Followers

Proud To be One

Proud To be One

Sunday, May 1, 2011

I HEART YOU CONTEST



Assalamualaikum...
haa....tengok..ayue kuat semangat kan....tengah demam ayue berani nak blogwalking malam-malam...bila dah jalan mula lah jumpa macam-macam kan...kalau ayue pengsan tengah jalan sape nak angkat ni??? haaa...jawab...


okehlaaa...ayue nak join contest ni...dia suruh ayue cite detik pertemuan ayue dengan pasangan..ahaha...malu mak nyah nak ciciter ni...haha..tengok..tengok..kan ayue tak benti nak ketawa..dengan hidung tersumbat jadi sengau dah ketawa ayue ni...
sebelum ayue cerita..nah hamik ni...


eah..alamak...silap gambar..ni gambar member ayue...hehe~..okey2..ni lah gambar ayue dan si dia..


ohohoho...tak encem pun..bese-bese je...okeh..bermulalah cerita ayue ye...


ayue mula nampak dia masa first time ayue daftar diri di KOLEJ MATRIKULASI JOHOR..masatuh daftar sebagai pelajar PDT...ayue tak kenal pun dia...tapi kawan ayue satu kelas dengan dia...so..kitorang pun kenal-kenal lah...lepas minggu orientasi..kami mula sama-sama belajar di masjid..ramai jugak masa tu...kadang2 bila petang..kitorang naik basikal sama2 pusing kolej.
lepas bape bulan Ayue dan kawan2 yang lain decide nak pergi overnite kat JB..dia pun join sekali sebab dia rapat dengan kitorang..masa tu 5 perempuan dan 6 lelaki...banyak tempat kitorang jalan...tengok wayang..karaoke..budak2 semua jaga kitorang macam adik2 diorang..so..lepas balik dari JB dan terus balik kolej..kitorang decide buat satu group yang kitorang panggil KMJ"S SIBLING...
dia pun termasuk juga...sejak dari tu hubungan kami makin rapat...rapat..dan rapat...
petang-petang jalan sama-sama sekitar kolej...
lepastuh...satu malam tu..14.10.2010..dia luahkan perasaan dia kat ayue...im so speechless..sebab
hehe..sebenarnya ayue dah lama minat dah kat dia..sejak orientasi tu...haha..lama kan??
ayue tak jawab..ayue kata tunggu dulu..ayue ada kuiz bio..nanti lepas kuiz ayue jawab...
so..ayue jawab lah kuiz bio tu...dan malangnya...ayue terus terlupa nak jawab permintaan dia..tak ingat lansung...
ayue pelik sebab hari tu..dia mct ayue nak tak nak je...ayue anya sepatah dia jawab sepatah..
so ayue tanya lah..
"zube kenapa??"
dia cakaplah ayue tak jawab lagi soalan dia..haha..pecah perut ayue ketawa..merajuk rupanya mamat ni...
jadi pada 16.10.2010 tu ayue terima dia...
so sekarang dah genap 6 bulan kami couple...hehe..

ayue sayang dia sangat2...
psst : xmo hilang dia tau....hahaha

ayue nak tag



done...
wassalam...

5 comments:

  1. kiutnya kapel nih..
    mgo bhgia ya dik..
    :)

    ReplyDelete
  2. wahh . .
    tarikh couple kita same lahh . .
    16.10 . .
    just . .
    tahun jekk berbeza . .
    kami berdua 16.10.08 . .
    awak pulakk 16.10.10 . .
    btw . .
    hope everlasting okehh (:

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "