Posts

Showing posts from April, 2011

ayue punyew hati

Assalamualaikum..


hari ni ayue tak nak cakap banyak...


Mood : sangat down..sedih..sunyi...


terima kasih utk segalanya...


Wassalam...

" Segmen Blog Review Semanis Tart Cherry " .

Image
Assalamualaikum...ohaiiyyooo...


ola...ayue sedang blogwalking ni sambil dok tengok hindustan kat tb 2 tuh..maklumlah..shah rukh khan yg berlakon..laju je lah nak tengok..OM SHANTI OM...mmg best..ayue dah tengok banyak kali dah cite ni..tapi tak bosan lansung...


oh..sambil ayue blogwalking tuh ayue nampak ada org nak wat review..ayue nak joinlah..


 Nama penuh ayue NUR HIDAYU BT. MD.NOH
dalam dunia blogger ni ayue guna nama DUNIA BUDAQ KECHIK..kalau komen2 ayue gune Ciput_Kechik...


apa yang ayue nak sangat tapi belum tercapai??
sudah semestinya untuk membalas jasa mak ayah ayue..ayue nak belikan mak dan ayah sebuah rumah...nak sangat mak dan ayah duduk selesa...tak payah susah2 lagi untuk ayue ni...


pandangan ayue tentang blog  "semanis tart Cherry"
* wow...pinkie!!! chomel je..cantek...tersusun je..ayue suka...hehe..ni bukan bodek..ni kenyataan tau...


okeh...ayue nak pilih mangsa tag ni..
ayue tag..


si cantik manis Izyan Masri 


dan juga budak suke domo si  No Answer ! 


okeh...done..terima…

saya nak jadi kawan vespa degil

Image
Berjalan-jalan di muara...hati-hati dilambung ombak..sampai bila asyik nak berjalan aja..ntah ada idea entahkan tidak....
ewwaaahh...menyanyi-nyayi sakan ayue...hehehe...berdekatan dengan kawasan rumah ayue sekarang ni tengah ada event besar sebenarnya..TPM nak datang esok...jadi malam ni dowang dah start wat konsert sume..tu yang dengar sampai umah ayue ni..tadi je adik kata ada tarian daripada YAYASAN WARISAN JOHOR...fuhh..zapin..ayue dah lama tak zapin.
ish!! ape merepek ni...bukan sal tu yang ayue nak bebel..ni hah...pasal banner kat atas tuh...BLOGLIST...
pada VESPA DEGIL...teruskan usaha..ayue nak bagi nasihat follower ayue pun tak matang lagi cam follower VESPA DEGIL...hehe~ ayue nak join bloglist boleh tak?? (bodek kejap...)
sape nak join bloglist VESPA..driff cursor kat banner tau...
ok..ayue nak jadikan Izmi suke Domo sebagai mangsa tag ayue...wahahahaha
Wassalam..

" IZYAN MASRI FIRST RANDOM GIVEAWAY "

Image
ATTENTION!!!!
PERHATIAN..sila klik banner secepat mungkin..cepat! sape lambat rugi...ayue tidak akan menanggung segala kerugian jika sesiapa terlambat yerr....


ehh...alamak..lupe..


Assalamualaikum semua...hee~ haa..apa tercegat?? jawab salam cepat..


haa..ni first eva ni Izyan buat...jadi..cepat2 ayue cube nasib...hehe~ 
kepada Izyan : adew harapan tak ayue nak menang ni?? kui3x...


okeh..sesapa nak join boleh klik kat banner atau pon driffkan cursor cantik anda tu kat SINI
haa...driff laju3x sikit...jangan xcident pulak yerr...


ayue nak tag orang pulak..ayue nak tag...


Cik Ayin
dan sorang lagi mangsa kekejaman ayue iaitu
AQEM YANG KUSOWT

okehlaa....kekejaman ayue dah berakhir..hahaha...
wassalam... 

