Posts

Showing posts from July, 2011

Entering Ramadhan and exam!!!

Image
Assalamualaikum...salam sejahtera..salam sayang buat semua...

haa...waa..minggu depan dah masuk bulan Ramadhan...sekejap je dah nak puasa kan...pejam celik pejam celik..dah nak raya pulak..lepastu..masuk tahun baru ...hia...cepat je masa berjalan sekarang ni kan... rasa tak sabar pulak...huhu

oh ye...hari kedua puasa ni..ayue ada exam pertengahan semester kat Kmj tersayang ni...hari pertama..English dan Kimia..kemudian, Matematik dan Fizik..hari terakhir Biologi dan juga Sains Komputer...hari terakhir tu macam berat je...Hari FAKTA sedunia di KMJ...haha..betul tak??? yelah..Biologi memerlukan pemahaman dan ingatan yang kuat begitu juga dengan sains komputer...fakta begitu banyak...tapi insyaalah ayue boleh buat..betul tak?? doakan ayue tau..

FIGHT-OOO....OOHHH!!!

rasa macam tak ready je untuk exam..ayue tak sempat nak study sangat minggu lepas sebab ada aktiviti blok..tapi alhamdulillah semua berjalan dengan lancar seperti yang dirancangkan..sekarang cuma kene fokus je lah nak exam ni..ay…

Katakan Tidak Kepada Boros

Image
Assalamualaikum...
hai semua..hehe...ayue dah mula menaip lagi...sekarang ayue berada di dalam makmal kompiter yang hening..hehe...takdelah...sedang menyiapkan kerja yang akan diserahkan kepada lecturer sebentar lagi...dah siap dah sebenarnya..cume edit kat mana yang patut sahaja...

Ayue dapat rasakan ayue punye fulus sekarang semakin laju je untuk menjadi sedikit...mengapa??mengapa ini berlaku..bukannya ayue tak bajet fulus ayue..tapi...haish...bila kuar sahaja...fulus itu seperti air...mengalir dengan deras..laju tanpa henti dalam kuantiti yang banyak..dalam erti kata lain..boros!!ohh...ingatlah..kita mampu mengubahnya..hehehe~


salah satu faktor pengaliran fulus secara deras adalah makanan..kerja nak makan je..bangun tidur makan...tengahari makan...dalam kuliah makan..nak tido pon sempat makan lagi..makan..makan...dan makan...tapi berat tak naik jugak..*psssst : saja konon nak cakap ayue kurus...hahaha~....


jadi..oleh kerana itu..ayue cuba mengurangkan kadar makanan ayue...iaitu hanya m…

suke suki cuti :)

Image
Assalamulaikum...
ohaiyyo semua orang yang berada di sini dan di sana...waa...ayue tengah cuti minggu ni..tapi tak boleh lah suka sangat sebb dah nak mid sem exam exam ni...haha,,ayue dah kat umah ni... 
tapi kali ni lain sikit..sebab ape???


CANGG!!!!


sebab incik gemok ikut saya balik umah...meaning that..tidur umah aye dari jumaat sampai ahad...


incik gemok kelihatan gembira semasa kami menaiki bas dari muar ke Kluang..namun ketika bas sampai di stesen bas kluag dia keihatan geisah sedikit.jalan pun lambat...bila ditanya oleh Nas..dia kata dia penat..saja lah tu xnak ngaku yang dia tengah cak nak juma mak and ayah ayue..haha..dari mka je dah bleh nampak dia risau.


apepun tahniah ye incik gemo sebab berjaya menjejakkan kaki di rumah ayue..ayue sayang incik gemok...


keh..ayue nak habeskan basuh baju...


wassalam..

"okeh..pic ni xde ene mengena..ayue saja aik sebab comel.." haha