Followers

Proud To be One

Proud To be One

Tuesday, December 20, 2011

YEA!!!! dapt Header!!!

Assalamualaikum
Halu...hai semua...wah..saya suka..Aearol na bagi saya hadiah,,,saya suka..saya suka..gembira..huhu..terima kasih ye aerol...hehehe...di sini saya sertakan gambar ....

Thursday, December 8, 2011

MMuaahh tok korang semua lah..!!!

Assalamualaikum...


hello allzzzz....alhamdulilah..rasanya minggu ni aq happy kot...kelmarin result PSPM 1 utk pelajar matrik dah keluar...thanks God that all my classmate pass with flying colours...good work guys...it is all because off our effort...


rumate aq pun dapat kepeutusan yang membanggakan...walau salah sorang dari kami terpaksa berpindah masuk ke PDT...but..PDT tu yang paling sesuai utk dye...why??aq pernah rasa jadi PDT..so I know the feeling... aq tahu apa rasanya..aq tahu yang PDT tu bagus..walaupn lambat tapi itu jalan selamat dalam MATRIKULASI!!!..itu adalah realiti...bodohlah lau sape yang memperkecilkan PDT...


ape yang tak best nya aq kalah dengan si dia!! pointer dye lebih 0.01 dengan aq..ARGHH!! rasa tercabar ni even perbezaan tu sedikit...ciss...haha..pape pun congratss syyyggg....and also congrats to my self coz dah  lepas target over 3.5 pointer..sape lagi nak puji aq lau bukan aq sendiri kan...haha...mak,,jangan lupa janji kita tau...hehehe...sukenyew...sukewnye...


congarts tok sume budak2 comel lote dalm kelas aku sebab dapat result bagus2x...syg korang sagt lah sebb kita still bersama tok harungi sem 2 ni...haha...FIGHTING!!!!...to all my beloved X-PDT friend...congrat to you...chaiyyook lah korang...congrats to Aqem, Nas, Madi, Ida, Izmi, Syue, Azie..and WAN...korang mmg the best la...mmuuaacckk  tok korang...hehehe..










WASSALAM..







  

Sunday, December 4, 2011

Assigment BI

Assalamualaikum...

hai you allzzz....hehehe...penatnya...ayue tengah pening kepala ni...kenapa??? sebab assigment BI ni...wat ayue rasa nak pecah kepala...banyak benda kena buat and ayue tak mula lagi..esok dah kene submit draft lak tu...dah try cari bahan tapi tak jumpa...ape nak cakap pon tak tahu...tolong!!!!


Thursday, November 17, 2011

babai umah..haihai KMJ...

Assalamualaikum..


selamat petang semua..panas cuaca petang ni..tapi tadi tengahari hujan sekejap...huhu.kering tak baju agaknya...
dah dua minggu kat umah...takda buat apa sangat...mcm bese lah makn tido je..tp berat badan tak naek pun..hehehe...jangan jeles tau...


esok dah kene balik kmj...hari sabtu lak MUET...listening,reading and writing...tp tak wat latihan pon...dok goyang kaki je kat umah...hahahaha..


pagi tadi mak cakap..esok balik pagi2x...
ayue cakap lah kat mak..."ai mak..ayat macam menghalau je.." sentap btol...mak ketawa..pastu dye cakpa..dye bukan menghalau tapi lau balik pagi dye boleh ikot pegi tangkak...petang dye kene g sekolah...tapi sentap tetap sentap..


semalam adik ayue dapat duet satus hinggit yg kerajaan dok bagi tu...ceh..cium wet tu depan ayue...belagak betol..mcm banyak sangat je...tapelah..budak2 kan...biarlah dye...dye ckp wet tu nak wat beli baju sekolah tahun depan...baguslah...daripda dye dok wat beli benda bukan2 kan...


ayue mals lah nak balik KMJ..t kene bangun pagi...hahahaha..untuk sem dua ni ada dinamika...alahai..malasnya...huhu..k lah...ayue nak makn...lapo...bye rumah,,t bulan satu ayue balik cuti lagi k....hehehehehehe...




Wednesday, November 16, 2011

bila teringat saat lalu....

Assalamualaikum..


hai semua..haaa...hari ni ayu rasa ayue cuma nak tunjuk gambar2 masa ayue sekolah dulu kot....berbeza sangat2 dengan ayue sekarang...bila tengok terkenang balik dengan kawan2 lama...cerita2 lama....rindu dengan sekolah....hahaha....nak pakai baju sekolah....haishh..tapi tu semua takkan berlaku lagi kan??? tu kenangan je...tak kan berulang lagi....T.T..jum lah tengok...enjoy...


Pssst : jangan ketawakan!!!




haa..ni gambar masa form one...kat SMK. Bandar Penawar...tembam kan ayue masa ni?? kelakar..


ni masa form 3..juga di sekolah yang sama....haha..masa ni ayue gemok...kan3x???


ni dengan kawan2 di SMK BT...form 5..



ni pon msa form 5
haha..bila ingat2x  balik..rindu pulak...


WASSALAM..

Contest Blog Simple But Awesome

Assalamualaikum....

salam..selamat petang...salam blogger..salam kasih..dan salam sayang...fuyyoo..banyak nya salam...kan3x??
ahaksss....ayue baru lepas blogwalking ni...nampak satu contest...nak join ke ta nak ea?? ala...join je lah kan...hik3x....sesuke kan...


nampak banner tu?? sape nak join klik kat sini tau...join jangan ta join ye....hahaaha...sukew2x...

nak tag sape eak...emm..




Tuesday, November 15, 2011

JOM PROMOTE BLOG SAYA


Assalamualaikum...

tadi ayue blogwalking...dah lama rasanya ayue tak joint pape segmen...lepastu ayue nampak lah segmen ni...sekali pandang..

"eah..ila ke?? " detik hati ayue...
dua kali pandang...

"eah bukan lah..pelanduk dua serupa je rupanya..hehehehe.."

jomlah reramai kita join segmen ni...banyak faedah yang korang dapat tau...yang paling penting dapat tambah kawan..tingkatkan traffic korang...hik3x..

syarat senang je...buat  tajuk entry JOM PROMOTE BLOG SAYA..lepastu korang copy lah header comel tu...pastu follow tau...and jgn lupa paste link korang kat SINI




salah taip

Assalamualaikum...

haha...pada sesapa yang baca post ayue yang sebelum ni..di situ ada typing error dimana ayue menulis header sebagai banner...minta maaf ye..dan terimas kpd unsan yang menegur...

Header baru!! comel tak??? ahaksss

Assalamualaikum..


haa...lalalala~
mood : suke
kenapa? : sebab ada banner baru...
sape buat? : usha cube2 sendiri..
perasaan : terharu...
bila buat : saat2 bosan di petang hari..
bila tukar : baru tadi..


hahaha..poyo betul ayu ni kan....hehehehe...


Sebat menyebat...untungkah????

Assalamualaikum w.b.t


jam menunjukkan pukul 3.30 petang ketika ayue mulai menaip...ahaksss....


emm..sedang ayue jenjalan kat muka buku sambil tengok game ape yang patut ayue main hari ni...ayue terbaca satu status dekat fb.. status itu menyatakan..



"hidop nie msty ada kebosanan. . .


huhuhu. . . .

tpy yng pnting dah dapat sebat owg. . .


puas2 . . ."



siapa yang tulis??? abaikan soalang tu...masalahnya sekarang boleh ke kita puas bila dah menyebat orang??? mungkin tiada rasa serba salah dalam diri insan ini..insan yang masih belum kenal erti dunia sebenar..cakap macam dah lama je hidup  
memang betul..ayue tak nafikan hidup mesti ada kebosanan...tapi berbaloi ke kalau bosan tu kita lepaskan dengan cara memukul orang lain??? tak ada cara lain ke?? sedangkan kita boleh buat benda lain..main bola ke..nyorok-nyorok ke...pondok-pondok ke...ahakksss...kan lagi best...hoho...


tapi..budak2 zaman sekarang kebanyakannya bersifat begini...pukul tanpa ada rasa serba salah..pukul tanpa ada rasa takot...pukul demi untuk memuaskan nafsu amarah..dan yang paling sadis pukul dengan sengaja...


fenomena ni acap kali kita tengok kat muka akhbar...dada tv...pukul kawan sampai mengakibatkan kematian...banyak dah yang berlaku??? persoalannya sekali lagi....berbaloikah semua ini?? segala pukul-memukul yang akhirnya membawa kepada kerosakan diri sendiri...
no answer for this question.....


wassalam...


Kerjaya harian bila cuti

Assalamualaikum...


hai...good morning semua orang...dah mandi ke belom??? haaa...kantoi..mesti belom ni....kan3x??? baek mengaku.....


okey...Jumaat ni ayue dah nak balik KMJ dah...hari sabtu pulak MUET..speaking..writing dgn listening....haishh....hahaha...speaking dah lepas dah hari tu...


emmm...sepanjang kat rumah...ayue kerja tau...penat tu tak lah..tapi..bosan sikit..sama je kan duty tiap hari..ahaksss....


setiap pagi kene basuh baju...itu lah kerja ayue di rumah...haha...kalau kat KMJ basuh baju sendiri je..kat umah of course lah basuh baju family kan??? ahakkssss....basuh baju memang lah kene hari2..baru bersih...
cuba bayangkan kalau dok perok baju tak basuh..seminggu pulak tu..tak ke berbau?? tahan ke korang nak bau segala bau masam baju yang korang perok tu?? ishh...kalau ayue..ya Allah..tak tahan...apelagi bila bau dah penuh satu bilik...nak belajar pun tak selesa kan...


mandi pun kalau boleh biarlah banyak kali...dua tiga kali sampai lima kali lagi bagus...maknanya kita sentiasa bersih..ye tak??? haa...kan best kalau mandi...lepas mandi segar gitu..ahaksss...


hai...dok umah bila cuti memang lah bosan..maklum..orang takde lesen kan...hik3x...lepas basuh baju..lipat baju...pastu sapu umah...tinggal sensorang lak tu..orang lain semua keluar..pukul tiga start tengok kartun kat tv9...hehehe~...pukul 4.30 masak air...lima setengah buat air teh...pssst : memang kat rumah bila petang family suka minum air teh....kalau rajin buat jemput-jemput...


tapi sambil buat semua tu of course lah ayue online...ahakssss....


k...nak g mandi ni...hari ni lambat bangun pulak...wassalam..






jauh...jauh..jauh...

Assalamualaikum...


halu semua orang...haha...jam dah menunjukkan lebih kurang 12.30 malam...ape yang ayue wat memalam buta ni?? tak tido lagi ?? haa...persoalan di situ.... tadi dah tido..tapi terbangun..dan kemudian tak boleh tido... oh ye...pernah rasa jauh tak dengan orang yang korang sayang?? kalau tak pernah nak tahu tak ape tanda2 yang buat korang rasa jauh dari orang yang korang sayang??? jom check...mana tahu korang ada tanda2 tersebut kan...


1. Korang dekat je..tapi korang tak rasa pun korang rapat...jumpa pon dua bulan sekali je...
2. Tiap hari korang mesej, tapi mesej korang satu mesej satu patah perkataan je..
3. Patner korang tu tak kesah pon kalau tak contact korang...tapi korang lak beria-ia nak mesej and call...
4. korang rasa semakin lama semakin tersisih dan tidak diberi perhatian oleh si dia...


hahaha...lau anda tetanda camni mungkin korang tergolong dalam kalangan orang yang merasakan diri mereka semakin jauh dari patner mereka..ahaksss...


OPPPSSS!! tet...jangan percaya dengan tanda2 ni..semua ni ayue reka sendiri laa....aha...saja mengarut memalam ni....frust...haha...


ok...wassalamm!!!!


Friday, November 11, 2011

Arghhh...Hati Hancur..Jiwa Parah...

Assalamualaikum...
 hai semua...hurmmm...parah..parah betul hati ni.....berdarah..cedera..teruk betul...besar jugak luka nya ni.....macam mana nak ubat kan bila hati dah teruk macam ni....rasa dah tak mampu nak tanggung...sedih..perit...kecewa..
"hati terluka..bila ku sedar kau khianati cinta..."


waduh..bisa angau ku bila begini....
" mengapa ini semua harus berlaku..apakah ini semua kerna diriku..sedangkan aku..cuma watak dalam percintaan...tak sanggup aku melepaskanmu.."


kenapa...kenapa kau tinggalkan aq?? kenapa?? setelah setahun ni..kita tempuh suka duka bersama...mak dan ayah pun dah kenal kau..tapi...kenapa kau pergi??? 


kenapa kau kecewakan aku wahai selipar tandas ku??? kenapa kau putus disaat-saat penting ini...bagaimana dengan kehidupan ku kini??? sedih... T.T..


tape..kau dah tinggalkan aku kan....haha..aq dah beli selipas baru..kaler putih tau..ahaksss...lagi cantik...wahahahahahaha...
pssttt : Ayue tengah tade mood...hahahaha Terimassss

Wednesday, October 19, 2011

KaSi PeCaH

Assalamualaikum...

huhu...update lah..lama lak tak update.. ( ayat yg sama je )...okeh...minggu ni ayue tengah study week ni..fuhh...bersungguh-sungguh ayue belajar dalam tidur...hahaha...tak tahu kenapa mata ni asyik nak tidur je...

malam tdi..bru je nak fokus pada kimia...tetiba jiran bilik datang...
" yu...aku nak software yg tukar wallpaper tu...aku punya hilang lah.."

so..ayue pon bagi lah...then dia pun keluar dari bilik...tak sampai lima saat dia masuk balik..
" Yu..pintu bilik aku tak boleh nak bukak!! pakai kunci oun dye tak nak..."

waa..ini sudah satu masalah ni..then kitorang keluar lah g bilik dye yg hanya dalam sepuluh tapak kaki jaraknya...ha'a...mmg tak leah bukak..pakai kunci pon tak jalan...kesian betul...mesti tombol kunci tu dah loose...tengah dok gode2 bende tuh...datang lak KA...
*KA = KETUA ARAS

KA pun tanya lah nape..kitorang bukak cerita..dye try pon tak boleh..dye tinggalkan kitorang kejap terpinga-pinga kat depan pintu..tak lama pastu dye dtg dengan KB lak...*KB = KETUA BLOK...ohh..dengan KA2 sekali...try punye try tak lea...apalagi..kasi tendang lah itu pintu..tak jalan...pastu kitorang decide pecah tombol pintu tuh..bersepai...haha..pakai hammer lah kan..takkan pakai tangan...kitorang ni bukan HULK..

bila dah bersepai...still tak lea bukak..sebab dye punye picu masih tersekat..haha..punye lah bising sebab kitorang tendang pintu..bergegar dinding..budak bilik lain sampai keluar nak tengok..bukan nak tolong..haishh...

panggil pak guard..pak guard bg alasan dah malam..tak lea tlg...eeee..rase sakit je otak dgn pak guard tuh..dah dekat dua jam juga kitorang "lawan" pintu tuh..dtg dua bonzer...hahaha..tak delah..member yg badan besar sikit...depa dok 3 kali tendang je pintu dah terbukak..kitorang ni ounye lah tendang bnyk kali,...haram nak terbukak,,,power betul bonzer2 tuh...apalagi...kitorang pon menjerit sakan lah...hahaha....itu je nak cerita tok kali ni...WASSALAM..



Tuesday, October 4, 2011

hahaha

ni sekadar suke2 je wat...hahahaha...papai!!

kuew tiau kungfu???

Assalamualaikum wbt..hoho...lamanya tak menjenguk blog...sangat buzy!!! tersangat!! tak mampu untuk dinyatakan disini...haha...

malam td dek krn lapar..ayu turun ke cafe..."blue Cafe" yg dipenuhi abg2 ensem..auwww....hahaha...kidding...tgok le dekat menu..ermm..hajat perut nak mkn mee...belek2 lah mee yg adew...tetibe terpandang satu nama mee ni..hajat perut nak rasa..haha..."KUEW TIAU KUNGFU"..ermmm...terdetik dalm kepala..agaknya mesti org tu masak sambil wat kungfu eak??? haha...maka saya pun mengorder....tunggu punye tunggu..terdengar lah jeritan..

"AYU!!! KUEW TIAU KUNGFU!!"

YES!!!! dah siap..dengan penuh semangat perut yang berkobar-kobar...ayue pun berjogging ke kauter...hoho..aik?? apesal pelik je rupa mee ni??? berkuah...lepas tuh kuew tiau tuh disalut telur...ermm..intresting...melihat dengan penuh tanda tanya...

"sabar yu..capcai lom siap g" kata abg cafe ensem tuh..(ayu order capcai sekali)..
"bukanlah..org tengok mee ni.."
"laa...tak pernah tengok ke???
"first time ni tengok.."
"apelah..tu lah...budak kecik..ape pon tak tahu,,,"....selamba je abg tu cakap ayu budak kechik...haishh...naseb bek ensem tau...hahha

ape pon mee tuh nampak menyelerakan...dan ternyata memang sedap pon!!! licin mey ayue baham...hahaha...jom jengah mee tersebut...pas ni korang try lah pulak yer.....

Saturday, August 20, 2011

Hoyea!!! dapat unline!!

Assalamualaikum..
hai semua orang di sini dan di sana....haa....
Ayue berasa sangat gumbira di hari ini...mengapa?? hari ini mak masak tomyam untuk berbuka..haha..kenapa?? sebab ayue yang nak buka tomyam mey...bersuka-suki dapat makan tomyam mak masak..nyam3x....


lagi satu kes..ayue seronok sebab.....jeng3x....ayue da dapat unline!!! semalam tak unline sebab line xder... T.T....sangat sedih...haha.tapi hari ni dah ada!!! hoyea!!! sangat happy...


jap g nak g jalan2 kat simpang blogger...hehe..ada sesapa nak ikut??? jom follow!!!


wassalam!!!

Friday, August 19, 2011

Hari yang di nanti!!!

Assalamualaikum...
hai semua!!! haa...hari yang dinanti telah pon tiba!! beronok-ronok ayue..hehe...haa...musti korang ingat hari yang dinanti tu hari raya kan?? TET!!!! kalau anda fikir begitu anda salah!! Hari yang ayue maksudkan ialah hari ni!!! haha...kenapa?? mengapa??


kerana......






















HARI NI NAK BALIK RUMAH!!! CUTI 2 MINGGU!!! HOYEAHH!!!!


tak sabar ni...hehe...dah lama tak balik lah katakan....suka!!! ayue update kat masjid ni..gune notebook classmate ayue...lappy ayue di bilik...hehe...rembat kejap...sekarang ni tengah gap...tu yang update...t dua monggu dok kat umah insyaallah ayue update  banyak2 tau...hehe...


okeh lah...babai semua orang...SAMAT HARI RAYA!!! sayang semua orang!!!


Wassalam

Tuesday, August 16, 2011

Nak Balik!! NAk Balik!! NAk BAlik!!!





Assalamualaikum...

hai...waa....pejam celik pejam celik dah nam belas hari dah kita berpuasa kan..cepat je masa berlalu...yeah!!! tak lama lagi raya..waaa...bersuka-suki saya...maklumlah..jiwa muda...*lebih kepada jiwa kanak2 kot??...hahaha...

nak cerita sikit ni peristiwa yang berlaku baru-baru ini terhadap ayue dan rumate di blok al-razi KMJ...uhhu..kisah sedih di hari minggu..yang selalu menyiksaku...ewaaahhhh..haha... xdelah kisah sedih sangat...huu...cerita nya begini...pada petang sabtu yang nyaman...saat ayue sedang beronok-ronok menonton movie dragon ball di lappy kesayangan...*dragon ball best!!..kipas berpusing dengan laju...sejukk..dengan angin sempoi2 bahasa di luar...tiba-tiba..suasanan menjadi sepi..tiada kedengaran bunyi kipas..peluh mula menitis...HALAMAK!!! TAKDA KAREN!!!

mata terus tertumpu ke skrin hp..batery low..macam mana ni??? dah nak buka ni...haish...dugaan...so..di pendekkan cerita..ayue text lah fellow blok..
malangnya..fellow beritahu bahawa technition tidak dapat dihubungi...dalam erti kata lain..kami bergelap lah malam ni...maghrib pon tiba dengan membawa angin kuat diluar...pintu kami biarkan terbuka untuk mangalu-alukan kadatangan angin ke bilik kami..hehe~

kalau org dulu-dulu berbuka di bawah sinaran lampu minyak tanah..tapi kami..berbuka dibawah sinaran lampu henpon masing2..power kan??haha,,,dua hari kami bergelap...2 kalikami buka bergelap..pada malam kedua sorang rumate ayue  pergi ke tandas..bawa hp..malmng tak berbau..hp nya jatuh masok terus ke dalm lubang tandas dan tidak dapat diselamatkan...kesian dia..

takpelah.ni semua kenangan masa puasa...ah..apa yang penting hari jumaat ni ayue balik umah!!! hoyeah!!!!!!! cuti dua minggu..cuti...cuti...cuti....!!! lastly...SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!! MAAF ZAHIR BATIN!!

Tuesday, July 26, 2011

Entering Ramadhan and exam!!!

