Followers

Proud To be One

Proud To be One

Wednesday, May 4, 2011

Meluat...buek3x...

...
ayue dok jenjalan tadi...jalan kat koridor blogger dengan dekat mukabuku...lepas makan yong taufoo dengan ayah kat ruang tamu tadi..lepastu ayue nampak satu post tu...ayue baca je ayue jadi meluat...perubahan drastik...automatik ayue teringat kat sorang insan yang pernah jadi kawan baik ayue dulu..PERNAH jadi KAWAN BAIK tau...


baca post tu memang buat ayue meluat...tapi bukan salah orang tu..salah BEKAS KAWAN BAIK AYUE ni dan PASANGANNYA itu...
cuba anda semua bayangkan....anda dah kenal lama dengan seorang kawan anda....lama sangat...malah dia pernah menjadi pasangan kepada rakan anda juga...tetapi KAWAN BAIK anda n pada mulanya hanya rakan biasa yang kenal gegitu je...
then..bila pindah ke tempat lain..senang cerita sekolah lain...tak sangka anda satu sekolah dengan KAWAN BAIK anda ni...then..sejak tu anda makin rapat...selalu berborak...ini..itu...


tak lama lepas tu..ayah anda ditukarkan kerja di daerah lain..dan anda harus berpisah dengan KAWAN BAIK anda itu...dia berjanji dengan anda bahawa anda tetap kawan baiknya dan sentiasa akan menghubungi anda...


bila anda dah pindah...KAWAN BAIK anda itu jalinka hubungan dengan seorang lagi rakan anda disekolah lama tersebut..orang baru itu baru sahaja berpindah ke sekolah lama anda...KAWAN BAIK ni pun cerita lah..yang pasangan dia ni baik..inilah..itulah....lepastu lama-lama tiba2 KAWAN BAIK anda ni HILANG..tak dapat dikesan...


Tiba saat anda hendak menduduki peperiksaan penting..anda menghubungi semua rakan-rakan untuk meminta maaf atas segala kesilapan yang anda lakukan...dan anda cuba menghubungi KAWAN BAIK anda ni...namun tiada respon...tiba-tiba satu mesej sampai..rupanya KAWAN BAIK anda tu dah guna no. lain..no asalnya itu digunakan oleh PASANGANNYA..mesej itu berbunyi..


"ape lagi kau nak dari aku??kau ni tak faham ke aku tak nak ada kaitan lagi dengan kau!! sebab kau aku gaduh dengan dia!! aku tak nak kau kacau hidup aku..aku tak kenal kau dan kau tak kenal aku lagi lepas ni...kau faham?? jangan cakap atau tanya apa-apa pun tentang aku kat dia lagi!! "

okeh...apa perasaan korang??
korang cuma cuba nak contact kawan2 lama malah KAWAN BAIK..boleh digelar KAWAN BAIK ke kalau macam ni??
even syang sangat pun kat couple tu..tak leh ke pertahankan persahabatan yang dah dibina lama??? 
yang ayue dengar sekarang..bila tengok profile pasangan dia tu..dah copule lain dah..putus jugak lepas dah buat ayue camtu..
memang ayue langsung tak amik tahu pun sal dia...ayue beralah dan sebenarnya ayue kecewa dengan sifat dia..ayue tak kisah kalau dia tak nak berkawan dengan ayue lagi..memanglah sedih..tapi itu hak dia...cuma ayue kecik hati bila dia kata "aku tak kenal kau...kau tak kenal aku".
PERSAHABATAN dengan CINTA...dua-dua penting..pandai-pandai lah bahagikan...and tak yah nak desperate sangat ubah diri sendiri semata-mata nak puaskan hati orang lain...
tengok..kan sekarang KAWAN BAIK pun xde..CINTA pun takde...


Pssst : maaf kalau kasar bahasa...


wassalam.

5 comments:

  1. sabarlah, suatu saat nnti pasti dia kan sedar kesilapan yg pernah di lakukannya..

    bgi genk di dunia ini tiada bekas sahabat tetapi adanya bekas kekasih

    ReplyDelete
  2. haha..
    GC : ayue bukan apa...dia msih kawan ayue tapi dye BEKAS KAWN BAIK..haha..beza kan kawan baik dan kawan??ayue pun tak tahu ape cer dte skung..malas nak amik tahu...hee~
    ayue pun bukan baik sangat...

    ReplyDelete
  3. err,,serius sy xsuka org cmni -,-!
    huhu..

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "