Followers

Proud To be One

Proud To be One

Saturday, May 21, 2011

Sehari je Lagi...

Assalamualaikum..


hai semua..hee~
waaa...pejam celik..pejam celik..akhirnya tinggal sehari je lagi untuk ayue bersenang-lenang di rumah..iaitu esok...


Isnin ni ayue dah kene mendaftar balik kat KMJ macam ayue daftar tahun lepas...bezanya cuma kali ni ayue mendaftar sebagai pelajar PST...bezanya lagi kali ni ayue jadi senior...dan bezanya lagi lebih ramai yang mendaftar hari tu nanti dibandingkan masa tahun lepas...kan??


hurm...hati macam xnak pergi tapi tetap kene pergi kan...


ayue kemas barang pun macam nak tak nak je...alahai..sedih...


okehla...nak minum teh..petang-petang dapat teh mmg terbaek...hehe~


wassalam...

Thursday, May 19, 2011

Jeremy Yang kiut miut...

Assalamualaikum..
ohoi...ayue muncul...kemudian hilang..kemudian muncul...ngantuk sebenarnya ni..dah terlelap-lelap...tadi pon lappy dah off...lepastu terbangun balik...mct si dye...mintak maaf sebab tertido...hajat hati nak teman dye bermesej malam ni..huhu~ nak hilang kan ngantuk bukak lappy...tadi sebenarnya sebelom off lappy...layan citer korea kejap...alah citer you are beautiful tu...
saja nak tengok LEE HONG KI a.k.a Jeremy yang kiut miut tu...comel je...hehe~


sangat suke tengok telatah dia dalam cerita tu...sangat comel...suke3x...


jum layan muka comel dye kejap..hee~ saranghae oppa!!!






Semua pic dipinjam dari incik google...hehe

Wassalam....

psst : JEREMY KIUT!!!!!


Wednesday, May 18, 2011

panggilan itu!!!!

ASSALAMUALAIKUM!!
Hee~
hai semua...dengar tak??? dengar tak ada panggilan??
apa?!! tak dengar?? alahai...kenapa tak dengar...ayue dah dengar ni...panggilan sayup-sayup terdengar di telinga ni..


"Rumah" kata "PERGI"..."Kmj" kata "MARI" !!!!

itulah panggilan keramat minggu ni....urmm...KMJ dah memanggil-manggil dah tu...hee~ this is the last week for me...minggu terakhir nak bermain-main di rumah...


hee~


wassalam..

Monday, May 16, 2011

Apa TuJuAn anda Bermuka buku?

Assalamualaikum..

ohaiyyoo..dan selamat malam..hehe~

hurmm..ni entry nak tanya soalan je ni...saja je nak bertanya-tanya..yelah..masing-masong mesti ada jawapan yan tersendiri untuk soalan ni kan..

mengapa anda ber facebooking?? 

kebanyakan orang menjawab untuk menjalin silaturahin dan mencari kenalan lama..sesetengah menjawab sekadar suka-suka....tak kurang yang kata just nak main game...
haha...ayue punye tujuan..semua yang diatas...
anda pula???

wassalam.


SELAMAT HARI GURU

Assalamualaikum...
ohaiyyyo....fufu~ lama saya tak menulis...dekat seminggu rasanya..saya sangatlah buzy yer kebelakangan ini..haha...buzy kenapa?? ntah..macam buzy lah..hahahahaha


hoho...SELAMAT HARI CIKGU!! 


Selamat Hari Cikgu juga kepada mak saya...Pn. Rohana Bt. Beram...hahahaha...


baiklah...teringat pulak kat cikgu2 lama yang mengajar saya...sama ada di sekolah rendah mahupun sekolah menengah...tak lupa kepada pensyarah yang mengajar di kolej..hoyeeaa!! next week jumpa lagi cikgu...hahaha...