Assalamualaikum...salam sejahtera..salam sayang buat semua...

haa...waa..minggu depan dah masuk bulan Ramadhan...sekejap je dah nak puasa kan...pejam celik pejam celik..dah nak raya pulak..lepastu..masuk tahun baru ...hia...cepat je masa berjalan sekarang ni kan... rasa tak sabar pulak...huhu

oh ye...hari kedua puasa ni..ayue ada exam pertengahan semester kat Kmj tersayang ni...hari pertama..English dan Kimia..kemudian, Matematik dan Fizik..hari terakhir Biologi dan juga Sains Komputer...hari terakhir tu macam berat je...Hari FAKTA sedunia di KMJ...haha..betul tak??? yelah..Biologi memerlukan pemahaman dan ingatan yang kuat begitu juga dengan sains komputer...fakta begitu banyak...tapi insyaalah ayue boleh buat..betul tak?? doakan ayue tau..

FIGHT-OOO....OOHHH!!!

rasa macam tak ready je untuk exam..ayue tak sempat nak study sangat minggu lepas sebab ada aktiviti blok..tapi alhamdulillah semua berjalan dengan lancar seperti yang dirancangkan..sekarang cuma kene fokus je lah nak exam ni..ayue akan cube buat yang sehabis baik..yang penting bukan hafal..tapi pemahaman yang kuat terhadap sesuatu subjek tersebut..bila kita faham konsep..so..tak mustahil kita boleh buat...kan???

doakan ayue yer~~~~
wassalam...





 

Tuesday, July 19, 2011

Katakan Tidak Kepada Boros

 Assalamualaikum...
hai semua..hehe...ayue dah mula menaip lagi...sekarang ayue berada di dalam makmal kompiter yang hening..hehe...takdelah...sedang menyiapkan kerja yang akan diserahkan kepada lecturer sebentar lagi...dah siap dah sebenarnya..cume edit kat mana yang patut sahaja...

Ayue dapat rasakan ayue punye fulus sekarang semakin laju je untuk menjadi sedikit...mengapa??mengapa ini berlaku..bukannya ayue tak bajet fulus ayue..tapi...haish...bila kuar sahaja...fulus itu seperti air...mengalir dengan deras..laju tanpa henti dalam kuantiti yang banyak..dalam erti kata lain..boros!!ohh...ingatlah..kita mampu mengubahnya..hehehe~


salah satu faktor pengaliran fulus secara deras adalah makanan..kerja nak makan je..bangun tidur makan...tengahari makan...dalam kuliah makan..nak tido pon sempat makan lagi..makan..makan...dan makan...tapi berat tak naik jugak..*psssst : saja konon nak cakap ayue kurus...hahaha~....


jadi..oleh kerana itu..ayue cuba mengurangkan kadar makanan ayue...iaitu hanya makan nasi sekali sehari...tapi itu nasi je..yang lain tu..tetap nak sumbat dalam mulut...kalau tak makan rasa tak best la..


tapi takpe...bulan depan dah puasa!! hoyeaahhh!!1 pastu hari raya...tapi harus diingat...hari kedua puasa adalah hari pertama peperiksaan pertengahan semester...ohhayyoo...manyak susah hati maa...haiiyyaa..


okeh...so..target minggu ini adalah..KATAKAN TIDAK KEPADA BOROS!!!...hehe

salam...


Saturday, July 9, 2011

suke suki cuti :)

Assalamulaikum...
ohaiyyo semua orang yang berada di sini dan di sana...waa...ayue tengah cuti minggu ni..tapi tak boleh lah suka sangat sebb dah nak mid sem exam exam ni...haha,,ayue dah kat umah ni... 
tapi kali ni lain sikit..sebab ape???


CANGG!!!!


sebab incik gemok ikut saya balik umah...meaning that..tidur umah aye dari jumaat sampai ahad...


incik gemok kelihatan gembira semasa kami menaiki bas dari muar ke Kluang..namun ketika bas sampai di stesen bas kluag dia keihatan geisah sedikit.jalan pun lambat...bila ditanya oleh Nas..dia kata dia penat..saja lah tu xnak ngaku yang dia tengah cak nak juma mak and ayah ayue..haha..dari mka je dah bleh nampak dia risau.


apepun tahniah ye incik gemo sebab berjaya menjejakkan kaki di rumah ayue..ayue sayang incik gemok...


keh..ayue nak habeskan basuh baju...


wassalam..

"okeh..pic ni xde ene mengena..ayue saja aik sebab comel.." haha

Tuesday, June 28, 2011

habes masa

Assalamualaikum


ceteka ceteka...siapa ni??? ahaaa...semestinya ayue...kan3x..sapa lagi lah nak dok menconteng wall blog ayue ni kalau bukan ayue ye tak??? kuang3x...
okai...tadi kan..buat pertama kalinya dapat online dalam makmal komputer masa praktikal...lau tak sebelum ni punya lah payah..dok gode sana gode sini..tak dapat2x...tapi tadi hehe...sesuke saya lah...


tapi tadi tak dapat nak pecahkan telur untuk menaip coretan jiwa hati yang suka kerna masa mencemburui ayue yang cam comel ni...lalala~


haha...petang tadi dalam dewan kuliah..ayue tak da mud sangat2 nak dengar lecturer cakap...ape yang ayue buat???


ayue amik secebis kertas A4 dan kemudian mencari sebatang pensel mechanical ( yg besenya ayue panggil pensel tekan tubi...ooppss!! salah..pensel picit-picit ) dalam bekas pensel ayue yang memuarkan lebih 20 batang pensel dan pun..bercampur dengan stepler dan kalkulator...*lea bayangkan tak besar mana bekas pensel ayue??....dan kemudian mula melukis..hahha


dua jam duduk dalam DKB2 tu...ayue cume lukis2 je...haha...pastu dah siap ayue bagi kat kawan ayue,,,terbaik....




haha


k lah...ayue nak mandi...badan dah lekit..lap3x u all...mmuuaaahh
wassalam..

Saturday, June 18, 2011

rOomate yg gegiler

Assalamualaikum,,
hehehe...bestnyew pat unline...hehe...act. ni pinjam bband ketua blok ni....tujuan nak cari bahan utk tarian sesikit..tp biasalah...sambil menyelam minum air..ye tak?? kui3x..


hehe..dah dekat sebulan ayue masuk KMJ balik..tapi ayue tak cerita pun kan sal roomate ayue...
meh ayue perkenalkan sesatu without tunjukkan korang gamabar diorang yang cecomel sama macam ayue..*cube untuk menyatakan yang ayue comel...
p/s : sila abaikan ayat yang bertanda * itu.


okeh..dimulakan dengan zura..atau nama sebenarnya NOR IZURA...terkadang ayue suke mendengkinya dengan memanggilnya EXORA...haha...seorang yang selamba dan yang paling rapat dengan ayue dalam bilik..*nama kawan baik die kat KMJ ni pun Ayu juga..selalu lepak bilik kitorang...yg AYU tu lagi lah bengong kepala dia..hehehe


next adalah Te'ah atau nama sebenarnya Raden Fatihah Syuhadah...kacukan cina dan indonesia..ayah tirinya pula orang Yaman, Arab...putih melepak...kuat study...dan senang gabra dan stress...tapi terkadang blur jugak...haha..minat gila dengan YUNA dan HANA TAJIMA...tiap kali nampak org kai selendang cam Hana Tajima..dia mesti teruja gila..mulut dia pon lea tahan ni....pot pet jugak..* cam ayu nan zura


next, Ecah.....nama sebenarnya Nur Aisyah...asal dari Segamat...dekat je...haha...yang ni karakternya sangat berbeza dengan yang dua orang ni...senyap...dia lagi banyak diam..tapi diam dye tak bermakna yang dia ni skema...dia cuma tak banyak cakap je..kurus kering je budak nya..namun..atas usaha ayue dan zura..kami sedang memberi nya makan yang banyak..hahahahaha..supaya dia boleh buncit seperti kami...cang!!!


 dan yang terakhir...seorang insan comel dan kecil...iaitu Ayue...eah..cop!!! itu saya lah..hahaha....kui3x...xnak lah cerita sal budak perasan comel tuh...cam ngengada pula...apa pun doakan ayue kuat belajar dan kuat semangat ye di KMJ...FIGHT-oooo.....OHHH!!!!





Wassalam..













kesedihanmu..kesedihanku...sifatmu...sifatku...

Ku tahu kau sedih...
Ku tahu kau kecewa..
tapi apa kan daya...
telah ditakdirkan kita akan berpisah...


bukan ku tak sayang..bukan ku tak cinta...
tapi...
sudah suratan untuk kita...
bukan jodoh kita untuk bersama selamanya...


hurmm...
ku sangat merinduimu...
kurindu ingin memegangmu...
ku rindu ingin mengucupmu...
ku rindu saat2 kita bahagia bersama..


namun itu hanyalah memori belaka..
perpisahan yang terjadi itu sangat memberi kesan yang mendalam pada diri ini..
mengapa...
mengapa??
mengapa kau pecah wahai gelas kesayanganku????
uwwwaaa!!!!!!






p/s : merepek memalam kadang2 best jugak eak...hehehehe

It's Hard!!!

Assalamualaikum...


hai semua orang yang ayue sayang dan ayue rindui...urmm...ayue dah mula merasakan ketensionan sekarang...urmm...kerja,assigment sangta melambak-lambak..ditambah dengan ayue jadi biro kebudayaan dan sekarang ayue in charge untuk mini kakom blok dalm kebudayaan dimana dengan erti kata lain ayue harus mengajar, memilih dan melatih mereka yang berminat untuk blok dan kemudian mereka-mereka yang mempunyai bakat akan diserapkan untuk KAKOM sebenar...namun apa yang merunsingkan ayue dan memeningkan malah menambahkan rasa risau ayue adalah mereka yang nak masuk lebih hebat dari ayue...ayue sendiri dah lama meninggalkan alam tarian..macam mana ayue nak latih mereka ni??? ayue tak ada keyakinan diri dan ayue sangat takut mereka tidak akan mempercayai ayue apatah lagi lecturer2 semua..hurmm....


ayue tak tahu nak buat apa...dah la baru tahu hari ni...esok dah nak audition diorang semua...hurmm..satu ape pun ayue tak tahu sekarang ni...
macam mana ni??? urmmm....


ditulis oleh : ayue yang sedang sedih dan runsing dan risau dan tidak berapa betul...


Friday, June 3, 2011

dua minggu di KMJ sebagai PST student

Assalamualaikum..


hai3x.....hai semua....hehe...akhirnya...ayue buka juga...
sekarang ni ayue berada di rumah atok...sebab cazen ayue nak nikah ahad ni...alhamdulillah....hehe...tapi malangnya assigment dah banyak...


dua minggu kembali berada di kmj sangat memenatkan..ternyata being a PST student is stressfull...but..ayue tetap harus menghadapi dugaan ni demi masa depan yang cemerlang...


minggu pertama..sudah semestinya sesuatu yang menyeronokkan...biasalah lau minggu pengurusan pelajar...wajib ada minggu orientasi...betulkah ejaan itu??? kalau salah sila tunjuk ajar ye...memang minggu yang sangat meletihkan..bekejar kesana-kesini...aktiviti ini dan itu...dan kemuncak nya ayue masuk tarian..tarian apa?? tarian india..hehehe....sangat best sebab ayue dah lama tak menari...huhui~


malam penutupan minggu pengurusan palajar sangat lah best..sebab kami buat teater PGL....yelah...kmj kan dekat dengan gunung ledang yang mashur itu...dengan tarian india,zapin,cina dan kotemporari...malah adanya silat..yang menunjukkan pahlawan Tun Mamat bersama rakan2 nya...PGL snedir yang dilakonkan oleh seorang palajar yang cantik molek bernama zhi...tarian inang...lakonan bunian...memang gempak habis..dengan lighting lagi..huhui~


minggu kedua dah mula belajar...memang boleh bawak..tapi penat sikit sebab kelas habis pukul 5...hai...nak buat macam mana...dah nasib...tahun ni ayue modul3 praktikum 1...jurusan biologi,kimia dan sain komputer..itu saja lah...


okeh..ayue dah penat...nanti ayue cerita lagi..


salam sayang dari ayue untuk semua...







Saturday, May 21, 2011

Sehari je Lagi...

Assalamualaikum..


hai semua..hee~
waaa...pejam celik..pejam celik..akhirnya tinggal sehari je lagi untuk ayue bersenang-lenang di rumah..iaitu esok...


Isnin ni ayue dah kene mendaftar balik kat KMJ macam ayue daftar tahun lepas...bezanya cuma kali ni ayue mendaftar sebagai pelajar PST...bezanya lagi kali ni ayue jadi senior...dan bezanya lagi lebih ramai yang mendaftar hari tu nanti dibandingkan masa tahun lepas...kan??


hurm...hati macam xnak pergi tapi tetap kene pergi kan...


ayue kemas barang pun macam nak tak nak je...alahai..sedih...


okehla...nak minum teh..petang-petang dapat teh mmg terbaek...hehe~


wassalam...

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "