Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, October 19, 2011

KaSi PeCaH

Assalamualaikum...

huhu...update lah..lama lak tak update.. ( ayat yg sama je )...okeh...minggu ni ayue tengah study week ni..fuhh...bersungguh-sungguh ayue belajar dalam tidur...hahaha...tak tahu kenapa mata ni asyik nak tidur je...

malam tdi..bru je nak fokus pada kimia...tetiba jiran bilik datang...
" yu...aku nak software yg tukar wallpaper tu...aku punya hilang lah.."

so..ayue pon bagi lah...then dia pun keluar dari bilik...tak sampai lima saat dia masuk balik..
" Yu..pintu bilik aku tak boleh nak bukak!! pakai kunci oun dye tak nak..."

waa..ini sudah satu masalah ni..then kitorang keluar lah g bilik dye yg hanya dalam sepuluh tapak kaki jaraknya...ha'a...mmg tak leah bukak..pakai kunci pon tak jalan...kesian betul...mesti tombol kunci tu dah loose...tengah dok gode2 bende tuh...datang lak KA...
*KA = KETUA ARAS

KA pun tanya lah nape..kitorang bukak cerita..dye try pon tak boleh..dye tinggalkan kitorang kejap terpinga-pinga kat depan pintu..tak lama pastu dye dtg dengan KB lak...*KB = KETUA BLOK...ohh..dengan KA2 sekali...try punye try tak lea...apalagi..kasi tendang lah itu pintu..tak jalan...pastu kitorang decide pecah tombol pintu tuh..bersepai...haha..pakai hammer lah kan..takkan pakai tangan...kitorang ni bukan HULK..

bila dah bersepai...still tak lea bukak..sebab dye punye picu masih tersekat..haha..punye lah bising sebab kitorang tendang pintu..bergegar dinding..budak bilik lain sampai keluar nak tengok..bukan nak tolong..haishh...

panggil pak guard..pak guard bg alasan dah malam..tak lea tlg...eeee..rase sakit je otak dgn pak guard tuh..dah dekat dua jam juga kitorang "lawan" pintu tuh..dtg dua bonzer...hahaha..tak delah..member yg badan besar sikit...depa dok 3 kali tendang je pintu dah terbukak..kitorang ni ounye lah tendang bnyk kali,...haram nak terbukak,,,power betul bonzer2 tuh...apalagi...kitorang pon menjerit sakan lah...hahaha....itu je nak cerita tok kali ni...WASSALAM..



Tuesday, October 4, 2011

hahaha

ni sekadar suke2 je wat...hahahaha...papai!!

kuew tiau kungfu???

Assalamualaikum wbt..hoho...lamanya tak menjenguk blog...sangat buzy!!! tersangat!! tak mampu untuk dinyatakan disini...haha...

malam td dek krn lapar..ayu turun ke cafe..."blue Cafe" yg dipenuhi abg2 ensem..auwww....hahaha...kidding...tgok le dekat menu..ermm..hajat perut nak mkn mee...belek2 lah mee yg adew...tetibe terpandang satu nama mee ni..hajat perut nak rasa..haha..."KUEW TIAU KUNGFU"..ermmm...terdetik dalm kepala..agaknya mesti org tu masak sambil wat kungfu eak??? haha...maka saya pun mengorder....tunggu punye tunggu..terdengar lah jeritan..

"AYU!!! KUEW TIAU KUNGFU!!"

YES!!!! dah siap..dengan penuh semangat perut yang berkobar-kobar...ayue pun berjogging ke kauter...hoho..aik?? apesal pelik je rupa mee ni??? berkuah...lepas tuh kuew tiau tuh disalut telur...ermm..intresting...melihat dengan penuh tanda tanya...

"sabar yu..capcai lom siap g" kata abg cafe ensem tuh..(ayu order capcai sekali)..
"bukanlah..org tengok mee ni.."
"laa...tak pernah tengok ke???
"first time ni tengok.."
"apelah..tu lah...budak kecik..ape pon tak tahu,,,"....selamba je abg tu cakap ayu budak kechik...haishh...naseb bek ensem tau...hahha

ape pon mee tuh nampak menyelerakan...dan ternyata memang sedap pon!!! licin mey ayue baham...hahaha...jom jengah mee tersebut...pas ni korang try lah pulak yer.....

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "