Kerjaya harian bila cuti

Assalamualaikum...


hai...good morning semua orang...dah mandi ke belom??? haaa...kantoi..mesti belom ni....kan3x??? baek mengaku.....


okey...Jumaat ni ayue dah nak balik KMJ dah...hari sabtu pulak MUET..speaking..writing dgn listening....haishh....hahaha...speaking dah lepas dah hari tu...


emmm...sepanjang kat rumah...ayue kerja tau...penat tu tak lah..tapi..bosan sikit..sama je kan duty tiap hari..ahaksss....


setiap pagi kene basuh baju...itu lah kerja ayue di rumah...haha...kalau kat KMJ basuh baju sendiri je..kat umah of course lah basuh baju family kan??? ahakkssss....basuh baju memang lah kene hari2..baru bersih...
cuba bayangkan kalau dok perok baju tak basuh..seminggu pulak tu..tak ke berbau?? tahan ke korang nak bau segala bau masam baju yang korang perok tu?? ishh...kalau ayue..ya Allah..tak tahan...apelagi bila bau dah penuh satu bilik...nak belajar pun tak selesa kan...


mandi pun kalau boleh biarlah banyak kali...dua tiga kali sampai lima kali lagi bagus...maknanya kita sentiasa bersih..ye tak??? haa...kan best kalau mandi...lepas mandi segar gitu..ahaksss...


hai...dok umah bila cuti memang lah bosan..maklum..orang takde lesen kan...hik3x...lepas basuh baju..lipat baju...pastu sapu umah...tinggal sensorang lak tu..orang lain semua keluar..pukul tiga start tengok kartun kat tv9...hehehe~...pukul 4.30 masak air...lima setengah buat air teh...pssst : memang kat rumah bila petang family suka minum air teh....kalau rajin buat jemput-jemput...


tapi sambil buat semua tu of course lah ayue online...ahakssss....


k...nak g mandi ni...hari ni lambat bangun pulak...wassalam..






Comments

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

XPDCDaksies (PART 5)

Insidious 2 vs Sadako 2