Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, August 29, 2012

Raya Terakhir bersamanya...


Assalamualaikum...

Rasanya belum terlambat untuk aku mengucapkan salam hari raya untuk semua....maaf zahir daqn batin.... semoga raya korang disinari dengan rahmat dari-Nya yang Esa....

Raya tahun ni bagi keluarga aku tak meriah dan tak terasa lansung kemeriahannya.... kuih di rumah masih elok tak berusik dek tangan orang2x lain kecuali tuan rumah....aku je yang pakat habiskan satu balang kuih.... huhu....




Gambar atas menunjukkan gambar kami sekeluarga pada hari raya pertama tahun ni......alhamdulillah kami sempat meraikan hari raya pertama dengan almarhum nenek ku yang ku panggil atok mak.....atok mak meninggalkan kami sekeluarga pada hari raya ke-4......satu pemergian yang amat memeranjatkan kami...... petang tu aku dan mak serta ayah aku pulang ke air tawar lima..... sempat lagi aku berbual dan ketawa bersama arwah bersama adik2x sepupuku...... tapi aku dan keluarga kena balik rumah di penggeli timur kerana ada saudara yang mahu bertandang ke rumah..... namun, siapa sangka pada malam itu kami mendapat panggilan dari mak cik ku mengatakan bahawa atok mak telah tiada lagi..... terkejut tidak terkata...... namun kami sekeluarga tak rasa ralat...sebab petang tu kami sempat jumpa dengan atok.....

tangisan di kampung sudah tak terkata..... melihat tangisan makcik ku.....tangisan sepupu sepapat aku.... turut membuatkan aku kembali mengalirkan air mata..... melihat wajah atok abah ku yang tenang menyentap perasaan aku.... aku terfikir bagaimana nanti kalau mak dan ayah aku pergi juga??? bagaimana akan aku tempuh perasaan tu??? kuatkah aku???

menunggu jenazah tiba dari hospital selama dua jam di rumah...... setibanya jenazah...sekali lagi air mata kami tumpah..... menatap wajah kaku atok mak.... memegang tangan sejuk atok mak...... masih terasa lagi kehangatan tangan itu yang aku salam dan cium pada petang terakhir aku bersamanya...... terdengar lagi tawanya..... Atok...semoga atok tenang di sisi-Nya......

Al-Fatihah......







Saturday, August 18, 2012

ready nak raye?

Assalamualaikum...


kelip2x mata..esok  umat Islam seluruh dunia menyambut tibanya Syawal mulia...bulan kemenangan umat Islam... namun, sedih juga meninggalkan Ramadhan yang mulia...

ready nak raya? haa..mestilah semua dah ready kan... persiapan raya tahun ni macam mana?? persiapan raya keluarga aku sederhana sahaja... maklumlah...banyak nak pakai duit tok persediaan aku masuk UTM bulan september nanti... baju raya pun beli sepasang je... cukuplah tu...baju2x raya yang lepas elok lagi...  rumah dah siap pasang langsir..kueh po dah buat... ala,buat yang senang-senang je... sarang semut,tart nenas, dengan kueh dahlia je.... haha....  EV si kura-kura kesayangan pun dah dapat rumah baru... seronok dia dapat kolam renang besar sikit....  ada kawan... kawan dengan anak-anak ikan....  untungla dia... haha...

di kesempatan ni aku NUR HIDAYU nak menyusun sepuloh jari, mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.....  Selamat menyambut hari raya aidilfitri... semoga kita semua diberkati di hari mulia ini... cewaahhh... macam menyanyi pulak....

Ev dlm rumah raya die..kikiki


     
ni baju raya aku tahun ni... kelabu...haha...aku pon kusot tengok labuci banyak sangat..  =.=''

abaikan cadar angry bird aku tuh.... ni beg n purse raya aku... ntah pape...cantik even tak branded....kikiki


                                             

Tuesday, August 14, 2012

Senyum..besar kan mata.. haha


Assalamualaikum...

Berhari-hari biar blog berhabuk...saturatusribujuta saat telah dilihat tetapi tiada apa mahu ditulis..... berusha mencari idea namun otak ini tandus bagai padang pasir..... apa taknya..menghadap ceritera rekayasa manusia dari korea yang penuh romantika hingga menyebabkan aku tergolong kembali dalam golongan individu yang akan terus berangan bila melihat drama-drama korea.... huhu... tapi aku memang peminat drama2x dari sana....

ketaksuban aku kini pada drama Baby Faced Beauty lakonan Jang Nara yang sangat comel dan sememangnya baby faced.....teruja melihat mata bulat milik pelakon kecil molek itu.... *aku taksub mata2x bulat ni... hahaha....  dalam drama tu Jang Nara berlakon sebagai Lee Soo Young, wanita berumur 34 tahun..belum berkahwin dan ingin menjadi designer.... dan design dia semua cun2x belaka.... hahaha.... nak tahu ceritanya?? g la tengok... best....

sangat2x suka.... sangat2x gila... sangat2x teruja hingga aku melancarkan drama marathon sepanjang pose ni.... .. haha..nak g sambung tengok.......

 comel kan...huhuhu...








Friday, August 10, 2012

Assalamualaikum...

Ya Allah..hilangkan rasa cemburu ini Ya Allah...
Aku hanya mahu dye gembira dengan pilihannya...


Tuesday, August 7, 2012

TENKIE!!!

Assalamualaikum...

Terima kasih....
aku bersyukur...
aku dikurniakan kawan-kawan yang tak jemu menyokong aku...
aku dikurniakan sahabat yang tak jemu memberi semangat kepada aku...
aku dikurniakan teman yang sentiasa membuat aku lega setelah puas aku derita....

Terima Kasih...
aku berbangga
punya kawan yang setia.
punya sahabat yang sentiasa ada
punya teman yang punya pengertian...

Terima Kasih...
dalam gurau kasar
dalam gurau manja
dalam apa jua keadaan..
korang selalu ada untuk aku...

*a lots of thanks for all of you that i called friend*


Hipokritnya aku

Assalamualaikum..

Aq pandai nasihat org tok lupakan org lain..
tapi aq sendiri masih tak boleh...maknenye segala nasihat aku tu sia2x kan??
ape patut aku buat?? Block?? no...aq tak mampu nak block...aku masih nak tahu pekembangan dia...walaupun dari jauh....walaupun hanya menyakitkan hati aku sendiri..walaupun hanya membazirkan air mata aku... melihat dia gembira...membawa seribu satu perasaan pada aku.... melihat panggilan yang selalu digunakan untuk memanggil aku digunakan kepada orang lain...membawa keperitan pada jiwa aku.... hipokritnya aku....

aku mahu menegur...tapu aku tahu segala teguran tidak akan berbalas.... aku mahu kembali menjadi sahabat... tapi..... dari gaya aku tahu dia tidak mahu.... walaupun sebagai sahabat.... Ya Allah... aku rindu... aku betul2x rindukan dia...... aku gagal lagi..gagal dalam mengawal emosi sendiri....aku lemas dalam perasaan sendiri....

Monday, August 6, 2012

Sokeh kalau tak nak bace...awak yang rugi...

Assalamualaikum...

....hey awak...
.....bersabarlah....
...tak semua yang kita impikan di dunia menjadi kenyataan....
...kita hanya mampu merancang...
...Allah jua yang menentukan...
...tak guna kita bersedih...
...mengingati orang yang mungkin lansung tidak mengendahkan kehadiran kita...
...kerana itu hanya mendatangkan lagi keperitan dalam diri kita sendiri...
...yang dah berlalu biarkan berlalu...
...seseorang pernah berkata padaku...
...masa depan kita jauh lagi...
...kita tak tahu apa akan berlaku....
...usah kau tangisi lagi kedukaan ini....
...face the reality of life....
...makin banyak cabaran makin banyak pengalaman....
...belajar dari kesilapan....
...keep praying to Allah...
...kerana Dia maha mendengar...
.......Semoga Allah mengurniakan kita semua kebahagian....
...AMIN YA RABBAL ALAMIN....





Burung Biru lawan Dinding Biru

Assalamualaikum...

haaa... ape khabar semua?? sihat?? buka apa tadi?? aku cuma buka ayam masak kicap je... Alhamdulillah kenyang sampai sekarang...
Tangan ni dah asek nak tuit-tuit je.... maklum... orang baru belajar ber'tuit'tan..... haha... jakon pon ada... tak pandai pon ada.....
aku dok pelik macam mane orang len leh buat tuit yang pelbagai.... ape keistimewaan burung biru ni berbanding dengan dinding biru tu??? persoalan di situ.... aku bukan minat sangat pon dengan burung biru tu... tapi hahaha.... cube jinak2x kan diri ngan natang tu.... kalau dengan dinding biru tu aku memang selalu je sandar2x sampai tertido kat situ.... pengakuan benar ni....
boleh dikatakan aku lupe password aku untuk burung biru tu.... punye lah aku ingat tapi tak de tekeluar dari otak... aku tak leh unline burung biru lalu komputer peha aku ni.... nasib baik yg kat phone aku tak logout... so...maseh bertuitan melalui phone je lah..... aq dah try na reset password pon tak boleh.... fening aku.... bek aku layan dinding biru  dengan jalan2x kat kaki lima blog.... ahahaha....

eh..jangan lupe follow aku... @Ayue_kechik kat burung biru tuh... hahahaha...

Sunday, August 5, 2012

..Kita Kalah bermaruah! Tahniah Dato' Lee Chong Wei!!

Assalamualaikum...

berdebar jantung tengok perlawanan final badminton.. Jaguh perseorangan Malaysia Dato' Lee Chong Wei menentang pemain no 1 dunia Lin Dan dari China... begitu mengharapkan emas dari DLCW namun Malaysia hanya mendapat pingat perak...  namun, permainan yang begitu menarik,begitu sengit dan begitu mendebarkan sehingga aku menitiskan air mata saat melihat Lee Chong Wei kalah tipis di set penentuan...  melihat saat tragis itu aku patah hati berulam jantung...

set satu menyaksikan Dato' Lee Chong Wei menang dengan 21-15..
set dua pula Lin Dan bangkit mengalahkan Lee Chong Wei 10-21...
dan set tiga..iaitu set penentuan... menyaksikan kekalahan tipis Lee Chong Wei dengan 19-21...

tak pe... Kita kalah bermaruah... game yang sangat best!! Kesungguhan yang berada di tahap MAKSIMUM untuk mendapatkan pingat emas negara... Lee Chong Wei tetap yang terbaik!! game yang pasti akan menjadi lagenda....


Thursday, August 2, 2012

Seminggu..Dua minggu...Tiga minggu...

Assalamualaikum...

kelip2x mata sekejap sahaje kita dah sampai ke pertengahan Ramadhan... kalau mengikut perkiraan matematik di kalendar yang ditanda dengan pena merah....19 Ogos umat Islam di Malaysia akan menyambut Aidilfitri...dalam kesukaan kita berbelanja untuk menyambut raya jangan dilupa pada saudara-saudara seislam kita yang susah di luar sana......Semoga Allah sentiasa memberkati dan melindungi mereka semua....

Bercakap tentang hari raya......pastilah tidak akan ketinggalan saat-saat untuk membeli baju raya..... sebelum puasa lagi dah berbincang nak pakai baju raya warna apa tahun ni.... tu la yang berlaku dalam family aku.... pening2x... banyak sangat warna... yang nak merah la..yang nak hitam lah... biru lah.... last2x..kata sepakat dicapai... KELABU menjadi tema raya family aku untuk tahun ni.... nak mencari pun satu hal.... maklumlah.... Bulan Ramdhan ni banyak offer.... baju2x melambai-lambai kat dalam kedai.... tak kurang juga tudung2x dan selendang2x.... berkaler-kaler.... nak warna apa.... semua ada.... *kelabu utk perempuan susah sikit nak cari.... pening aku....  mata aku pulak dah nampak baju kaler lain.... mintak kaler kuning.... kene marah dengan mak.... huhuhu... cantek hape baju kurung kaler kuning.... aku tade simpanan kaler kuning lagi tau.... sedih aku....

hahaha..... dah beli dah baju kelabu tu... tapi tamo tunjuk... t raya baru aku upload... ahahaha.... excited... tapi..dalam sakan berbelanje tu jangan boros..... yang penting jaga wallet anda baik2x!! apelagi kalau jalan di bazar2x...atau tempat2x yang orang ramai bersesak.... pencopet ada di mana-mana..... dlam kes yg terjadi pada family aku... wallet ayah aku tiba-tiba hilang tanpa diketahui keberadaanya... puas di miskol...namun tidak dapat dihubungi... huhuhu... RM500 lebih melayang begitu sahaja.... kejadian berlaku di Uptown Pandan, Johor...... huhuhu..... kesian ayah aku.... nasib baik wallet tu dye tak letak ic n atm card coz ayah aku asingkan wallet duet dgn wallet segala card die....  tapi ayah aku dah halalkan dah... nak buat macam mane... tade rezeki dengan duet tu....

so..beringatlah sebelum kena..... =)



... =.=" ...

Assalamualaikum...

menyaksikan satu demi satu perpisahan berlaku...
bukan mudah...
apetah lagi sebelum itu hubungan antara kita memang sangat rapat..
namun...entah kenapa...
kita makin terpisah....

keakraban itu bagai terungkai ikatan nya...
satu demi satu ikatan itu terputus.....
terputus dan tidak dapat di cantumkan kembali....

kawan...
teman...
sahabat....

bukan mudah untuk membina ikatan ini....
namun pabila telah dicalari....
begitu senang untuk ditinggalkan...
memori kita...memori adek beradek....aku rindu semua tu....


Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "