Posts

Showing posts from September, 2012

Wajib Baca!

Image
Assalamualaikum...

ambil masa yang sangat lama untuk loading page new post ni sebenarnya...*maklum line wifi yang serba serbi laju....sangat excited untuk menulis tapi agak terhilang sedikit cerita yang dah dikarang sejak semalam.... huhu.... *semalam banyak benda yang aku belajar....as you know... semalam aku pergi KB 2... *sape yg tak faham bace post aku yang sebelum ni....so...banyak tempat kitorang pergi untuk snap gambar..bukan sembarang snap... still guna kamera SLR... apply apa yang belajar masa KB1... cuma ada lah penambahan sikit..macam street photo...lighting...zoom in zoom out.... star 6 & star 8.... lokasi yang kami pergi macam zoo johor,Masjid Abu Bakar,pastu ada bukit ape ntah nama nya aku lupa....malam lak g Restoran Singgah Selalu..... *makan kat sini....n pergi Danga Bay....

Okeh...tu sekadar pendahuluan je sebenarnya.... actually post ni aku buat KHAS untuk orang2x tertentu yang sudi menolong untuk menyihatkan incik lappy aku...*tak perlu bold pon pekataan khas t…
Image
Assalamualaikum..

Haa...post kedua untuk hari ni... al maklum.....berada di library yang ada kemudahan wifi kan.... aku memang suka tempat2 yang ada line wifi ni... *padahal sebelum ni tak pernah nak lama duduk kat library......panas punggung.... hahahaha... wah.. apakah agaknya benda yang aku nak cerita dan berkongsi untuk entry ke dua ni??? dalam keadaan emosi yang tidak menentu sekarang ni??? ce teka?? tak yah lah teka...bukan korang tahu pon....

haa.. tepat jam 2.13 minit petang tadi..... enpon active aku yang aq syg jugak selain dari INCHE LAPPY aku berbunyik lagu korea.....
"ea..no tak dikenali msj"
bila bace.... tersungging senyuman di wajah....*puyyo ayat ta leh blah 

" TAHNIAH!! Anda terpilih untuk menyertai Kelas Bimbingan 2 yang akan diadakan pada 29 September 2012..Anda diwajibkan untuk berada di bus stop berhadapan FAB tepat jam 7.00 pagi...bla bla bla...."

See????? haha... ni dari Kelab Fotokreatif lorrrrr..... wahh!!! excited habes.. tak sangka dapat …
Image
Asslamulaikum......

Salam tengahari...salam muhibah...salam pejumpaan.....

Mood??? sedih campur risau campur rimas..... dan pelbagai lagi perisa kekecewaan yang bercampur aduk bagaikan AIR BATU CAMPUR.....*sedapnya lau dapat makan....kenapa??? banyak benda berlaku minggu ni.... paling tak best ialah manje kesayangan aq...INCHEk LAPPY masuk spital.... oooohhhhh...double triple rasa sedih risau cuak dan yang sewaktu dengannya...... Ya Allah..... pagi nan indah aku pada hari selasa itu menjadi pagi yang sangat tak best dan ke tidak 'best'an nya itu melarat sampai sekarang sebenarnya....... *amik dah kuar ayat2x rojak.... lappy yang aku tatang dan aku jage sepenuh jiwa itu....huhu... sedihnya.... rupanya Windows rosak.... OS rosak... means??? kena lah format.... k fine...aku tak kesah natang tu kene format.... yang aku kesah ialah kenapa dan mengapa setelah format abang kedai meranti  tu tak instal microsoft office dalam INCHEK LAPPY aku???? persoalan yang sangat aku bengang seka…
Image
Can't really imagine how i felt but deep down s'thing is struggling to come out the way you treat me... the way you talk to me the way you cared for me s'thing is wrong s'where are you ok?

....aku bakal fotographer??... haha

Image
Assalamualaikum...

Salam malam dari aku di sini.... haaaa.... pagi tadi aku dok komplen aku tak dapat mcj dari kelab fotokreatif kan?????? tup3x..setelah patratustigapuluhribu saat selepas aku post entry tu... aku dapat mcj dari kelab tu yang aku diminta hadir ke kelas bimbingan.... waaaa!!! EXCITED kembali.... *padahal sebelum aq dapat mcj,Teha dah dapat dulu..siap aku baling selipar kat die sebab tak puas hati aku ta dapat...kikiki.... 
so....melompat-lompat lah aku kegirangan di depan bilik bersama teha... hahaha.... suka gila...

Dah dapat mesej...of coz la siap2x kan.... dengan menyarung baju KTR yang hampir sama mcm baju KMJ tu.... aku pergi la dengan konco22 budak bioinformatik yang dok sama dapat mesej...*sume bende muka kitorang je.....kelas tu buat kat Dewan Meranti Kolej Rahman Putra.... perrghh..jeles... dorang punye dewan ade sampai dua tiga.... KTR satu je...ciput je.... tapi bersyukur lah...at least ada gak dewan kan.... *asek komplen je keje aku....pagi22 yang selaluny…

Emosi Pagi

Image
Assalamualaikum...

Salam pagi salam indah salam bahagia salam ceria dari aku untuk hari ni.......
bangun awal pagi kerana excited untuk pergi ke kelas bimbingan fotografi hari ni....  tapi badai melanda jua apabila mendapat info bahawa sesiapa yang tidak dapat mesej daripada exco kelab bermakna tidak terpilih la orang itu atas alasan kelas penuh....=.="   WHAT???? aku tak dapat mcj  makna nya aku tak boleh pergi lah???? Not fair...penat aku beratur tulis nama tau..... keceriaan pagi aku diragut begitu sahaja dan kini akibat sress melampau aku lapar.... see, the effect of my sadness......  depa dok cakap jadilah ahli aktif.... aku dah nak aktif la ni..tapi dorang tak pilih aku.... acane nak aktif??? acane???? ce cite sikit?? ni yang buat aku jadi malas nak aktif ni.... cisssss!!! *konon2x marah gila ni...

Tapi.... semalam masa perjumpaan ramai yang nak join... mungkin memang betul kelas penuh... takkan dorang nak sumbat ramai2x dalm kelas yang tak berapa nak besar kan??? nanti ko…

Spesel ke Entry ni???

Image
Assalamualaikum.......

**Ehem2x..ehem..test keyboard..test keyboard.... ketuk2x... patah2x kan jari... amik mood......
Entry Ni Spesel diBuat Ats PemintAan TinggI Dari Leftenan Muda Farril Fardan a.k.a Atok Farril... ulang nama... Farril..   F.A.R.R.I.L...... =D

Saya ada kawan.... kawan baru sebenarnya.... a.k.a ketua kumpulan saya.... nama dia FARRIL FARDAN... dia tak adalah spesel sangat pon.... bese2x je.... cuma tu jelah..... susah kalau korang jenis yang senyap then join dengan die yang memang tak berapa nak senyap..... faham????

*okeh..aku dah pomote nama kau...puas hati ?? =D

Haha...entry ni tadelah spesel sangat pon.... cume Farril soh sebot2x nama dia je kot..... last entry aku cakap pasal navy kan... unfortunately... i gave up on that.... y???? at fez aku memang gebang n yakin yg aku mampu tuk handle navy n study....*terasa menyesal kerana gebang....hahaha.... but kita hanya mampu merancang tuhan saje yang menentukan..... Fuh...keluar ayat power yang cikgu ajar masa sekolah tad…

Terbaekk

Image
Assalamualaikum dan selamat petang....

tension lak aku tengok lalat terbang2x secara bermaharajalela dalam bilik aku ni... dah di halau masuk balik..... entah celah mana die menyelit..... takpe..tunggu kau... aku beli ridset nanti...matilah kau......

Haaa.... pagi tadi aku ada cerita yang aku pergi uji cergas Palapes Laut kan???
Alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar sekali.....
cume..yelah..... actually intake kali ni dia amik 8 je perempuan...but yg datang tadi hampir 40 orang perempuan...tak ke sengit tu??????????
firstly, sampai kena amik borang and cek tinggi and berat....
maigod...tetiba tinggi aku lebih 1 meter dari med check up yg aku buat....haha.... 147 cm je aku.... pendek kan???? berat aku lak maintain 43kg...
so....bermula dengan bangkit tubi...seminit diberi dan aku hanya mampu melakukan bangkit tubi sebanyak 26 kali sahaja........tapi ada gak yang buat less then that.... paling tinggi untuk perempuan adelah 40.... ada sorang budak tu buat.....gila lah stamina dia…

Cergas ke aku????

Assalamualaikum...

haa...dah berapa hari tak dapat nak bukak blog...tengok...kan dah berhabuk bagai.... ish3x....
sini line wifi selalu tade......sakit jugak lah bila kena cek e-learning tapi ta dapat wifi......
pagi ni aku ada Uji Cergas Pelapes Laut... cergas ke aku?? haha kita tengok......
aku ni dah la paling malas bab2x senaman ni... lari2x...bumping....haish.....ntah ape lah lagi yang dorang nak buat hari ni......
risau pulak aku.....harap2x sekejap je lah......

Kalau masa sekolah dengan kat matrik memang mati2x aku elak dari natang ni semua...... tapi kenapa aku tertarik dengan Palapes Laut....sedangkan aku tak suka pon Badan Berunirform???? Haa...... aku nak belajar berenang free....kakakaka..... baju pon free...... dapat elaun lagi.... paling best kalau aku diterima.... 3 tahun kehadapan aku akan dapat tittle Leftenan Muda... kan cool tu.....

PLKN ajar aku cm ne nak kuatkan mental..... kita selalu tanya ape sumbangan negara untuk kita....tapi sebenarnya kita kene tanya ape su…

temuduga YPJ

Image
Assalamualaikum...

selamat pagi..salam sejahatera......salam satu Malaysia...... salam perpaduan.....salam muhibah....
wah...awal aku online hari ni....kenapa??? instead of having an early class today actually i have an interview with YPJ....Yayasan Pelajaran Johor..... rugi betul tak dapat pergi kelas programming dengan DR Saberi.... frust tau.....

Em...aku tak tahu macam mana nanti...aku tak pernah pun pergi interview...so apa la yang akan dia tanya......takutnya aku!!!!!!! aku tak tahu nak baca apa......aku blurr...dengan malam tadi line lembap macam siput...*aku tak nak guna kura2x sebab kura2x laju sikit and sebab aku bela kura2x ok!......

so..ape2 pon aku nak mintak tolong doakan aku..... =D



biarkan berlalu

Image
Assalamualaikum..

entry ketiga aku untuk hari ni....... malam ni sepatutnya ada audition tarian dekat DSI.... but....hati aku separuh nak pergi separuh lagi tak nak......  bukan mudah untuk aku biarkan semua ni.... walaupun aku hanya berkecimpung dalam tarian di zaman sekolah.. tapi tarian dah sebati dengan jiwa aku.....  aq enjoy.... tapi entah kenapa..... aku rasa aku patut biarkan semua ni berlalu.....  aku mula berfikir baik buruk aku masuk tarian..... aku mula teragak-agak...sama ada mahu meneruskan minat aku.... atau mahu mengurangkan dosa yang bakal ditanggung oleh ayah aku bila aku menari.....  Aku tak tahu....  hati aku berat..... tapi aku rasa.... aku patut lepaskan tarian dari hati aku agar aku dapat membantu ayah aku di akhirat kelak...insya Allah.....

mungkin waktu aku berkecimpung dalam bidang ni dah berlalu..... ye..memang seronok..seronok berada di atas pentas...seronok menari..... hilang stresss..... jujur aku cakap aku cemburu bila melihat orang lain menari di atas p…

Everyone changes...

Image
Assalamualailum...

Everyone change....... including me.... the way we talk...the way we think....the way we express our self.....the way we behave....the way we eat....the way we study...... everything gonna changes..... yes....it depends in ourselves...

Yet, it is a shock when we meet back with our long lost friend but he or she are different from what we remember..... they have become someone else.... maybe from a  quiet person to a talkative one....from a shy person to a hyperactive one..... anything can change..... i can't stop laughing when i have got a call from my long lost friend and i can't really imagine how i feel... and yet! i am still in shock when i answered the call and hearing his voice.... damn it is different from what i remember from about 7 or 8 years ago.... his style are totally different but it is still him.... and even he don't remember me at first.... but still i feel blessed that he still can remember me after he recalled back his memory and quick…

..perlu ada tajuk ke???....

Image
Assalamualaikum...

hai3x semua..... amik masa untuk update...sebab line di kolej sangat lembap even ada 4 bar....mungkin atas kerana menampung jumlah pelajar yang ramai online setelah kembalinya pelajar2x senior ke kolej untuk meneruskan sesi pengajian mereka......fuhhh...tarik nafas sat...... okeh... lokasi kini adalah di CICT UTM dimana tempat ni boleh dikatakan sebagai ciber cafe la...even die bukan cafe.....hahahahaha.... aku tak tahu macam mana nak describe tempat ni..... alhamdulillah seperti yang dijangka line wifi sangat laju dan aku boleh menulis dengan selesanya kerana tempat ni sejuk... copp..ade kena mengena ke????

Alhamdulillah sekali lagi..kerana aku berjaya mengharungi hari pertama dan hari kedua belajar di UTM atau lebih tepat di FAKULTI SAINS KOMPUTER DAN SISTEM MAKLUMAT dengan jayanya..... ceh wahh...... paling best jadual kelas aku sume kelas pagi..petang tade kelas...jadi aku boleh la menumpukan perhatian kepada hobi faveret aku  iaitu tidur...kakakakakaka.......…

UTM ...part 2...PALAPES

Image
Assalamualaikum...

haaa...entry lagi...suka betul sebab bilik ayu dapat line wifi kuat....kih2x....

Hari ni ade bukak booth kat dataran Agora.....macam2x booth persatuan dan kelab yang ada..... aku and kawan2x singgah kay booth silat cekak....booth pencegah rasuah...booth Hema.... booth inovasi.... booth sukan.... n booth PALAPES LAUT..... aq berminat dengan PALAPES Laut.... sejak aku hampir lemas masa mandi di Pantai Puteri Melaka tahun lepas aku memang nak sangat belajar berenang..... tapi aku tak yakin.... minimum ketinggian je 157cm..aku ni ciput je..146cm.... mcm mana?? tadi masa tanya pasal ketinggian,diorang suruh apply je dulu...then kalau kita betol2x tunjukkan semangat dan ketahanan mental kita...walaupun rendah kita akan tetap dapat join Palapes Laut... persaingan ramai... tahun ni dia cuma nak 8 orang perempuan sahaja.... so...aku agak sedih... =|

Palapes Darat?? bukan tak minat coz even aku sorang yang agak pemalas aku suka aktiviti lasak...just aku nak kan kelainan....P…

UTM...part 1

Image
Assalamualaikum....

sedar tak sedar dah nak masok 4 hari aku dalam UTM sejak ahad leas iaitu 2 september 2012.... bernaung di bawah fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat dalam bidang Sains Komputer Bioinformatik (SCSB) dan duduk di bawah bumbung Kolej Tun Razak di K06/118 bersebelahan tandas....  tanpa rumate... T______T

fez day...sangat bz... pendaftaran kolej..... satu yang memeranjatkan aku kerana berjumpa dengan saudara dekat yang lancung tidak aku kenali.... haha... Nurul Syifa namanya.... merupakan ibu saudara aku... umur dia 19 tahun... aku kira pangkat anak saudara la even aku tua setahun.... even tak sama bilik aku lega coz dia satu course dengan aku...  kembali pada pengalaman hari pertama.... aku rasa dem gile... dengan tiada rumate aku rase cuak.... dan aku depressed sebentar.... mak ayah dah paksa soh pergi bilik sebelah cari kawan ajak teman pergi mana2x... aku lak jenis yg malas...apa lagi bila dipaksa.... hampir menitis juga air mata sebenarnya...... nasib baik ad…