Posts

Showing posts from January, 2011

DAMN

Image
online salah...x online salah... kadang aku jadi fed up lah... budak2 ni pon sama je...semua lau boleh nak org yg sediakan...xde insiatif sendiri! x boleh agaknya nak serius..semua main2 je...xde nak fikir masa dah nak dekat...buat bodo je..kang lau aku meletup kang masing2 komplen... aq fed up lah kat sini lama2!!!

balik kolej..

Image
hoho...masa yg dinanti utk balik ke koleh oleh2 kanak2 yg suke balajar dah tibe... sok kami akan melangkah kan kaki kembali ke Kolej Matrikulasi Johor (KMJ)... namun bg pelajar cm aku yg masih lg kepala batu utk belajar dan mmbuat assigment yg ntah ape2...mungkin esok adlh hari yg agak menjengkelkan... hmmm...aku nanak balik...malas nyew..tp takpe.. td aku shopping jup..( nanak balik..tp shopping sakan )...beli pape yg ptut...wee~ dapt selendang baru mey..huhui...dapt beg utk lappy cyg aku ni...yg sepatutnye berharga RM150 tp setelah aku bodek2 aunty uh dpt RM100 jep..uww..suke2x..warna ape??? merah..haha...nak tgok??pd kekawan aku yg KMJ uh..sile lihat di KMJ t ye..wee~ pastu..ape lagi aku beli eak..ermm..majalh tu mmg tak lepas lah...sebungkus maggi tok bekalan masa depan...lagi...inner baru utk selendang...lagi...barg2 perempuan...haha...uhu..shampoo aku... ishh..aku ni lau shopping dgn mak ayah aku..mmg aku dok habeskan wet dorang..sian ayah aku... boros betol anak dye ni..sowe ye ayah..…

artikel..

Image
salam..ehehe..tengah aye dok gode2 internet kat lappy aye kan..tetibe aye terserempak..( hehe..ayat tak lea blah )...dengan satu artikel uh..bukan artikel lah..lebih kurang cam ayat je sebenarnyew kot..entah..aye pon ta tahu..mungkin korang dah pernah baca..but..aye tak kira..aye nak tulis jugak..kenapa?? sebab aye tertarik dengan susuna kate2 pada ayat tuh..nak tahu?? jum kite bace sesama..


HIDUP NI SUSAH KITE NAK DUGA...KADANG-KADANG KITA RASE DEKAT DENGAN SESEORANG....TAPI SEBENARNYA JAUH... WALAUPUN KITA DAPAT GENGGAM TANGAN DIE...BELUM TENTU HATI KITA DAPAT SELAMI... MUNGKIN KITE BOLEH BUAT DIE KETAWA..TAPI KITE TAK TAHU APA MAKNE SENYUMANNYA... BILA DIA MENANGIS..KITA SANGKA KITA DAPAT MEMUJUKNYA...WALHAL KEHADIRAN KITA LANSUNG TAK DISENANGI... RENCAH DUNIA..KITA TAKKAN TAHU SIAPE KAWAN DAN SIAPA LAWAN..SEHINGGA SAMPAI SAAT KITA TERSUNGKUR AKAN ADEKAH TANGAN YANG AKAN MENGHULURKAN BANTUAN?? ATAU AKANKAH KITA DITINGGALKAN SENDIRIAN???
Tulah ayatnye..yang menarik perhatian aku...hee~~ me…

comel???

Image
comell?? ahaha... macam mane korang describe comel itu?? 
for me comel tu abstrak lah... comel tuh bende2 yg sgt menarik perhatian.. cute miut lak uh.. pade kebanyakan perempuan mungkin something was cute if it was in pink colour.. sangat ramai yg beranggapan demikian..tp itu jugak terpulang kepada individu.. mungkin adew yg suke hijau..biru..alah...pendek kate mengikut citarasa sendiri laa... 
banyak bende yg lea diklasifikasikan sebagai bende yang comel..kadag2 kite tgok kucing pon kita ckp comil..or any animal that were cute..cartoon lagilah...terutama anime..mmg ramai akan ckp cute..lau cartoon cam twittie tu pon comel..pe lagi lau tgok bugs bunny masa kechik..alahai..teruja..tak pon tom and jerry...haha..
tengok tuh...kan comel sgt kan..hehe~tp bile dah besor tom dah tak gemok sgt mcm ni..but still cute..i loike it..sometimes aku suke gak tgok baby looney toons..tu lagi lah comel gile..sgt2...

comel tu pon boleh merujuk kepada seswatu yg kecil.. yg lau kitew tgok lea wat kitew rase g…

T.T

Image
aq...
Ya Allah...betol ke keputusan aku ni??? aku tak tahu..aku nak nanges..tp..
ape aku dah buat?? dah tade lg dah...
tade lg..
mmg aku x kan dpt kenangan tu balik kan... semua punca dari diri aku sendiri.. aku sedih sangat...
YA ALLAH...Kau permudahkan hidup dye Ya Allah...temukan dye sgn insan yg lg sempurna.Kau berila kebahagiaan utk temanku itu Ya Allah...Kau permudahkan segala urusannye Ya Allah...aminn...

penat

Image
salam..hole to all...
ermm..penatnyew....penat gile kowt...dari pagi aye tulun ayah aye renovate bilik adek aye..angkat katil..angkat almari...angkat almari buku...penatnyew...sakit pinggang mey hunn...aye rase nak tercabut...abeh kemas aye terus tertido tau...tidoo tart tilam adeq aye..penat...aduss...
bangun2 mandi patu aye teus makn..mak aye masak sambal sotong dgn ayam masak merah tau...sedap sgt..patoo aye mamam eskim cokolat yg aya aye beli minggu lepas...x abes ag dari awi uh...k lah..aye nak g nenok tv...busann lah....babai...hee~

uit

ape ni...haha...kamoo ni dayu..ape kamoo buat ni??? nape jd cmni ni??? oit...mne ilang ego kmoo?? kene marah iti na nanes kaa??? ape ni??? nape dah cepat terasa ni?? uit...carik balik lah ego kamoo..kuat sikt.. jgn lah gini..ni bukan kamoo ni...alahai...

Kmj's siblings...

ehem...aku sgt sukew dgn entry yg aku nak citew ni...kenapa??sebab for me they are my siblings in KMJ...
kami ta kenal pon antara satu sama lain..malahan kebanyakan nye lain2 kelas...apetah lagi aku yang lain jurusan..kebanyakan mereka amik fizik tapi aku amik hayat...but,,ape yg menarik tntg kami..kmi terus rapat setelah beberapa hari orientasi dan kemudia terus rapat sampai sekarang...eventhough adew yg dah kuar dari KMJ but we still contact each other...
sume ni start lepas kami sama2 pegi overnight kat JB,,,sebelum pergi kitowunk mmg dah rapat but after that kami lg tambh rapat...aku suke sgt dgn hubungan ni...sgt suke..kenapa?? sebab aku rasa ade family d kmj..ade org yg take care..
aq syg sgt dgn mereka semua...dah mcm adek-badek betul..baru2 ni kitowunk hang out sesama lg kat KL...dah mcm family betul dah,...
jujur aku ckp..budak laki yg jd abg2...cam akems,iz,wan,naz..zube...semua nye caring belaka..bukan aku je yg ckp..syue..fifi..azie..pon cakap bende yg sama..id ngan madi p…

berlakon???

Image
eay...nak cakp salah...ta nak cakp pon salah...
so pe kate kite belakon je na tak???? senang sikit...org len ta thu..kan3x??? ahaha...menci lah bile pk2...kdg uh wat sakit hati je...
wat baik susah...wat jahat pon lg susah....aq x paam lah nan mnusia ni... kang aku debik kang...hehee... kowunk2... kdg rase nk tergelak pon ade tau bile memikir kan nyew... ea..ape aku bebel ni??? bgus tol kucing aku tuh... pndai dye belakon depan aku... meleset-leset... ko nak minx mknn jgn mnx kat aku...
p yg bgus ko ni.. suke men dlm bakul bju.. pk ko comel lah???
alahai....poyo lah ko....hahahahahaha... =)

new template!!!

Image
assalamualaikum...ahai....huhu...


akhirnyew...setelah sekian lama aku try nak ubah template mnjedi yg lg mnarik..aq dah BERJAYA!!!! ahahaha...aku mne lah reti nak ubah2 ni..tak pandai..so adew mase jup tadi aku  gode2 bende alah ni..and hasilnya..template yg korang nenok..thanks kpd Leelou Blog yg provide template yg sgt comel ini...huhu ...i like it so much...


aq berkenan gile dgn sume template kat blog uh...cecomel belaka....bulau mata aku nak pilih..but at last aku jatuh hati kat  template yg aku gune nik...lalala~ nanti bebile nak cari lagi la..ahahahaha....kui3x...ea..nak tahu tak??dah seminggu kat umah ni..keje aku mkn dan tido..dan mungkin berat badan aku dah naik...hehe..bape kilo??? xnak aku bgthu..aku mmg sedg menggemukkn badan..mak aku kate aku kurus sgt..kurus ke??? aku rase dah cukup gemokk dah ni...hehehe....k lah....hahahaha..i like it...mMMMuuaahh...sukew2x~
meh tgok antr template yg mnarik perhatian mata aku :





comel kan semua nyew??? haha..aku pun pning nak decide...lastl…

Kl 1

Image
assalamualaikum....hee~ yea!!! cuti semestdiri keraner telah bermula...dan bermula lah kebosanan aye di rumah sendiri kerana tiada insan lain di rumah di siang hari kecuali aye dan juge si comel sepet (seekor kucing gemuk pemalas )....hohoho...

before aye balik umah...aye duduk di KL selama 4 hari...di Bandar Tasik Selatan...umah abang lang aye iaitu Syazwan Pessalni...aye dan juga adik beradik yg lain...iaitu
1.aqems (angah)
2.naz (uda )
3.izmi ( uchu)
4.zube ( achik )
5.azie
6.fifi
7.syue
8. mida...
semua sekali sepuluh org....kami ntido dalm bilik wan...ooopppsss..bukan bersama mereka ye..budak laki tido di luar...ahakszzz....

so..hari pertama..iaitu hari jumaat...kami tiba di rumah wan..dekat je dgn stesen lrt BTS,.menapak kejap ke rumah wan..dan mereka terus ke masjid untuk bersembahyang jumaat..kami pula di rumah..berehat..hehehe...
petang tuh..kami jalan2 ...jalan kaki je...pusing2 kat kg wan uh....pastu syue amik aku..jalan naik motor pulak...haha...kelakar...petang tuh jugak …