Followers

Proud To be One

Proud To be One

Thursday, May 5, 2011

Cinta Antara Kita drama Review

Assalamualaikum...
ayue berantry di malam hari...sebelum mata mula paksa untuk tidur setelah petang tadi tidurku diganggu oleh bahang matahari dek kerana nak hujan...kui3x~
haa...korang tengok tak drama ni??? alah..dram yang pukul 7 petang kat tv3 tu...drama tu...apa tak tahu drama apa?? aduhai...cetengok bawah ni...





haa...dapat cam tak...alah...yang ayah dia lakonan HAIRI OTHMAN tu..yang nama Johan...tadi petang episod last citer ni..
tapi ayue tak puas hati sikit...sebab apa?? sebab tergantung...adik ayue yang lelaki dan brutal tu pon komplen..cerita tergantung..
jalan cerita drama ni dah best dah..kisah Dania yang selalu buli Alia..yang rupanya kakak dia...hasil keterlanjuran Johan dengan Suria masa Johan mabuk sebelum kahwin dengan Irma.
last tadi tiba-tiba rupanya Dania dengan Alia ni kembar...nenek Alia jual Dania masa bayi pada Jamilah iaitu nenek Dania...cucu sebenar Jamilah iaitu anak Irma sebenarnya mati tu yang Jamilah beli Dania dari nenek Alia yang masa tu perlukan duit utk mereka sekeluarga...itu masih boleh terima..tapi ending dia je..
Masa Jufri nak lafaz akad nikah dengan Dania..tiba-tiba Dania halang..kemudia tarik Alia keluar...lepastu cakap diri dia selalu rampas hak Alia ( Masa Dania hilang..Jufri dah putuskan Dania dan jalin hubungan dengan Alia pulak )..lepastu mereka berpeluk..lepastu Jufri tengok lepastu habes...
tapi kita tak tahu apa jadi pada Irma...apa jadi pada Jamilah yang koma...hurmm...mungkinkah ada sambungannya lagi?? entahla..tapi papehal..cerita ni best...


wassalam

3 comments:

  1. cik ana tengok gak dgn mak..
    aah cite ni tergantung..
    memang bakal ade sekuel agaknye..
    sesaje biarkan cmtu je..
    yelah byk yg kite boleh persoalkan..
    tapi memang typical cite melayu gitu kot..

    ReplyDelete
  2. citer nie memg meletop!..sbb penulis skripnya Sharifah Abu Salem...fanatic giler dgn dier!...tapi this week punya episod mcm byk plak langkaunya...edit pon x kena tpt...kesimpulannya: episod minggu nie je x bes!...the rest, thumb up!

    p/s: tq dear for following akak...follow u back dear!

    ReplyDelete
  3. haha...Sharifah Abu Salem memang penulis yang meletop kak eza..ayue pon suka dia..

    cik ana : betul tu..bila agaknya sambungan cite ni eak..

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "