....tulis2x je....

Assalamualaikum....

hai semua.... hari ni tade cerita menarik berlaku..... hari ni sama seperti hari-hari semalam dan semalam dan semalamnya...... rutin harian pun masih kekal sama..... tak berubah..... tadi ada kalas Dinamika Malaysia.... tapi serious aku rasa kelas tu sangat bosan..... and bila aku pandang kiri kanan....ramai student dalam kelas tu masing2x henpon dah kat tangan.... instead of watching the screen in front they are watching other screen...,*enpon dorang la....termasuk lah aku......
Aku rasa sangat bersalah sebenarnya kerana aku tak dapat fokus lecture dinamika tu.... aku dah bosan tahap gaban dek kerana kelas tu..... eventhough dia ajar sal sejarah pun aku bosan padahal aku ni gila sejarah masa form 4 and form 5 dulu...*A+ woo sejarah aku...bangga jap.... acane tu????
Dalam kepala aku sepanjang kuliah tu...bilalah nak habes kelas....bilalah nak habes kelas....tu je....berulang-ulang.....aku tak tahu apa yang membosankan sangat..... aq gak terfikir perlu ke kuliah tu???  huhu.....*pemikiran malas dan tak matang seorang aku......

Tapi memang kuliah tu penting pun.... bab1 je belajar tang sjarah,masyarakat dan budaya.....bab 2 sal sistem politik dan kerajaan.... bab 3 lak sal masyarakat plural dan zaman penjelajahan....lain2x bab malas nak tulis yang pasti bab 10 sal globalisasi....
bende ni sedikit sebanyak sebenarnya dalam usaha kerajaan untuk menanam sikat sayang dan cinta akan negara untuk generasi muda kini.... Aq memang sayang Malaysia.... haha.... aku sayang negara aku..sayang negeri aku...sayang daerah aku...sayang bandar aku...sayang kampung aku...n paling best sayang rumah aku......*bile nak balik rumah ni.....at least kelas ni mengingatkan generasi Y macm aku ni camne pembentukan sesebuah negara...terutama negara kita.....

Comments

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

XPDCDaksies (PART 5)

Insidious 2 vs Sadako 2