Followers

Proud To be One

Proud To be One

Sunday, September 30, 2012

Wajib Baca!

Assalamualaikum...

ambil masa yang sangat lama untuk loading page new post ni sebenarnya...*maklum line wifi yang serba serbi laju....sangat excited untuk menulis tapi agak terhilang sedikit cerita yang dah dikarang sejak semalam.... huhu.... *semalam banyak benda yang aku belajar....as you know... semalam aku pergi KB 2... *sape yg tak faham bace post aku yang sebelum ni....so...banyak tempat kitorang pergi untuk snap gambar..bukan sembarang snap... still guna kamera SLR... apply apa yang belajar masa KB1... cuma ada lah penambahan sikit..macam street photo...lighting...zoom in zoom out.... star 6 & star 8.... lokasi yang kami pergi macam zoo johor,Masjid Abu Bakar,pastu ada bukit ape ntah nama nya aku lupa....malam lak g Restoran Singgah Selalu..... *makan kat sini....n pergi Danga Bay....

Okeh...tu sekadar pendahuluan je sebenarnya.... actually post ni aku buat KHAS untuk orang2x tertentu yang sudi menolong untuk menyihatkan incik lappy aku...*tak perlu bold pon pekataan khas tu sebenarnya....firstly untuk abang kedai meranti tuh..... even dye buat aku bengang sebab dye lansung tak install office dalam incik lappy but at least dia dah tolong format.... terima kasih banayak-banyak lah..... *sekali tu je lah aku singgah kedai tu.....next, untuk Classmate aku... Pakcik Syafiq a.k.a Caom and Fahmi a.k.a Achik...n mungkin Mie dan Am terlibat sekali....*aku tak pasti keterlibatan kalian dalam hal ni.....thank you so much sebab korang dah jaga Inchik Lappy aku beberapa hari ni.... thanks sebab korang dok tunggu carik balik segala folder aku yang dah hilang even apa yang keluar tu banyak yang aku tak tahu lansung dan tak pernah tengok serta tak pernah kenal dan yang sewaktu dengannya.... *mesti korang sakit hati masa tengok aku dok delete balik sume tuh...hoho.......thanks gak sebab korang dah sediakan gambar deskstop yang sangat menarik tertarik kau memang da bom tu.... and also for the sticky note that you all tampal2x kat desktop aku.... terharu gila bila baca.....*teharu sangat...serius.....=.="...nanti jangan lupa claim belanja makan kat meranti ea.....tapi bila PTPTN dah masuk lah.........The BIGGEST thanks is special for FARRIL.... *tepuk tangan...clap3x.....kenapa?? sebab dia lah yang sihatkan Incik Lappy dengan sesihat sihatnya..... haha..... thanks a lot!!! Thanks sebab Install kan Microsoft Office dalm Inchek Lappy.... n also for the antivirus and everything you did for Inchek Lappy....aku akan pastikan aku promote nama kau habis2x....haha...*dah dapat sorang customer baru dah kan...kikiki....Farril the best lah...haha....*bangga tak????....

Papepun terima kasih untuk semua yang terlibat...tak kira lah secara lansung atau tidak lansung.....*yang soh aku besabar tu pon temasok sekali la kan.....terima kasih sangat2x.... aku sangat-sangat-sangat-sangat berterima kasih....=D

*bersyukur dapat kawan2x yang tahu sal komputer....
*bersyukur dapat kawan2x yang sudi membantu.....

*for abang kedai meranti...saya maafkan abang...len kali errrr....mungkin saya datang lagi...mungkin la.....


Friday, September 28, 2012

Assalamualaikum..

Haa...post kedua untuk hari ni... al maklum.....berada di library yang ada kemudahan wifi kan.... aku memang suka tempat2 yang ada line wifi ni... *padahal sebelum ni tak pernah nak lama duduk kat library......panas punggung.... hahahaha... wah.. apakah agaknya benda yang aku nak cerita dan berkongsi untuk entry ke dua ni??? dalam keadaan emosi yang tidak menentu sekarang ni??? ce teka?? tak yah lah teka...bukan korang tahu pon....

haa.. tepat jam 2.13 minit petang tadi..... enpon active aku yang aq syg jugak selain dari INCHE LAPPY aku berbunyik lagu korea.....
"ea..no tak dikenali msj"
bila bace.... tersungging senyuman di wajah....*puyyo ayat ta leh blah 

" TAHNIAH!! Anda terpilih untuk menyertai Kelas Bimbingan 2 yang akan diadakan pada 29 September 2012..Anda diwajibkan untuk berada di bus stop berhadapan FAB tepat jam 7.00 pagi...bla bla bla...."

See????? haha... ni dari Kelab Fotokreatif lorrrrr..... wahh!!! excited habes.. tak sangka dapat join.... esok lak tu... serunuk hingga menjadi lapar... *tension lapar seronok pon lapar....hari tu masa bincang gambar2x yang amik masa KB1.. aku tak rasa pun yg aku akn terpilih untuk KB2... Alhamdulillah... haha.... plus..lupe nak inform..aku join konvokesyen... means dari kelab fotokreatif la... untuk buat liputan or anything... aku apply utk liputan.... ada interview sekali.... haha... kali kedua aku interview... gigil?? tak...sebab yg interview utk konvo ni tak formal.... hahahahaha.... *sakit jiwa bile ingat interview utk YPJ ritu......

Hope sangat yang aku akan dapat untuk liputan... hehehe.. kenapa?? aku pun tak tahu.... ni kalau aku update kat bilik musti aku sakit jiwa sebab line cam hape... nampaknya PSZ akan menjadi tempat aku melepak sambil membaca selain dari CICT.... *aku suke psz sebb besar giler n sejuk.....tak cam library kat kmj......mmg tak de nye aku nak dok library lelama mase kat sane.....huhu..nampak sangat tak bersyukur... tapi tu la...yang aku pelik sikit..tak nampak ramai melayu pun..yang aku nmpk foreigner je melambak dalam ni... terutama tingkat 5 yang aku lepak ni... haha... 5 ketul melayu, beberapa chinese......selebihnya foreigner.... majoriti dari Iran.... ni apa yang mata aku nampak lah..... tak tahu la kalau ada lagi Malaysian people dalam ni tersorok disebalik rak2x buku.... kan....

*respect kat foreigner yg sentiasa ada dlm library
*nak dok sini lelama tapi cam bosan sebab aku sensorang....
*datg library on9..bukan cari buku...hahaha..... takpe... nanti aku cari buku pulak......kikiki....



Asslamulaikum......

Salam tengahari...salam muhibah...salam pejumpaan.....

Mood??? sedih campur risau campur rimas..... dan pelbagai lagi perisa kekecewaan yang bercampur aduk bagaikan AIR BATU CAMPUR.....*sedapnya lau dapat makan....kenapa??? banyak benda berlaku minggu ni.... paling tak best ialah manje kesayangan aq...INCHEk LAPPY masuk spital.... oooohhhhh...double triple rasa sedih risau cuak dan yang sewaktu dengannya...... Ya Allah..... pagi nan indah aku pada hari selasa itu menjadi pagi yang sangat tak best dan ke tidak 'best'an nya itu melarat sampai sekarang sebenarnya....... *amik dah kuar ayat2x rojak.... lappy yang aku tatang dan aku jage sepenuh jiwa itu....huhu... sedihnya.... rupanya Windows rosak.... OS rosak... means??? kena lah format.... k fine...aku tak kesah natang tu kene format.... yang aku kesah ialah kenapa dan mengapa setelah format abang kedai meranti  tu tak instal microsoft office dalam INCHEK LAPPY aku???? persoalan yang sangat aku bengang sekarang ni..... dah la aku punye jadual penuh dengan assigment sekarang.... jadi bagaimanakah akan ku siapkan segala kerjaku yang sudah semakin meninggi setinggi gunung kinabalu itu???

Aq sangat tension sehingga aku menjadi semakin lapar san lapar..... lagi perkara yang membuatkan aku tak senang duduk adalah.... DUIT.... pengaliran duit yang semakin laju macam kereta F1... tak boleh ke mintak bayar atau pape je lah setelah aku dapat pinjaman duet dari ptptn ke.... YPJ ke..... kenapa mesti sekarang??? kenapa????  aq hanyalah insan biasa yang melukut di bilik besebelahan tandas di kolej tun razak yang damai itu tanpa sebarang duit untuk dijana......*nak buat bisnes topup tapi org bilik depan dah buat dulu..=.="....

Aq tertekan sangat ni.....*tapi tadelah tertekan sampai nak jadi gila tu....sampai aku dapat merasakan aliran deras emosi aku ke perut.....nampak tak kesannya di situ?????? dah la semalam aku tak dapat makan ayam goreng madu yang ada jual kat meranti tuh.....

Nampaknya aku kena menenangkan jiwa aku dengan menggunakan kaedah yang paling aku suka... tidur... tapi... masalahnya sekarang kerja melambak...tak mungkin aku dapat menenangkan diri aku guna kaedah tu.......bangun tido mesti aku stress bila teringat balik....haaaaa..........guna kaedah diam??? oohh... mungkin tak sesuai untuk masa sekarang... yang aku paling risau sekarang ni adalah INCEK LAPPY aku ni..... nak kene install balik microsoft office..... =.="

*moody sikit minggu ni...
*jangan tegur aku pada waktu2x aku diam... kang nanti kene sembur....
*nak INCHE LAPPY saye....

Monday, September 24, 2012

Can't really imagine how i felt
but
deep down s'thing is struggling to come out
the way you treat me...
the way you talk to me
the way you cared for me
s'thing is wrong s'where
are you ok?


Sunday, September 23, 2012

....aku bakal fotographer??... haha


Assalamualaikum...

Salam malam dari aku di sini.... haaaa.... pagi tadi aku dok komplen aku tak dapat mcj dari kelab fotokreatif kan?????? tup3x..setelah patratustigapuluhribu saat selepas aku post entry tu... aku dapat mcj dari kelab tu yang aku diminta hadir ke kelas bimbingan.... waaaa!!! EXCITED kembali.... *padahal sebelum aq dapat mcj,Teha dah dapat dulu..siap aku baling selipar kat die sebab tak puas hati aku ta dapat...kikiki.... 
so....melompat-lompat lah aku kegirangan di depan bilik bersama teha... hahaha.... suka gila...

Dah dapat mesej...of coz la siap2x kan.... dengan menyarung baju KTR yang hampir sama mcm baju KMJ tu.... aku pergi la dengan konco22 budak bioinformatik yang dok sama dapat mesej...*sume bende muka kitorang je.....kelas tu buat kat Dewan Meranti Kolej Rahman Putra.... perrghh..jeles... dorang punye dewan ade sampai dua tiga.... KTR satu je...ciput je.... tapi bersyukur lah...at least ada gak dewan kan.... *asek komplen je keje aku....pagi22 yang selalunya aku masih berada di katil berselimut tebal menutup muka bila kat rumah kini diisi dengan bebelan2x ilmu.... maka nak dijadikan cerita.... belajar lah kitorang sal basic fotokreatif... aperture,shutter speed,focus...iso.... bebenda tu semua lah.... pastu composition.... elements of arts.....cara pasang filem...cara nak bersihkan kamera...cara pegang yang betul...senang kate sume yang basic22 penting yang patut diketahui dan dihafal serta dicintai oleh fotographer..... sampai aku rasa mengantuk sangat2x...plus lapar.....tapi yang penting tengahari dapat MAKAN FREE.... tu yang best.... tak cukup dengan tu, kitorang balik KTR sekejap...dorang nak p tanya sal kad aktiviti... aku ikut je dengan harapan dapat MAKAN FREE LAGI sebab mmg ada makan2x dengan adik2x angkat yang hidup menumpang 3 hari kat bilik kitorang....*psst,hidup kat U kene pandai cari makan free tapi ni cume pendapat aku la... lain orang lain pemikiran kan....

petang aktiviti bersambung di sekitar kawasan UTM... means that macam ada explorace yang bukan explorace la.... just to apply teori yang kitorang belajar....kitorang guna kamera yang aku lupa apa namanya..yg aku tahu kamera tu manual dan antique.... dan sangat best... oh!! ku lupa...ku kumpulan 9... sume beza2x kolej... tapi takyah la sebot kolej..aku serruu nama je kat sini even dorang tak tahu pon kewujudan blog ni.... haha... faci kumpulan aku ZAIM dan ZAROL...ahli lak aku, CAAH, ACAI, FIZU dan MUAZ.... nama pelik2x sikit bebudak ni.... haha... so,amik lah gambar mengikut assigment yg diberikan di setiap check point... and amik gambar mengikut apa yang telah dipelajari... camne aku punye gambar??? haha..tak yah tanya lah... terkial-kial aku.... *aku tak pandai amek gambar..aku pandai jadi model gambar je...hahaha...

Gile lama... dari pukul 8.00 pagi pai 6 lebih la... n aku sangat penat dan stress dan of coz Lapar lagi... tapi tak larat nak singgah meranti atau cengal akibat mata dah kuyu, dengan melekit badan.... *tadi aku baru baham mee sedap goreng...so..aku dah kenyang n boleh sengih2x lagi tanpa moody... hahaha....


nota kaki
*buat je bende yang korang suke buat
*penat2x tu lumrah yg penting puas
*teringin nak ade kamera DSLR tu... =.=" 





Emosi Pagi


Assalamualaikum...

Salam pagi salam indah salam bahagia salam ceria dari aku untuk hari ni.......
bangun awal pagi kerana excited untuk pergi ke kelas bimbingan fotografi hari ni....  tapi badai melanda jua apabila mendapat info bahawa sesiapa yang tidak dapat mesej daripada exco kelab bermakna tidak terpilih la orang itu atas alasan kelas penuh.... =.="   WHAT???? aku tak dapat mcj  makna nya aku tak boleh pergi lah???? Not fair...penat aku beratur tulis nama tau..... keceriaan pagi aku diragut begitu sahaja dan kini akibat sress melampau aku lapar.... see, the effect of my sadness......  depa dok cakap jadilah ahli aktif.... aku dah nak aktif la ni..tapi dorang tak pilih aku.... acane nak aktif??? acane???? ce cite sikit?? ni yang buat aku jadi malas nak aktif ni.... cisssss!!! *konon2x marah gila ni...

Tapi.... semalam masa perjumpaan ramai yang nak join... mungkin memang betul kelas penuh... takkan dorang nak sumbat ramai2x dalm kelas yang tak berapa nak besar kan??? nanti komplen macam2x... panas la..inilah... itulah... kan???  Bukan rezeki aku untuk masuk kelas untuk kali ni.... rezeki lain agaknya yang menanti aku..... mungkin rezeki dapat makan free hari ni kot...rezeki tu ada di mana-mana.... pecaya dan peganglah kata-kata  setiap yang berlaku ada hikmahnya..... *tapi aku tetap sedih...

sebab tu mak ayah aku selalu cakap.... masuk je apa-apa... tapi jangan berharap sangat dan jangan terlampau yakin yang kita akan dapat.... at least kita takkan sedih nanti.... huhu...  actually, aku ada bagitahu hari tu yang aku quit kebudayaan kan???  ayah n mak aku tanya kenapa quit.... rugi.... sebab aku dah lama dengan semua tu.... but, what happen now is... aku join balik... tapi mungkin tak seaktif dulu... mungkin sekadar mengurangkan ketensyenan aku..... even aku rasa benda tu tak perlu... tapi jujur aku rasa free buat benda2x tu.... aku rindu kan Gamelan.... caklempong.... kuda kepang..... haha

*so kesimpulannya...buat ape yang kita rasa kita nak buat....
*jgn terlampau berharap pada sesuatu...
*senyum tak perlu kata apa-apa......




Saturday, September 22, 2012

Spesel ke Entry ni???

Assalamualaikum.......

**Ehem2x..ehem..test keyboard..test keyboard.... ketuk2x... patah2x kan jari... amik mood......
Entry Ni Spesel diBuat Ats PemintAan TinggI Dari Leftenan Muda Farril Fardan a.k.a Atok Farril... ulang nama... Farril..   F.A.R.R.I.L...... =D

Saya ada kawan.... kawan baru sebenarnya.... a.k.a ketua kumpulan saya.... nama dia FARRIL FARDAN... dia tak adalah spesel sangat pon.... bese2x je.... cuma tu jelah..... susah kalau korang jenis yang senyap then join dengan die yang memang tak berapa nak senyap..... faham????

*okeh..aku dah pomote nama kau...puas hati ?? =D

Haha...entry ni tadelah spesel sangat pon.... cume Farril soh sebot2x nama dia je kot..... last entry aku cakap pasal navy kan... unfortunately... i gave up on that.... y???? at fez aku memang gebang n yakin yg aku mampu tuk handle navy n study....*terasa menyesal kerana gebang....hahaha.... but kita hanya mampu merancang tuhan saje yang menentukan..... Fuh...keluar ayat power yang cikgu ajar masa sekolah tadika dulu..... betapa aku memikirkan tentang pembelajaran aku setelah aku dipaksa untuk terpaksa menyiapkan latih tubi programming dalam bahasa melayu....OH MY MALAY!!...bersusah payah aku membongkar lemari otak aku yang dah bersawang serta diduduki oleh spider2xman untuk kembali mengingati subjek programming yang aku belajar di matrik dulu.... otak aku tak dapat berfungsi dengan baik tambah lagi dengan rasa lapar.... semakin aku stress semakin aku lapar sehingga ke tahap aq terasa nak makan segala orang yang cube bercakap dengan aku waktu tu......  aq rasa tak selamat bila berada dalam keadaan tertekan sekarang ni.... sebab aku akan jadi LAPAR.... kalau aku masuk navy dan aku stress sebab study...so konklusinya??? gemuk la aku..... =.="   oooo...tapi bukan itu penyebab utama... gemuk akibat stress itu hanya kesan sampingan yang dicipta oleh aku.... aku tau....bukan orang lain...

Menongkah arus kehidupan sambil membawa segunung harapan ibu ayah dan keluarga bersama gelaran mahasiswi yang aku kendong kini....*wah ayat aku... berat sebenarnya.....  aku tak dilahirkan genius matematik.... aku tak dilahirkan genius komputer.... aku dilahirkan hanya sebagai seorang NUR HIDAYU.... aku hanya kura-kura yang berjalan lambat untuk sampai ke destinasi....rindu EV  ....tapi..merentasi perjalanan yang jauh itulah aku belajar banyak perkara...aku temui banyak benda.... haha.... aku bangga.... yang penting Always Be Happy!



*tetap kene sentiasa bersyukur dengan apa yang terjadi
*kalau ada rezeki aku apply balik navy tu....
*kalau tade takpe..
*yang penting aku join KELAB FOTOKREATIF....yea!! men amik2x gambar... suke aku Jah... =D









Saturday, September 15, 2012

Terbaekk

Assalamualaikum dan selamat petang....

tension lak aku tengok lalat terbang2x secara bermaharajalela dalam bilik aku ni... dah di halau masuk balik..... entah celah mana die menyelit..... takpe..tunggu kau... aku beli ridset nanti...matilah kau......

Haaa.... pagi tadi aku ada cerita yang aku pergi uji cergas Palapes Laut kan???
Alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar sekali.....
cume..yelah..... actually intake kali ni dia amik 8 je perempuan...but yg datang tadi hampir 40 orang perempuan...tak ke sengit tu??????????
firstly, sampai kena amik borang and cek tinggi and berat....
maigod...tetiba tinggi aku lebih 1 meter dari med check up yg aku buat....haha.... 147 cm je aku.... pendek kan???? berat aku lak maintain 43kg...
so....bermula dengan bangkit tubi...seminit diberi dan aku hanya mampu melakukan bangkit tubi sebanyak 26 kali sahaja........tapi ada gak yang buat less then that.... paling tinggi untuk perempuan adelah 40.... ada sorang budak tu buat.....gila lah stamina dia....
next,lompat kijang.....hahaha....yang ni kelakar....sebelom buat ada gaya dia...means that ada cara lah...... aku lak gaya dah ada...lompat nya alahai...... tapi at least lepas dari point yang dia tanda lah kan....ape aku kesah....janji aku lepas.....
then...kena lari 4x10 pulak....... yang ni aku tak kesah sangat......lari je lah jarak dekat tu........ lepas dah lari 4 kali 10 tu tibalah acara yang ditunggu-tunggu.......lari 2.4 KM....... hahaha....serius penat!!! tapi aku tak sangka...among 40 s'thing aku yang ke 8 di hadapan...time limit dye bg 12 minit je..... and aku manage lari dalam masa 11 minit dan 3 saat....... waaaa....... aku pon terkejut...hebat gak aku..... *bangga kejap.....
after that kitorang kena senggayut dalam masa satu minit...... aku boleh dikira bertahan dalam masa 50 lebih saat la...sebab besi tu berpusing and aku terus jatuh...ciss...besi tu pentipu......

hahaha....pas ni ada medical check up n temuduga lak...... cuak..... aku penat gila....best memang best...serius......hahaha.....


Cergas ke aku????

Assalamualaikum...

haa...dah berapa hari tak dapat nak bukak blog...tengok...kan dah berhabuk bagai.... ish3x....
sini line wifi selalu tade......sakit jugak lah bila kena cek e-learning tapi ta dapat wifi......
pagi ni aku ada Uji Cergas Pelapes Laut... cergas ke aku?? haha kita tengok......
aku ni dah la paling malas bab2x senaman ni... lari2x...bumping....haish.....ntah ape lah lagi yang dorang nak buat hari ni......
risau pulak aku.....harap2x sekejap je lah......

Kalau masa sekolah dengan kat matrik memang mati2x aku elak dari natang ni semua...... tapi kenapa aku tertarik dengan Palapes Laut....sedangkan aku tak suka pon Badan Berunirform???? Haa...... aku nak belajar berenang free....kakakaka..... baju pon free...... dapat elaun lagi.... paling best kalau aku diterima.... 3 tahun kehadapan aku akan dapat tittle Leftenan Muda... kan cool tu.....

PLKN ajar aku cm ne nak kuatkan mental..... kita selalu tanya ape sumbangan negara untuk kita....tapi sebenarnya kita kene tanya ape sumbangan kita untuk negara kan???? so, maybe by joining Navy ni....aku akan anggap ni sebagai sumbangan aku untuk negara...... hope aku layak la.....kikiki.....
Dah....nak mandi n nak bersedia mental ni.....kuatkah aku??? tepuk dada tanya kaki......pssst: kaki aku ni lembik bila bab lari....hahahaha

Wednesday, September 12, 2012

temuduga YPJ

Assalamualaikum...

selamat pagi..salam sejahatera......salam satu Malaysia...... salam perpaduan.....salam muhibah....
wah...awal aku online hari ni....kenapa??? instead of having an early class today actually i have an interview with YPJ....Yayasan Pelajaran Johor..... rugi betul tak dapat pergi kelas programming dengan DR Saberi.... frust tau.....

Em...aku tak tahu macam mana nanti...aku tak pernah pun pergi interview...so apa la yang akan dia tanya......takutnya aku!!!!!!! aku tak tahu nak baca apa......aku blurr...dengan malam tadi line lembap macam siput...*aku tak nak guna kura2x sebab kura2x laju sikit and sebab aku bela kura2x ok!......

so..ape2 pon aku nak mintak tolong doakan aku..... =D



Tuesday, September 11, 2012

biarkan berlalu

Assalamualaikum..

entry ketiga aku untuk hari ni....... malam ni sepatutnya ada audition tarian dekat DSI.... but....hati aku separuh nak pergi separuh lagi tak nak......  bukan mudah untuk aku biarkan semua ni.... walaupun aku hanya berkecimpung dalam tarian di zaman sekolah.. tapi tarian dah sebati dengan jiwa aku.....  aq enjoy.... tapi entah kenapa..... aku rasa aku patut biarkan semua ni berlalu.....  aku mula berfikir baik buruk aku masuk tarian..... aku mula teragak-agak...sama ada mahu meneruskan minat aku.... atau mahu mengurangkan dosa yang bakal ditanggung oleh ayah aku bila aku menari.....  Aku tak tahu....  hati aku berat..... tapi aku rasa.... aku patut lepaskan tarian dari hati aku agar aku dapat membantu ayah aku di akhirat kelak...insya Allah.....

mungkin waktu aku berkecimpung dalam bidang ni dah berlalu..... ye..memang seronok..seronok berada di atas pentas...seronok menari..... hilang stresss..... jujur aku cakap aku cemburu bila melihat orang lain menari di atas pentas yang gilang gemilang....aku akan terfikir..... dulu aku lah yang akan berada di pentas... tapi kini aku hanya penonton..... Ya Allah... Kau tabahkan lah hatiku ini......

Minat atau tanggungjawab sebagai anak??? Lebih baik aku dulukan tanggungjawab aku.... ayah dah banyak berkorban untuk aku.... ya,ayah tak pernah menghalang minat aku..... tapi dah tiba masanya untuk aku berfikir cara nak membantu dirinya..... sudah banyak dosa aku yang ayah tanggung..... beban seorang ayah sangat berat...dia bukan sahaja menanggung dosanya sendiri......tetapi dia turut menanggung dosa anak2x gadisnya..... Aq kena relakan minat aku ni pergi.... paling tidak pun aku menari jelah sorang2x dalam bilik....aku kan tade rumate,,,hahahahahahaha.... *credit tok dyana yg bg cadangan masa aku kol dia...

aq masih lagi ada minat lain...blogging,facebooking,nyanyi..... aku masih ada semua tu..... =D keep smiling Hidayu.... be strong!!! Kau kena tolong ayah kau!! kurangkan dosa yang dia tanggung n dosa kau sendiri.... Subhanallah.....

*cuba berubah untuk kebaikan...
tak salah kan kalau aku nak berubah.....walau aku tak sebaik mana.... sedikit demi sedikit perubahan yang aku lakukan mungkin akan dapat membantu diri aku sendiri and orang lain..... InsyaAllah..... Aq cuba.... aku cuba untuk menjadi yang terbaik.... cuba untuk memilih yang terbaik.....

Everyone changes...

Assalamualailum...

Everyone change....... including me.... the way we talk...the way we think....the way we express our self.....the way we behave....the way we eat....the way we study...... everything gonna changes..... yes....it depends in ourselves...

Yet, it is a shock when we meet back with our long lost friend but he or she are different from what we remember..... they have become someone else.... maybe from a  quiet person to a talkative one....from a shy person to a hyperactive one..... anything can change..... i can't stop laughing when i have got a call from my long lost friend and i can't really imagine how i feel... and yet! i am still in shock when i answered the call and hearing his voice.... damn it is different from what i remember from about 7 or 8 years ago.... his style are totally different but it is still him.... and even he don't remember me at first.... but still i feel blessed that he still can remember me after he recalled back his memory and quickly asked for my number...then he called me.... both of us talk for about 30 minutes.... hahahahahahaha.... here in UTM he is my senior... he is from Faculty of Science.... while as you know i am from Faculty science and information system....

There...it does feel good when you found back your friend like I do.... hahaha....







..perlu ada tajuk ke???....


 Assalamualaikum...

hai3x semua..... amik masa untuk update...sebab line di kolej sangat lembap even ada 4 bar....mungkin atas kerana menampung jumlah pelajar yang ramai online setelah kembalinya pelajar2x senior ke kolej untuk meneruskan sesi pengajian mereka......fuhhh...tarik nafas sat...... okeh... lokasi kini adalah di CICT UTM dimana tempat ni boleh dikatakan sebagai ciber cafe la...even die bukan cafe.....hahahahaha.... aku tak tahu macam mana nak describe tempat ni..... alhamdulillah seperti yang dijangka line wifi sangat laju dan aku boleh menulis dengan selesanya kerana tempat ni sejuk... copp..ade kena mengena ke????

Alhamdulillah sekali lagi..kerana aku berjaya mengharungi hari pertama dan hari kedua belajar di UTM atau lebih tepat di FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN SISTEM MAKLUMAT dengan jayanya..... ceh wahh...... paling best jadual kelas aku sume kelas pagi..petang tade kelas...jadi aku boleh la menumpukan perhatian kepada hobi faveret aku  iaitu tidur...kakakakakaka.......... no la... kena lah study sikit2x kan... banyak lagi yang aku kene explore kat \utm ni...library pon aku tak jejak lagi ni tau....

next.... about my classmate.... majo classmate aku ramai dari KMP...kolej matrikulasi pahang.... dua dari perlis...melaka ade berapa orang aku tak ingat...and dari KMJ ada 4 orang.....  hahaha...

seronok berada di sini.... and i started to love UTM...being a part of UTM family..... alhamdulillah bersyukur pada Allah.....  Bioinformatik from my point of view is a bit difficult...but...aku kena kuatkan semangat.....kena jugak bertahan!!!! chaiyyookk!!!!!

actually..aku tak tahu nak letak tajuk ape kat post ni..so aku letak je lah pape...hahahahahahahaha.... post ni aku punya..suka aku lah kan...lalalalalala......

wassalam

Thursday, September 6, 2012

UTM ...part 2...PALAPES

Assalamualaikum...

haaa...entry lagi...suka betul sebab bilik ayu dapat line wifi kuat....kih2x....

Hari ni ade bukak booth kat dataran Agora.....macam2x booth persatuan dan kelab yang ada..... aku and kawan2x singgah kay booth silat cekak....booth pencegah rasuah...booth Hema.... booth inovasi.... booth sukan.... n booth PALAPES LAUT..... aq berminat dengan PALAPES Laut.... sejak aku hampir lemas masa mandi di Pantai Puteri Melaka tahun lepas aku memang nak sangat belajar berenang..... tapi aku tak yakin.... minimum ketinggian je 157cm..aku ni ciput je..146cm.... mcm mana?? tadi masa tanya pasal ketinggian,diorang suruh apply je dulu...then kalau kita betol2x tunjukkan semangat dan ketahanan mental kita...walaupun rendah kita akan tetap dapat join Palapes Laut... persaingan ramai... tahun ni dia cuma nak 8 orang perempuan sahaja.... so...aku agak sedih... =|

Palapes Darat?? bukan tak minat coz even aku sorang yang agak pemalas aku suka aktiviti lasak...just aku nak kan kelainan....PLKN dulu aku dah rasa mcm mana kita training dengan askar sebenar... mcm mana kita perlukan semangat yang kuat....kental....mental kena kuat.... aku tahu palapes laut pun lebih kurang cume aku memang suka Palapes Laut sejak aku tahu pasal benda ni..... aku terminat .......

aku gak nak cuba applt untuk JKM... jawatankuasa kolej mahasiswa..... aku pemalu..cume tak ramai yang sedar sikap aku ni coz aku yang sorokkan... sejak tak melibatkan diri dengan aktiviti sekolah di tingkatan 4 ...keyakinan diri aku mula hilang..... aku mula pasif...padahal dulu aku aktif...... aku tak minat sukan..but aku sangat minat kebudayaan,nyanyian,aktiviti lasak....lari22 je yang aku kantoi....   sikap kepimpinan aku pun dah hilang..... tambah lagi style intonasi debat dan pidato juga mula pudar...... aku cuba nak kembalikan keadaan aku yang dulu....

doakan aku!

*pssstt : aku suka baju Palapes laut..cantik!







sume gambar ni ihsan dari incek google!!


Wednesday, September 5, 2012

UTM...part 1

Assalamualaikum....

sedar tak sedar dah nak masok 4 hari aku dalam UTM sejak ahad leas iaitu 2 september 2012.... bernaung di bawah fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat dalam bidang Sains Komputer Bioinformatik (SCSB) dan duduk di bawah bumbung Kolej Tun Razak di K06/118 bersebelahan tandas....  tanpa rumate... T______T

fez day...sangat bz... pendaftaran kolej..... satu yang memeranjatkan aku kerana berjumpa dengan saudara dekat yang lancung tidak aku kenali.... haha... Nurul Syifa namanya.... merupakan ibu saudara aku... umur dia 19 tahun... aku kira pangkat anak saudara la even aku tua setahun.... even tak sama bilik aku lega coz dia satu course dengan aku...  kembali pada pengalaman hari pertama.... aku rasa dem gile... dengan tiada rumate aku rase cuak.... dan aku depressed sebentar.... mak ayah dah paksa soh pergi bilik sebelah cari kawan ajak teman pergi mana2x... aku lak jenis yg malas...apa lagi bila dipaksa.... hampir menitis juga air mata sebenarnya...... nasib baik ade Syifa yg baru aku kenal tu...dia duduk tingkat dua....

next...lepas pendaftaran kolej..kami diberi kan kumpulan.... aku kumpulan 10... Syifa 12.... dalam kumpulan 10 ni...berkenalan lah aku dengan 20 individu..masing2x dengan identiti masing2x... hatta nak dijadikan cerita Farril yg merupakan ketua kumpulan aku rupanya org yg sama yg aku dok comment22 dgn dye dlm page utm di muka buku....ckp pasal muka buku...ramai kawan sefakulti yg aku kenal lalu fesbuk tapi tak besua lagi.... yg besua cuma Kay...Khairul Nizam nama aslinya... haha...hanya mampu menyerruu sahaja kerna dia artisss...lalalalala....dlm kumpulan 10 atau nickname nya Tension...aku rapat dengan raihan,Yein dan Mira...raihan dari kedah,mira dari perak dan yein pula dari Ganu...

k la...esok kene bangun awal ni..ada pendaftaran fakulti...fakulti aku jauh dari kolej..maka kuruslah aku lepasni!!


Fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat




Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "