Cita-cita aq??? masih ruang kosong......

Assalamualaikum...

Selamat tengah malam....haha.... dah lama lak tak online malam2x buta.... salunya time2x gini sonok untuk tidur...tapi hari ni mata ni dah mengatuk tapi still tak boleh tido....*agaknya kalau bukak buku dinamika tak sempat bukak dah berlayar~.......mungkin juga sebab effect terlebih tidur petang tadi???

Em... somebody ask me a question today.... "ape cite2x ayue?"

Cita-cita??? ...hurmmmm.... dulu aku ada banyak cita-cita......masa kecik2x aku salu berangan nak jadi polis...*sebab aku salu join arwah nenek aku tengok gerak khas....tapi bila dah besar aku rasa lame gile sebab aku PENDEK!!...haha.... lagi aku nak jadi saintis....sebab aku suka baju putih...*tengok kartun cite ape tu yang pakai spec tebal gile tu...alah...DEXTER ea?? ntah.......pastu pernah gak cita-cita nak jadi cikgu....*tp at last aku sedar aku tak minat tang cikgu22 ni....lagi ape eak dulu....haa...penyanyi....* ditentang hebat oleh mak aku....tapi sekarang dia dah tak kisah dah...aku je lak yang malas.....nyanyi dalam bilik air je......
Bila naik sekolah menengah aku nak jadi penulis novel....sebab aku suka tulis-menulis.....cuma sekarang bakat tulis22 dan conteng22 tu tak berkembang.....haha.... tulis pun dah tunggang terbalik..idea pun dah tandus cam padang pasir......tapi novelis tu mungkin akan menjadi kerja sampingan.....

Aku takde cita-cita!!! serius.... mesti korang sume dok cakap..ape seh hidup tade tujuan..tade matlamat....but serius aku memang tak tahu nak jadi apa...aku tak fikir lansung semua tu.... mak aku tanya aku pun aku jawab tak tahu...... sebab aku memang tak tahu..... memang serius tade cita-cita....aku tak tahu apa yang aku minat sebenarnya sebab terlalu banyak..... haishh.... *tapi aku suka bio....aku cuma ikut je ape yang ditentukan Allah dalam perjalanan aku selama ni..... dari dulu aku ikot je flow..... bukan aku tak cuba cari cita-cita.... tapi aku memang tak nampak lagi...... aku tahu pentingnya ada cita-cita..pentingnya ada matlamat dalam hidup..... ape yang aku tahu aku mesti kena jadi seseorang yang boleh membanggakan mak ayah aku..... tak kesah la apa kerja pun....*yg halal lah.....aku yakin ada sesuatu yang Allah dah sediakan untuk aku InsyaAllah......cuma aku masih tak nampak.....mungkin sebab aku tak berusaha untuk nampak??? entahlah......

Pade awak yang tanya soklan tadi tu...saye mintak maaf la lau jawapan yang saye bg tu tak seperti yang awak harapkan....saya mmg tade cita-cita.......saya buat je apa yang saya suka and apa yang saya selesa......dari dulu saya macam tu..... =.="

Comments

  1. mase kecik2 dulu nak jadi pramugari, pastu naik skolah rendah nak jadi cikgu. masuk skolah menengah plak nak jadi optometrist, tukar skolah teknik nak jadi engineer...sekarang dah abes blaja kat u xtau nak jadi ape. dapat keje sebagai exec, so itu je lah rezeki yang dapat..alhamdulillah...walaupun xtercapai cita2 yang ade dlm list :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

Insidious 2 vs Sadako 2

XPDCDaksies (PART 5)