Terima kasih tau cikgu ajar saya ni..saya yang banyak buat cikgu2 bermasalaah memikirkan saya..saya yang agak-agak nakal jugak ni di zaman sekolah menengah...haha...
Psst : jahat masa form 1 pai form 3 je...form 4 ngan form 5 saya budak baik..wakakaka~


okeh...ada benda nak buat ni...sekali lagi SELAMAT HARI CIKGU pada semua cikgu2 di dunia...


wassalam..hee~











Wednesday, May 11, 2011

I Luv Abg Stalker

Assalamualaikum..


abg stalker nak review  punye pasal ayue wat entry jugak lah hari ni..
malas nak bebel panjang2  ni...sebab sakit perot...


1. sAjE Je NaK AbG StAlKeR ReViEw BlOg CikAi AyUe Ni

2. NaK SuRuH OrAnG SkOdEnG BeLog AyUe PuLaK...(asyik skodeng blog abg stalker je...jeles ar camni..hahaha)


Ape?? korang nak kene skodeng ke?? haa...g kat SINI


okeh...Wassalam..

Entry seram tengah malam....

Assalamualaikum..


ciss..berdebar-debar jantung..degup2 kencang...badan menggeletar...hati tak tenang....duduk tak senang...


okeh..sila abaikan tittle tersebut.


banyak-bantak kartun..kartun apa tak pernah jemu nak tengok???ahaa...ayue ni hantu kartun sikit...dush3x..


kalau ayue lah..sebagai penonton katun tegar...ayue pertaruhkan 18 kartun yang memang tak pernah jemu bila menontonnya..dari kecil sampai besar..


1. Tom And Jerry
2. Mickey Mouse
3. Doraemon
4. Dragon Ball (semua siri)
5. Bugs Bunny
6. Popeye 
7.Spongebob Squarepants.
8. Sinchan
9.Upin Ipin
10. Naruto
11. M.A.R
12. Bakugan Battle browlers
13.Power Puff Girl
14.Lilo and Stich
15.Pooh
16.Garfiled
17.The Fairy Old Parents
18.looney Toons


okeh..done

Monday, May 9, 2011

SERIUS MELETUP PUYER TRAFFIC UTK DIA!!

Assalamualaikum...
hola semua...ayue baru bangun tido ni..penat tadi pagi berjalan-jalan sambil membuat IC baru..hahaha


okeh..ayue jalam kat koridor blog tadi..nampak satu entry dari sis dian ...so ayue bace..then Sis Dian suoh pergi SINI untuk nilaikan teguran  KUTUKAN blogger tu terhadap wanita-wanita yang memakai hijab..or selendang atau yang sewaktu dengannya.


seriously...ayue terkejut baca....marah?? of course... tapi ayue tak mahu comment sebab ayue pun kadang2 pakai tudung..kadang2 tak...but still ia adalah satu entry yang panas,,meletop...and yang paling penting memalukan wanita islam...TAHNIAH ayue ucapkan kat blogger tu dengan teguran dia...eh..bukan..kutukan dia.
but...dalam dye mengutuk-ngutuk tu..sedarkah dia bahawa dia juga mengutuk diri sendiri??
dalam dye carut-mencarut tu..sedarkah dia bahawa dia mencarut agama sendiri??
gembiranya dia memalukan kaum sejenisnya adakah dia tahu dia memalukan dirinya sendiri?
anda nilaikan sendiri..


Setiap manusia punya kesilapan masing2...yer...dosa pahala masing2..kubur pun sendiri-sendiri...tapi kan..kalau begini gayanya...sama je bodohkan diri sendiri...siao main hukum hakam lagi..


siapakah kita menentukan dimana letaknya kita diakhirat kelak?? siapakah kita untuk menentukan sama ada kita dilaknat atau tidak???


Ok le tew...ko pakai tudung pun bukan tutup aurat, tapi tutup rambut. Welcome to the club...ko pakai pun kena laknat...sama jewwww...see you in hell.. yeah...


see..what she had said...wow..siap cakap nak jumpa kat NERAKA...


renungkan...


klik SINI dan anda nilai sendiri


Wassalam..





mak!! ayue dah wat IC!!

Assalamualaikum..


fufufu..fening pale...fufufu..mabok kereta...hahaha..


ayue dengan mak dan ayah baru balik dari pejabat pendaftaran daerah kota tinggi ni...huhu..ayue dengan mak ganti IC...Ic ayue tuh..da takde rupe IC...ayue tak pandai jage kot..ahaha..tape..3 minggu lagi ayue dapat ic baru..wee~
Ayue tengok tadi ghamai adik2 buat IC...haha..teringat masa Ayah bawak ayue buat IC untuk pertama kalinya...takot..hahaha...kenapa ntah ayue takot masa tu...


lepastu..pakcik yang amik gambar ayue masa darjah enam tu..garang...hoho..takot tengok muka dia...ayue diam je tak cakap2...die soh tunduk..ayue tunduk..dia soh tegak sikit,,ayue tegak sikit...apa..ingat ayue ni senget ke...haha..


apelaa...bila tengok ic yg muka budak darjah enam ni..tak banyak beza dengan sekarang..tapi bila tengok kawan-kawan punya...lain beza...comel je muka masa kecik2...haha..bila besor?? lain gamaknya...ada kawan ayue tu..dlm gambar tembam sangat...tp realiti sekrang cekeding je..ahaha...


k lah..ayue pening ni....


wassalam..

Sunday, May 8, 2011

Masih SAMA!!!

ASSALAMUALAIKUM




morning all...hurm..hp ayue masih berkelakuan sama...
mcj ta leh...call pon ta leh..
ayue nak majuk la nan hp ayue...
majuk..majuk..majuk...


tu je...huwwaaa!!! 


wassalam.






Hp ayue yang rosak atau line maxis yang tak betol???

Assalamualaikum..selamat pagi!! memandangkan entry ni ditaip pada pukul 2.08 am..
ayue tengah geram campur risau ni..dari pukul 12 am tadi sampai sekarang...ayue tak boleh send mesej...nak call pon tak ni...


"ini adalah perkhidmatan hotlink anda...sila tambah jumlah untuk membuat panggilan selajutnya"


asyik ni je..tapi kredit ayue ada lagi...nak kata tamat tempoh pun lambat lagi...bila send mcj..sending fail memanjang..geram lah macamni!!


rasa cam nak baling hp lak..ni ayue sampai tak boleh tidur asek belek enpon ni..asek hantar gak mcj walaupun sending fail je...risau!!


"hp aku ni rosak ke??? dah bukak tutup pon sama je.." 


arghh!!! ayue tak suke bila line maxis buat hal!! benci3!!!!




wassalam

Friday, May 6, 2011

"Contest candid dari blog SUEMUNCET"..


Assalamualaikum...fufufu...ngantuk...tersedar dari tidur..halamak..dah petang upenya..pergi basuh muka..solat dan buka blog...hahaha...penat tau..tadi tengahari ayue balun bersihkan kipas syiling lepastu juin cazen basuh kereta..fufu~


haa..ni contest dari suemuncet..beliau mahukan gambar candid...em..ayue ada gambar candidi ke tak ea..rasa cam tade...haha..jap ayue cek..




bad news...T.T...ayue rasa cam tak ada je yang candid...yang ada cuma ala-ala photogenic jep..humh..tapi boleh kan?? ayue nak petaruhkan dua gambar..ahahaha..tak kira...


first pic tu gambar masa kelas ayue ada perjumpaan malam dekat depan kolej..ni bukan perjumpaan formal tapi saja-saja before kitorang exam...memang malam yang menggembirakan bagi ayue..banyak gambar diambil...mak cik guard kolej tu pon juin sekaki tau..tengok siap pegang payung lagi..


second pic lak..ayue and rakan-rakan masa satu kem anjuran kolej bertempat di Melaka...ni masa baru sampai..excited aa kononnya tu..tu yang lompat-lompat semua...haha..miss this moment so much...


okeh..ayue nak ajak..


Izmi


Cik Ayin


Cik Gee


loloq


dan Aqem
 
tag line : SAYA FOLLOW BLOG SUEMUNCET KERANA SAY JUGA MUNCET DAN CHUBBY SEPERTINYA..DAN SAYA SUKA FOLLOW ORANG...TERIMA KASIH.. :)


okeh...done..Sape nak juin...driff cursor kat banner k..
wassalam.

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

Assalamulaikum..


haa..tengok3x...Incik Ben Ashaari dah buat lagi...gegar blog May 2011...ayue decide nak tumpang juin sekaki...hahaha...



okeh..kepada rerakan yang nak juin..driff cursor tu kat banner okeh?? tak pun nak senang..klik je 
SINI senang sikit...haha...
meh lah kita ramai2 gegarkan blog mereka..dan mereka..dan semua...insyaAllah...silaturahim akan terjalin..ye tak??


wassalam..

Thursday, May 5, 2011

Cinta Antara Kita drama Review

Assalamualaikum...
ayue berantry di malam hari...sebelum mata mula paksa untuk tidur setelah petang tadi tidurku diganggu oleh bahang matahari dek kerana nak hujan...kui3x~
haa...korang tengok tak drama ni??? alah..dram yang pukul 7 petang kat tv3 tu...drama tu...apa tak tahu drama apa?? aduhai...cetengok bawah ni...





haa...dapat cam tak...alah...yang ayah dia lakonan HAIRI OTHMAN tu..yang nama Johan...tadi petang episod last citer ni..
tapi ayue tak puas hati sikit...sebab apa?? sebab tergantung...adik ayue yang lelaki dan brutal tu pon komplen..cerita tergantung..
jalan cerita drama ni dah best dah..kisah Dania yang selalu buli Alia..yang rupanya kakak dia...hasil keterlanjuran Johan dengan Suria masa Johan mabuk sebelum kahwin dengan Irma.
last tadi tiba-tiba rupanya Dania dengan Alia ni kembar...nenek Alia jual Dania masa bayi pada Jamilah iaitu nenek Dania...cucu sebenar Jamilah iaitu anak Irma sebenarnya mati tu yang Jamilah beli Dania dari nenek Alia yang masa tu perlukan duit utk mereka sekeluarga...itu masih boleh terima..tapi ending dia je..
Masa Jufri nak lafaz akad nikah dengan Dania..tiba-tiba Dania halang..kemudia tarik Alia keluar...lepastu cakap diri dia selalu rampas hak Alia ( Masa Dania hilang..Jufri dah putuskan Dania dan jalin hubungan dengan Alia pulak )..lepastu mereka berpeluk..lepastu Jufri tengok lepastu habes...
tapi kita tak tahu apa jadi pada Irma...apa jadi pada Jamilah yang koma...hurmm...mungkinkah ada sambungannya lagi?? entahla..tapi papehal..cerita ni best...


wassalam

Magnolia Pert Giveaway

Assalamualaikum..


Ayue terserempak lagi dengan GA masa ayue lalu lalang kat koridor blog tadi..alah..masa ayue dok terjah dan singgah blog orang..hehe~




haa ni lah GA nyew..


Ayue join GA ni sebab ayue memang suka GA...walaupun tak menang atau tak dapat..haha..ayue suka nak cuba-cuba ni...boleh??


okeh..ayue rasa ayue nak tag


CIK AYIN


dan


angah aqem

okeh..done..sape nak join drift cursor tu kat banner ye...


Wassalam





Angin petang...

Assalamualaikum...
halu semua...haa..lambat sikit buat entry baru....fuh...panas cuaca hari ni...dari pagi tadi...sampai lah pukul 4 lebih tadi...ayue yang cuba nak tidur pada pukul dua tengahari tadi..hanya dapat melelapkan diri beberapa minit sahaja kerana basah berpeluh...fufufu..macam mandi kolam...hahaha...nak hujan agaknya..ni dah mendung pulak..


ayue duduk depan rumah ni..sambil tengok budak-budak main bola sepak kat court depan rumah...seberang jalan nun court nya...teringat zaman kekecik dulu..petang tak lekat kat rumah..mesti nak pergi main kejar-kejar..tak pun nak main belon acah...layang-layang..haha...


sedang duduk2 ni...sambil cazen syok siram pokok bunga tiba-tiba...angin pun berhembuss....fuhh...syok..angin kuat kan...tapi...


"hufff..hufff...*bunyi nafas la konon...dayah..apsal hidung aku bau tak sedap ni??"
"bau apa lak??"
"kenapa ada bau busuk..kau kentut ke??"


angin yang berhembus tu bawak bau yang tak best..hilang keasyikan yang dirasa sebentar tadi..yang cazen pulak ketawa terbahak-bahak...


"memanglah bau..aku siram taik kucing tadi masa angin tiup"


perghh...menyirap..merosakkan suasana gumbira ku...sabar jelah...alahai..






kau memang comel wahai kucing...namun apakan daya...najis mu tak secomel dirimu...ahahahaha...


wassalam...

Wednesday, May 4, 2011

Meluat...buek3x...

...
ayue dok jenjalan tadi...jalan kat koridor blogger dengan dekat mukabuku...lepas makan yong taufoo dengan ayah kat ruang tamu tadi..lepastu ayue nampak satu post tu...ayue baca je ayue jadi meluat...perubahan drastik...automatik ayue teringat kat sorang insan yang pernah jadi kawan baik ayue dulu..PERNAH jadi KAWAN BAIK tau...


baca post tu memang buat ayue meluat...tapi bukan salah orang tu..salah BEKAS KAWAN BAIK AYUE ni dan PASANGANNYA itu...
cuba anda semua bayangkan....anda dah kenal lama dengan seorang kawan anda....lama sangat...malah dia pernah menjadi pasangan kepada rakan anda juga...tetapi KAWAN BAIK anda n pada mulanya hanya rakan biasa yang kenal gegitu je...
then..bila pindah ke tempat lain..senang cerita sekolah lain...tak sangka anda satu sekolah dengan KAWAN BAIK anda ni...then..sejak tu anda makin rapat...selalu berborak...ini..itu...


tak lama lepas tu..ayah anda ditukarkan kerja di daerah lain..dan anda harus berpisah dengan KAWAN BAIK anda itu...dia berjanji dengan anda bahawa anda tetap kawan baiknya dan sentiasa akan menghubungi anda...


bila anda dah pindah...KAWAN BAIK anda itu jalinka hubungan dengan seorang lagi rakan anda disekolah lama tersebut..orang baru itu baru sahaja berpindah ke sekolah lama anda...KAWAN BAIK ni pun cerita lah..yang pasangan dia ni baik..inilah..itulah....lepastu lama-lama tiba2 KAWAN BAIK anda ni HILANG..tak dapat dikesan...


Tiba saat anda hendak menduduki peperiksaan penting..anda menghubungi semua rakan-rakan untuk meminta maaf atas segala kesilapan yang anda lakukan...dan anda cuba menghubungi KAWAN BAIK anda ni...namun tiada respon...tiba-tiba satu mesej sampai..rupanya KAWAN BAIK anda tu dah guna no. lain..no asalnya itu digunakan oleh PASANGANNYA..mesej itu berbunyi..


"ape lagi kau nak dari aku??kau ni tak faham ke aku tak nak ada kaitan lagi dengan kau!! sebab kau aku gaduh dengan dia!! aku tak nak kau kacau hidup aku..aku tak kenal kau dan kau tak kenal aku lagi lepas ni...kau faham?? jangan cakap atau tanya apa-apa pun tentang aku kat dia lagi!! "

okeh...apa perasaan korang??
korang cuma cuba nak contact kawan2 lama malah KAWAN BAIK..boleh digelar KAWAN BAIK ke kalau macam ni??
even syang sangat pun kat couple tu..tak leh ke pertahankan persahabatan yang dah dibina lama??? 
yang ayue dengar sekarang..bila tengok profile pasangan dia tu..dah copule lain dah..putus jugak lepas dah buat ayue camtu..
memang ayue langsung tak amik tahu pun sal dia...ayue beralah dan sebenarnya ayue kecewa dengan sifat dia..ayue tak kisah kalau dia tak nak berkawan dengan ayue lagi..memanglah sedih..tapi itu hak dia...cuma ayue kecik hati bila dia kata "aku tak kenal kau...kau tak kenal aku".
PERSAHABATAN dengan CINTA...dua-dua penting..pandai-pandai lah bahagikan...and tak yah nak desperate sangat ubah diri sendiri semata-mata nak puaskan hati orang lain...
tengok..kan sekarang KAWAN BAIK pun xde..CINTA pun takde...


Pssst : maaf kalau kasar bahasa...


wassalam.

Faceblog



ni logo faceblog..hehe...ayue baru je join ni...lambat sikit...FACEBLOG ni diwujudkan  atas dasar untuk mengumpul dan membina satu komuniti blogger terutama di Malaysia dan dunia pada amnya.
Faceblog ni macam facebook juga dimana tujuan nya adalah untuk jalinkan hubungan diantara blogger kat Malaysia ni.Sesiapa yang belum join tu..join lah...hee~ 

Wassalam

JIKA ANDA SEORANG BLOGGER


SAYA DAPAT BANNER NI DARI BELOG Ben Ashaari 

untuk mengetahui cara dan juga tujuan..sila klik SINI  

tiada tarikh tutup..

jum ramai2 join segmen ni..

Gula-gula?? 24:7? apa tu???

Assalamualaikum...
hai semua orang...haa..tengah buat ape tu?? ayue tengah tengok tv9 ni...cerita kasih Najihah...lepas ni cerita Cucu Betong pulak..hehe...tengok..duduk rumah sampai dah hafal dah cerita apa lepas ni..lepas katun ni..cerita ni pukul berapa..tv berapa...haha..ayah nan mak pon kadang2 tanya ayue je lau nak tengok cerita...haha..betapa punya power ayue ni..hahaha....ciss...merepel pulak tengahari buta ni...


hari ni ayue nak cakap pasal Korea..dan jugak artis Malaysia yang cube menjadi seperti mereka... bukan apa..ikutkan ayue malas jugak nak amik port sal GULA-GULA dengan 24:7 ni...tapi..bila ayue jalan-jalan kat koridor blogger...banyak yang dok cite sal benda ni..mula mula tuh ayue tak tahu jugak sal ni..ingatkan GULA-GULA tu gula biasa je..rupanya nama kumpulan...alahai...










bila tengok gambar...SUBHANALLAH...bila baca info..ada juga ahlinya yang ISLAM...bila bandingkan dengan group korea sebenar yang diorang sibuk nak tiru ni...WOWWW...BERJUTA-JUTA bezanya....tang kaki tu yang paling kontra...nak komplen banyak pun tak buleh sebab ayue pun tak lah baik sangat...tapi..yelah..nak tegur yang islam tu..jangan lah ikut kawan2 yg agama lain tu...berpadalah...bukan tak boleh nak fanatik korea..tapi sesuaikan lah dengan diri dan agama kita...kita orang timur...yang pentingkan adat sopan...ayue nak tegur lebih2 pun malas..sebab ramai jugak artis negara kita ni yang tayang sini..tayang sana...


pada yang damn pakaian diorang ni..ayue pon nak tegur sikit..artis lain yang pakai seksi2...yang lebih teruk dari diorang kat negara kita ni tak pulak korang cakap apa-apa...hump...


for 24:7 pulak..memang nampak sangat tak seswai nak jadi korea...tang kulit tu nampak kontra nya..bila tengok gambar pun..tang mata tuh lagilah...alahai...terus ayue tukar pic len...lagi best ayue tengok muka ayah ayue..adik2 ayue..mak ayue..kawan2 ayue...


tapikan..lau itulah genre yang diorang nak bawak..xsalah...cuma gaya tu je...diorang uh k-pop...memang beitu gaya mereka..tapi utk GULA-GULA dan 24:7 ni..apakata jadila M-pop je...sesuai dengan adat negara kita...orang tak marah..orang tak damn..orang tak anti...
jom layan pic super junior dengan girls generation!! lagi best










ni baru lah real k-pop and real cute...saranghae!!!!


okehlah..selamat beramal...


wassalam...



Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "