Posts

Showing posts from 2012
Image
Assalamualaikum...

Okey...aku rasa macam bangang lak......
aku punya hati sakit lak....
Bodoh gila pun ade......
Aku punye makan dalam tak hilang lagi.......
Aku punye sayang pun tak pergi jauh lagi......
Sebab??
Sebab aku nak tunggu dia.....
tapi...
hahaha...bodoh gila aku rasa..........dah dengan orang len upenya......
Ya Allah....
terima kasih sebb tunjukkan semua ni pada hambaMu ni ya Allah...
supaya aku boleh betul22 tutup pintu hati aku ni.....
Aku sakit masa final exam kat matrik bila hubungan kitorang habes gitu je time exam......TIME EXAM.....
aku punye rindu mcm ape masa kat rumah...
aku punye nangis....air mata aku.....mcm rasa...haishhh....
tape....dia tak salah.....aku yang salah...aku yg salah sebab syg dia sampai sekarang...padahal dia memang betul22 dah buang aku...
so,memang patut la kalau org ckp aku bodoh kan...
but,tahniah untuk dia,...sebab apa pun yg dia wat...dia still jadi yg first.....first aku syg gila22.....first yg aku treasure gila22.........first yg aku s…
Image
Assalamualaikum

Salam Jumaat untuk semua......macam mana hari ni??? Pagi ni Alhamdulillah, Allah turunkan hujan lagi di bumi UTM skudai ni.......walaupun tak lebat...tapi cukup untuk menyejukkan keadaan yang boleh dikatakan agak panas.........Alhamdulillah gak aku dah siap daftar subjek untuk semester dua nanti........tak sabar pulak rasanya sebab sem dua nanti ada subjek bioligi......*mata bersinar-sinar*....tapi dalam tak sabar tu juga....takut tu ada......mana tak nya......next week dah mula study week....maka dengan itu secara tidak langsung minggu selepas itu adalah minggu final exam lah kan.......

tak sangka......cepat je masa berlalu......dah nak habes sem satu rupanya.........seriously, sebenarnya sampai sekarang aku masih lagi macam tak percaya bahawa aku kini bergelar mahasiswi.........bila aku naek bas nak pergi fakulti,aku macam terfikir...betul ke ni??? hahaha.........realiti yang sangat tidak aku sangkakan.........still macam betul ke aku dah jadi budak U?? still lagi ma…

Pengumuman penting

Image
Assalamualaikum

Petang ni seperti biasa hujan lagi. Alhamdulillah Allah bagi suasana yang sejuk petang ni. Ada pengumuman penting yang aku nak bagi sebenarnya hari ni. Tapi aku rasa tak la penting sangat kot...aku je yang mengada-ngada nak jadikan penting. kikiki

Alhamdulillah lagi sekali coz aku dah terlepas sikit dari bebanan yang ada sebulan dua ni. Presentation TIS  dah lepas tadi....and also assigment website TIS group aku pun dah siap......hence, aku boleh tarik nafas lega....tarik nafas lepastu ada bau cekelat....rupanya rumate aku buat air hot cekelat...ciss..  patutla sodap je bau......hahaha....... lepas ni fokus aku beralih pada kuiz Digital Logic aku esok....and also discussion English n demo projek Digital Logic nanti pada hari Rabu.......khamis cuti,jumaat pulak dah takde kelas.....Yahooooooo!!!.....next week lak start study week....... oh my god.....tiru gaya budak sore eyes dpt mc 5 hari tu .....ini bermakna........selepas studi week adalah FINAL EXAM!!!betapa takutnya…

Hujan

Image
Assalamualaikum....

Hujan......
Hujan......
dan hujan lagi.......
Alhamdulillah..........Allah turunkan hujan hampir setiap hari di penghujung tahun ni.............hampir setiap hari aku dapat hirup aroma selepas hujan........korang perasan tak lepas hujan mesti ada bau kan??? terutama bau rumput........ aku suka sangat..........

Aku tak tahu nak cakap apa.......makin hari fikiran aku melayang........aku tak tahu nak buat apa........semalam......saharian aku habiskan masa tidur.......hari ni lak even aku bangun awal pagi.......aku bukak buku sekejap je........lepastu aku habeskan masa tengok anime.........hati ni meronta nak baca buku...siapkan kerja....tapi kenapa mesti benda lain yang aku buat??? Soalan tu ada jawapan.......jawapannya dalam diri aku sendiri.......aku yang masih tak dapat control kehendak dan keperluan........keinginan dan kemahuan............masalah datang dari diri aku sendiri.........dari dalam diri aku sendiri....... jauh di sudut hati aku kagum dengan mereka....…

hahahahaha

Image
Assalamualaikum....

haloo semua!! dua minggu lagi aku exam.....perghhhh......ntah seronok entah tidak nanti...kikiki....sekarang ni tengah buzy nak siapkan projek digital logic and project information system...... focus aku pada blog terabai sebentar.....hahaha......

jum,tengok sat ape aky buat dengan project digital logic aku...



haha...oh ye..semalam gak aku dok pakat pakai baju urm ngan kekawan aku....meh, tengok jum.... psst : muka aku buruk je...hahaha...




pliss la behave sikit

Image
Assalamualaikum...

Tolong...tolong...tolong dan tolong.....tolong jangan wat perangan ngada2 kau depan aku..... sincerely aku meluat melihatnya.........aku mintak tolong sangat..pergi la buat perangai kat tempat len...tapi jangan depan aku and time aku tengah serabut...... benci aku melihatnya..... jangan lah wat perangai time33 macam ni ye.....wahai Cik Selipar Biru ku!!!!!  Time aku nak cepat la,time tu kau ngada2 nak putus..aku sentap tahu tak...sentap........ haishhh!!! nasib bek lah boleh pasang balik...kalau tak?? Macam mana aku nak pergi tandas???? kan menyusahkan aku macam tu nanti..... so,behave okeh selipar biru!! full stop! kalau tak aku campak kau masuk tasek Utm kat belakang tu.... =.="

Entry ce'teot'

Image
Assalamualaikum....

entry pendek hari ni.........mahukan kebebasan ...... mahukan sesuatu yang meredakan minda dan hati dan jiwa dan raga........ mahukan hujan...... sekian terima kasih....~~

bebel jap

Image
.Assalamualaikum w.b.t

Salam petang dari aku di selatan Malaysia..........wah....mcam duk kat luar negara je nak cakap gini.......*nampak tak aku teringin nak ucap salam dari perantauan??? ntah bila gaknya kan........ntah dapat ke dok......okeh....tade...aku tadi stalk mukebuku kawan aku......stalk yang kat Jepun sorang...and kat London sorang....hepi sokmo depa dapat dok maen salji ori......bukan salji hok buatan manusia tuh.......jeles sungguh aku........=.=".........*tu la,kecik22 mak soh belajar pandai22...ko dok men lari22,men kejar22,men nyanyi22,men joget22....tidor manjang....makan sokmo....kan dah tak berapa nak pandai macam depa......

dah akhir tahun ni...maksudnya menginjak ke akhir semester lah yek........tak sangka just bape minggu lagi aku dah nak final exam dah untuk sem ni.........study pun dok lagi.......mana tak nye tidur manjang....stress manjang....sakit manjang.........sakit hati manjang pun ade jugak..........delete segala alasan ini.....kembali ke realiti k…

Post pagi buta

Image
Assalamualaikum....

Salam pagi buta dari aku.....waktu jam aku sekarang menunjukkan pukul 2.21 am.......hahaha.....hari ni 5 Disember 2012......tarikh di mana gua punye bro punye birthday laa!!!......hahaha.....Airul!! Hepi Bufday Bro!!! Semoga panjang umur murah rezeki.....sihat selalu......dikabulkan doa.....dan segala yang sewaktu seiring dan sejalan baginya.......tahun depan dah boleh ngundi dah~~ kikiki.......

Alhamdulillah.......projek dinamika Malaysia aku dah settle....ringan sikit otak aku yang serabut sejak duatigaempatlima menjak ni........well,dah nak akhir sem kan....kerja elambak...assigment melambak.....projek melambak......kalau boleh dia nak suruh pulun habes masa nak dekat22 final exam ni.....haish...=.="

Nak tak nak aku tetap kena adapt dengan semua ni..........rasanya aku kena ubah style aku belajar........insyaAllah.......semoga Allah membantu aku......huhu........ape lagi eak.....emm.....sejak demenjak ni jugak...aku salu sakit dada and susah nak nafas......…
Image
Assalamualaikum...

Ya Allah...aku stress sangat22 sejak beberapa hari ni....... dulu aku boleh kawal stress aku....tapi aku tak tahu kenapa sekarang aku hilang kawalan terhadap stress aku sejak masuk universiti ni...... aku rasa tertekan....... aku takut aku salah amik course sebenarnya....... aku risau sebab kebanyakan aku tak boleh nak bawak betul2.......  aku risau sangat22 sebenarnya...... aku tak tahu apa nak buat..... bukan aku tak cuba untuk adapt subjek22 aku....tapi..... Ya Allah....tenangkanlah jiwa aku.......lapangkanlah fikiranku......

Image
Assalamualaikum...

Kamoo.... saye hepi bile saye tegur kamoo then kamoo reply.... saye suke sangat...and teruja sangat.... tapi.... saye tak tahu... bila saye tengok pic kamoo and dia.... saye rasa sakit sangat22.. saya cemburu sangat22... dia like ucapan b'day saye tok kamoo.... ade pic kamoo mesti ade die juga.... kamoo ade pape ke dengan dia??? hati saye sayu je.... saye tak tahu kenapa saye jadi macam ni semula.... saye.... saye minta maaf sebab masih lagi pegang kuat kasih sayang saye untuk kamoo.... semoga kamoo bahagia dengan dia... dan semoga saye dapat terima semua ni dengan terbuka.... walaupun jauh di sudut hati.....saye sememangnye terluka.....

Perangai diorang~

Image
Assalamualaikum...

Huhu......sejak beberapa hari ni...asyik hujan je memanjang........tengahari panas terik lepastu petang hujan.......sampai ke malam.......sejuk gila-gila bila malam plus bilik aku kipas baru bersihkan seperti baru......maka dengan itu.......angin dalam bilik bertambah kuat......dengan keadaan sejuk di luar menambahkan lagi keseronokan aku berdengkur di atas katil.......berguling dengan comforter dan selimut......HEAVENokeh....... ahaha......sangat terbaik dan disukai ramai......thumbs up untuk itu....

Makin lama aku hidup....makin bertambah gelagat orang yang aku jumpa.......*ceh,macam lama sangat je........ plus.....macam22 karenah......macam22 gaya.......macam22 perangai......contoh yg aku nak bagi sekarang ni coursmate aku....... haishh...leh pecah kepala meyhhh~~~

kadang22 mereka boleh buat aku annoyed......tapi diorang gak la yang ukir sengihan kat muka aku......ada masa diorang buat aku moody.....sakit jiwa...sakit hati dan yang sewatu dengannya.....but at the…

=D

Image
Assalamualaikum....

Dalam setiap hubungan... tak kira lah persahabatan...percintaan...atau apa jua yang sewaktu dengannya tiada paksaan... terima seadanya.. keikhlasan...  dan yang penting  kepercayaan...
Terlampau berharap dan menyanyangi hanya akan membuat diri sendiri merana di kemudian hari.. kenapa aku cakap macam ni?? sebab aku dah pun rasai... kasih kepada insan yang dah tak sudi... hingga kini.....mungkin dia masih lagi terpahat elok di hati.... namun....aku cuba untuk melepaskannya pergi....
sekian terima kasih~


salam programming~

Image
Assalamualaikum....
salam pagi.....salam programming... =D


Rindu pulok ~ Prank

Image
Assalamualaikum....

About 10.00 pm just now.........member ajak prank birthday girls......dua orang...... Ain and Syifa......prank kat aras dua......dekat dalam tandas.....biasalah men simbah-simbah air...... aku tukang tengok and tukang tabur serbuk bedak je....... tak join simbah22......ketawa bagai nak rak...... terhebat lakonan Biha yang buat-buat jatuh dalam bilik air......thumbs up untuk dia......boleh jadi pelakon terhebat malaya.....haampir semua warga 1scsb (yg perempuan) join prank tu.....mandi-manda lah birthday girls.....

Looking at that situation, suddenly I miss them......
haha....who??
My besties.......cuti tp tak jumpa pun......... the one yg kat shah alam je jumpa masa cuti raya haji hari tu....sape lagi kalau bukan si Koala kuat tidur tu......asyik dia je..tade orang lain agaknya yang aku nak jumpa.....=.="

de gelak22 time is the thing that I miss de most...seriously....
can't wait for January 2013... =D....
gonna meet them.... huhu.....
Guys!! Miss You dem …

enpon oh enpon

Image
Assalamualaikum...

bukan salu kene pegang henpon manjang....
bukan salu kene dok ngdap henpon manjang.....
aku dah bosan dengan henpon sebenarnya......
henpon tu utk aku wat men game and kol waktu2 penting je.....and also for alarm......
kadang aku biar je henpon silent and terbiar atas katil.....
kalau tade kredit aku biar je sekarang.....
nak pergi kedai beli topup pun aku dah malas....
lagipun kerja aku dah bertimbun.....busy sentiasa......

Cerita aku

Image
Assalamualaikum....

Lama rasanya aku tak menulis......tak bercerita.....haha.....sejak post yg lepas.....lama tu tak lama sangat la ......tapi tengok cik koala dok update je blog die.....nampak sangat aku nik pakat tak tengok lansung blog aku ni....entah sihat ke tidak....berabuk ke tidak......hahaha

Dua hari ni aku tak berapa sihat.......muntah-muntah......kenapa?? tak tahu....mungkin akibat penat sangat....makan tak teratur sampai perut masuk angin......mungkin lah....... member dok pakat paksa pegi PKU....tapi aku sibuk pakat tak nak pergi.....tekak perit gila sampai suara pun jadi macam Awie punye suare.....rockkkkk gitu.........tapi alhamdulillah.....hari ni dah okey dah......

Ktr sekarang dah ada cafe sendiri....bertempat di kawasan DTR......so..aku ngan member22 sume pakat makan kat sini je.....dekat gila dengan blok....menapak setakat seploh tapak je...*okeh yang ni tipu.......basikal pun dah jarang dok guna.......ayam madu pun dah lama tak nampak batang hidung aku ngadap die …

busy33

Image
Assalamualaikum...

I'm Sssssooooooo busy this weekend!! Lots of work to do....lots of text to write....lots of information to know.....and lots of tiredness to endure.......plus aku terlepas banyak sangat tidur yang berkualiti!!!

Tapi....pengalaman tu penting untuk dicari....bila lagi kan nak timba ilmu......haaa.....
tambah lagi dengan ada test sabtu ni.....test programming lak tu.....bertimpa dengan program Havoc yg juga perlukan komitmen tinggi......
nasib la..... pandai22 la nak bahagi masa......
dapat pula sangkut main game Tetris Battle kat fesbuk tuh.....Havoc kemana......study kemana....memang lupa dunia.....
Ranking punya pasal..... ^__^"
sekian terima kasih...................

sHOrt Entry

Image
Assalamualaikum
aku dah lama tak ternanti-nanti mesej tetibe sejak demenjak ni aku asyik tertunggu-tunggu mesej je.... hahaha.... k bye!!

Salam Hijrah!!!

Image
Assalamualaikum...

Selamat menyambut tahun baru 1434Hijrah!!! Selamat Menyambut Maal Hijrah!! Selamat membuka buku baru!! Selamat menanam azam baru dan segala-gala baru yang sewaktu sedetik seminit sesaat dengannya...... =D  Alhamdulillah....aku masih diberikan kesempatan oleh Allah untuk masih bernafas dan bertemu dengan tahun baru.......

Sinonim la dengan tahun baru.....mesti suma dok pakat sokmo nak tanam azam baru....... tapi tak tahu la azam yang lepas tu dah tertunai ke belum...... as for me.....aku pun tak ingat apa azam aku......tapi setahu aku la.......aku tak ada tanam azam apa-apa.....azam aku macam tak pernah berubah je aku rasa........ sama je sejak dulu kini dan selamanya........tapi apa azam aku eak???? *persoalan di sini.....serius aku tak ingat and aku tak tahu......kena tanam azam baru nik!! *tampal sticky note dekat dashboard t......bagi aku ingat apa azam aku......haaha......

mungkin salah satu azam aku tahun ni untuk tegur semua kawan-kawan aku.......baik yg lama …

.......

Image
Assalamualaikum..

kenapa kau pergi tetiba?
aku wat salah ke?
kita dah setuju nak buat sama-sama....tapi....
hmm.....mungkin kau tak selesa aku kat sini......
takpelah...... aku cuba tok faham.....


Gambare kudasai!!!

Image
Assalamualaikum...
Hey You!!! Even it is late.... but still.... I do wanna wish you...

~GOODLUCK FORYOURFINALEXAM~

I know that you can do it... chill out and always be calm okeh! Remember that there will always be someone that will support you remember that your family are always be with you and there is also ME!! i'm gonna support you always as you do always supported me....
Dakara, Gambare Kudasai!!! 



updated

Image
Assalamualaikum..

wah!!! wah!!! teruja!!! Blog sudah tidak di block!!! Merana sekejap sebab ntah kenapa CICT block blog.........tapi mukabuku dengan you tube tak plak die blog....pelik aku....
seronok sangat bila dapat tengok blog semula...
minggu ni sangat buzy dan lebih buzy dari minggu lepas....
sehinggakan aku memang tak cukup tidur.....
dan terasa penat sangat....
due date assigment khamis ni...tapi hape pun tak mula lagi......
ade bertimbun-timbun kerja datang  masa mood nak balik cuti mid sem datang........puihhhh!!.....
*dah beli beskal...tapi asyik tak menyempat je nak naek.....sentap!

soalan demi soalan

Image
Assalamulaikum...

mengambil kesempatan untuk mengupdate blog malam ni dek meminjam bb dari Asyraful Syifa.....haha....maafkan daku kawanku......line wifi KTR tidak mengizinkan aku untuk mengupdate blog di malam hari......hanya cisssss yang mampu aku katakan.....dengan menggunakan bb mu maka tercapai jua hajatku utk mengupdate blog tercinta ini..... moga pahala diberikan kepadamu....Aamin.

Menanti atau dinanti?? Menunggu atau ditunggu??

aku tertanya-tanya dari tadi.....berlegar-legar dalam memori otak aku....menyelit-nyelit soalan22 ini di celah22 soalan22 programming juga discrete serta digital logic yang berkampung dalam ruang otak aku........apakah???

hairan!

kenapa tiba22 aku tertanya tentang ini.

motif??

aku tak pasti.

aku lemas dalam dilema yang aku cipta sendiri.........takut untuk disakiti dan kehilangan lagi..... apakah????
apakah yang aku mengarut ni??
aku hanya insan biasa yang sering melakukan kesilapan.....sering mementingkan diri sendiri......kerana ada masa aku penat unt…
Image
Assalamualaikum...

Dah banyak hari aku tak tengok blog ni.... berhabuk jua nampaknya...terbukti makcik cleaner yang aku bagi gaji tu tak datang menyapu kat sini.... haish...saya pecat makcik nanti....=.="
Pagi ni kelas BI aku batal..so aku boleh bergolek-golek senang dalam bilik...... perut yang lapar minta diisi akan di isi dengan biskut Jacob sebentar lagi bertemankan nescafe halussssssssssss.........
Jiwa terasa kelat sebenarnya......kenapakah???
hal ini terjadi akibat kekecewaan melampau pabila terdengar uitm punye budak22 dapat cuti panjang start dari raya haji ritu.......dorang sambung cuti mid sem rupenye.....maka....berbahagialah si Koala dan Ruz di tanah air BT manakala aku terpaksa meredah hutan batu kembali ke UTM........cisssssss.....da la tak dapat nak rasa abc free yang dibelanja Ruz.........tambahan lagi kedai pokcik abc tutup........ patah jiwa aku.......k bye!

Pelik22 je

Image
Assalamualaikum....

"Yu, kau cepat-cepat lah..senang mak ngan ayah nanti"

err.....korang faham tak maksod "cepat-cepat" kalau mak ayah kau sebot macam tu??
hahaha....

Ya Allah....lama lagi mak anak dara mak ni nak kawen....... masak pon tak pandai.... kemas rumah pun terkial-kial.....hobi kerja makan tido je....... ada ke patut mak dah soh kawen..... calon terlalu RAMAI mak....sampai tak terpilih nak yang mana....*okeh ni tipu.....padahal satu pun tade~

pakej tak lengkap g kot nak jadi isteri orang.....jauh lagi nak sampai......buat lawak je mak ......hahaha....
InsyaAllah..sampai jodoh t adelah.... mak tunggu je lah...yang penting bkan waktu terdekat ni..... dalam 5 tahun mendatang mungkin??? hahaha.....
Pelik22 je mak aku ni.....

mari bercerita

Image
Assalamualaikum....

Jam sekarang menunjukkan pukul 3.17 pagi....... tersedar dari lena.........wah......malam tadi tak dapat bertahan lebih lama di meja belajar......kepala terasa sangat berat.......suhu badan mula meningkat.......mujur makan ubat cepatcepat.......tu yang kebah rasa tak sedap badan......*tapi natijahnya tidur la kan........baru ingat nak study lama sikit.....hemmm...

BioComp Crew

ape tu????  nama produksi kami..... aku and kawan-kawan aku join satu pertandingan dinamakan digital story.....kiranya kami kene wat cerita la kan..... dalam banyak22 tema yang dia bagi...kitorang pilih menggamit memori....... baiklah..... sape yang masuk???? Fahmi a.k.a achik sebagai director.......aku sebagai ass. director.....Tiqa sebagai ketua merangkap cameraman.......Fahmi Arieef sebagai pelakon utama......Mie sebagai abg walldrope?? war drope?? ntah...yang lebeh kurang begitu la...aku tak tahu acane nak eja.....nak menyebut pun aku still conpius lagi.....pepandai lah korang cari sendiri…

bangun pagi!!

Image
Assalamualaikum w.b.t

salam pagi salam ceria salam sejuk dari aku untuk pagi sabtu yang bertuah ni....*serius sejuk*.....sejak kebelakangan ni asyik hujan je kan.....tu yang sejuk tu.....aku memang suka sejuk-sejuk ni sebab bila tidur comfirm lena sangat-sangat.....heaven plus daebak kot...kikiki......nampaknya seorang Nur Hidayu dah boleh bangun pagi dengan mudahnya...... kalau tak...tak jejak sembilan,sepuluh mesri aku melingkar lagi dalam selimut...*perangai kat umah...anak dara pemalas......ngee~~~



cakap pasal bangun pagi nih......meh la aku kongsi22 sikit kebaikan bangun pagi dalam konteks otak aku.......

1. Dapat solat subuh.

2. Murah rezeki.

3. Segar dan bertenaga

4. Boleh online dengan laju *ni in case korang duduk satu kolej dengan aku....hahaha.....

5. Dapat study dengan girang sebab otak korang tengah segar bugar.

6. Dapat hidup udara pagi yang sangat daebak unless kalau korang duduk dekat dengan tong sampah or    tandas yang tak bersih mahupun longkang yang tersumbat..... …

Meon hai Meon

Image
"Huarghh!!!......selamat pagi Cek Meon..." kata Camol.
"pagi Camol" balas Cek Meon sambil menggeliat ke kiri dan ke kanan. Kemudian dia melompat dan menari ala-ala gangnam korea. Exercise katanya. saje die nak mengecilkan badannya yang sudah mula membesar itu. Sebelum ni dia berbadan sasa sesasa Joong Kook..tapi atas alasan sentiasa kelaparan dan kebetulan terlalu banyak pula makanan di kawasannya...dia begitu aktif makan bersama rakan seperjuangannya Chopper hinggakan dia terlupa akan kondisi badan sasanya yang berubah kepada perut sasa......

"Camol oii.....aku dah nak keluar ni...nak pergi joging....kau jage rumah elok22...aku tahu nanti aku balik ada makanan" pesan Cek Meon. Camol hanya angguk22 geleng22 sambil mendengar lagu waka-waka ea ea. tak sangka camol layan syakira. Cek Meon tanpa memandang kebelakang meneruskan per'joging'ngannya dengan suka cita rasa bahagianya. Begitu aktif Cek Meon berjogging sehingga dia tidak sedar ke mana hala tu…

English Please!

Image
Assalamualaikum.....

haha...currently finished Digital Logic classes in computer lab 4....but...don't know why...i felt kinda bored a little....for those who know me...they should all ready know that i am a bit naughty...so..this is the result.....updating my blog in the middle of the class....haahaha.....*laughing weirdly..... wait...you may wonder why i write in english today......this is because.................. 1scsb (which is my class) need to talk in English 24 hours in one month~~ omo.........we even pledge for it lead by Fahmi Arieef.......

I don't know what to say...ya.....it is not too hard for me to speak in english..but its take time for me to translate Malay to English ...hahaha......kinda weird and awkward actually.......for the first day...we manage to talk in English for about half an hour...then in digital class...we started to ask question in malay....hahaha..... but then, we started to have conversation in english again...why?? if we talk in malay we have …

...

Image
Assalamualaikum....

Salam ceria salam pagi salam sejahtera......online di dalm lab komputer pagi ni dalam kelas programming technique...lecturer tak masuk lagi even jam dah menunjukkan pukul 8.21 am......Dr saberi lupe kah ada kelas ri ni??? *persoalan di situ.....menjadi kebiasaan bagi students sains komp macam aku ni bila masuk lab,pasti akan membuka laman22 sosial untuk menghilangkan kebosanan yang melanda di dalam kelas tika lecturer belum masuk....menghadap komputer hari-hari semakin lama menjadikan aku bosan dan tak tahu nak buat apa.....kalau dulu,sebelum menjadi student sains komp,bila bosan je..aku memang menghadap komputer duapuluhempatjam tanpa rasa jemu......tapi sekarang??? tengok komputer pun dah bosan.....

busy dengan segala assigment,test, kuiz dan kini berhadapan dengan test mula membuatkan aku tak senang duduk......*nak tido pun macam serba salah.....apa lagi test programming hari tu yang mematahkan serta memecahkan hati sanubari aku......*aku mmg tak pro flow chart…

Good Luck!!!

Image
Assalamualaikum...

salam ceria...salam pagi....mulakan harimu dengan senyuman...ngee....=D senyum besar22 sampai nampak gigi macam Monkey De Luffy.....aik?? kenapa aku serru nama Luffy??? haha...okeh..nampaknya aku dah teraddict dengan watak famous dari anime one piece tu.....before this,aku mayi22 dok cakap kat owner kasutputeh ngan ruz yg One Piece cerite mengarut...lukisan ntah ape22....cite pelik dan segala yang sewktu dengannya...... tapi...aku nak tarik balik....tetibe rumate aku kat utm ni dok ngadap one piece hari22...so,tetibe aku rasa cam nak tengok..so aku pun sedut la cite tu dari dye...masuk dalam hd aku...aku tengok dari awal..means episod satu lah kan.....then aku realise....aku macam "ok...cite ni syok".....hahaha.....

okeh..that's not the point for this entry actually......Entry ni sebenarnya KHAS untuk bro aku yg sedang menghadapi exam katanya....dye kata aku takde wish die pun....sorilah bro...sis kau ni tak tahu pun kau exam....Erol or nme pesbuk dye …

Malam tadi punye cerita

Image
Assalamualaikum...

Minggu ni boleh dikatakan tiap-tiap petang hujan turun dengan lebatnya...tiap-tiap petang jugaklah seluar aku basah dek kerana meredah hujan....tiap-tiap petang jugaklah bukak payung bear kiut aku tu.....dan tiap-tiap petang jugaklah membe22 searas ulang alik ke bilik basuh membasuh baju yang basah kering basah kering basah kering tu......*aq tak yah ulang alik....bilik basuh baju tu dua tiga empat lima langkah je kot...hahaha

Malam semalam ada kursus kefasilitatoran anjuran kelab PRS kolej tun razak..bertempat di dewan tun rahah (dtr).....aku sebagai ahli prs wajib pergi...*kalau tak wajib pun aku g jugak...kot....alhamdulillah..boleh dikatakan ramai gak lah yang pergi dan senior kata batch yang pergi malam tadi adalah yang paling ramai......*thumbs up!!......tapi kursus ni satu malam je....tujuannya untuk memperkenalkan kami basic22 untuk menjadi seorang facilitator......just penerangan sikit2 and then kami diberikan tugasan simulasi......kitorang dibahagikan kepa…

akibat mulut banyak bunyik

Image
Assalamualaikum....

hai semua...salam pagi dari aku.....beberapa hari tak update kan??? haa....Cek kasutputeh dah update blog dye..so aku sangat puas hati and excited...hahaha....*sambil loncat22.....nampaknya die boleh survive tapi aku jeles...kenapa kat sana ada abc yg spesel sgt tu??? tempat aku tade pun cenggitu????? kenapa???????

hahaha....well....even aku ni susah and takde keyakinan untuk bercakap dihadapan orang ramai lagi22 orang yang aku tak kenal....but semua tahu bila aku dah start bercakap susah lak untuk berhenti.....aku pun tak tahu kenapa....hahaha....
malam tadi pergi perjumpaan SAHARA ke 2.....then,,meet with timbalan pengarah program...Qayyum....masa awal2 jumpa ritu dia tak dapat hadir.....then,qayyum kata kat aku...kau tahu tak kenapa aku pilih kau....*laa,die rupenye org yg bertanggungjawab membuat aku jadi MC...cisss.....okeh balik pada cerita.....Qayyum tanya ,aku geleng la....
"sebab kau yang paling banyak cakap masa interview hari tu....cakap tak berhent…

NAK MASUK LAB JUGAK!!

Image
Assalamualaikum....

hai selamat pagi semua....macam mana pagi anda?? adakah seceria pagi aku??? Hari ni pagi Isnin yang ceria bg aku.....wahh...rare ni nak dapat pagi isnin yang ceria dan sesegar ini.....*sambil angguk-angguk kepala dengar lagu kat pagi era....kenapa??? kenapa aku sesegar ni?? haha...ini adalah hasil daripada tidur yang mencukupi ye kawan-kawan..ye..tidur yang mencukupi itu sangat penting untuk kesegaran tubuh badan ye......*nampak sangat sebelum ni tak cukup tidor 0r terlebih tido??? krik22.....padahal sebenarnya semalam nak golek22 je atas katil..tetibe alarm bunyik pukul 5 pagi..err??? punah buku22 atas meja tak bersentuh.....

haha...bagus pendahuluan aku untuk pagi ni..... okeh...dapat mcj dari sorang member..cakap yg dia masuk lab hari ni.....err....serta merta perasaan jeles bertandang dalam hati aku...... seronoknya masuk lab...... aku masok jugak lab....tapi lab komputer lah..... terasa rindu mahu berebut mengambil measuring cylinder.....terasa rindu mahu menc…

Rindukan khabar dari korang_

Image
Assalamualaikum....

Masih menanti update dari blog kasutputeh tanpa jemu walaupun menghadap post yang sama tiap hari hinggakan aku mengingati baris-baris ayat kosong kosong kosong yang ditaip oleh empunya blog tersebut.....entah mengapa aku merindukan empunya blog itu.....*mungkin sebab aku terasa sendiri di sini....ko mesti tak ingat aku kan MakDek!!! turut merindui rakan seperjuangan di Terengganu...Ila Khalilah....hurrmm....apa khabar kau disana??? maaf kerana tahun ni tak dapat beraya bersama....

Meniti hari-hari yang semakin mencabar....aku masih lagi bagai terawang-awang.....ditiup ke sini....ditiup kesana tanpa arah tuju yang benar.....maaf....imaginasi aku pelik pagi ni......terasa ingin bertemu mereka duabelas mata di gerai pokcik sambil minum abc laici lebih tapi selalunya tak dapat laici lebih pung.......bersama-sama borak22 kosongkosongkosong atau pun merancang sesuatu yang selalunya berakhir tanpa apa22 yang berlaku....teringat tatkala hari pertama aku menjejakkan kaki di…

tak yah tajuk kot

Image
Assalamualaikum....

salam petang untuk semua.... baru je lepas jalan-jalan jenguk blog orang laen.... terutama blog KasutPutih tu....entah bila nak update.... penat aku tunggu berita terbaru sang empunya blog Kasut Puteh....tapi tada sebarang tanda-tanda entry baru lansung.....*sambil mengeluh....Cik Koala oi...update lah cepat....rindu gamak nak baca entry kau.....

Inche Lappy bekerjasama dengan baik untuk aku hari ni...dan aku sangat bangga..... Line wifi juga menunjukkan reaksi yang baik pada hari ni.....bagus..... aku suka...kalaulah hari-hari macam ni kan bagus.....senang hati aku.....okey....tadi aku cakap aku jalan22 koridor blog kan???? haa....aku singgah22 blog kawan22 aku je hari ni..... aku kagum sebenarnya dengan gaya penulisan mereka...gaya pemikiran mereka.....nampak kematangan mereka.....tapi bila aku baca blog aku sendiri...=.=" hanya mampu mengeluh.....*jauh panggang dari api..... aku lagi hebat rupanya....*okeh..ni tipu....

TAK MATANG!!

tu je yang mampu aku caka…

..FUN Episode with THEM....

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Aq memang fail bab22 pendahuluan ni.... so..aku tak tahu acane aku nak mulakan bebelan aku kali ni......rasa macam sengal lak lau tak ada pendahuluan... tapi kalau ada but merepek serupa biar tade pendahuluan..... acane eak???? tak kesah la acane ponsss.... asalkan entry aku kali ni berjaya di post dan dibaca oleh sesape yang membaca atau terbaca.......

semalam hari jumaat.....bersamaan 5 oktober 2012.....petang tu dalam pukul 3 aku and sebahagian kecil classmate aku g main bowling kat Skudai Parade.....*coursemate aku ada 33 orang....ramai tak???......sebahagian tu adalah dalam 3 kerata.....dua kancil satu viva....*keta sewa je....fez year cam kami manalah boleh bawak keta......viva ada 5 orang....kancil1 ada 6 orang...kancil2 ada 5 orang.... so total up ada 16 orang kesemuanya......*cop yang kancil1 tu enam orang sebab kami kecil2x dan cecomel je yang disumbat di belakang....termasuk aku..... fezly kancil1 tu Yana yang bawak...serius seram...p…