Followers

Terbaekk

Assalamualaikum dan selamat petang....

tension lak aku tengok lalat terbang2x secara bermaharajalela dalam bilik aku ni... dah di halau masuk balik..... entah celah mana die menyelit..... takpe..tunggu kau... aku beli ridset nanti...matilah kau......

Haaa.... pagi tadi aku ada cerita yang aku pergi uji cergas Palapes Laut kan???
Alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar sekali.....
cume..yelah..... actually intake kali ni dia amik 8 je perempuan...but yg datang tadi hampir 40 orang perempuan...tak ke sengit tu??????????
firstly, sampai kena amik borang and cek tinggi and berat....
maigod...tetiba tinggi aku lebih 1 meter dari med check up yg aku buat....haha.... 147 cm je aku.... pendek kan???? berat aku lak maintain 43kg...
so....bermula dengan bangkit tubi...seminit diberi dan aku hanya mampu melakukan bangkit tubi sebanyak 26 kali sahaja........tapi ada gak yang buat less then that.... paling tinggi untuk perempuan adelah 40.... ada sorang budak tu buat.....gila lah stamina dia....
next,lompat kijang.....hahaha....yang ni kelakar....sebelom buat ada gaya dia...means that ada cara lah...... aku lak gaya dah ada...lompat nya alahai...... tapi at least lepas dari point yang dia tanda lah kan....ape aku kesah....janji aku lepas.....
then...kena lari 4x10 pulak....... yang ni aku tak kesah sangat......lari je lah jarak dekat tu........ lepas dah lari 4 kali 10 tu tibalah acara yang ditunggu-tunggu.......lari 2.4 KM....... hahaha....serius penat!!! tapi aku tak sangka...among 40 s'thing aku yang ke 8 di hadapan...time limit dye bg 12 minit je..... and aku manage lari dalam masa 11 minit dan 3 saat....... waaaa....... aku pon terkejut...hebat gak aku..... *bangga kejap.....
after that kitorang kena senggayut dalam masa satu minit...... aku boleh dikira bertahan dalam masa 50 lebih saat la...sebab besi tu berpusing and aku terus jatuh...ciss...besi tu pentipu......

hahaha....pas ni ada medical check up n temuduga lak...... cuak..... aku penat gila....best memang best...serius......hahaha.....


Comments

Popular Posts