Posts

Showing posts from March, 2011

demam yg tiada akhirnya...

assalamualaikum semua...
arghh...aku x sihat sekarang ni...demam panas dah bape hari...start dari hari isnin lepas...
aku x tahu lah...
nasib baik masa periksa akhir aku x demam..cume deamam masa study week je..
mungkin demam nyew sambung balik kot....bak kate owg,,,sakit ni cuci dosa...ermm...tp aku penat lah dmam,,aku ni susah nak kene sakit tp bile dah kene cm ni lah...x surut2x...tp alhamdulillah tak teruk sgt..aku msih boleh bangun ag..drpd mcm aku demam masa study week tuh..lansung x lea bangun..
dengan selsema nye..batuk nyew..tekak aku ni dah rasa kering gile dah...bile batuk dah sakit...xlarat dah nak batuk g....
tp korang mesti pelik kan...demam tp aku leh on9...hurmm..sebab aku x tahu nak wat ape...aku bosan terbaring je...tp jujur jarang dah...sebab aku bukak mata..mata ni rasa panas...berair je...mcm terbakar rasanya...hurm..aku nak tido pon aku penat asyik tidur je 24 jam...
hurmm...korang doakan aku cepat sembuh tau...
klinik?? aku x kan g klinik...aku tak suke...mak ak…

congratulation buddy!!!

Image
haha....dlm ngatuk2 tetibe aku teringat lak kat sorang kawan ni...
dye baru je declare cple kat fb...orgnye adelah...taraaa...
haha...ampun el..aku rembat jap pic ko kat fb...hahahaha....nak kenal sape dye??g kat link ni..Amaluddin Mansor klik tau...hahaha...congrats buddy...even aq baru dpt tahu masa annual dinner hari tu...hoping that you will be happy with her...okey..nak kenal sape buah hati dye??? ni lah org nye...kecik molek...taraa...
nama beliau nurul fadilah...budak fizikal...
anyway...congrats for both of you..hepi salu tau buddy..x mo gegadoh...aq doakn yg terbaik untuk ko..and hope ko pon doakan yg terbaik utk aku and zubey..okeh????hehehe...
semoga hubungan korang kekal ye...sentiasa jage hubungan korang..agak2 t nak kawen..jgn lupa jemput aku lak tau..hahaha...all the best for you buddy!!! congrats sekali lagi...and also tak lupa thanks maafkn aku...thanks x bermusuh g ngan aku and zubair..and thanks for the sumi you give me and zubair back there in annual dinner..thanks a lo…

nak tidow!!

Image
aq datang lagi...hahaha
alorghh...aku x leh titow nip...urmm..puas aku tutup2 mata..tapi x lelap jugak..ni kesan minum nescafe td ni lah....kan dah tak leh tdo..tp dah ngantuk..tap mata xmo pejam...
adew sesapa x nak bobok kn aku???
ermm...
aku nak tidow..aku nak tidow..mata dah penat ngadap lappy...lama2 rabun aku...dah la mmg dah sedia rabun..mkin teruk lah jadinya lepas ni...
uwwwaaaa!!!!
aq nak titow..tp x leah...xnk men zombie g,,,dah penat lawan zombie yg tak habes2 uh..tp kene lawan jugak....ciss....x gunew nyew zombie serang rumah aku...tak puas hati....dah lah energy sikit...zombie berjuta kat laman umah...argghhhh!!! bile nak menang ni....tensen..arghh..kan bgus lau aku dapt titow cam kucing ni....jeles3x!!!

aktiviti sepanjang cuti..

Image
Asslamualaikum...aloha everybody... huhu...dua hari aku x update apa-apa walaupun free gila sekarang ni...haha..itulah namanya kemalasan melampau.. okeh..aku rasa hari ni aku nak cerita apa yang aku buat sepanjang cuti..(ceh baru 4 hari cuti dah belagak..mcm dah lama sangat je..puii..)hahaha...okeh...bermula pada waktu pagi..bangun pun pukul 9 ...bngun dan terus mencari hp yg dah kat mane...trus kejutkan si dia...lalala~ then..pergi bilik air basuh muka dan gosok gigi..perlu cite ke??..ntah..ahahaha...betul2 terperinci ni...okeh..kita sambung..lepastu g dapur tengok mak dah mula nak masak...padahal pagi2 mak dah kejut..aku je tido mati ...tugas aku?? seperti biasa..membasuh baju..tu pon kadang2 mak aku dah settle kan separuh..aku tukang sambung je...pemalas nya aku...kadang2 tuh aku tengok2 jugak mak aku masak..tengok je..haha...sejujurnya..aku x pandai masak sangat...pelik kan??? dah besar panjang x pandai masak lagi..aku cume pandai sikit2 je..macam ayam masak merah..sup ayam...masak …
Image
nur hidayu

home sweet home

Image
lala...alhamdulillah..home sweet home....pukul sebelas tadi bertolak dari KMJ...pukul satu lebih sampai  umah...tapi sebenarnya aku sedih tinggalkan KMJ tuh..yelah...kawan2 ramai kan kat situ..bila balik rumah aku xde kwan..takde org nak ajak berbual...haha...tp adew kucing aku..
i will definitely miss all my friends...dan yg paling aku rindu mstinya si dia...si dia yg aku syg tuh..
td sebelum balik jumpa die kejap...sempat rakam perbualan dengan die...sekurang-kurangnya  aq boleh tgok rakaman tu bila aku rindu kan..hahaha...( gediks  sungguh..hahaha)
arghh...ayue..ape merepek ni....tak malu ke..hahaha/..ah lantaklah...blog aku kan...hak aku nak cerita apa..salah ke lau aku nak cerita sal org yg aq syg.....haha....dah lah..penat..tido jap...tata....

a happy new day...

Image
im so happy!!!! why?? this will be the last day for me at KMJ!!! i can't wait to go home...alhamdulillah..setelah dua sem berkampung kat kmj ni..akhirnya esok aku akan kembali ke rumah....baru je semalam aku habis periksa akhir..alhamdulillah semua berjalan lancar seperti yang dijangka...walaupun masa study week...aku demam panas yang teruk selama 4 hari berturut...tapi naseb baik ade shima,azi and roomate aku yg jaga...dan time kasih jugak kepada org tersayang yg sanggup carikan daun bunga raya kat kmj tu yg dekat ceruk mana letaknya tuh utk diberi kan kpd aku atas permintaan cimok... ternyata daun tuh juga tak beri kesan pada aku...maklumlah..org jarang demam..sekali demam amik..panas melampau..degil lak tuh xnak g klinik..terbaring tanpa buat apa2..mkn pon x selera...lepas tu muntah...baguslah..perut dah masuk angin..makan nasi goreng dengan air fresh oren..dua kali rasa...satu rasa masa nasi dan air masuk perut..satu lagi masa nasi dengan air kuar dari perut...wahahahahaha.... s…