Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, October 31, 2012

soalan demi soalan

Assalamulaikum...

mengambil kesempatan untuk mengupdate blog malam ni dek meminjam bb dari Asyraful Syifa.....haha....maafkan daku kawanku......line wifi KTR tidak mengizinkan aku untuk mengupdate blog di malam hari......hanya cisssss yang mampu aku katakan.....dengan menggunakan bb mu maka tercapai jua hajatku utk mengupdate blog tercinta ini..... moga pahala diberikan kepadamu....Aamin.

Menanti atau dinanti?? Menunggu atau ditunggu??

aku tertanya-tanya dari tadi.....berlegar-legar dalam memori otak aku....menyelit-nyelit soalan22 ini di celah22 soalan22 programming juga discrete serta digital logic yang berkampung dalam ruang otak aku........apakah???

hairan!

kenapa tiba22 aku tertanya tentang ini.

motif??

aku tak pasti.

aku lemas dalam dilema yang aku cipta sendiri.........takut untuk disakiti dan kehilangan lagi..... apakah????
apakah yang aku mengarut ni??
aku hanya insan biasa yang sering melakukan kesilapan.....sering mementingkan diri sendiri......kerana ada masa aku penat untuk melebihkan orang lain.....sungguh.....diri ku kini....bukan seperti dulu......hahaha.......

Apa yang pasti...aku tahu yang aku masih boleh berdiri sendiri..... masih mencari diri sendiri...... masih banyak yang perlu aku tempuhi.....

wasalam~

Tuesday, October 30, 2012

Assalamualaikum...

Dah banyak hari aku tak tengok blog ni.... berhabuk jua nampaknya...terbukti makcik cleaner yang aku bagi gaji tu tak datang menyapu kat sini.... haish...saya pecat makcik nanti....=.="
Pagi ni kelas BI aku batal..so aku boleh bergolek-golek senang dalam bilik...... perut yang lapar minta diisi akan di isi dengan biskut Jacob sebentar lagi bertemankan nescafe halussssssssssss.........
Jiwa terasa kelat sebenarnya......kenapakah???
hal ini terjadi akibat kekecewaan melampau pabila terdengar uitm punye budak22 dapat cuti panjang start dari raya haji ritu.......dorang sambung cuti mid sem rupenye.....maka....berbahagialah si Koala dan Ruz di tanah air BT manakala aku terpaksa meredah hutan batu kembali ke UTM........cisssssss.....da la tak dapat nak rasa abc free yang dibelanja Ruz.........tambahan lagi kedai pokcik abc tutup........ patah jiwa aku.......k bye!

Saturday, October 27, 2012

Pelik22 je

Assalamualaikum....

"Yu, kau cepat-cepat lah..senang mak ngan ayah nanti"

err.....korang faham tak maksod "cepat-cepat" kalau mak ayah kau sebot macam tu??
hahaha....

Ya Allah....lama lagi mak anak dara mak ni nak kawen....... masak pon tak pandai.... kemas rumah pun terkial-kial.....hobi kerja makan tido je....... ada ke patut mak dah soh kawen..... calon terlalu RAMAI mak....sampai tak terpilih nak yang mana....*okeh ni tipu.....padahal satu pun tade~

pakej tak lengkap g kot nak jadi isteri orang.....jauh lagi nak sampai......buat lawak je mak ......hahaha....
InsyaAllah..sampai jodoh t adelah.... mak tunggu je lah...yang penting bkan waktu terdekat ni..... dalam 5 tahun mendatang mungkin??? hahaha.....
Pelik22 je mak aku ni.....

Tuesday, October 23, 2012

mari bercerita

Assalamualaikum....

Jam sekarang menunjukkan pukul 3.17 pagi....... tersedar dari lena.........wah......malam tadi tak dapat bertahan lebih lama di meja belajar......kepala terasa sangat berat.......suhu badan mula meningkat.......mujur makan ubat cepatcepat.......tu yang kebah rasa tak sedap badan......*tapi natijahnya tidur la kan........baru ingat nak study lama sikit.....hemmm...

BioComp Crew

ape tu????  nama produksi kami..... aku and kawan-kawan aku join satu pertandingan dinamakan digital story.....kiranya kami kene wat cerita la kan..... dalam banyak22 tema yang dia bagi...kitorang pilih menggamit memori....... baiklah..... sape yang masuk???? Fahmi a.k.a achik sebagai director.......aku sebagai ass. director.....Tiqa sebagai ketua merangkap cameraman.......Fahmi Arieef sebagai pelakon utama......Mie sebagai abg walldrope?? war drope?? ntah...yang lebeh kurang begitu la...aku tak tahu acane nak eja.....nak menyebut pun aku still conpius lagi.....pepandai lah korang cari sendiri ape yang aku maksudkan tu....... n syafiq dan am as pelakon tambahan.....juga kawan22 dari kelas bioinformatik...thanks korang sebab sudi membantu kami untuk menjayakan cerita ni!!!

story board?? tak suprise la kalau aku cite.....hahaha..... tapi aku seronok dapat bekerjasama dengan sume ahli biocomp crew.......sebab ni pengalaman pertama smen shooting22...... alah..macam nak wat filem22 tu......haha...... penat memang penat...tapi best la......*best kene hurung dengan nyamuk =.=".......kitorang ada wat logo....aku try bluetooth dengan cik lappy....tapi tetiba cek lappy tak nak time....ngade22 betul...ntah apa kene nak merajuk22 lak dengan aku lappy ni.....

k lah..aku nak sambung study....ni buat cukup syarat je menulis ni...... sebab sehari tak jengk blog macam tak best pulak..haha...... bye!!

Saturday, October 20, 2012

bangun pagi!!

Assalamualaikum w.b.t

salam pagi salam ceria salam sejuk dari aku untuk pagi sabtu yang bertuah ni....*serius sejuk*.....sejak kebelakangan ni asyik hujan je kan.....tu yang sejuk tu.....aku memang suka sejuk-sejuk ni sebab bila tidur comfirm lena sangat-sangat.....heaven plus daebak kot...kikiki......nampaknya seorang Nur Hidayu dah boleh bangun pagi dengan mudahnya...... kalau tak...tak jejak sembilan,sepuluh mesri aku melingkar lagi dalam selimut...*perangai kat umah...anak dara pemalas......ngee~~~



cakap pasal bangun pagi nih......meh la aku kongsi22 sikit kebaikan bangun pagi dalam konteks otak aku.......

1. Dapat solat subuh.

2. Murah rezeki.

3. Segar dan bertenaga

4. Boleh online dengan laju *ni in case korang duduk satu kolej dengan aku....hahaha.....

5. Dapat study dengan girang sebab otak korang tengah segar bugar.

6. Dapat hidup udara pagi yang sangat daebak unless kalau korang duduk dekat dengan tong sampah or    tandas yang tak bersih mahupun longkang yang tersumbat..... kuang33x.....

7. Dapat menyelesaikan sesuatu dalam kadar yang cepat....maksudnya time management korang la....kalau  bangun lambat,of course la kerja korang akan di lambatkan sekali..... contoh kalau korang bangun pagi,korang leh settlekan kerja korang dari 7.00 pagi sampai 10.00.....tapi kalau korang bangun pukul 10.00...korang start buat kerja pukul 11.00 contohnya..mesti habis lambat......yelah,korang nak makan la..ini la...itu la....tup22 sampai petang tak settle lagi....kan????....*ye ke?? depends pada konsntrasi korang gak terhadap kerja tu sebenarnya.....hahaha...

8. Dapat berfikir dengan tenang.....sebab pagi22 otak korang masih belum sarat lagi.....

korang fikirlah sendiri....banyak kot kelebihannya.....so..selalu-selalu lah bangun pagi.....muahahahahaha.....


Friday, October 19, 2012

Meon hai Meon

"Huarghh!!!......selamat pagi Cek Meon..." kata Camol.
"pagi Camol" balas Cek Meon sambil menggeliat ke kiri dan ke kanan. Kemudian dia melompat dan menari ala-ala gangnam korea. Exercise katanya. saje die nak mengecilkan badannya yang sudah mula membesar itu. Sebelum ni dia berbadan sasa sesasa Joong Kook..tapi atas alasan sentiasa kelaparan dan kebetulan terlalu banyak pula makanan di kawasannya...dia begitu aktif makan bersama rakan seperjuangannya Chopper hinggakan dia terlupa akan kondisi badan sasanya yang berubah kepada perut sasa......

"Camol oii.....aku dah nak keluar ni...nak pergi joging....kau jage rumah elok22...aku tahu nanti aku balik ada makanan" pesan Cek Meon. Camol hanya angguk22 geleng22 sambil mendengar lagu waka-waka ea ea. tak sangka camol layan syakira. Cek Meon tanpa memandang kebelakang meneruskan per'joging'ngannya dengan suka cita rasa bahagianya. Begitu aktif Cek Meon berjogging sehingga dia tidak sedar ke mana hala tujunya. "ah,lantak lah..bukannya aku tak boleh nek bas balik umah....Utm ni penuh dengan bas...tiap22 setengah jam ada" Cek Meon begitu yakin yang dia pasti akan balik ke rumah syurganya dengan selamat dan sejahtera.

Tiba-tiba Cek Meon merasakan dia semakin keletihan..''la,naik bukit rupanya.....tinggi betul bukit ni....tapi kenapa aku rasa macam junam sangat?? macam wall climbing tu?'' Cek Meon menggunakan kuasa sakti kakinya yang boleh mencengkan kuat ke jalan. wah..hebat..Cek Meon dapat bertahan mendaki.. tepukan gemuruh jiwa untuk Cek Meon...tepuk33....

"errkk!!!" sambil genngam baju di bahu

"kau dah kenapa??"

"aku rasa ada benda masuk dalam baju aku" .

zzzzaaaaasssssss!!!!!!!!!!! berlari ke tandas dengan kelajuan maksima. wah,kalau masok running man boleh menang ni.....cop satu kumpulan dengan Joong Kook sparta....daebak!!!

"hua..hua...eee..eee..."

"apesal?? ape??"

"aku benci...aku benci....aku benci benda tu........"

?????????

"ape???"

"Lipas masuk dalam baju aku....aku benci.."

wah..daebak...BESAR punye.....nasib ko lah lipas...bersemadi lah kau dalam tandas....

maka,Cek Meon tak dapat pulang ke rumahnya sebab bas tak lalu pun tandas tempat dia ditinggalkan tu....wahaha

*okeh,cite ni mengarut!!*
*da tade bakat mengarang cerita*

Thursday, October 18, 2012

English Please!

 Assalamualaikum.....

haha...currently finished Digital Logic classes in computer lab 4....but...don't know why...i felt kinda bored a little....for those who know me...they should all ready know that i am a bit naughty...so..this is the result.....updating my blog in the middle of the class....haahaha.....*laughing weirdly..... wait...you may wonder why i write in english today......this is because.................. 1scsb (which is my class) need to talk in English 24 hours in one month~~ omo.........we even pledge for it lead by Fahmi Arieef.......

I don't know what to say...ya.....it is not too hard for me to speak in english..but its take time for me to translate Malay to English ...hahaha......kinda weird and awkward actually.......for the first day...we manage to talk in English for about half an hour...then in digital class...we started to ask question in malay....hahaha..... but then, we started to have conversation in english again...why?? if we talk in malay we have to pay the fine which is 0.05 cent per words.....once, I have all ready always speak in english back then when i was in secondary school...there's a friend name ashley.....we often speak in english....ashley's father is a malay man while his mom is a foreigner from london......he can talk malay...but don't know why we as his friend preferred to speak in english with him....but when I moved to another school....i didn't get to have an english conversation any more...hahaha......

starting to have a conversation in english for the first time here in UTM with my coursemate,it is a little tricky actually...coz..it has been a long time since I was talking English freely.....Malay word will always slipped out straight from my mouth again and again......haha...... i do miss to talk in malay.....hahahahahaha.....*this is just the first day,yet i have miss malay words...oh my goodness......there will be no "katew" in my post box in facebook.......it will be replace with "said"........ohh..this is funny.......

*don't know whether i'll manage to talk in english for a month....
*what is this!!!! hahahahaha....



Wednesday, October 17, 2012

...




Assalamualaikum....

Salam ceria salam pagi salam sejahtera......online di dalm lab komputer pagi ni dalam kelas programming technique...lecturer tak masuk lagi even jam dah menunjukkan pukul 8.21 am......Dr saberi lupe kah ada kelas ri ni??? *persoalan di situ.....menjadi kebiasaan bagi students sains komp macam aku ni bila masuk lab,pasti akan membuka laman22 sosial untuk menghilangkan kebosanan yang melanda di dalam kelas tika lecturer belum masuk....menghadap komputer hari-hari semakin lama menjadikan aku bosan dan tak tahu nak buat apa.....kalau dulu,sebelum menjadi student sains komp,bila bosan je..aku memang menghadap komputer duapuluhempatjam tanpa rasa jemu......tapi sekarang??? tengok komputer pun dah bosan.....

busy dengan segala assigment,test, kuiz dan kini berhadapan dengan test mula membuatkan aku tak senang duduk......*nak tido pun macam serba salah.....apa lagi test programming hari tu yang mematahkan serta memecahkan hati sanubari aku......*aku mmg tak pro flow chart dengan pseudocode....hope that aku leh buat coding dengan baik even flow chart n pseudocode aku tak berapa smooth.....minggu ni kelas bertubi-tubi datang.....dengan hujan setiap petang yang selalu membuat aku memandang ke katil......betapa aku sentap kerana aku tak dapat tidur dengan lena selena hari22 ku berada di rumah......haha....k lah....sampai sini je....





Monday, October 15, 2012

Good Luck!!!

Assalamualaikum...

salam ceria...salam pagi....mulakan harimu dengan senyuman...ngee....=D senyum besar22 sampai nampak gigi macam Monkey De Luffy.....aik?? kenapa aku serru nama Luffy??? haha...okeh..nampaknya aku dah teraddict dengan watak famous dari anime one piece tu.....before this,aku mayi22 dok cakap kat owner kasutputeh ngan ruz yg One Piece cerite mengarut...lukisan ntah ape22....cite pelik dan segala yang sewktu dengannya...... tapi...aku nak tarik balik....tetibe rumate aku kat utm ni dok ngadap one piece hari22...so,tetibe aku rasa cam nak tengok..so aku pun sedut la cite tu dari dye...masuk dalam hd aku...aku tengok dari awal..means episod satu lah kan.....then aku realise....aku macam "ok...cite ni syok".....hahaha.....

okeh..that's not the point for this entry actually......Entry ni sebenarnya KHAS untuk bro aku yg sedang menghadapi exam katanya....dye kata aku takde wish die pun....sorilah bro...sis kau ni tak tahu pun kau exam....Erol or nme pesbuk dye Erol Efek....haha...kenal dye leh dikatakan lama gak la..lama tak lama sangat la.....dalam 2 tahun gak?? start dari PLKN.....Aku nak ucapkan selamat maju jaya...good luck for your examination.....Gambare kudasai!!! erol hwaiting!!!! Chaiyyookk!!! dan segala kata-kata selamat berjaya dalam versi bahasa22 lain......maaf kerana aku lambat wish good luck tok kau....*sila maafkan sis kau ni.......next year kita jumpa kat utm skudai kan??? kan??? ke aku salah??? im waiting for that time to come.......okeh???

Papepun,aku tahu kau mesti boleh skor......just do the best....always be calm....don't forget Allah....stay cool like you always do..... =D sengih sokmo jangan lupa....oh ye..adakah kakak ipar exam juga??? lau ye...send my regard to her and also said Good Luck for her.... =D.....

*aku pun ade test minggu ni....

Friday, October 12, 2012

Malam tadi punye cerita

Assalamualaikum...

Minggu ni boleh dikatakan tiap-tiap petang hujan turun dengan lebatnya...tiap-tiap petang jugaklah seluar aku basah dek kerana meredah hujan....tiap-tiap petang jugaklah bukak payung bear kiut aku tu.....dan tiap-tiap petang jugaklah membe22 searas ulang alik ke bilik basuh membasuh baju yang basah kering basah kering basah kering tu......*aq tak yah ulang alik....bilik basuh baju tu dua tiga empat lima langkah je kot...hahaha

Malam semalam ada kursus kefasilitatoran anjuran kelab PRS kolej tun razak..bertempat di dewan tun rahah (dtr).....aku sebagai ahli prs wajib pergi...*kalau tak wajib pun aku g jugak...kot....alhamdulillah..boleh dikatakan ramai gak lah yang pergi dan senior kata batch yang pergi malam tadi adalah yang paling ramai......*thumbs up!!......tapi kursus ni satu malam je....tujuannya untuk memperkenalkan kami basic22 untuk menjadi seorang facilitator......just penerangan sikit2 and then kami diberikan tugasan simulasi......kitorang dibahagikan kepada 4 kumpulan.....aku tergolong dalam kumpulan ketiga....*sume perempuan....girls power!!!.....setiap group ni diberi simulasi yg berbeza.....macam ada kene buat simulasi kem kecermelangan....lagi simulasi kem kepimpinan.....lagi dua aku lupa simulasi apa.....*group aku pun aku tak ingat simulasi apa~.......seronok sangat la.....kiranya simulasi ni menggambarkan keadaan sebenar bila kitorang terlibat dalam apa22 aktiviti nanti......alhamdulillah...sekali lagi aku beranikan diri bercakap dihadapan ramai masa simulasi group aku..... even bukan sebagai ketua faci untuk group..aku diberi tanggungjawab untuk menerangkan falsafah aktiviti group kami......yes!!! aku tak gigil langsung pun masa cakap tu.....aku bangga dengan diri aku okeh!! haha.....*chewahh.......masa interview JKM aku gigil macam hape...tak berhenti..satu badan wooo.....but bila dah asek bercakap je depan orang yang aku tak kenal...lama lama aku adapt...alhamdulillah.syukur pada Allah....tapi tangan masih sejuk beku cam ais lah kan............krik22......
*hope that i can be a better person
*hope that i'll be able to talk in front of other people freely and confidently



Thursday, October 11, 2012

akibat mulut banyak bunyik

Assalamualaikum....

hai semua...salam pagi dari aku.....beberapa hari tak update kan??? haa....Cek kasutputeh dah update blog dye..so aku sangat puas hati and excited...hahaha....*sambil loncat22.....nampaknya die boleh survive tapi aku jeles...kenapa kat sana ada abc yg spesel sgt tu??? tempat aku tade pun cenggitu????? kenapa???????

hahaha....well....even aku ni susah and takde keyakinan untuk bercakap dihadapan orang ramai lagi22 orang yang aku tak kenal....but semua tahu bila aku dah start bercakap susah lak untuk berhenti.....aku pun tak tahu kenapa....hahaha....
malam tadi pergi perjumpaan SAHARA ke 2.....then,,meet with timbalan pengarah program...Qayyum....masa awal2 jumpa ritu dia tak dapat hadir.....then,qayyum kata kat aku...kau tahu tak kenapa aku pilih kau....*laa,die rupenye org yg bertanggungjawab membuat aku jadi MC...cisss.....okeh balik pada cerita.....Qayyum tanya ,aku geleng la....
"sebab kau yang paling banyak cakap masa interview hari tu....cakap tak berhenti...aku ada masa kau interview tu"

err....time tu tetibe aku rasa nyesal......kenapa lah mulut aku ni banyak bunyik sangat masa interview tu...haishh... =.="  tapi takpelah.....diorang nak bg aku pengalaman jadi MC....aku tak tahu aku leh buat ke tidak coz aku tak pernah jadi MC!!! ARGHHHH!!!! nervous....

Monday, October 8, 2012

NAK MASUK LAB JUGAK!!

Assalamualaikum....

hai selamat pagi semua....macam mana pagi anda?? adakah seceria pagi aku??? Hari ni pagi Isnin yang ceria bg aku.....wahh...rare ni nak dapat pagi isnin yang ceria dan sesegar ini.....*sambil angguk-angguk kepala dengar lagu kat pagi era....kenapa??? kenapa aku sesegar ni?? haha...ini adalah hasil daripada tidur yang mencukupi ye kawan-kawan..ye..tidur yang mencukupi itu sangat penting untuk kesegaran tubuh badan ye......*nampak sangat sebelum ni tak cukup tidor 0r terlebih tido??? krik22.....padahal sebenarnya semalam nak golek22 je atas katil..tetibe alarm bunyik pukul 5 pagi..err??? punah buku22 atas meja tak bersentuh.....

haha...bagus pendahuluan aku untuk pagi ni..... okeh...dapat mcj dari sorang member..cakap yg dia masuk lab hari ni.....err....serta merta perasaan jeles bertandang dalam hati aku...... seronoknya masuk lab...... aku masok jugak lab....tapi lab komputer lah..... terasa rindu mahu berebut mengambil measuring cylinder.....terasa rindu mahu mencapai beaker dan test tube..... terasa dipanggil-paggil untuk menyentuh pipette dan burette..*cam ni ke eja?? tak kesah la......paling best nak uji22 bahan kimia masa lab kimia...n yang terutama adalah untuk masuk lab biologi.....*teringat kes aku nangis dalam lab bio....dua kali lak tu......hurmmmm rindu memori22 kat lab......

*awak..sy jeles ni...betul22 jeles

Rindukan khabar dari korang_

Assalamualaikum....

Masih menanti update dari blog kasutputeh tanpa jemu walaupun menghadap post yang sama tiap hari hinggakan aku mengingati baris-baris ayat kosong kosong kosong yang ditaip oleh empunya blog tersebut.....entah mengapa aku merindukan empunya blog itu.....*mungkin sebab aku terasa sendiri di sini....ko mesti tak ingat aku kan MakDek!!! turut merindui rakan seperjuangan di Terengganu...Ila Khalilah....hurrmm....apa khabar kau disana??? maaf kerana tahun ni tak dapat beraya bersama....

Meniti hari-hari yang semakin mencabar....aku masih lagi bagai terawang-awang.....ditiup ke sini....ditiup kesana tanpa arah tuju yang benar.....maaf....imaginasi aku pelik pagi ni......terasa ingin bertemu mereka duabelas mata di gerai pokcik sambil minum abc laici lebih tapi selalunya tak dapat laici lebih pung.......bersama-sama borak22 kosongkosongkosong atau pun merancang sesuatu yang selalunya berakhir tanpa apa22 yang berlaku....teringat tatkala hari pertama aku menjejakkan kaki di sekolah bertuah itu.....lansung mereka tak pedulikan aku yang sebesar ni.....aku hanya terperosok di hujung kelas tanpa sebarang bicara.....menjadi insan pendiam secara tiba-tiba....masih ingatkah kalian????

Bertemu dengan Ruzaini Ahmad Rashdaini Basha juga di sekolah bertuah tu....turut serta Azreen Illiana.....rakan yang juga banyak membantu di kala form 5......alhamdulillah.....aku dikelilingi oleh mereka yang sudi berteman dengan insan kerdil ini......andai aku punya Nimbus 2000 milik Harry Potter pasti sudah ku terbang ke tempat mereka......andai aku punya kuasa telepati, pasti aku muncul dihadapan mereka setiap masa....andai...andai.....*berangan lebih......aq sedar tak banyak memori yang kita lakukan bersama....kalau ada hanya sekelumit dua.....gerai pokcik menjadi saksi kita.....saksi persahabatan yang aku harap berkekalan selamanya......

to Makdek...pliss do update ur blog as fast as you can...coz rite now i do wanna know what's happening there...huhu.....really miss you dear friend..... *tak saba tunggu raya haji.... coz,when i read ur blog..it feel like we are not far apart..... it feel like we're close to each other.... you,me,Ila,Ruz..ayin.... n not forget that Inche Epey and Ince Amir Hakim.....*wonder why do I call Amir Hakim by his facebook name and not like the others who usually called him Tompel??....also those two wonderful friend Aqem and Pi'e.... and also I think that we're so closed since we started to work at Dyson rite?? we've already been closed since secondary school...then kita terpisah....then Dyson menyatukan kita kembali which make the friendship relation become stronger.....and I terasure it so much even Dyson bring us memory that you know what is it rite?? *sengih*

*aku rindu korang sangat22
*terima kasih atas persahabatan ni....
*sayang korang

Saturday, October 6, 2012

tak yah tajuk kot

Assalamualaikum....

salam petang untuk semua.... baru je lepas jalan-jalan jenguk blog orang laen.... terutama blog KasutPutih tu....entah bila nak update.... penat aku tunggu berita terbaru sang empunya blog Kasut Puteh....tapi tada sebarang tanda-tanda entry baru lansung.....*sambil mengeluh....Cik Koala oi...update lah cepat....rindu gamak nak baca entry kau.....

Inche Lappy bekerjasama dengan baik untuk aku hari ni...dan aku sangat bangga..... Line wifi juga menunjukkan reaksi yang baik pada hari ni.....bagus..... aku suka...kalaulah hari-hari macam ni kan bagus.....senang hati aku.....okey....tadi aku cakap aku jalan22 koridor blog kan???? haa....aku singgah22 blog kawan22 aku je hari ni..... aku kagum sebenarnya dengan gaya penulisan mereka...gaya pemikiran mereka.....nampak kematangan mereka.....tapi bila aku baca blog aku sendiri...=.=" hanya mampu mengeluh.....*jauh panggang dari api..... aku lagi hebat rupanya....*okeh..ni tipu....

TAK MATANG!!

tu je yang mampu aku cakap..... haha.... coursemate aku ramai yang muda setahun dari aku....but still......pemikiran dorang pun dah kehadapan.....gaya kepimpinan diorang teserlah.... aku kagum!! sangat kagum dan sangat respect mereka......*tabik hormat!!! semoga aku akan mencapai tahap kematangan seperti itu...haha...AMIN!!!!




..FUN Episode with THEM....

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Aq memang fail bab22 pendahuluan ni.... so..aku tak tahu acane aku nak mulakan bebelan aku kali ni......rasa macam sengal lak lau tak ada pendahuluan... tapi kalau ada but merepek serupa biar tade pendahuluan..... acane eak???? tak kesah la acane ponsss.... asalkan entry aku kali ni berjaya di post dan dibaca oleh sesape yang membaca atau terbaca.......

semalam hari jumaat.....bersamaan 5 oktober 2012.....petang tu dalam pukul 3 aku and sebahagian kecil classmate aku g main bowling kat Skudai Parade.....*coursemate aku ada 33 orang....ramai tak???......sebahagian tu adalah dalam 3 kerata.....dua kancil satu viva....*keta sewa je....fez year cam kami manalah boleh bawak keta......viva ada 5 orang....kancil1 ada 6 orang...kancil2 ada 5 orang.... so total up ada 16 orang kesemuanya......*cop yang kancil1 tu enam orang sebab kami kecil2x dan cecomel je yang disumbat di belakang....termasuk aku..... fezly kancil1 tu Yana yang bawak...serius seram...paling best dye drift dekat jalan kat fakulti....seram gila kitorang....haha....tapi pengalaman kot...tak pernah lagi aku ada pengalaman cenggitu...*sok nak g tengok ade kesan tayar tak..hahaha....pastu tukar Akma lak bawak.....yang ni pon sama seram...dah nak langgar divider jalan....OMG!!! last2x kitorang soh Caom a.k.a syafiq yang drive.......kelakar je.... memula tu GPS kitorang Yana lupa jalan....yang Achik selamba follow je mana kitorang g...*perabih minyak je....but at last follow kereta kancil2 yg dipandu oleh azreen n sampai lah gak kitorang ke Skudai Parade dengan selamat sejahtera tanpa sebarang cacat cela dan yang sewaktu dengannya....alhamdulillah.... tujuan utama nak g men bowling kan??? so kita enjoy!!!!

Fez experience aku men bowling masa kat IOI kulai dengan besties22 aku Diana n Epey.....kira ni second experience lah...maklum...aku ni kuno sikit......seronok la dapat enjoy dengan coursemate22 aku......Jom aku serru nama satupersaturibu..... dak laki terdiri daripada Fahmi,Achik,Syafiq,Mie dan Am.....dak perempuan lak aku,Yana,Ama,Fiza,Anis,Akma,Azreen,Biha,Ain,Syifa and A'an.....men bowling just untuk sukasuki je....release stress kejap....hahaha....*dah start stress sejak assigment tinggi macam gunung kinabalu tu bah.....pas men bowling kami g solat asar sat pastu g lah servey2x....aku ada beli satu keychain camera yang sangat cute melampau n bila tekan button ada lampu siap bunyik camera lagi!!! cute gila....hahaha.........*excited sampai bila balik bilik,aku g tayang kat jiran sebelah....dah jeles budak tu dengan minicamera aku tu....lalala.....TERADDICTED dengan segala yg berkaitan kamera sejak masuk KFK....hahaha....mals nak cakap banyak...jom servey sebahagian pic yang kitorang sempat snap tadi....*bnyk dlm hp Fahmi..tp tak tahu bila dye nak upload...=.="


tengah tak ready pun dorang snap...alahai.... =.="

ni separuh je yang amik pic..ade lagi yg tak join masa amik gambar

from left anis,ayue,ain,akma and Shifa...

With Achik

from de left achik,ama,fiza,anis,ain n shifa

try angkat yang berat tapi tak larat....dapat angkat saiz 7 n 8 saja...hahaha
So...bila dah penat of coz nak makan kan??? kitorang g makan...tapi kitorang berpecah....Viva nak kene hantar balik sebab ada org dah booking....Kami dalam kancil1 g makan pizza!! kenyang~~~ hahaa....cao!!

*serunuk gila hang out ngan korang
*leh tak jadikan bowling event bulanan kelas kite?? kikiki...
*tetibe rasa nak balajar bawak keta~~ haha
*sebenarnya malam tadi aku dah prepare entry ni..tapi sebab line cam hape aku tunde n post pagi ni...=.="



Thursday, October 4, 2012

Post khas utk awak..... =D

Assalamualaikum...

 hai awak... surat dari saya untuk awak....saya harap awak baca....*tp saya memang tahu awak mesti baca...awak kan pembaca setia blog saya..kan33??....tapi ni bukan surat cinata cintun ea...ni surat biasa-biasa je....hahaha....

awak.. fezly nak cakap...thanks for being a good friend of mine.....even kita tak rapat pun dulu *plus saye tak cam awak lansung pun kat kem......tapi sy terharu coz awak cam saya.....hahaha....*mulut becok sangat....mana orang tak kenal.....saya tak sangka pun kita leh jadi close friend even tak besua muka.....hanya dari jauh sahaja..... hahaha.... thumbs up!!! fez awak tegur dalam muka buku saya terkejut..*eh..budak ni kenal aku...tapi siape die???....bila awk ckp awk sama kem dgn saya tp awak balik awal baru la saya macam perasan awak....hahaha.....jahatnye aku.....then kita borak2x dalm muka buku tu....awak dapat tahu sal kewujudan blog saya.....haha....

still baru-baru jugak kita tukar2x number.....but the way we interact seems like it has been so long.......kita guna aku kau dan seriously guna aku kau buat saya rasa rapat dengan awak n macam dah lama kenal...*dah dekat dua tahun kot kita kenal??? ye ke???.......then you suggest to me that we use saya awak..macam sekarang ni..... gile r.... segan kot awal-awal...... but..... awk betul......bila guna sye awk,tetibe rasa cam lagi mesra lak.....hahaha.....*gedik kejap......and sy appreciate sangta sebab awak awk amik berat sal sye....huhu...sal kempen kurangkan ayam madu tu seperti yang dijanjikan akan bermula hari ni....hahaha.....demi kesihatan.....lalala~  maybe saya gak start senam hari ni.....wahhh!! drastik sejak wat pemeriksaan kesihatan semalam..... hahaha.....Tak sihat rupanya aku...... thanks sangat2x tau awak!!! mungkin awk tak selesa kot sye wat entry tuk awk...tapi tetibe je saye nak tulis sal awak.....hahaha.....*malu lerr tu......ahahaha...terima kasih tau awak...tace care!! n Good Luck utk exam awak!!! awak mesti leh buat punye...awak kan pandai....saye doakan awak dapat result cemerlang...t belanja saye makan mcd double cheese burger tau!!!!!

Wednesday, October 3, 2012

....tulis2x je....

Assalamualaikum....

hai semua.... hari ni tade cerita menarik berlaku..... hari ni sama seperti hari-hari semalam dan semalam dan semalamnya...... rutin harian pun masih kekal sama..... tak berubah..... tadi ada kalas Dinamika Malaysia.... tapi serious aku rasa kelas tu sangat bosan..... and bila aku pandang kiri kanan....ramai student dalam kelas tu masing2x henpon dah kat tangan.... instead of watching the screen in front they are watching other screen...,*enpon dorang la....termasuk lah aku......
Aku rasa sangat bersalah sebenarnya kerana aku tak dapat fokus lecture dinamika tu.... aku dah bosan tahap gaban dek kerana kelas tu..... eventhough dia ajar sal sejarah pun aku bosan padahal aku ni gila sejarah masa form 4 and form 5 dulu...*A+ woo sejarah aku...bangga jap.... acane tu????
Dalam kepala aku sepanjang kuliah tu...bilalah nak habes kelas....bilalah nak habes kelas....tu je....berulang-ulang.....aku tak tahu apa yang membosankan sangat..... aq gak terfikir perlu ke kuliah tu???  huhu.....*pemikiran malas dan tak matang seorang aku......

Tapi memang kuliah tu penting pun.... bab1 je belajar tang sjarah,masyarakat dan budaya.....bab 2 sal sistem politik dan kerajaan.... bab 3 lak sal masyarakat plural dan zaman penjelajahan....lain2x bab malas nak tulis yang pasti bab 10 sal globalisasi....
bende ni sedikit sebanyak sebenarnya dalam usaha kerajaan untuk menanam sikat sayang dan cinta akan negara untuk generasi muda kini.... Aq memang sayang Malaysia.... haha.... aku sayang negara aku..sayang negeri aku...sayang daerah aku...sayang bandar aku...sayang kampung aku...n paling best sayang rumah aku......*bile nak balik rumah ni.....at least kelas ni mengingatkan generasi Y macm aku ni camne pembentukan sesebuah negara...terutama negara kita.....

Cita-cita aq??? masih ruang kosong......

Assalamualaikum...

Selamat tengah malam....haha.... dah lama lak tak online malam2x buta.... salunya time2x gini sonok untuk tidur...tapi hari ni mata ni dah mengatuk tapi still tak boleh tido....*agaknya kalau bukak buku dinamika tak sempat bukak dah berlayar~.......mungkin juga sebab effect terlebih tidur petang tadi???

Em... somebody ask me a question today.... "ape cite2x ayue?"

Cita-cita??? ...hurmmmm.... dulu aku ada banyak cita-cita......masa kecik2x aku salu berangan nak jadi polis...*sebab aku salu join arwah nenek aku tengok gerak khas....tapi bila dah besar aku rasa lame gile sebab aku PENDEK!!...haha.... lagi aku nak jadi saintis....sebab aku suka baju putih...*tengok kartun cite ape tu yang pakai spec tebal gile tu...alah...DEXTER ea?? ntah.......pastu pernah gak cita-cita nak jadi cikgu....*tp at last aku sedar aku tak minat tang cikgu22 ni....lagi ape eak dulu....haa...penyanyi....* ditentang hebat oleh mak aku....tapi sekarang dia dah tak kisah dah...aku je lak yang malas.....nyanyi dalam bilik air je......
Bila naik sekolah menengah aku nak jadi penulis novel....sebab aku suka tulis-menulis.....cuma sekarang bakat tulis22 dan conteng22 tu tak berkembang.....haha.... tulis pun dah tunggang terbalik..idea pun dah tandus cam padang pasir......tapi novelis tu mungkin akan menjadi kerja sampingan.....

Aku takde cita-cita!!! serius.... mesti korang sume dok cakap..ape seh hidup tade tujuan..tade matlamat....but serius aku memang tak tahu nak jadi apa...aku tak fikir lansung semua tu.... mak aku tanya aku pun aku jawab tak tahu...... sebab aku memang tak tahu..... memang serius tade cita-cita....aku tak tahu apa yang aku minat sebenarnya sebab terlalu banyak..... haishh.... *tapi aku suka bio....aku cuma ikut je ape yang ditentukan Allah dalam perjalanan aku selama ni..... dari dulu aku ikot je flow..... bukan aku tak cuba cari cita-cita.... tapi aku memang tak nampak lagi...... aku tahu pentingnya ada cita-cita..pentingnya ada matlamat dalam hidup..... ape yang aku tahu aku mesti kena jadi seseorang yang boleh membanggakan mak ayah aku..... tak kesah la apa kerja pun....*yg halal lah.....aku yakin ada sesuatu yang Allah dah sediakan untuk aku InsyaAllah......cuma aku masih tak nampak.....mungkin sebab aku tak berusaha untuk nampak??? entahlah......

Pade awak yang tanya soklan tadi tu...saye mintak maaf la lau jawapan yang saye bg tu tak seperti yang awak harapkan....saya mmg tade cita-cita.......saya buat je apa yang saya suka and apa yang saya selesa......dari dulu saya macam tu..... =.="

Tuesday, October 2, 2012

___Bebelan hari ni____

Assalamualaikum....

 Salam pagi.....salam ceria...salam indah dari aku disni.....
Tarikh hari ni 2 Oktober 2012........so hari ni genap sebulan aku bergelar mahasiswi Universiti Teknologi Malaysia....... wah.. tetiba je dah sebulan....rasa macam baru je lagi kat sini....... so..maknanya genap sebulan jugak aku kenal kawan2x kat sini...*rindu kat kawan2x lain terutama Diana,Ruz,Ila,Epey,Tompel dan yang sewaktu dengannya.....genap sebulan jugak aku tak balik rumah even UTM dengan rumah aku tak de lah jauh mana...hebat nye aku!!! *bangga......Masa sekarang ni berjalan dengan sangat cepat okeh.......

Errmmm...hari tu aku cakap sal aku apply untuk konvo kan??? but unfortunately aku tak dapat....... *sedih gila....yang peliknya tetiba dapat mcj aku terpilih untuk jadi pengacara majlis Sambutan Hari Raya Kelab Fotokreatif..... MC???? errrrr.....*cop......raya dah habes kan.........sambut lambat kot....haha......aku macam tade pasaan masa dapat mesej tu...sebab aku tak tahu pape tentang tu...... terkilan gak......but tape.... aku accept.....mungkin aku tade qualification untuk join bende tu.....*tak yah lah aku skip kelas maknanya.......huhu...biarlah..benda dah jadi..nak wat cam mana lagi kan.....Be positive...

Okeh...next....aku akan mengurangkan kadar memakan ayam goreng madu start minggu hadapan.....*kepada yg berkenaan harap maaf..mingu ni sye nak pulun habes dulu...kikiki......jangan risau.....sy akn ikut nasihat awak tu.....lalala~  Pasal megi lak....errrr.....susah sikit kot...tapi akan diusahakan juga....*demi kesihatan......okeh...bertukar-tukar topik aku cerita pagi ni...tape rasanya...sebab aku yang tulis...korang baca je lah..... kalau ikutkan banyak lagi benda aku nak sumbat dalam entry ni..... tapi tape....
Haa!! satu g...... aku dapat Roomate....nama dia Sya.....sebijik macam rumate aku masa matrik dulu...nama Ecah.....serius....tinggi kurus.....*or kurus tinggi???....ah sama je.....Sya budak graphic....tapi kitorang masih tak rapat lagi...malu22 kucing lah katakan.....hahaha......k lah..nak g jenguk bilik mandi....=D

*sentiasa berfikiran simbol tambah bile tak dapat sesuatu...
*ayam madu feveret aku di U
*lapa
r~

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "