum w.b.t

Salam petang dari aku di selatan Malaysia..........wah....mcam duk kat luar negara je nak cakap gini.......*nampak tak aku teringin nak ucap salam dari perantauan??? ntah bila gaknya kan........ntah dapat ke dok......okeh....tade...aku tadi stalk mukebuku kawan aku......stalk yang kat Jepun sorang...and kat London sorang....hepi sokmo depa dapat dok maen salji ori......bukan salji hok buatan manusia tuh.......jeles sungguh aku........=.=".........*tu la,kecik22 mak soh belajar pandai22...ko dok men lari22,men kejar22,men nyanyi22,men joget22....tidor manjang....makan sokmo....kan dah tak berapa nak pandai macam depa......

dah akhir tahun ni...maksudnya menginjak ke akhir semester lah yek........tak sangka just bape minggu lagi aku dah nak final exam dah untuk sem ni.........study pun dok lagi.......mana tak nye tidur manjang....stress manjang....sakit manjang.........sakit hati manjang pun ade jugak..........delete segala alasan ini.....kembali ke realiti k…

Post pagi buta

Image
Assalamualaikum....

Salam pagi buta dari aku.....waktu jam aku sekarang menunjukkan pukul 2.21 am.......hahaha.....hari ni 5 Disember 2012......tarikh di mana gua punye bro punye birthday laa!!!......hahaha.....Airul!! Hepi Bufday Bro!!! Semoga panjang umur murah rezeki.....sihat selalu......dikabulkan doa.....dan segala yang sewaktu seiring dan sejalan baginya.......tahun depan dah boleh ngundi dah~~ kikiki.......

Alhamdulillah.......projek dinamika Malaysia aku dah settle....ringan sikit otak aku yang serabut sejak duatigaempatlima menjak ni........well,dah nak akhir sem kan....kerja elambak...assigment melambak.....projek melambak......kalau boleh dia nak suruh pulun habes masa nak dekat22 final exam ni.....haish...=.="

Nak tak nak aku tetap kena adapt dengan semua ni..........rasanya aku kena ubah style aku belajar........insyaAllah.......semoga Allah membantu aku......huhu........ape lagi eak.....emm.....sejak demenjak ni jugak...aku salu sakit dada and susah nak nafas......…
Image
Assalamualaikum...

Ya Allah...aku stress sangat22 sejak beberapa hari ni....... dulu aku boleh kawal stress aku....tapi aku tak tahu kenapa sekarang aku hilang kawalan terhadap stress aku sejak masuk universiti ni...... aku rasa tertekan....... aku takut aku salah amik course sebenarnya....... aku risau sebab kebanyakan aku tak boleh nak bawak betul2.......  aku risau sangat22 sebenarnya...... aku tak tahu apa nak buat..... bukan aku tak cuba untuk adapt subjek22 aku....tapi..... Ya Allah....tenangkanlah jiwa aku.......lapangkanlah fikiranku......

Image
Assalamualaikum...

Kamoo.... saye hepi bile saye tegur kamoo then kamoo reply.... saye suke sangat...and teruja sangat.... tapi.... saye tak tahu... bila saye tengok pic kamoo and dia.... saye rasa sakit sangat22.. saya cemburu sangat22... dia like ucapan b'day saye tok kamoo.... ade pic kamoo mesti ade die juga.... kamoo ade pape ke dengan dia??? hati saye sayu je.... saye tak tahu kenapa saye jadi macam ni semula.... saye.... saye minta maaf sebab masih lagi pegang kuat kasih sayang saye untuk kamoo.... semoga kamoo bahagia dengan dia... dan semoga saye dapat terima semua ni dengan terbuka.... walaupun jauh di sudut hati.....saye sememangnye terluka.....

Perangai diorang~

Image
Assalamualaikum...

Huhu......sejak beberapa hari ni...asyik hujan je memanjang........tengahari panas terik lepastu petang hujan.......sampai ke malam.......sejuk gila-gila bila malam plus bilik aku kipas baru bersihkan seperti baru......maka dengan itu.......angin dalam bilik bertambah kuat......dengan keadaan sejuk di luar menambahkan lagi keseronokan aku berdengkur di atas katil.......berguling dengan comforter dan selimut......HEAVENokeh....... ahaha......sangat terbaik dan disukai ramai......thumbs up untuk itu....

Makin lama aku hidup....makin bertambah gelagat orang yang aku jumpa.......*ceh,macam lama sangat je........ plus.....macam22 karenah......macam22 gaya.......macam22 perangai......contoh yg aku nak bagi sekarang ni coursmate aku....... haishh...leh pecah kepala meyhhh~~~

kadang22 mereka boleh buat aku annoyed......tapi diorang gak la yang ukir sengihan kat muka aku......ada masa diorang buat aku moody.....sakit jiwa...sakit hati dan yang sewatu dengannya.....but at the…