Followers

My Family.....

hai3x!!!!

semua orang mesti sayang dengan family mereka kan??? aku pun tak ketinggalan..bohonglah kalau aku x sayang family aku...haha....family aku ade 7ahli (termasuk kucing aku)...hehe...memula sekali meh kenal dengan ayah aku....nama beliau En. Md.Noh bin Ismail....
haha.....(aku x tahu anak sape yg ayah aku ngah kendong tuh....anak sepupu aku kot..)....nak kata ayah aku garang..tak jugak..tapi nak kata sempoi sangat pon x jugak...dia tengah2 lah..tapi satu je lah..kalau dye dah start membebel..kalah mak aku...lagi berbisa tahap gaban telinga aku nik...ahaha...tapi lau masa dia tengah sempoi memang best lah..kerja mengenakan mak aku...kadang2 aku dok lalu depan dia..nanti mesti dye sepak punggung aku x pasal2...pastu ketawa sensorang...aku teringat sati masa tuh...aq nak sangat minum air nescafe...masa tu aku form 4....aq mintak ayah aku buatkan..kenapa ntah..merayu-rayu aku mintak dye buatkan...ayah aku lea wat muka doposen lak..pergh...samapi menangis-nangis aku merayu..aku pun tak tahu kenapa aku nak sangat dia watkan masa tuh....tapi last2...mmg dia x buat...hoho...kesian aku.,.wat penat je aku nangis..nescafe x dapat..ketawa yang dapt...haishh...mak aku lak dye punye nak mendengki aku...dia lea lak cerita kes memalukan tuh kat sedara mara aku..fuhh..mmg aku jadi bahan gelak je pastu...(sabar2)...

ni lah scooter aku yang mak aku x reti x bawak..
kuang3x..
hah..ni pula mak aku..Pn.Rohana bte. Beram...amacam??ada muka aku x???lalala~....mak aku belum pandai bawa kereta g....dye masih belajar..jadi..die ke sekolah menaiki motor...haha...kesian pula...aku suruh
 gak dia pergi sekolah naik skuter aku...apa x nya..motor dye bawak uh dah mcm nak nazak je aku tengok....tapi dia xnak..xreti dia kata..haisshh..punya lah senang bawak scooter....pulas je...tu pon susah ke mak???....hahaha,,kelakar betul....
ha...mamat poyo nik adik lelaki aku......nama beliau..Muhammad Hamdan bin Md.Noh....baru berusia 16 tahun...tapi dah tinggi bagak..(lebih tinggi dari aku..menci2x!! )....kerja dia membuli aku....haha...adik buli kakak..bgus tak??...dia nik aku tak tahu lah nak explain macam mana....dia balik sekolah pergi kerja...kerja kat bengkel kereta...satu hal tentang dia ni adalah..aku suka backup dia walaupun dia suka buli aku...kalau dia gaduh dengan adik aku yang kechik..aku backup mamat ni..haha..aku biar je adik aku yg pempuan tu..(kakak yg berat sebelah..hehehe)...lepastu..kalau dia nak beli kasut,baju dan lain2..dia akan mintak pendapat aku...dan dia juga kaki BODEK!!!...mulut manis..aku nak beli hp pon gune wet raya aku..tp dy???haisshh..ayat mak aku sikit terus dpt free..mak aku belikan...XADIL!!..dan bila aku wat muka dia akan wat muka bangga sambil menunjukkan ibu jarinya kepadaku...mmm
                                               .
yang selendang hitam tu adik perempuan aku..Nurain Fatihah bt. Md.Noh...12 tahun...baru je lepas UPSR....dye pun macam abang dia..tinggi..(tapi blom lebih tinggi dari aku ea..)....dia ni kuat sukan...dua kali olahragawati kat sekolah dia..(jeles aku..).....pergi pertandingan Tenis peringkat negeri...x suke3x...(sebab aku xsuka sukan..)...dia ni sakit sebenarnya...jantung berlubang..tapi entah macam mana doktor pun pelik macam mane dia boleh aktif..dia ni lah yang selalu dok gaduh dengan abang..(nama gelaran untuk hamdan )...

hah..yang dua ekor ni adik2 aku jugak..yang putih ni mak kepada yg hitam nik...sebenarnya anak2 dia ramai..tapi dah diambil orang.,..(sedih aku )....yang putih tuh nama dia PUTIH....anak dia ni lak SEPET....haha..masa aku duduk sorang2 di rumah mereka lah yang menemani aku......
last but not least...of course lah aku kan....hahaha....aku x nak cakap apa2 pun pasal diri aku...sebab aku x kisah apa orang nak cakap tentang aku..aku tahu siapa diri aku....jadi terserah pada anda...untuk mendifinisikan diri seorang NURHIDAYU....ngee~~
so.....ini lah family aku.....haha....aku syg family aku...dan aku rasa kamu semua pasti menyayangi keluarga kamoo juga kan.....hee~!
WASSALAM......



Comments

Popular Posts