Posts

Showing posts from August, 2012

Raya Terakhir bersamanya...

Image
Assalamualaikum...

Rasanya belum terlambat untuk aku mengucapkan salam hari raya untuk semua....maaf zahir daqn batin.... semoga raya korang disinari dengan rahmat dari-Nya yang Esa....

Raya tahun ni bagi keluarga aku tak meriah dan tak terasa lansung kemeriahannya.... kuih di rumah masih elok tak berusik dek tangan orang2x lain kecuali tuan rumah....aku je yang pakat habiskan satu balang kuih.... huhu....




Gambar atas menunjukkan gambar kami sekeluarga pada hari raya pertama tahun ni......alhamdulillah kami sempat meraikan hari raya pertama dengan almarhum nenek ku yang ku panggil atok mak.....atok mak meninggalkan kami sekeluarga pada hari raya ke-4......satu pemergian yang amat memeranjatkan kami...... petang tu aku dan mak serta ayah aku pulang ke air tawar lima..... sempat lagi aku berbual dan ketawa bersama arwah bersama adik2x sepupuku...... tapi aku dan keluarga kena balik rumah di penggeli timur kerana ada saudara yang mahu bertandang ke rumah..... namun, siapa sangka pada mal…

ready nak raye?

Image
Assalamualaikum...


kelip2x mata..esok  umat Islam seluruh dunia menyambut tibanya Syawal mulia...bulan kemenangan umat Islam... namun, sedih juga meninggalkan Ramadhan yang mulia...

ready nak raya? haa..mestilah semua dah ready kan... persiapan raya tahun ni macam mana?? persiapan raya keluarga aku sederhana sahaja... maklumlah...banyak nak pakai duit tok persediaan aku masuk UTM bulan september nanti... baju raya pun beli sepasang je... cukuplah tu...baju2x raya yang lepas elok lagi...  rumah dah siap pasang langsir..kueh po dah buat... ala,buat yang senang-senang je... sarang semut,tart nenas, dengan kueh dahlia je.... haha....  EV si kura-kura kesayangan pun dah dapat rumah baru... seronok dia dapat kolam renang besar sikit....  ada kawan... kawan dengan anak-anak ikan....  untungla dia... haha...

di kesempatan ni aku NUR HIDAYU nak menyusun sepuloh jari, mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.....  Selamat menyambut hari raya aidilfitri... semoga kita semua diberkati di…

Senyum..besar kan mata.. haha

Image
Assalamualaikum...

Berhari-hari biar blog berhabuk...saturatusribujuta saat telah dilihat tetapi tiada apa mahu ditulis..... berusha mencari idea namun otak ini tandus bagai padang pasir..... apa taknya..menghadap ceritera rekayasa manusia dari korea yang penuh romantika hingga menyebabkan aku tergolong kembali dalam golongan individu yang akan terus berangan bila melihat drama-drama korea.... huhu... tapi aku memang peminat drama2x dari sana....

ketaksuban aku kini pada drama Baby Faced Beauty lakonan Jang Nara yang sangat comel dan sememangnya baby faced.....teruja melihat mata bulat milik pelakon kecil molek itu.... *aku taksub mata2x bulat ni... hahaha....  dalam drama tu Jang Nara berlakon sebagai Lee Soo Young, wanita berumur 34 tahun..belum berkahwin dan ingin menjadi designer.... dan design dia semua cun2x belaka.... hahaha.... nak tahu ceritanya?? g la tengok... best....

sangat2x suka.... sangat2x gila... sangat2x teruja hingga aku melancarkan drama marathon sepanjang pose n…
Image
Assalamualaikum...

Ya Allah..hilangkan rasa cemburu ini Ya Allah...
Aku hanya mahu dye gembira dengan pilihannya...


TENKIE!!!

Image
Assalamualaikum...

Terima kasih.... aku bersyukur... aku dikurniakan kawan-kawan yang tak jemu menyokong aku... aku dikurniakan sahabat yang tak jemu memberi semangat kepada aku... aku dikurniakan teman yang sentiasa membuat aku lega setelah puas aku derita....
Terima Kasih... aku berbangga punya kawan yang setia. punya sahabat yang sentiasa ada punya teman yang punya pengertian...
Terima Kasih... dalam gurau kasar dalam gurau manja dalam apa jua keadaan.. korang selalu ada untuk aku...
*a lots of thanks for all of you that i called friend*

Hipokritnya aku

Image
Assalamualaikum..

Aq pandai nasihat org tok lupakan org lain..
tapi aq sendiri masih tak boleh...maknenye segala nasihat aku tu sia2x kan??
ape patut aku buat?? Block?? no...aq tak mampu nak block...aku masih nak tahu pekembangan dia...walaupun dari jauh....walaupun hanya menyakitkan hati aku sendiri..walaupun hanya membazirkan air mata aku... melihat dia gembira...membawa seribu satu perasaan pada aku.... melihat panggilan yang selalu digunakan untuk memanggil aku digunakan kepada orang lain...membawa keperitan pada jiwa aku.... hipokritnya aku....

aku mahu menegur...tapu aku tahu segala teguran tidak akan berbalas.... aku mahu kembali menjadi sahabat... tapi..... dari gaya aku tahu dia tidak mahu.... walaupun sebagai sahabat.... Ya Allah... aku rindu... aku betul2x rindukan dia...... aku gagal lagi..gagal dalam mengawal emosi sendiri....aku lemas dalam perasaan sendiri....

Sokeh kalau tak nak bace...awak yang rugi...

Image
Assalamualaikum...

....hey awak... .....bersabarlah.... ...tak semua yang kita impikan di dunia menjadi kenyataan.... ...kita hanya mampu merancang... ...Allah jua yang menentukan... ...tak guna kita bersedih... ...mengingati orang yang mungkin lansung tidak mengendahkan kehadiran kita... ...kerana itu hanya mendatangkan lagi keperitan dalam diri kita sendiri... ...yang dah berlalu biarkan berlalu... ...seseorang pernah berkata padaku... ...masa depan kita jauh lagi... ...kita tak tahu apa akan berlaku.... ...usah kau tangisi lagi kedukaan ini.... ...face the reality of life.... ...makin banyak cabaran makin banyak pengalaman.... ...belajar dari kesilapan.... ...keep praying to Allah... ...kerana Dia maha mendengar... .......Semoga Allah mengurniakan kita semua kebahagian.... ...AMIN YA RABBAL ALAMIN....




Burung Biru lawan Dinding Biru

Image
Assalamualaikum...

haaa... ape khabar semua?? sihat?? buka apa tadi?? aku cuma buka ayam masak kicap je... Alhamdulillah kenyang sampai sekarang...
Tangan ni dah asek nak tuit-tuit je.... maklum... orang baru belajar ber'tuit'tan..... haha... jakon pon ada... tak pandai pon ada.....
aku dok pelik macam mane orang len leh buat tuit yang pelbagai.... ape keistimewaan burung biru ni berbanding dengan dinding biru tu??? persoalan di situ.... aku bukan minat sangat pon dengan burung biru tu... tapi hahaha.... cube jinak2x kan diri ngan natang tu.... kalau dengan dinding biru tu aku memang selalu je sandar2x sampai tertido kat situ.... pengakuan benar ni....
boleh dikatakan aku lupe password aku untuk burung biru tu.... punye lah aku ingat tapi tak de tekeluar dari otak... aku tak leh unline burung biru lalu komputer peha aku ni.... nasib baik yg kat phone aku tak logout... so...maseh bertuitan melalui phone je lah..... aq dah try na reset password pon tak boleh.... fening aku.... b…

..Kita Kalah bermaruah! Tahniah Dato' Lee Chong Wei!!

Image
Assalamualaikum...

berdebar jantung tengok perlawanan final badminton.. Jaguh perseorangan Malaysia Dato' Lee Chong Wei menentang pemain no 1 dunia Lin Dan dari China... begitu mengharapkan emas dari DLCW namun Malaysia hanya mendapat pingat perak...  namun, permainan yang begitu menarik,begitu sengit dan begitu mendebarkan sehingga aku menitiskan air mata saat melihat Lee Chong Wei kalah tipis di set penentuan...  melihat saat tragis itu aku patah hati berulam jantung...

set satu menyaksikan Dato' Lee Chong Wei menang dengan 21-15..
set dua pula Lin Dan bangkit mengalahkan Lee Chong Wei 10-21...
dan set tiga..iaitu set penentuan... menyaksikan kekalahan tipis Lee Chong Wei dengan 19-21...

tak pe... Kita kalah bermaruah... game yang sangat best!! Kesungguhan yang berada di tahap MAKSIMUM untuk mendapatkan pingat emas negara... Lee Chong Wei tetap yang terbaik!! game yang pasti akan menjadi lagenda....


Seminggu..Dua minggu...Tiga minggu...

Image
Assalamualaikum...

kelip2x mata sekejap sahaje kita dah sampai ke pertengahan Ramadhan... kalau mengikut perkiraan matematik di kalendar yang ditanda dengan pena merah....19 Ogos umat Islam di Malaysia akan menyambut Aidilfitri...dalam kesukaan kita berbelanja untuk menyambut raya jangan dilupa pada saudara-saudara seislam kita yang susah di luar sana......Semoga Allah sentiasa memberkati dan melindungi mereka semua....

Bercakap tentang hari raya......pastilah tidak akan ketinggalan saat-saat untuk membeli baju raya..... sebelum puasa lagi dah berbincang nak pakai baju raya warna apa tahun ni.... tu la yang berlaku dalam family aku.... pening2x... banyak sangat warna... yang nak merah la..yang nak hitam lah... biru lah.... last2x..kata sepakat dicapai... KELABU menjadi tema raya family aku untuk tahun ni.... nak mencari pun satu hal.... maklumlah.... Bulan Ramdhan ni banyak offer.... baju2x melambai-lambai kat dalam kedai.... tak kurang juga tudung2x dan selendang2x.... berkaler-kaler…

... =.=" ...

Image
Assalamualaikum...

menyaksikan satu demi satu perpisahan berlaku...
bukan mudah...
apetah lagi sebelum itu hubungan antara kita memang sangat rapat..
namun...entah kenapa...
kita makin terpisah....

keakraban itu bagai terungkai ikatan nya...
satu demi satu ikatan itu terputus.....
terputus dan tidak dapat di cantumkan kembali....

kawan...
teman...
sahabat....

bukan mudah untuk membina ikatan ini....
namun pabila telah dicalari....
begitu senang untuk ditinggalkan...
memori kita...memori adek beradek....aku rindu semua tu....