Posts

Showing posts from October, 2012

soalan demi soalan

Image
Assalamulaikum...

mengambil kesempatan untuk mengupdate blog malam ni dek meminjam bb dari Asyraful Syifa.....haha....maafkan daku kawanku......line wifi KTR tidak mengizinkan aku untuk mengupdate blog di malam hari......hanya cisssss yang mampu aku katakan.....dengan menggunakan bb mu maka tercapai jua hajatku utk mengupdate blog tercinta ini..... moga pahala diberikan kepadamu....Aamin.

Menanti atau dinanti?? Menunggu atau ditunggu??

aku tertanya-tanya dari tadi.....berlegar-legar dalam memori otak aku....menyelit-nyelit soalan22 ini di celah22 soalan22 programming juga discrete serta digital logic yang berkampung dalam ruang otak aku........apakah???

hairan!

kenapa tiba22 aku tertanya tentang ini.

motif??

aku tak pasti.

aku lemas dalam dilema yang aku cipta sendiri.........takut untuk disakiti dan kehilangan lagi..... apakah????
apakah yang aku mengarut ni??
aku hanya insan biasa yang sering melakukan kesilapan.....sering mementingkan diri sendiri......kerana ada masa aku penat unt…
Image
Assalamualaikum...

Dah banyak hari aku tak tengok blog ni.... berhabuk jua nampaknya...terbukti makcik cleaner yang aku bagi gaji tu tak datang menyapu kat sini.... haish...saya pecat makcik nanti....=.="
Pagi ni kelas BI aku batal..so aku boleh bergolek-golek senang dalam bilik...... perut yang lapar minta diisi akan di isi dengan biskut Jacob sebentar lagi bertemankan nescafe halussssssssssss.........
Jiwa terasa kelat sebenarnya......kenapakah???
hal ini terjadi akibat kekecewaan melampau pabila terdengar uitm punye budak22 dapat cuti panjang start dari raya haji ritu.......dorang sambung cuti mid sem rupenye.....maka....berbahagialah si Koala dan Ruz di tanah air BT manakala aku terpaksa meredah hutan batu kembali ke UTM........cisssssss.....da la tak dapat nak rasa abc free yang dibelanja Ruz.........tambahan lagi kedai pokcik abc tutup........ patah jiwa aku.......k bye!

Pelik22 je

Image
Assalamualaikum....

"Yu, kau cepat-cepat lah..senang mak ngan ayah nanti"

err.....korang faham tak maksod "cepat-cepat" kalau mak ayah kau sebot macam tu??
hahaha....

Ya Allah....lama lagi mak anak dara mak ni nak kawen....... masak pon tak pandai.... kemas rumah pun terkial-kial.....hobi kerja makan tido je....... ada ke patut mak dah soh kawen..... calon terlalu RAMAI mak....sampai tak terpilih nak yang mana....*okeh ni tipu.....padahal satu pun tade~

pakej tak lengkap g kot nak jadi isteri orang.....jauh lagi nak sampai......buat lawak je mak ......hahaha....
InsyaAllah..sampai jodoh t adelah.... mak tunggu je lah...yang penting bkan waktu terdekat ni..... dalam 5 tahun mendatang mungkin??? hahaha.....
Pelik22 je mak aku ni.....

mari bercerita

Image
Assalamualaikum....

Jam sekarang menunjukkan pukul 3.17 pagi....... tersedar dari lena.........wah......malam tadi tak dapat bertahan lebih lama di meja belajar......kepala terasa sangat berat.......suhu badan mula meningkat.......mujur makan ubat cepatcepat.......tu yang kebah rasa tak sedap badan......*tapi natijahnya tidur la kan........baru ingat nak study lama sikit.....hemmm...

BioComp Crew

ape tu????  nama produksi kami..... aku and kawan-kawan aku join satu pertandingan dinamakan digital story.....kiranya kami kene wat cerita la kan..... dalam banyak22 tema yang dia bagi...kitorang pilih menggamit memori....... baiklah..... sape yang masuk???? Fahmi a.k.a achik sebagai director.......aku sebagai ass. director.....Tiqa sebagai ketua merangkap cameraman.......Fahmi Arieef sebagai pelakon utama......Mie sebagai abg walldrope?? war drope?? ntah...yang lebeh kurang begitu la...aku tak tahu acane nak eja.....nak menyebut pun aku still conpius lagi.....pepandai lah korang cari sendiri…

bangun pagi!!

Image
Assalamualaikum w.b.t

salam pagi salam ceria salam sejuk dari aku untuk pagi sabtu yang bertuah ni....*serius sejuk*.....sejak kebelakangan ni asyik hujan je kan.....tu yang sejuk tu.....aku memang suka sejuk-sejuk ni sebab bila tidur comfirm lena sangat-sangat.....heaven plus daebak kot...kikiki......nampaknya seorang Nur Hidayu dah boleh bangun pagi dengan mudahnya...... kalau tak...tak jejak sembilan,sepuluh mesri aku melingkar lagi dalam selimut...*perangai kat umah...anak dara pemalas......ngee~~~



cakap pasal bangun pagi nih......meh la aku kongsi22 sikit kebaikan bangun pagi dalam konteks otak aku.......

1. Dapat solat subuh.

2. Murah rezeki.

3. Segar dan bertenaga

4. Boleh online dengan laju *ni in case korang duduk satu kolej dengan aku....hahaha.....

5. Dapat study dengan girang sebab otak korang tengah segar bugar.

6. Dapat hidup udara pagi yang sangat daebak unless kalau korang duduk dekat dengan tong sampah or    tandas yang tak bersih mahupun longkang yang tersumbat..... …

Meon hai Meon

Image
"Huarghh!!!......selamat pagi Cek Meon..." kata Camol.
"pagi Camol" balas Cek Meon sambil menggeliat ke kiri dan ke kanan. Kemudian dia melompat dan menari ala-ala gangnam korea. Exercise katanya. saje die nak mengecilkan badannya yang sudah mula membesar itu. Sebelum ni dia berbadan sasa sesasa Joong Kook..tapi atas alasan sentiasa kelaparan dan kebetulan terlalu banyak pula makanan di kawasannya...dia begitu aktif makan bersama rakan seperjuangannya Chopper hinggakan dia terlupa akan kondisi badan sasanya yang berubah kepada perut sasa......

"Camol oii.....aku dah nak keluar ni...nak pergi joging....kau jage rumah elok22...aku tahu nanti aku balik ada makanan" pesan Cek Meon. Camol hanya angguk22 geleng22 sambil mendengar lagu waka-waka ea ea. tak sangka camol layan syakira. Cek Meon tanpa memandang kebelakang meneruskan per'joging'ngannya dengan suka cita rasa bahagianya. Begitu aktif Cek Meon berjogging sehingga dia tidak sedar ke mana hala tu…

English Please!

Image
Assalamualaikum.....

haha...currently finished Digital Logic classes in computer lab 4....but...don't know why...i felt kinda bored a little....for those who know me...they should all ready know that i am a bit naughty...so..this is the result.....updating my blog in the middle of the class....haahaha.....*laughing weirdly..... wait...you may wonder why i write in english today......this is because.................. 1scsb (which is my class) need to talk in English 24 hours in one month~~ omo.........we even pledge for it lead by Fahmi Arieef.......

I don't know what to say...ya.....it is not too hard for me to speak in english..but its take time for me to translate Malay to English ...hahaha......kinda weird and awkward actually.......for the first day...we manage to talk in English for about half an hour...then in digital class...we started to ask question in malay....hahaha..... but then, we started to have conversation in english again...why?? if we talk in malay we have …

...

Image
Assalamualaikum....

Salam ceria salam pagi salam sejahtera......online di dalm lab komputer pagi ni dalam kelas programming technique...lecturer tak masuk lagi even jam dah menunjukkan pukul 8.21 am......Dr saberi lupe kah ada kelas ri ni??? *persoalan di situ.....menjadi kebiasaan bagi students sains komp macam aku ni bila masuk lab,pasti akan membuka laman22 sosial untuk menghilangkan kebosanan yang melanda di dalam kelas tika lecturer belum masuk....menghadap komputer hari-hari semakin lama menjadikan aku bosan dan tak tahu nak buat apa.....kalau dulu,sebelum menjadi student sains komp,bila bosan je..aku memang menghadap komputer duapuluhempatjam tanpa rasa jemu......tapi sekarang??? tengok komputer pun dah bosan.....

busy dengan segala assigment,test, kuiz dan kini berhadapan dengan test mula membuatkan aku tak senang duduk......*nak tido pun macam serba salah.....apa lagi test programming hari tu yang mematahkan serta memecahkan hati sanubari aku......*aku mmg tak pro flow chart…

Good Luck!!!

Image
Assalamualaikum...

salam ceria...salam pagi....mulakan harimu dengan senyuman...ngee....=D senyum besar22 sampai nampak gigi macam Monkey De Luffy.....aik?? kenapa aku serru nama Luffy??? haha...okeh..nampaknya aku dah teraddict dengan watak famous dari anime one piece tu.....before this,aku mayi22 dok cakap kat owner kasutputeh ngan ruz yg One Piece cerite mengarut...lukisan ntah ape22....cite pelik dan segala yang sewktu dengannya...... tapi...aku nak tarik balik....tetibe rumate aku kat utm ni dok ngadap one piece hari22...so,tetibe aku rasa cam nak tengok..so aku pun sedut la cite tu dari dye...masuk dalam hd aku...aku tengok dari awal..means episod satu lah kan.....then aku realise....aku macam "ok...cite ni syok".....hahaha.....

okeh..that's not the point for this entry actually......Entry ni sebenarnya KHAS untuk bro aku yg sedang menghadapi exam katanya....dye kata aku takde wish die pun....sorilah bro...sis kau ni tak tahu pun kau exam....Erol or nme pesbuk dye …

Malam tadi punye cerita

Image
Assalamualaikum...

Minggu ni boleh dikatakan tiap-tiap petang hujan turun dengan lebatnya...tiap-tiap petang jugaklah seluar aku basah dek kerana meredah hujan....tiap-tiap petang jugaklah bukak payung bear kiut aku tu.....dan tiap-tiap petang jugaklah membe22 searas ulang alik ke bilik basuh membasuh baju yang basah kering basah kering basah kering tu......*aq tak yah ulang alik....bilik basuh baju tu dua tiga empat lima langkah je kot...hahaha

Malam semalam ada kursus kefasilitatoran anjuran kelab PRS kolej tun razak..bertempat di dewan tun rahah (dtr).....aku sebagai ahli prs wajib pergi...*kalau tak wajib pun aku g jugak...kot....alhamdulillah..boleh dikatakan ramai gak lah yang pergi dan senior kata batch yang pergi malam tadi adalah yang paling ramai......*thumbs up!!......tapi kursus ni satu malam je....tujuannya untuk memperkenalkan kami basic22 untuk menjadi seorang facilitator......just penerangan sikit2 and then kami diberikan tugasan simulasi......kitorang dibahagikan kepa…

akibat mulut banyak bunyik

Image
Assalamualaikum....

hai semua...salam pagi dari aku.....beberapa hari tak update kan??? haa....Cek kasutputeh dah update blog dye..so aku sangat puas hati and excited...hahaha....*sambil loncat22.....nampaknya die boleh survive tapi aku jeles...kenapa kat sana ada abc yg spesel sgt tu??? tempat aku tade pun cenggitu????? kenapa???????

hahaha....well....even aku ni susah and takde keyakinan untuk bercakap dihadapan orang ramai lagi22 orang yang aku tak kenal....but semua tahu bila aku dah start bercakap susah lak untuk berhenti.....aku pun tak tahu kenapa....hahaha....
malam tadi pergi perjumpaan SAHARA ke 2.....then,,meet with timbalan pengarah program...Qayyum....masa awal2 jumpa ritu dia tak dapat hadir.....then,qayyum kata kat aku...kau tahu tak kenapa aku pilih kau....*laa,die rupenye org yg bertanggungjawab membuat aku jadi MC...cisss.....okeh balik pada cerita.....Qayyum tanya ,aku geleng la....
"sebab kau yang paling banyak cakap masa interview hari tu....cakap tak berhent…

NAK MASUK LAB JUGAK!!

Image
Assalamualaikum....

hai selamat pagi semua....macam mana pagi anda?? adakah seceria pagi aku??? Hari ni pagi Isnin yang ceria bg aku.....wahh...rare ni nak dapat pagi isnin yang ceria dan sesegar ini.....*sambil angguk-angguk kepala dengar lagu kat pagi era....kenapa??? kenapa aku sesegar ni?? haha...ini adalah hasil daripada tidur yang mencukupi ye kawan-kawan..ye..tidur yang mencukupi itu sangat penting untuk kesegaran tubuh badan ye......*nampak sangat sebelum ni tak cukup tidor 0r terlebih tido??? krik22.....padahal sebenarnya semalam nak golek22 je atas katil..tetibe alarm bunyik pukul 5 pagi..err??? punah buku22 atas meja tak bersentuh.....

haha...bagus pendahuluan aku untuk pagi ni..... okeh...dapat mcj dari sorang member..cakap yg dia masuk lab hari ni.....err....serta merta perasaan jeles bertandang dalam hati aku...... seronoknya masuk lab...... aku masok jugak lab....tapi lab komputer lah..... terasa rindu mahu berebut mengambil measuring cylinder.....terasa rindu mahu menc…

Rindukan khabar dari korang_

Image
Assalamualaikum....

Masih menanti update dari blog kasutputeh tanpa jemu walaupun menghadap post yang sama tiap hari hinggakan aku mengingati baris-baris ayat kosong kosong kosong yang ditaip oleh empunya blog tersebut.....entah mengapa aku merindukan empunya blog itu.....*mungkin sebab aku terasa sendiri di sini....ko mesti tak ingat aku kan MakDek!!! turut merindui rakan seperjuangan di Terengganu...Ila Khalilah....hurrmm....apa khabar kau disana??? maaf kerana tahun ni tak dapat beraya bersama....

Meniti hari-hari yang semakin mencabar....aku masih lagi bagai terawang-awang.....ditiup ke sini....ditiup kesana tanpa arah tuju yang benar.....maaf....imaginasi aku pelik pagi ni......terasa ingin bertemu mereka duabelas mata di gerai pokcik sambil minum abc laici lebih tapi selalunya tak dapat laici lebih pung.......bersama-sama borak22 kosongkosongkosong atau pun merancang sesuatu yang selalunya berakhir tanpa apa22 yang berlaku....teringat tatkala hari pertama aku menjejakkan kaki di…

tak yah tajuk kot

Image
Assalamualaikum....

salam petang untuk semua.... baru je lepas jalan-jalan jenguk blog orang laen.... terutama blog KasutPutih tu....entah bila nak update.... penat aku tunggu berita terbaru sang empunya blog Kasut Puteh....tapi tada sebarang tanda-tanda entry baru lansung.....*sambil mengeluh....Cik Koala oi...update lah cepat....rindu gamak nak baca entry kau.....

Inche Lappy bekerjasama dengan baik untuk aku hari ni...dan aku sangat bangga..... Line wifi juga menunjukkan reaksi yang baik pada hari ni.....bagus..... aku suka...kalaulah hari-hari macam ni kan bagus.....senang hati aku.....okey....tadi aku cakap aku jalan22 koridor blog kan???? haa....aku singgah22 blog kawan22 aku je hari ni..... aku kagum sebenarnya dengan gaya penulisan mereka...gaya pemikiran mereka.....nampak kematangan mereka.....tapi bila aku baca blog aku sendiri...=.=" hanya mampu mengeluh.....*jauh panggang dari api..... aku lagi hebat rupanya....*okeh..ni tipu....

TAK MATANG!!

tu je yang mampu aku caka…

..FUN Episode with THEM....

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Aq memang fail bab22 pendahuluan ni.... so..aku tak tahu acane aku nak mulakan bebelan aku kali ni......rasa macam sengal lak lau tak ada pendahuluan... tapi kalau ada but merepek serupa biar tade pendahuluan..... acane eak???? tak kesah la acane ponsss.... asalkan entry aku kali ni berjaya di post dan dibaca oleh sesape yang membaca atau terbaca.......

semalam hari jumaat.....bersamaan 5 oktober 2012.....petang tu dalam pukul 3 aku and sebahagian kecil classmate aku g main bowling kat Skudai Parade.....*coursemate aku ada 33 orang....ramai tak???......sebahagian tu adalah dalam 3 kerata.....dua kancil satu viva....*keta sewa je....fez year cam kami manalah boleh bawak keta......viva ada 5 orang....kancil1 ada 6 orang...kancil2 ada 5 orang.... so total up ada 16 orang kesemuanya......*cop yang kancil1 tu enam orang sebab kami kecil2x dan cecomel je yang disumbat di belakang....termasuk aku..... fezly kancil1 tu Yana yang bawak...serius seram...p…

Post khas utk awak..... =D

Image
Assalamualaikum...

 hai awak... surat dari saya untuk awak....saya harap awak baca....*tp saya memang tahu awak mesti baca...awak kan pembaca setia blog saya..kan33??....tapi ni bukan surat cinata cintun ea...ni surat biasa-biasa je....hahaha....

awak.. fezly nak cakap...thanks for being a good friend of mine.....even kita tak rapat pun dulu *plus saye tak cam awak lansung pun kat kem......tapi sy terharu coz awak cam saya.....hahaha....*mulut becok sangat....mana orang tak kenal.....saya tak sangka pun kita leh jadi close friend even tak besua muka.....hanya dari jauh sahaja..... hahaha.... thumbs up!!! fez awak tegur dalam muka buku saya terkejut..*eh..budak ni kenal aku...tapi siape die???....bila awk ckp awk sama kem dgn saya tp awak balik awal baru la saya macam perasan awak....hahaha.....jahatnye aku.....then kita borak2x dalm muka buku tu....awak dapat tahu sal kewujudan blog saya.....haha....

still baru-baru jugak kita tukar2x number.....but the way we interact seems like it h…

....tulis2x je....

Image
Assalamualaikum....

hai semua.... hari ni tade cerita menarik berlaku..... hari ni sama seperti hari-hari semalam dan semalam dan semalamnya...... rutin harian pun masih kekal sama..... tak berubah..... tadi ada kalas Dinamika Malaysia.... tapi serious aku rasa kelas tu sangat bosan..... and bila aku pandang kiri kanan....ramai student dalam kelas tu masing2x henpon dah kat tangan.... instead of watching the screen in front they are watching other screen...,*enpon dorang la....termasuk lah aku......
Aku rasa sangat bersalah sebenarnya kerana aku tak dapat fokus lecture dinamika tu.... aku dah bosan tahap gaban dek kerana kelas tu..... eventhough dia ajar sal sejarah pun aku bosan padahal aku ni gila sejarah masa form 4 and form 5 dulu...*A+ woo sejarah aku...bangga jap.... acane tu????
Dalam kepala aku sepanjang kuliah tu...bilalah nak habes kelas....bilalah nak habes kelas....tu je....berulang-ulang.....aku tak tahu apa yang membosankan sangat..... aq gak terfikir perlu ke kuliah tu?…

Cita-cita aq??? masih ruang kosong......

Image
Assalamualaikum...

Selamat tengah malam....haha.... dah lama lak tak online malam2x buta.... salunya time2x gini sonok untuk tidur...tapi hari ni mata ni dah mengatuk tapi still tak boleh tido....*agaknya kalau bukak buku dinamika tak sempat bukak dah berlayar~.......mungkin juga sebab effect terlebih tidur petang tadi???

Em... somebody ask me a question today.... "ape cite2x ayue?"

Cita-cita??? ...hurmmmm.... dulu aku ada banyak cita-cita......masa kecik2x aku salu berangan nak jadi polis...*sebab aku salu join arwah nenek aku tengok gerak khas....tapi bila dah besar aku rasa lame gile sebab aku PENDEK!!...haha.... lagi aku nak jadi saintis....sebab aku suka baju putih...*tengok kartun cite ape tu yang pakai spec tebal gile tu...alah...DEXTER ea?? ntah.......pastu pernah gak cita-cita nak jadi cikgu....*tp at last aku sedar aku tak minat tang cikgu22 ni....lagi ape eak dulu....haa...penyanyi....* ditentang hebat oleh mak aku....tapi sekarang dia dah tak kisah dah...aku je l…

___Bebelan hari ni____

Image
Assalamualaikum....

 Salam pagi.....salam ceria...salam indah dari aku disni.....
Tarikh hari ni 2 Oktober 2012........so hari ni genap sebulan aku bergelar mahasiswi Universiti Teknologi Malaysia....... wah.. tetiba je dah sebulan....rasa macam baru je lagi kat sini....... so..maknanya genap sebulan jugak aku kenal kawan2x kat sini...*rindu kat kawan2x lain terutama Diana,Ruz,Ila,Epey,Tompel dan yang sewaktu dengannya.....genap sebulan jugak aku tak balik rumah even UTM dengan rumah aku tak de lah jauh mana...hebat nye aku!!! *bangga......Masa sekarang ni berjalan dengan sangat cepat okeh.......

Errmmm...hari tu aku cakap sal aku apply untuk konvo kan??? but unfortunately aku tak dapat....... *sedih gila....yang peliknya tetiba dapat mcj aku terpilih untuk jadi pengacara majlis Sambutan Hari Raya Kelab Fotokreatif..... MC???? errrrr.....*cop......raya dah habes kan.........sambut lambat kot....haha......aku macam tade pasaan masa dapat mesej tu...sebab aku tak tahu pape tentang tu...…