Posts

Showing posts from November, 2010

argghhh!!!

T.T...kenapa??? result aku....nak kata terok..taklah sangat...tp still tak puas hati....but i can accept it....sebab aku tahu salah aku..aku yang banyak main2...hehehe... okeh...ish..malam ni sangat menyimpan memori seram unuk kami warga blok c...dan maybe warga blok D  kenapa??? kerana kami tengok histeria secara live...aku x leh cerita lebih2 kat sini....tapi apa2 pun itu antara pengalaman yang menyeramkan sepanjang aku ada di sini....mungkin disebabkan tekanan nak dapat result.... hurmm...ramai jugak yang terkejut plus lemah semangat tadi....ada yang menangis...yang menggigil...tak kurang juga yang terkedu..tapi yang aku tak puas hati budak lelaki datang tengok macam ada pertunjukan circus kat blok kitorang...siap lea ketawa2 lagi..tak faham aku... Alhamdulillah...roomate aku dan aku x knapa2....kami dapat menghadapinya...cuma dua orang member aku yg lemah semangat....mungkin sebab terkejut...tapi syukur aku and syue cepat2 bawak diorang ke masjid...sambil2 tu kitorang baca lah apa2 yang…

jalan2!!!!!

Hoyyeeaa!!!! wat a happy weekend!!!! love it so much and it will not going to be erase from my memory...heheh statrting with no plan...but it end with such a joyfull and hapiness moment... bermula dgn rancangan ke Kuala Lumpur tetapi ditukar ke Melaka Bandaraya Bersejarah atas sebab2 yg x dapat dielakkan..... kami ke rumah madiha rafiqah...bertemu muka dgn Ibu,mama,umie..dan bibik...tidak dilupakan adeq2 madi yg cute miut dan peramah...memula je agak sombong.. hehe maka berkenalanlah aku dgn rais,ila,yas,wan,raihan,rabbani,ryan,afiq, dan juga along... hari pertama...tepat pukul 7 malm..kami menanti ketibaan putera2 Kmj...iaitu  wan,zube,nas dan izmi..juga seorang lagi insan yg aku x kenal...kuang3x... dengan menaiki jentera berkaki dua mereka dtg dgn penuh gaya...wahaha...nyampah...malam tu kitowunk makan soto..(kami yg masak k...lalala~)...nugget,buah..izmi dgn penuh selera membaham nugget2 didepan mata tanpa mempedulikan orang lain yg berada di sekeliling nye..haha...lepas kenyang perut se…

balek Tangkak???

huhu... akhirnya....masa yang dinanti... telah tibe..dtg menjenguk dan xkan berundur,,, masa untuk kembali melangkah kan kaki...(dgn kasut terkopak) ke KMJ... dan kemudian bercuti kerana menyambut RAYA HAJI..di rumah  silap...di bilik..c2.17...bersendirian..kerana.. roomate balik lambat... ohohoho..alangkah sedihnya...

Serba serBi Tak Kena

Assalamualaikum...(jawab jgn x jawab)kenapa serba serbi x kena???aku tak tahulah...makin hari nak balik KMJ makin aku serba serbi tak betul...serba serbi lah senang cerita...aku pun x tahu kenapa...dalam hati aku sangat berharap semua akan kembali normal seperti dulu...tapi aku tahu semua tu pasti takkan berlaku dan takkan terjadi...aq tak pasti sama ada keadaan ni akan berunbah...aku buntu..aku keliru..namun..inilah risiko yang aku kena tanggung...aku yang pilih jalan ni...aku yang buat keputusan ni..baik buruknya aku kena pegang..aku kena junjung...namun aku gembira dengan pilihan aku...aku tahu apa yang aku buat...dia pun dah dapat gembirakan aku...and aku bersyukur kerana aku tahukeputusan aku betul...Semester 1 membawa seribu satu suka dan lara...Semester satu membawa seribu satu senyum dan tawa...Semester satu juga membawa seribu tangis dan hiba...Semester 2???...................................................msih tiada apa-apa...mengharapkan yang terbaek untuk semester 2..untu…

kesedihanmu..kesedihan kami jua

Image
Assalamualaikum... pertama sekali marilah kita sedekahkan Al-Fatihah utk arwah ayah rakanku yang telah kembali kepada yang Esa merangkap salah sorang abangku di KMJ iaitu Serviteur de Dieu atau nama sebenarnya Ryan Rizki. Semoga arwah ayah nya berada di tempat-tempat org yang beriman dan dicucuri rahmat Allah Yang Esa. Ku harapkan along kuat dan tabah menghadapi semua ini. Kami tahu kau sedih..namun kami juga tahu kau kuat... kesedihan mu ikie adalah kesedihan kami jua... org yang menyebabkan kematian ayahmu jua telah ditberkas... kita serahkan semua kepada undang-undang,,, dan harap dia akan menerima balasan yang setanding dengan perbuatannya yang kejam itu. selepas ni..kau tidak boleh bersendirian lagi ikie...kau masih ada keluargamu yang lain.. kau masih ada kami..rakan-rakanmu... jangan pernah rasa sendirian... Allah sentiasa disisimu... kami juga sentiasa ada untukmu ikie... bersabarlah......

hujan....

Image
hujann.......
aku memang suka hujan...sejuk je...lepastu bunyi hujan yang kadang2 buat aku tenang..(hujan renyai)....tapi masalahnya aku anti satu je bila hujan ni...apa?? GURUH...aku memang cukup anti dengan guruh..takot sangat...rasa bergegar bila ada guruh...
pernah,kat kolej..dalam bilik..tengah sedap-sedap tido..guruh berdentum 3 kali..kuat sangat...aku ingat aku soarang je yang sedar masa tu...dalam hati aku dah fikir macam-macam dah... contohnya; *dah nak kiamat ke?? *apsal bergegar ni?? ada gempa bumi ke?? haha...tetiba terdengar suara... ''korang..aku takot...'' aku tak ingat itu suara sapa...madi ke,ida ke syu....yang pasti lepas tu semua berkejar ke katil madi..satu katil 4 orang...haha...
tengah hujan sebenarnya ni....dengar tak bunyi hujan???haha..mestilah tak kan..aku je yang dapat menghayati bunyi nye..lalala~ selalu nya,kalau aku nak cari idea untuk diluahkan aku ada port baik punye...iaitu di anjung rumah aku....kenapa?? korang tengok lah sendiri kenapa aku suka c…

haish....hahaha

Image
haishhh


salam....ngee~
nampaknya ''haish'' akan menjadi ayat favourite aku lepas ni..kenapa?? aku pun tak tahu...
hurmm...ternyata duduk di rumah saat cuti memang membusankan....walaupun ada kawan-kawan yang cuti sama dengan kita..tapi nak nampak batang hidung pun susah..yelah sebenarnya malas nak gerak...


nak tahu tak apa aktiviti aku sepanjang cuti??
*makan
*tido
*online
*makan
*tido
*online
*makan lagi
*tido lagi
*online lagi
dan kebanyakannya memang tido...








konklusinya memang aku balik bercuti untuk menambahkan berat badan yang dah sedia berat ni....hajat hati duduk dirumah nak turunkan berat badan...tapi hanya tinggal kenangan sahaja...sob3x...
bila dikira-kira...baru 2 kali aku keluar rumah sebnarnya...satu,aku keluar dengan besties aku..Ila dan Dyana...tu pun pergi BONZAI je..nak jenguk dyana yg kerja sementara cuti kat situ...
kedua..aku ikut mak ayah aku ke JB..pergi rumah sepupu aku....
tu je lah aktiviti luar yang aku buat....
kadang0kadang nak online pun agak malas...tapi tak…

A+B+C = ABC......

Image
Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.......haha..dulu masa sekolah tadika addicted sangat dengan lagu ni...hari-hari nak nyanyi...abc..abc...tapi post kali ni bukan nak menceritakan tentang abc sekolah ni...tapi Air Batu Campur...nama singkatan ABC....
Dipendekkan cerita memang dari kecil aku suka makan ABC..senang kata yang sejuk2 semua aku suka makan..terutama ais..hehe..bak kata ayah aku
''kau ni makan air batu macam makan keropok! "
haha...bila aku diperkenalkan dengan insan-insan seperti DEE DYANA,ILA KHALILAH,UMIE OHH UMIE..x ketinggalan  ANGEL VS MIOT...dan rakan-rakan seperjuangan lain makin gila lah addicted aku terhadap ABC....waktu itu jika ada kesempatan pada petang hari..tak kira lah selepas kelas tambahan atau bila-bila..pasti motor-motor yang ditunggang oleh penunggang tanpa lesen seperti kami akan bergerak ke satu kawasan bernama ''BONZAI"..kerana disitulah subjek idaman kami dijual..iaitu ABC!


ea..nanti bila2 aku upload gambar mereka..dan juga kawsan ters…

Black and white vs green

Image
argh....kenapa ni??kenapa semua hijau ni????
hehe..mesti inilah kata-kata korang semua saat melihat wajah baru blog aku yang tak cantik ni.... hijau?? kenapa mesti hijau??? sedangkan aku adalah antara peminat setia warna hitam dan putih???
hurmm...aku sendiri pun tak tahu lah....roomate aku (ida@makcik) suka and fanatik sangat dengan warna hijau...aku tak kata aku terpengaruh dengan warna kesukaan dia ni...tapi entah kenapa..secara tiba-tiba aku dapat rasa apa yang ida kata selama ni betul..hijau membawa ketenagan..hijau ni buat kita rasa tenang,damai,aman....I fell fresh when I saw green things...like the trees..leaf..and so on....
kenapa tidak biru???sedangkan biru juga warna ketenangan??biru....biru..aku tak nafikan ia juga boleh membuat kita rasa tenang...kerana warnanya yang lembut....entahlah..aku rasa hijau lebih membawa me=aksud damai dan tenang berbanding biru...cuba korang masuk ke dalam hutan...mesti rasa segar kan...warna kehijauan..flora dan fauna yang pelbagai..bunyi2 unggas..…

My Family.....

Image
hai3x!!!!

semua orang mesti sayang dengan family mereka kan??? aku pun tak ketinggalan..bohonglah kalau aku x sayang family aku...haha....family aku ade 7ahli (termasuk kucing aku)...hehe...memula sekali meh kenal dengan ayah aku....nama beliau En. Md.Noh bin Ismail....
haha.....(aku x tahu anak sape yg ayah aku ngah kendong tuh....anak sepupu aku kot..)....nak kata ayah aku garang..tak jugak..tapi nak kata sempoi sangat pon x jugak...dia tengah2 lah..tapi satu je lah..kalau dye dah start membebel..kalah mak aku...lagi berbisa tahap gaban telinga aku nik...ahaha...tapi lau masa dia tengah sempoi memang best lah..kerja mengenakan mak aku...kadang2 aku dok lalu depan dia..nanti mesti dye sepak punggung aku x pasal2...pastu ketawa sensorang...aku teringat sati masa tuh...aq nak sangat minum air nescafe...masa tu aku form 4....aq mintak ayah aku buatkan..kenapa ntah..merayu-rayu aku mintak dye buatkan...ayah aku lea wat muka doposen lak..pergh...samapi menangis-nangis aku merayu..aku pun t…
Image
Assalamualaikum w.b.t..


hurmmm...aq sudah berada di rumah sekarang ni..namun apa yang menyedihkan aku ialah aku bosan..tapi mujur ada lappy kesayangan aku ni..jadi walau macam mana bosan aku pun..aku masih lagi boleh online dan memasuki juga meng'update' blok aku yang sangat tidak best ni....
kadang2 tu aku sendiri tak tahu cam ne lagi nak update benda ni...sebab aku x pandai nak ber'blogger' ni....aku masih baru dalm dunia blogger..jadi harap maaf kepada sesiapa yang membaca blog aku ni...


jujur..aku sangat cemburu melihat blog rakan2 yang lain..seperti SECRETMAGICBOARD (amir junaidi), SPECIFIC MEWARNAI KETELITIANKU (ayin), NO ANSWER (izmi) dan lain2 lagi...kenapa??sebab blog diorang sangat cantik dan sgt up to date dibandingkan dengan blog aku ni...terutamanye blog Amir...cantik sgt...lau boleh aku nak buat macam tu..tapi x kesampaian...sebab aku x pandai..uuwwwwaaa..(T.T)....aku perlu belajar lagi untuk maju dan kukuh dalam aktiviti blogging ni...




belajar itu adalah sat…