Pabila jiran-jiran bersatu...bergegar kolej kami serbu

Image
Assalamualaiukn..ayue ucapkan..ahlan wasahlan..ayue hulurkan..saudara saudari..rakan dan taulan...entry baru ayue dah postkan...
ahakkssss...sempat bernasyid pule ayue di entry ni..hehe~ well..tengah ayue blogwalking...tetiba di radio..berkumandang lagu nasyid...ayue pun layann....last ayue jadi solo nasyid baru2 ni...dalam satu pertandingan nasyid anjuran kolej...ayue penah cerita dalam satu entry ayue...
apa?? tak pernah baca?? klik SINI
haha..dah kate duduk hostel..mestilah berjiran kan..alha,dulillah..roomate ayue baik dengan sume jenjiran..apatah lag jiran depan bilik..tuh..memang yang paling rapat...keluar masok..depan bilik dah ada jambatan kasut lagi tau...
kalau dah mula nak berceloteh..memang huru-hara aras 2 block C tu kitorang buat...hambek ketawa macam hape..
ada sekali tu..kakak2 senior sampai datang bilik..tanya sapa yang wat bising..tapi...hehehe~ kitowang wat tak tahu...yang lawaknya..semua wat keje sendiri..ada yang g basuh baju..yang buat2 tidur..yang pergi sembahyang..pe…

'GA SyahRidzeah'

Image
Assalamualaikum...ohohoho...apew??terkejut tengok profile baru ayue??hehe~ terima kasih atas keterkejutan anda...( punah bahasa )...ayue baru je godek2 ni..kalau berat sila bagi komen boleh?? t ayue boleh buat ape yang patut...
haa...tengok ni..seperti bese..ayue yg tamak dengan GA...wahahaha...ciss...tak malu...


haa...sape nak hadiah..pergi main tekan-tekan sesuke hati dekat banner tu ye....besar punyer ayue bagi...


sape yang ayue nak tag eak??
ayue conpius ni...
okeh lah..ayue nak tag......


Cik Gee Dee Luna-


dan juge


Si Amer keding




okeh...done...hehe!


jangan lupe klik kat banner tuh pulak tau!!


wassalam...

Fez time ayue dok buatkan banner tok kawan ayue..tapi...???

Image
Assalamualaikum...


tadaaaaaa!!!
hee~


fez time ayue cube wat banner...(okeh..sebenarnya second time..yg fez ayue wat banner ayue cube wat banner ayue sendirik seperti yang diatas...)


ayue dapat petunjuk adri sorang blogger tuh..tapi kerana ayue seronok sangat dapat wat banner sendrik tadi ayue terhilang pulak alamat blogger tuh..
sangat sedih yer sebenarnya sebab tak sempat nak berterima kasih!!!
ayue janji ayue carik nanti!!! sebab ayue nak bagi credit kat blogger tu....


pada Izmi..nah..hamik banner ni..tadi nak sangat,,,tak cantik..jangan merungut yer...hehehe~
xmo gune pon tape..aku cecube je tadi..lalala~


okeh...itu je ayue nak cakap...wassalam..

tikus ni!!!!

Image
Assalamulaikum....

ARGGGGHHHHHHH!!!!!


terkejut!!! Subhanallah...(sambil urut2 dadaa..dan kemudian tersenyum lebar menampakkan gigi yg terselit cili..hee~ )


laa...dah bape hari tak bukak blogger ayue,,tetibe ayue tengok...100 FOLLOWER... alhamdullillah...dah sampai seratus dah akhirnya..tak sangka..dapat jugak genapkan jadi 100...terima kasih yer pada follower ke 100 tuh...shape??? hehe..klik SINI


ayue sebenarnya tengah bengkek ni..bengkek sangat...ish..sangat geram..sampaikan ayue tumbok2 bantal ni...kenapa???




nampak tikus ni??? apew?? x nampak?? klik kat gambo tuh bg besor sikit...tapi bukan tikus ni yang wat masalah sekarang..tapi tikus yang ni :




haa..yang ni haa...dush3x!! amik ko ayue..kene tumbok..wat suspen je...kui3x..


ayue nak gune mouse ayu ni..tapi aye tak berfungsi dengan sebaiknya..ayue gerakkan ke atas tapi pointer tu gerak ke kiri...ayue gerakkan mouse ke bawah..pointer kat lapy gerak ke atas pulak...aish..dah kenapa ni??? die wat hal pulak yer...rasa macam nak baling je..tapi …

Ketakutan Menghantui Jiwa

Image
ARGHHHHH!!!!!!


fufufu..takot...takot...ayue tak senang duduk ni..taksenang baring..tak senang berdiri...tak senang tulis..semua serba tak senang ni....


ESOK!! ESOK!! ESOK!!!




esok hari penentuan..penentuan segalanya..penentuan sama ada ayue ni memang sah main2 masa belajar..penentuan yang menunjukkan tahap pembelajaran...penentuan..penentuan sama da masih boleh bertapak lagi di KOLEJ MATRIKULASI JOHOR atau pun tidak..penentuan sama ada masih boleh men beskal petang2..penentuan sama ada masih boleh lepak2 kat kolam...ish...serba tak kene ni...fufufufu...


arghh..ketensionan mula melanda diri...tak nak hari esok..tak nak...tak nak tgok result..uwwwaaa!!! T.T


tapi kene jugak tengok..doa je lah..ayue dah usha..wish me luck sis and bro...ohh...Aminnn...


nak tido..takot nak tengok jam strike to twelve...ohhh...ZZzzZzZzZzZzZzZzzZzzzZzzzZzzz


wassalam....



Yaya Azura 1st Giveaway

Image
Assalamualaikum...huhu..sekali lagi ayue menunjkkan ketamakannya...juin lagi GA..Ya Allah apa nak jadi nan ayue ni..nape tamak sangat ni?? alah..ayue tak esah pon sebenornyew...menang ke..kalah ke..tp kalau boleh mmg nak menang...hehe~ ayue join sebb nak tambah kawan je..cari pengalaman... huhu..sape nak join klik kat banner tuh yerk...
ok.. ayue nak tag
...SpeCiFIc mEwarNAI KEteLitIAnKu..

keen mey

.Y.F.F.I.F.
okeh..im done....
apelagi...g klik cecepat kat banner tuh...
wassalam....

YaNa Yassin 1st Giveaway

Image
Assalamualaikum...
tengok3x..haha..ayue dah kate..ayue sekarang ni dah gila contest..dah gila GA..dah gile review..ohoho...ayue tiarap2 tadi..lepastu merangkak2 sampai lah berjalan-jalan kat koridor blogger tu and then??? this is what i found lorghhh
GA dariYana Yassin...nak join?? klik kat banner tuh yer...
sekarang sekali lagi masa nak TAG..tag...dan tag...
msti org yang sama je...hurmmm...hehehe...
amer
Aqem
last but not least...
semestinya......
Luqman Hasan

haha...done....selesai...
wassalam...... 

'Dayana AZ dan MiszyDian's buat LUCKY DRAW! '

Image
Assalamualaikum....hai sekali lagi...ayue datang..muncul kembali..memekak di wall belog sendiri...tanpa rasa malu dan segan...ku conteng lagi-dan lagi...ewwaaahhh...
haa...ni lah lucky draw yang Miszy Diandan jugaDayana AZ ayue nak join..ne tahu dapat hadiah..jan3x...hehehe~
okey..ayue nak tag....
...SpeCiFIc mEwarNAI KEteLitIAnKu..
No Answer !
dan juga
Realiti imaginasi untuk Inspirasi
okeh...done..sape nak join klik banner tuh yerk...terima kasih...
wassalam...

"Segmen Review Dalam Review Bersama Pembawa Wacana"

Image
Assalamualaikum...haa..jawab jangan tak jawab ye semua...wajib jawab ni....
hehe....tengok ni..."Segmen Review dalam Review Bersama Pembawa Wacana"...ni lah yang ayue dok tunggu2x ni...


kenapa?


macam biasa lah...ayue nak org review belog ayue yang secoet ni..mana-mana kekurangan dalam ni ayue nak tahu...ayue pon nak juga tips2 yang boleh menaikkan belog ayue ni plus menambah kan lagi ilmu pengetahuan dunia blogger dalam otak ayue ni...boleh tak???

sape nak join boleh klik sepantas kilat kat SINI
okeh...


wassalam...


with love,

Dunia Budaq Kechik

Buat bising di wall org adalah lebih baik dari wat bising kat wall sendiri..ye ke???

Image
Assalamualaikum...ohaiiyyooo....


hehe..tadi ayue jenjalan cuci mata dekat muka buku ayue tuh....jsambil jalan-jalan kat koridor tuh..biasalah...dah kebiasaan tangan ni nakmenconteng wall orang +memekak kat chat box + memekak kat wall tu..mana-mana wall yang ayue pergi ayue akan tinggalkan jejak berdarah ayue...saya sangat suke mambuat kacau...


seperti yang berlaku di wall rakan ayue ni
...Ezzah Sofia ...
habis wall fesbuk dye ayue conteng..aye juga menyonteng wall ayue...uwwaaaa....tak kesah pon..sebab ayue puas...hahaha...


fufufu...penat lah...hehehe...tapi merupakan suatu kepuasan untuk diri ayue memekak di wall org..wall group...wall kelas...hahaha...

terimas.. wassalam...







"hafizzainal's contest - senyuman mahal "

Image
Assalamualaikum...ohaiyyo...hehe...sedang gembira?? kenapa?? ayue jumpa contest lagi...hahaha...nampak sangat ayue ni gila contest...aduyai....ikotkan ayue tak tahu pun pasal ni...tapi ayue telah di TAG oleh cik Ayin. terima kasih ye cik ayin...

nah...amik...lebar punyer senyum tuh tau...hahaha...pic ni ditangkap masa ayue kat kem PLKN...tapi masa ni nak pergi makan tengahari pada hari ahad dimana henpon diberikan kepada pelatih dan wajib dipulangkan pada waktu malam...sambil2 tunggu kawan yang lain..ayue pun snap lah sendiri...ahahaha..hantu gambar..yelah..henpon cume dapat dua hari seminggu..iaitu hari sabtu dan ahad je..jadi snaplah bebanyak..kan3x...


kenapa ayue rasa senyuman ayue mahal?? haha...sebab ayue ni jenis orang yang salu muncong itik 24 jam...susah sikit nak senyum2x ni...haha...tp bila senyum..tak benti pulak..hahaha~ pasytu kan..ramai kawn cakap ayue senyum comel..hahaha...bangga lak..comel ke?? wallahualam...anugerah Allah kan...itu je..penat nak pomote diri..hehe...


ha?…

" contest i love my self."

Image
Assalamualaikum...warna bertukar lagi mengikut kata naluri yang berbisik dalam hati...cehwahh...
haa..tengok ni...ayue jumpa contest lagi laa...sangat gembira...hoyyyeeeaaa!!!!


owkeh..serius..ni memang gambar paling ayue suke..lokasi?? kedai runcit...ahaha..pic ni kawan ayue yang tangkap masa kitorang outing..ayue ni memang kaki gambar sebenarnya..pantang nampak kamera..tak kira lah..kamera digital ke..henfon ke...memang wajib ade muka ayue ni...tengoklah..dekat kedai runcit pon ayue balun posing payung..i just love myself..this is the real me..love to take a picture...not "a" but "many"..lalala~ hitam..just my favourite colour..kui3x..okeh..da puas pomote diri kat sini...agak2 ada can tak?? tak tahulah...

nak tahu hadiah yang ditawarkan untuk contez ni???


HADIAH PERTAMA 
teddy bear & seluar jeans forever 21.
HADIAH KEDUA 
SWEATER ONITSUKA TIGER

sonok tak hadiah nya??? okeh..sekarang masa untuk ayue mengTAG org...sape jadi mangsa???


Nabilah Ahmad
dan
Izyan Masri dan No Answe…

'SAYA NAK JOIN BLOGLIST AWAK'

Image
Assalamualaikum...


okeh..ayue nak pakai tulisan kaler purple lak awi ni...ohoho...ketawa suka hati...maklumlah..baru je melahap ketam masak lomak cili api tadi...lalala~


okeh...ayue nak join entry ni,,,nak join bloglist..uhuhu...ketawa sambil bergolek-golek di atas katil dua tingkat...hahaha...


ayue nak join bloglist ni sebab ayue nak naikkan belog syg ayue ni...ayue nak belajar selok belok dunia belog dari org2 yang lebih senior dari ayue..yelah..ayue kan masih lagi dikira newbie...banyak lagi yang ayue nak tahu pasal dunia belog...pastuh kan..ayue lau bole nak org review belog ayue..ayue nak tahu apa kekurangan belog ayue...penting ni..antara suka dan duka..ehehehe...


okeh..itu sahaja...
sekian,wassalam...


with love,

Dunia Budaq Kechik

"1st GIVEAWAY by HAJAR HASAN".

Image
hehe..pepagi dah berjalan-jalan di koridor belog...sedang asyik tegur menegur tetiba ternampak satu GA.dari Hajar Hasan , jadi ayue decide nak join...tak kira..nak join jugak...sesape nak join klik dekat banner tuh ye...
okeh..ayue sebenarnya paling suke aiskrim strawberri...mula-mula masa ayue makan..muak..tapi lam-lama...dok sumbat,sumbat,sumbat dan sumbat lagi air strawberi,eskim strawberi,kek strawberi lama-lama...gile strawberi..tengok je...fuuuh..terliur tekak tau...



fuhh...mesti puas dapat makan eskim th...tgok je dah terliur dah ayue tau.... oke lah..ayue nak tag semua kawan-kawan ayue yang menggemari strawberi nip...tak kira lah yang ade blog or tade blog.... haha..boleh tak camtu?? special tag : Gee De Lunadan juga Syazwani Hasbullahserta NDBJ
okeh...done...hee~ sapa nak joim klik banner tau...kite terjah GA Hajar Hasan.
wassalam...
with love, Dunia Budaq Kechik

"Contest Natural Beauty"

Image
Assalamualaikum... hai...kepada semua gadis-gadis dan abang2 semua..hehehe...tadi ayue blogwalking...pastu ayue singgah lah satu belog itu..waa...beliau join contest,,ayue pon klik lah...huhu...cam intresting je..nak cuba luck...saja-saja nak join sementara masa terluang ni... psss : bukan nak pomote muka ye...ayue tak cantik pon nak pomote muka ayue laa...


okeh..ni laa contest yang ayue cakap tuh...contest dari Abang Stalker  . Saja je nak cuba nasib..mane lah tahu...hehehe.... okeh..sekarang ayue nak tag dua kawan ayue...agak-agak siapa yang layak terpilih untuk ayue tag??? ceh..ayat mahu demand ea ayue..bese die...
tadaaaaaa....
No Answer !
dan tidak dilupakan si cantik 
Nabilah Ahmad
ea....dah siap tag terlupa nak tunjuk gambar lak....okeh..ni pic ayue ye....

hoho...so..im done....sape nak ikot klik SINI
wassalam.. with love,
Dunia Budaq Kechik



Persiapan Majlis Persandingan NurHidayu dan Muhammad Zubair

Image
"Selamat Pengantin Baru...selamat berbahagia...selamat ke anak cucu..smoga bahagia..."


ohoho...
Assalamualaikum....
uhuhu...tadi bertempat di rumah atok..telah berlansung satu perbincangan tentang majlis persandingan NURHIDAYU dan MUHAMMAD ZUBAIR...segala persiapan juga telah disediakan...tunggu hari je...fufufufufu..takot pula...ish3x..berdebar je dengar tadi....




jeng3x...
ahaha..ayue gurau sahaja...sebenarnya bukan persiapan majlis untuk ayue..tapi untuk sepupu ayue..NURHIDAYAH...dengan pasangan nya IZWAN....
temanya warna ungu + putih...sangat cantik...lansungnya 5 JUN 2011...
kebanyakan barang ayue yang pilihkan untuk dayah..tapi ada juga barang yang mak, dan dia yang pilih..hehe..lagak macam ayue pulak nak kahwin..hahaha...


jom servey sikit barang2 yang sempat ayue snap pic tadi kat umah atok..




dulang + cenderahati + bunga manggar
ni je lah yang ayu sempat snap tadi..ayu longgok je satu tempat...banyak lagi yang perlu beli...barang hantaran pulak ada dekat rumah makcik ayue...dia…

blog review dari sis Scha..suke3x..

Assalamulaikum....
selamat pagi.....oehaiyyoo...okeh....ayue tak lea lama hari ni...ayue nak kene gerak pergi rumah atok ni...







Firstly, slamat pagi !blog sis dah ok senanyer.. tapi better kemaskan lagi blog.. kalau nak template yang lawa2, gojes gitu, boleh masuk btemplates.com.. kalau nak pakai yang asal pon dah ok :)blog sis berat jugak.. better buang 'this is my name' tu, then slideshow tu ke.. atau welcome to my blog tu.. lagi ringan, lagi orang suke nak singgah :)untuk comment pulak, lebih baik jangan buat word verification tu.. set pop up window je lebih senang dan cepat untuk blogger komen ^^rasenyer, itu saje.. yang lain dah ok dah :) happy blogging sis ! 

hehe...huhu...belog ayue di review oleh sis scha....waaa...sangat suke....yelah...sekurang-kurangnya ayue boleh tahu kan kekurangan ayue dalam dunia belog ni...hehe..ayu dah buang dah bebenda yang memberatkan belog syg ayue ni..terima kasih atas nasihat scha...cume...nak  tukar template tuh je ayue ade keliru sikit..seb…

Haahh!! Result exam sUDAA KELUAR!!!!!

Image
"Haah...result dah keluar???!!!"


halamak...itu memang menakutkan...bila tahu je result nak keluar...huh..sangat cuak..sangat gementar...sangat menggigil sampai nak bangun pon menggunakan tongkat...aiceh...
tapi...belum keluar pun sebenarnya...ayue masih lagi menunggu saat itu...dengan penuh debaran di dada...


dub..dab..dub..dab...


bila kadang2 jenguk mukabuku..group Program Dua Tahun (PDT ) Kolej Matrikulasi Johor...sibuk kawan2 dok usha tarikh result keluar..tarikh surat sampai rumah..tarikh nak cek online...




huh..baca je post...mula lah jantung ni nak degup laju-laju..macam masuk larian 1500 meter lagaknya..berpeluh-peluh...hahaha...


teringat masa nak ambil result PMR..masa tu ayue sekolah kat SMK.Bandar Penawar Kota Tinggi Johor...ayue duduk asrama..jadi bertolak dari rumah dengan mak ayah lah...pagi-pagi sebelum keluar rumah...dah merayu xnak pergi sekolah...takut..hahaha...kelakar...tak senang duduk ayue dibuatnya...bila SPM pulak mak ayah x teman masa amik result..bawa moto …