Followers

Proud To be One

Proud To be One

Thursday, November 17, 2011

babai umah..haihai KMJ...

Assalamualaikum..


selamat petang semua..panas cuaca petang ni..tapi tadi tengahari hujan sekejap...huhu.kering tak baju agaknya...
dah dua minggu kat umah...takda buat apa sangat...mcm bese lah makn tido je..tp berat badan tak naek pun..hehehe...jangan jeles tau...


esok dah kene balik kmj...hari sabtu lak MUET...listening,reading and writing...tp tak wat latihan pon...dok goyang kaki je kat umah...hahahaha..


pagi tadi mak cakap..esok balik pagi2x...
ayue cakap lah kat mak..."ai mak..ayat macam menghalau je.." sentap btol...mak ketawa..pastu dye cakpa..dye bukan menghalau tapi lau balik pagi dye boleh ikot pegi tangkak...petang dye kene g sekolah...tapi sentap tetap sentap..


semalam adik ayue dapat duet satus hinggit yg kerajaan dok bagi tu...ceh..cium wet tu depan ayue...belagak betol..mcm banyak sangat je...tapelah..budak2 kan...biarlah dye...dye ckp wet tu nak wat beli baju sekolah tahun depan...baguslah...daripda dye dok wat beli benda bukan2 kan...


ayue mals lah nak balik KMJ..t kene bangun pagi...hahahaha..untuk sem dua ni ada dinamika...alahai..malasnya...huhu..k lah...ayue nak makn...lapo...bye rumah,,t bulan satu ayue balik cuti lagi k....hehehehehehe...




Wednesday, November 16, 2011

bila teringat saat lalu....

Assalamualaikum..


hai semua..haaa...hari ni ayu rasa ayue cuma nak tunjuk gambar2 masa ayue sekolah dulu kot....berbeza sangat2 dengan ayue sekarang...bila tengok terkenang balik dengan kawan2 lama...cerita2 lama....rindu dengan sekolah....hahaha....nak pakai baju sekolah....haishh..tapi tu semua takkan berlaku lagi kan??? tu kenangan je...tak kan berulang lagi....T.T..jum lah tengok...enjoy...


Pssst : jangan ketawakan!!!




haa..ni gambar masa form one...kat SMK. Bandar Penawar...tembam kan ayue masa ni?? kelakar..


ni masa form 3..juga di sekolah yang sama....haha..masa ni ayue gemok...kan3x???


ni dengan kawan2 di SMK BT...form 5..



ni pon msa form 5
haha..bila ingat2x  balik..rindu pulak...


WASSALAM..

Contest Blog Simple But Awesome

Assalamualaikum....

salam..selamat petang...salam blogger..salam kasih..dan salam sayang...fuyyoo..banyak nya salam...kan3x??
ahaksss....ayue baru lepas blogwalking ni...nampak satu contest...nak join ke ta nak ea?? ala...join je lah kan...hik3x....sesuke kan...


nampak banner tu?? sape nak join klik kat sini tau...join jangan ta join ye....hahaaha...sukew2x...

nak tag sape eak...emm..




Tuesday, November 15, 2011

JOM PROMOTE BLOG SAYA


Assalamualaikum...

tadi ayue blogwalking...dah lama rasanya ayue tak joint pape segmen...lepastu ayue nampak lah segmen ni...sekali pandang..

"eah..ila ke?? " detik hati ayue...
dua kali pandang...

"eah bukan lah..pelanduk dua serupa je rupanya..hehehehe.."

jomlah reramai kita join segmen ni...banyak faedah yang korang dapat tau...yang paling penting dapat tambah kawan..tingkatkan traffic korang...hik3x..

syarat senang je...buat  tajuk entry JOM PROMOTE BLOG SAYA..lepastu korang copy lah header comel tu...pastu follow tau...and jgn lupa paste link korang kat SINI




salah taip

Assalamualaikum...

haha...pada sesapa yang baca post ayue yang sebelum ni..di situ ada typing error dimana ayue menulis header sebagai banner...minta maaf ye..dan terimas kpd unsan yang menegur...

Header baru!! comel tak??? ahaksss

Assalamualaikum..


haa...lalalala~
mood : suke
kenapa? : sebab ada banner baru...
sape buat? : usha cube2 sendiri..
perasaan : terharu...
bila buat : saat2 bosan di petang hari..
bila tukar : baru tadi..


hahaha..poyo betul ayu ni kan....hehehehe...


Sebat menyebat...untungkah????

Assalamualaikum w.b.t


jam menunjukkan pukul 3.30 petang ketika ayue mulai menaip...ahaksss....


emm..sedang ayue jenjalan kat muka buku sambil tengok game ape yang patut ayue main hari ni...ayue terbaca satu status dekat fb.. status itu menyatakan..



"hidop nie msty ada kebosanan. . .


huhuhu. . . .

tpy yng pnting dah dapat sebat owg. . .


puas2 . . ."



siapa yang tulis??? abaikan soalang tu...masalahnya sekarang boleh ke kita puas bila dah menyebat orang??? mungkin tiada rasa serba salah dalam diri insan ini..insan yang masih belum kenal erti dunia sebenar..cakap macam dah lama je hidup  
memang betul..ayue tak nafikan hidup mesti ada kebosanan...tapi berbaloi ke kalau bosan tu kita lepaskan dengan cara memukul orang lain??? tak ada cara lain ke?? sedangkan kita boleh buat benda lain..main bola ke..nyorok-nyorok ke...pondok-pondok ke...ahakksss...kan lagi best...hoho...


tapi..budak2 zaman sekarang kebanyakannya bersifat begini...pukul tanpa ada rasa serba salah..pukul tanpa ada rasa takot...pukul demi untuk memuaskan nafsu amarah..dan yang paling sadis pukul dengan sengaja...


fenomena ni acap kali kita tengok kat muka akhbar...dada tv...pukul kawan sampai mengakibatkan kematian...banyak dah yang berlaku??? persoalannya sekali lagi....berbaloikah semua ini?? segala pukul-memukul yang akhirnya membawa kepada kerosakan diri sendiri...
no answer for this question.....


wassalam...


Kerjaya harian bila cuti

Assalamualaikum...


hai...good morning semua orang...dah mandi ke belom??? haaa...kantoi..mesti belom ni....kan3x??? baek mengaku.....


okey...Jumaat ni ayue dah nak balik KMJ dah...hari sabtu pulak MUET..speaking..writing dgn listening....haishh....hahaha...speaking dah lepas dah hari tu...


emmm...sepanjang kat rumah...ayue kerja tau...penat tu tak lah..tapi..bosan sikit..sama je kan duty tiap hari..ahaksss....


setiap pagi kene basuh baju...itu lah kerja ayue di rumah...haha...kalau kat KMJ basuh baju sendiri je..kat umah of course lah basuh baju family kan??? ahakkssss....basuh baju memang lah kene hari2..baru bersih...
cuba bayangkan kalau dok perok baju tak basuh..seminggu pulak tu..tak ke berbau?? tahan ke korang nak bau segala bau masam baju yang korang perok tu?? ishh...kalau ayue..ya Allah..tak tahan...apelagi bila bau dah penuh satu bilik...nak belajar pun tak selesa kan...


mandi pun kalau boleh biarlah banyak kali...dua tiga kali sampai lima kali lagi bagus...maknanya kita sentiasa bersih..ye tak??? haa...kan best kalau mandi...lepas mandi segar gitu..ahaksss...


hai...dok umah bila cuti memang lah bosan..maklum..orang takde lesen kan...hik3x...lepas basuh baju..lipat baju...pastu sapu umah...tinggal sensorang lak tu..orang lain semua keluar..pukul tiga start tengok kartun kat tv9...hehehe~...pukul 4.30 masak air...lima setengah buat air teh...pssst : memang kat rumah bila petang family suka minum air teh....kalau rajin buat jemput-jemput...


tapi sambil buat semua tu of course lah ayue online...ahakssss....


k...nak g mandi ni...hari ni lambat bangun pulak...wassalam..






jauh...jauh..jauh...

Assalamualaikum...


halu semua orang...haha...jam dah menunjukkan lebih kurang 12.30 malam...ape yang ayue wat memalam buta ni?? tak tido lagi ?? haa...persoalan di situ.... tadi dah tido..tapi terbangun..dan kemudian tak boleh tido... oh ye...pernah rasa jauh tak dengan orang yang korang sayang?? kalau tak pernah nak tahu tak ape tanda2 yang buat korang rasa jauh dari orang yang korang sayang??? jom check...mana tahu korang ada tanda2 tersebut kan...


1. Korang dekat je..tapi korang tak rasa pun korang rapat...jumpa pon dua bulan sekali je...
2. Tiap hari korang mesej, tapi mesej korang satu mesej satu patah perkataan je..
3. Patner korang tu tak kesah pon kalau tak contact korang...tapi korang lak beria-ia nak mesej and call...
4. korang rasa semakin lama semakin tersisih dan tidak diberi perhatian oleh si dia...


hahaha...lau anda tetanda camni mungkin korang tergolong dalam kalangan orang yang merasakan diri mereka semakin jauh dari patner mereka..ahaksss...


OPPPSSS!! tet...jangan percaya dengan tanda2 ni..semua ni ayue reka sendiri laa....aha...saja mengarut memalam ni....frust...haha...


ok...wassalamm!!!!


Friday, November 11, 2011

Arghhh...Hati Hancur..Jiwa Parah...

Assalamualaikum...
 hai semua...hurmmm...parah..parah betul hati ni.....berdarah..cedera..teruk betul...besar jugak luka nya ni.....macam mana nak ubat kan bila hati dah teruk macam ni....rasa dah tak mampu nak tanggung...sedih..perit...kecewa..
"hati terluka..bila ku sedar kau khianati cinta..."


waduh..bisa angau ku bila begini....
" mengapa ini semua harus berlaku..apakah ini semua kerna diriku..sedangkan aku..cuma watak dalam percintaan...tak sanggup aku melepaskanmu.."


kenapa...kenapa kau tinggalkan aq?? kenapa?? setelah setahun ni..kita tempuh suka duka bersama...mak dan ayah pun dah kenal kau..tapi...kenapa kau pergi??? 


kenapa kau kecewakan aku wahai selipar tandas ku??? kenapa kau putus disaat-saat penting ini...bagaimana dengan kehidupan ku kini??? sedih... T.T..


tape..kau dah tinggalkan aku kan....haha..aq dah beli selipas baru..kaler putih tau..ahaksss...lagi cantik...wahahahahahaha...
pssttt : Ayue tengah tade mood...hahahaha Terimassss

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "