Followers

Proud To be One

Proud To be One

Thursday, March 31, 2011

demam yg tiada akhirnya...

assalamualaikum semua...
arghh...aku x sihat sekarang ni...demam panas dah bape hari...start dari hari isnin lepas...
aku x tahu lah...
nasib baik masa periksa akhir aku x demam..cume deamam masa study week je..
mungkin demam nyew sambung balik kot....bak kate owg,,,sakit ni cuci dosa...ermm...tp aku penat lah dmam,,aku ni susah nak kene sakit tp bile dah kene cm ni lah...x surut2x...tp alhamdulillah tak teruk sgt..aku msih boleh bangun ag..drpd mcm aku demam masa study week tuh..lansung x lea bangun..
dengan selsema nye..batuk nyew..tekak aku ni dah rasa kering gile dah...bile batuk dah sakit...xlarat dah nak batuk g....
tp korang mesti pelik kan...demam tp aku leh on9...hurmm..sebab aku x tahu nak wat ape...aku bosan terbaring je...tp jujur jarang dah...sebab aku bukak mata..mata ni rasa panas...berair je...mcm terbakar rasanya...hurm..aku nak tido pon aku penat asyik tidur je 24 jam...
hurmm...korang doakan aku cepat sembuh tau...
klinik?? aku x kan g klinik...aku tak suke...mak aku katew aku ni kurus...tangan aku lagi kechik dari tangan adik perempuan aku yg form one....tp aku rasa aku gemok jep..entahla...tp aku mmg perasan aku susut sikit sejak demam masa study week tuh..mana xnye...i lost my appetite okey....susah sangat aku nak mkn bile aku sakit...bukan apa..nanti aku muntah balik...hurmmm..
k lah..mak aku dah soh rehat tu...k...bye korang....

Wednesday, March 30, 2011

congratulation buddy!!!

haha....dlm ngatuk2 tetibe aku teringat lak kat sorang kawan ni...
dye baru je declare cple kat fb...orgnye adelah...taraaa...
amaluddin mansor
haha...ampun el..aku rembat jap pic ko kat fb...hahahaha....nak kenal sape dye??g kat link ni..Amaluddin Mansor klik tau...hahaha...congrats buddy...even aq baru dpt tahu masa annual dinner hari tu...hoping that you will be happy with her...okey..nak kenal sape buah hati dye??? ni lah org nye...kecik molek...taraa...
comel kan??
nama beliau nurul fadilah...budak fizikal...
anyway...congrats for both of you..hepi salu tau buddy..x mo gegadoh...aq doakn yg terbaik untuk ko..and hope ko pon doakan yg terbaik utk aku and zubey..okeh????hehehe...
semoga hubungan korang kekal ye...sentiasa jage hubungan korang..agak2 t nak kawen..jgn lupa jemput aku lak tau..hahaha...all the best for you buddy!!! congrats sekali lagi...and also tak lupa thanks maafkn aku...thanks x bermusuh g ngan aku and zubair..and thanks for the sumi you give me and zubair back there in annual dinner..thanks a lot buddy...



Tuesday, March 29, 2011

nak tidow!!

aq datang lagi...hahaha
alorghh...aku x leh titow nip...urmm..puas aku tutup2 mata..tapi x lelap jugak..ni kesan minum nescafe td ni lah....kan dah tak leh tdo..tp dah ngantuk..tap mata xmo pejam...
adew sesapa x nak bobok kn aku???
ermm...
aku nak tidow..aku nak tidow..mata dah penat ngadap lappy...lama2 rabun aku...dah la mmg dah sedia rabun..mkin teruk lah jadinya lepas ni...
uwwwaaaa!!!!
aq nak titow..tp x leah...xnk men zombie g,,,dah penat lawan zombie yg tak habes2 uh..tp kene lawan jugak....ciss....x gunew nyew zombie serang rumah aku...tak puas hati....dah lah energy sikit...zombie berjuta kat laman umah...argghhhh!!! bile nak menang ni....tensen..arghh..kan bgus lau aku dapt titow cam kucing ni....jeles3x!!!

aktiviti sepanjang cuti..

Asslamualaikum...aloha everybody...
huhu...dua hari aku x update apa-apa walaupun free gila sekarang ni...haha..itulah namanya kemalasan melampau..
okeh..aku rasa hari ni aku nak cerita apa yang aku buat sepanjang cuti..(ceh baru 4 hari cuti dah belagak..mcm dah lama sangat je..puii..)hahaha...okeh...bermula pada waktu pagi..bangun pun pukul 9 ...bngun dan terus mencari hp yg dah kat mane...trus kejutkan si dia...lalala~ then..pergi bilik air basuh muka dan gosok gigi..perlu cite ke??..ntah..ahahaha...betul2 terperinci ni...okeh..kita sambung..lepastu g dapur tengok mak dah mula nak masak...padahal pagi2 mak dah kejut..aku je tido mati ...tugas aku?? seperti biasa..membasuh baju..tu pon kadang2 mak aku dah settle kan separuh..aku tukang sambung je...pemalas nya aku...kadang2 tuh aku tengok2 jugak mak aku masak..tengok je..haha...sejujurnya..aku x pandai masak sangat...pelik kan??? dah besar panjang x pandai masak lagi..aku cume pandai sikit2 je..macam ayam masak merah..sup ayam...masak asam pedas..yg kadang2 x jadi ..tapi kira ada la jugak yg aku pandai kan...aku x minat lah masak..tp kadang bila dengar kekawan yg lain pandai masak nilah..tulah.jeles gak...hurmm..tp minat aku tak mcmtuh..arwah nenek aku pernah cakap..pandai mana pon tetap aku kene g dapur jugak..die tak suke cucu dia x pandai masak..tp kdg aku sakit hati sebb bila aku msak xde org nak makn..nmpk sgt x sedap..bhahaha...
tp kekadang tuh habes jugak dowang mkn...ermm..okeh...sambung pada aktiviti aku..lepas aku cuci baju mesin yg cuci..aku start angkat baju kering pastu sidai baju basah..ermm..pastu aku dok depan tv..tgok katun sambil lipat baju..dah siap aku g mandi..lepastu mula lah bukak lappy kesayngan aku ni..dan bukak FACEBOOK..keje aku?? men game zombie land,baking life,millionare city..farmville..dan lain2x yg sewaktu dgnnye..hahaha..sampai petang..kekadang aku tetido dgn lappy tebukak...aku sembahyang tau..jgn fikir aku tak sembahyang lak...
zombie lane
millionaire city

t malam aku sambung lagi...sampai lah aku tido...tu je keje aku..makn minum pun sambil ngadap game..penuh otak aku dgn game...kerja?? mula2 mmg nak cari keje..tp xde transport..so aku tanam anggur kat farmville je lah..hahaha...k lah...aku nak sambung men game ni..kang mati lak sayur aku...dadaa...

nur hidayu

Saturday, March 26, 2011

home sweet home

lala...alhamdulillah..home sweet home....pukul sebelas tadi bertolak dari KMJ...pukul satu lebih sampai  umah...tapi sebenarnya aku sedih tinggalkan KMJ tuh..yelah...kawan2 ramai kan kat situ..bila balik rumah aku xde kwan..takde org nak ajak berbual...haha...tp adew kucing aku..
i will definitely miss all my friends...dan yg paling aku rindu mstinya si dia...si dia yg aku syg tuh..
td sebelum balik jumpa die kejap...sempat rakam perbualan dengan die...sekurang-kurangnya  aq boleh tgok rakaman tu bila aku rindu kan..hahaha...( gediks  sungguh..hahaha)
arghh...ayue..ape merepek ni....tak malu ke..hahaha/..ah lantaklah...blog aku kan...hak aku nak cerita apa..salah ke lau aku nak cerita sal org yg aq syg.....haha....dah lah..penat..tido jap...tata....

Friday, March 25, 2011

a happy new day...

im so happy!!!! why?? this will be the last day for me at KMJ!!! i can't wait to go home...alhamdulillah..setelah dua sem berkampung kat kmj ni..akhirnya esok aku akan kembali ke rumah....baru je semalam aku habis periksa akhir..alhamdulillah semua berjalan lancar seperti yang dijangka...walaupun masa study week...aku demam panas yang teruk selama 4 hari berturut...tapi naseb baik ade shima,azi and roomate aku yg jaga...dan time kasih jugak kepada org tersayang yg sanggup carikan daun bunga raya kat kmj tu yg dekat ceruk mana letaknya tuh utk diberi kan kpd aku atas permintaan cimok...
ternyata daun tuh juga tak beri kesan pada aku...maklumlah..org jarang demam..sekali demam amik..panas melampau..degil lak tuh xnak g klinik..terbaring tanpa buat apa2..mkn pon x selera...lepas tu muntah...baguslah..perut dah masuk angin..makan nasi goreng dengan air fresh oren..dua kali rasa...satu rasa masa nasi dan air masuk perut..satu lagi masa nasi dengan air kuar dari perut...wahahahahaha....
seminggu yg sangt susah bagi aku..yelah..dah mcm tuh angkat kepala pun susah lah...mmg sah tak belajar aku...
hari pertama periksa english dengan fizik....alhamdulillah aku dapat jawab dgn baik..esoknya matematik..ni mmg x lea blah..kepala aku macamnak pecah...dah lah aku benci matematik sejak aku kecik lagi...aku mmg anti dgn bab tuh...then hari ke-3 and 4 mata pelajaran kesukaan aku..kimia and biologi...mmg aku jawab dgn pasaan yg yakin aku boleh jawab...semua berjalan lancar je...sekarang yg perlu dibua ialah duduk dan tunggu keputusan...dan berdoa agar keputusan aku cemerlang..dapat 3 pointer pon jadik lah kan...
nak tahu aku kat mana x sekarang?? aku kat cyber cafe...sekaligus tempat karaoke kat tangkak ni..kawan 2 aku g memekak kejap..aku lak online..haha...rindu nak update blog...k lah..cau...tatata

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "