kawan sabotaj kawan

sumber dari : PAK CIK GOOGLE


Assalamualaikum...dan selamat pagi mungkin...hahaha...
hurmm...dok aye tgh syok men game dekat mukebuku aye tuh...aye chat lah dengan sorang kawan aye ni..nak kate kawan lama tu tidak..kawan baru pon bukan...
kawan aye masa aye di KEM PLKN PADANG HIJAU, KLUANG JOHOR siri 7 kumpulan 2...aye chat punye chat punye chat..bape banyak cume daa...dye pon cerita yang die ni tengah ade heavy problem...
errmm..aye ni sebagai kawan pon mule lah bertanya apa masalah die...bukan nak busy body tapi entah la..dah memang kebiasaan aye suka dengar orang luahkan masalah pada aye...kalau aye lea tolong...aye tolonglah...biarlah aye namakan kawan aye ni sebagai budak A dan rakannya sebagai budak B
so..budak A pon cerita lah tentang masalah die kat kolej...di mana seorang kawan die dari baik berubah menjadi sebaliknya...dan dia mahu rakannya itu berubah ke arah kebaikan semula..tetapi die tak tahu macam mana nak buat...
dia pon mula bercerita..dulu budak A dan budak B tu selalu wat keje sama2..tapi sekarang ni..Budak B tu ntah apa benda yang die makan..sabotaj hasil kerja budak A...sabotaj specimen yang budak A ni buat...satu kolej tahu mereka ni bergaduh...yang paling memeranjatkan aye..budak A cakap kalau sekali je tu tak apelah..ni 4kali budak B buat macam tu kat budak A dalam masa seminggu...


ishh3x...
aye pon tak tahu nak cakap apa..aye cuma nasihatkan je kat kawan aye tuh supaya sabar...cakap baik2 dengan budak B tu apa yang dia tak puas hati dengan budak A sampai dia buat macam tu..makan pon dah tak semeja lagi...
tapi budak A xnak..die cakap budak B panas dengan die..dia pon panas dengan Budaq B tu..
so..aye cakaplah kat budak A tu lau die ikot sangat panas die tu..tak kemana pun perginya...panas tu kan api..api tu kan asal usul syaitan..betul tak??


aye harap sangat kawan aye tuh dapat berbaik dengan rakannya...dan hope budak B tuh sedar kesilapan dirinya...
aye nak cakap lebih aye tak berani..sebab aye pon bukan baik sangat...


okeh...tu je...WASSALAM..
with love,

Dunia Budaq Kechik


Comments

  1. hi dear..
    dh follow awk..nk kmen kt shoutbox,xleh lak..hehe
    btw, budaq kecik jgn nakal2 key ! :)

    ReplyDelete
  2. hehe..okeh...maceh follow yerp...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KEBAIKAN DAN MANFAAT RANGKAIAN PRODUK NADEAR FACECARE

XPDCDaksies (PART 5)

Insidious 2 vs Sadako 2