Followers

Proud To be One

Proud To be One

Tuesday, November 30, 2010

argghhh!!!

T.T...
kenapa???
result aku....nak kata terok..taklah sangat...tp still tak puas hati....but i can accept it....sebab aku tahu salah aku..aku yang banyak main2...hehehe...
okeh...ish..malam ni sangat menyimpan memori seram unuk kami warga blok c...dan maybe warga blok D 
kenapa???
kerana kami tengok histeria secara live...aku x leh cerita lebih2 kat sini....tapi apa2 pun itu antara pengalaman yang menyeramkan sepanjang aku ada di sini....mungkin disebabkan tekanan nak dapat result....
hurmm...ramai jugak yang terkejut plus lemah semangat tadi....ada yang menangis...yang menggigil...tak kurang juga yang terkedu..tapi yang aku tak puas hati budak lelaki datang tengok macam ada pertunjukan circus kat blok kitorang...siap lea ketawa2 lagi..tak faham aku...
Alhamdulillah...roomate aku dan aku x knapa2....kami dapat menghadapinya...cuma dua orang member aku yg lemah semangat....mungkin sebab terkejut...tapi syukur aku and syue cepat2 bawak diorang ke masjid...sambil2 tu kitorang baca lah apa2 yang patut...
bila keadaan dah reda..kitowang terus ke cafe..lapar kot....mkn kat bilik...malm ni kitowang tido sambil dengar yassin dalam bilik...tenang sikit hati ni...nak kata berani tu x lah berani sangat and nak kata takut tu taklah takut sangt..tp aku ttp admit sedikit sebanyak ade jugak perasaan takot tu...mana taknye..lepas dengar je budak tuh menjerit hisrteria...satu blok lari ke masjid..termasuk budak blok d...(masa tu tgh ada perjumpaan)...dah macam kambing keluar kandang..mencecet-cecet sume lari..termasuk aku  
okeh lah...aku dah ngantuk..nak tido..lagipun..dah cuak ni...bulu roma dah naek..hehe...k..assalamualaikum...
p/s : aku masok pertandingan nasyid..doakan kumpulan kami menang k..hehehe....

Monday, November 22, 2010

jalan2!!!!!

Hoyyeeaa!!!!
wat a happy weekend!!!! love it so much and it will not going to be erase from my memory...heheh
statrting with no plan...but it end with such a joyfull and hapiness moment...
bermula dgn rancangan ke Kuala Lumpur tetapi ditukar ke Melaka Bandaraya Bersejarah atas sebab2 yg x dapat dielakkan.....
kami ke rumah madiha rafiqah...bertemu muka dgn Ibu,mama,umie..dan bibik...tidak dilupakan adeq2 madi yg cute miut dan peramah...memula je agak sombong.. hehe
maka berkenalanlah aku dgn rais,ila,yas,wan,raihan,rabbani,ryan,afiq, dan juga along...
hari pertama...tepat pukul 7 malm..kami menanti ketibaan putera2 Kmj...iaitu  wan,zube,nas dan izmi..juga seorang lagi insan yg aku x kenal...kuang3x...
dengan menaiki jentera berkaki dua mereka dtg dgn penuh gaya...wahaha...nyampah...malam tu kitowunk makan soto..(kami yg masak k...lalala~)...nugget,buah..izmi dgn penuh selera membaham nugget2 didepan mata tanpa mempedulikan orang lain yg berada di sekeliling nye..haha...lepas kenyang perut semua dok lepak kat luar...buat apa???saja duduk2...then...kitorang duduk bersila dan main satu permainan...
alah..lebih kurang cam main tepok2 je...haha..tapi fun..sebab kalau kalah kene denda ko..
tiba lah giliran izmi didenda dan denda nya adalah mengucapkan I love you pada da....
dan korang nak tahu apa iz buat???
dengan penuh gentleman..(kononnya)..die masuk dalm rumah..dan berlindung di sebalik pintu...tetiba die keluar menuju ke arah da..dgn menghulurkan jam yg sebenarnya milik wan dye melutut di depan da dan mengucapkan...
"oh macik..I LOVE YOU'' dan kitowunk pon bergelak ketawa dgn sesuka hati menyaksikan adengan denda itu yg onuh dramatik..hahaha..
esoknya..kami semua ke DP dan MP..hajat utama.nak tgok harry potter dan juga ke bookstor cari novel...dan kami memilih tempat duduk di belakang sekali...kuang3x....pandai budak ni pilih spot ea..hish3x....
perancangan pertama petang tuh juga nak g pantai..tp memandangkan wayang habes pukul 6 lebih perancangan ditunda keesokan hari...dan yg lebih menggembirakan..ibu dan adeq2 ikut ke pantai!!! yea!!!!
maka..pergilah kami ke pantai...izmi tak ada sebab die dah balik muar....so...mandi manda lah kami sambil menjaga adeq2...
klimaks percutian ini adalah di saat aku hampir lemas di situ!!!! arrgghH!!!..tercungap-cungap aku mencuba untuk kembali ke dasar...kesian idaa..aku tarik die..dan dia sekali  tenggelam dengan aku...aq cuba untuk menyelam dan perdi ke tempat cetek..tapi kaki aku x dapat digerakkn..aku dah tenggelam timbul...
hero?? mesti korunk ingt zube..huh..lupakan..dye jauh dari aku masa tuh..hero aku adalah ida dan juga nas...mereka yg selamatkan aku...I LOVE YOU!!!thanks a lot guys!!
then aku ke pantai..duduk sekejap..amik nafaz,,dan menangis di bahu ida...hahahaha..
alah..tp kejap je..x lama lepastu aku  main air balik...tp kali ni tak ikut diorang ke tempat yg dlm lah..hajat hati nak belajar berenang tp belajar lemas pulak..hahaha
so..ptg pon menunjulkan diri....kami bersiap..bilas badan dan destinasi seterusnya???
JONKER WALK!!!!...
tp kitowunk terpecah..haha..aku jejalan dgn zube..
beli topi..beli beg..beli kotak pensel..t post depan aku upload pic2..ni tak sempat nak upload lah...g pun gune lappy madi ni...lappy aku di hostel...x bawak! lalal~
ok lah...sampai sini je post kali ni...bebila aku cerita lagi k...haha...bibik masak kari hari ni,,aku nak g makan,,,hahaha...hoyyeeaa...nice trip..nice memory..nice things...hehe...MMUUUAAAHhh buat you all...







Saturday, November 13, 2010

balek Tangkak???

huhu...
akhirnya....masa yang dinanti...
telah tibe..dtg menjenguk dan xkan berundur,,,
masa untuk kembali melangkah kan kaki...(dgn kasut terkopak)
ke KMJ...
dan kemudian bercuti kerana menyambut RAYA HAJI..di rumah 
silap...di bilik..c2.17...bersendirian..kerana..
roomate balik lambat...
ohohoho..alangkah sedihnya...

Wednesday, November 10, 2010

Serba serBi Tak Kena

Assalamualaikum...(jawab jgn x jawab)
kenapa serba serbi x kena???
aku tak tahulah...makin hari nak balik KMJ makin aku serba serbi tak betul...
serba serbi lah senang cerita...aku pun x tahu kenapa...
dalam hati aku sangat berharap semua akan kembali normal seperti dulu...
tapi aku tahu semua tu pasti takkan berlaku dan takkan terjadi...
aq tak pasti sama ada keadaan ni akan berunbah...
aku buntu..
aku keliru..
namun..inilah risiko yang aku kena tanggung...
aku yang pilih jalan ni...
aku yang buat keputusan ni..
baik buruknya aku kena pegang..aku kena junjung...
namun aku gembira dengan pilihan aku...
aku tahu apa yang aku buat...dia pun dah dapat gembirakan aku...and aku bersyukur kerana aku tahu
keputusan aku betul...
Semester 1 membawa seribu satu suka dan lara...
Semester satu membawa seribu satu senyum dan tawa...
Semester satu juga membawa seribu tangis dan hiba...
Semester 2???
...................................................
msih tiada apa-apa...
mengharapkan yang terbaek untuk semester 2..
untuk kembali normal seperti dulu pasti tidak mungkin..
hati yang telah terluka sukar disembuhi...
hanya kata maaf yang dapat aku hulurkan sekali lagi...
maafkan aku...
maafkan aku.. 
maafkan aku....

kesedihanmu..kesedihan kami jua

Assalamualaikum...
pertama sekali marilah kita sedekahkan Al-Fatihah utk arwah ayah
rakanku yang telah kembali kepada yang Esa merangkap salah sorang abangku di KMJ iaitu Serviteur de Dieu 
atau nama sebenarnya Ryan Rizki.
Semoga arwah ayah nya berada di tempat-tempat org yang beriman dan dicucuri rahmat Allah Yang Esa.
Ku harapkan along kuat dan tabah menghadapi semua ini.
Kami tahu kau sedih..namun kami juga tahu kau kuat...
kesedihan mu ikie adalah kesedihan kami jua...
org yang menyebabkan kematian ayahmu jua telah ditberkas...
kita serahkan semua kepada undang-undang,,,
dan harap dia akan menerima balasan yang setanding dengan perbuatannya yang kejam itu.
selepas ni..kau tidak boleh bersendirian lagi ikie...kau masih ada keluargamu yang lain..
kau masih ada kami..rakan-rakanmu...
jangan pernah rasa sendirian...
Allah sentiasa disisimu...
kami juga sentiasa ada untukmu ikie...
bersabarlah......

Saturday, November 6, 2010

hujan....

hujann.......
aku memang suka hujan...sejuk je...lepastu bunyi hujan yang kadang2 buat aku tenang..(hujan renyai)....tapi masalahnya aku anti satu je bila hujan ni...apa??
GURUH...aku memang cukup anti dengan guruh..takot sangat...rasa bergegar bila ada guruh...

pernah,kat kolej..dalam bilik..tengah sedap-sedap tido..guruh berdentum 3 kali..kuat sangat...aku ingat aku soarang je yang sedar masa tu...dalam hati aku dah fikir macam-macam dah...
contohnya;
*dah nak kiamat ke??
*apsal bergegar ni?? ada gempa bumi ke??
haha...tetiba terdengar suara...
''korang..aku takot...''
aku tak ingat itu suara sapa...madi ke,ida ke syu....yang pasti lepas tu semua berkejar ke katil madi..satu katil 4 orang...haha...

tengah hujan sebenarnya ni....dengar tak bunyi hujan???haha..mestilah tak kan..aku je yang dapat menghayati bunyi nye..lalala~
selalu nya,kalau aku nak cari idea untuk diluahkan aku ada port baik punye...iaitu di anjung rumah aku....kenapa??
korang tengok lah sendiri kenapa aku suka cari idea kat sini....
hah...ni lah anjung rumah aku...yup..memang nampak buruk..tapi kat sini lah
aku memerah otak mencari idea...




permandangan depan rumah aku...cantik tak???
tanya lah sesiapa yang pernah datang...lau aku, mesti lah cakap cantik...


ada ala-ala tepi pantai tak??hahaha
so..dah tahu kan tempat aku perah otak??
hurmm..masa aku perah otak kat sini tetiba hujan pulak turun..tu yang nak tulis pasal hujan tu...tapi..nampaknya lebat...dan GURUH berdentum!
xSUKA!!!
aku nak masok and na shut down..kang x pasal-pasal disambar petir lappy aku ni camne??merana aku mey hunn!!..
k....sekian tok kali ni ye...
assalamualaikum....
sweet....hee



Friday, November 5, 2010

haish....hahaha

haishhh


salam....ngee~
nampaknya ''haish'' akan menjadi ayat favourite aku lepas ni..kenapa?? aku pun tak tahu...
hurmm...ternyata duduk di rumah saat cuti memang membusankan....walaupun ada kawan-kawan yang cuti sama dengan kita..tapi nak nampak batang hidung pun susah..yelah sebenarnya malas nak gerak...


nak tahu tak apa aktiviti aku sepanjang cuti??
*makan
*tido
*online
*makan
*tido
*online
*makan lagi
*tido lagi
*online lagi
dan kebanyakannya memang tido...
makan..makan dan makan




tido..tido dan tido
unline...unline...dan unline lagi




konklusinya memang aku balik bercuti untuk menambahkan berat badan yang dah sedia berat ni....hajat hati duduk dirumah nak turunkan berat badan...tapi hanya tinggal kenangan sahaja...sob3x...
bila dikira-kira...baru 2 kali aku keluar rumah sebnarnya...satu,aku keluar dengan besties aku..Ila dan Dyana...tu pun pergi BONZAI je..nak jenguk dyana yg kerja sementara cuti kat situ...
kedua..aku ikut mak ayah aku ke JB..pergi rumah sepupu aku....
tu je lah aktiviti luar yang aku buat....
kadang0kadang nak online pun agak malas...tapi tak ada kerja lain..online lah juga...nasib baik ada lappy ni...
hurmm.....


tak sabar nak balik kolej....memanglah nanti busan sebab belajar..tapi sekurang-kurangnya ada gak benda nak buat iaitu belajar...tapi bila kat rumah..mmg aku bosan..mana tak nya aku duduk sorang2...mak ayah pergi kerja..adik2 sekolah...tinggal aku,dan kucing2ku..tu pun kdg2 kucing2 tuh merayau ...


papepun..aku rindu kat kawan2 aku...terutama...tettttt!!!!itu yg pnting...lalala....hehehe...
k...aku nak pergi mandi...dah petang sangat ni...nanti kang mak aku bising anak dara tak mandi....hahaha...
ha..baru je tulis dah berbunyi dah...
''ye mak..nak tutup lah ni..nak mandi..''
hehe...k...so long...nantikan entry baru aku ye..
wassalam

Thursday, November 4, 2010

A+B+C = ABC......

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.......haha..dulu masa sekolah tadika addicted sangat dengan lagu ni...hari-hari nak nyanyi...abc..abc...tapi post kali ni bukan nak menceritakan tentang abc sekolah ni...tapi Air Batu Campur...nama singkatan ABC....
ni sebenarnya abc kat kolej...heheh
 
Dipendekkan cerita memang dari kecil aku suka makan ABC..senang kata yang sejuk2 semua aku suka makan..terutama ais..hehe..bak kata ayah aku
''kau ni makan air batu macam makan keropok! "
haha...bila aku diperkenalkan dengan insan-insan seperti DEE DYANA,ILA KHALILAH,UMIE OHH UMIE..x ketinggalan  ANGEL VS MIOT...dan rakan-rakan seperjuangan lain makin gila lah addicted aku terhadap ABC....waktu itu jika ada kesempatan pada petang hari..tak kira lah selepas kelas tambahan atau bila-bila..pasti motor-motor yang ditunggang oleh penunggang tanpa lesen seperti kami akan bergerak ke satu kawasan bernama ''BONZAI"..kerana disitulah subjek idaman kami dijual..iaitu ABC!



ea..nanti bila2 aku upload gambar mereka..dan juga kawsan tersebut untuk tatapan kalian..dah kene seru dengan mak aku ni...hehehe...
wassalam

Wednesday, November 3, 2010

Black and white vs green

argh....
kenapa ni??kenapa semua hijau ni????

hehe..mesti inilah kata-kata korang semua saat melihat wajah baru blog aku yang tak cantik ni....
hijau??
kenapa mesti hijau???
sedangkan aku adalah antara peminat setia warna hitam dan putih???

hurmm...aku sendiri pun tak tahu lah....roomate aku (ida@makcik) suka and fanatik sangat dengan warna hijau...aku tak kata aku terpengaruh dengan warna kesukaan dia ni...tapi entah kenapa..secara tiba-tiba aku dapat rasa apa yang ida kata selama ni betul..hijau membawa ketenagan..hijau ni buat kita rasa tenang,damai,aman....I fell fresh when I saw green things...like the trees..leaf..and so on....

hijau3x!
kenapa tidak biru???sedangkan biru juga warna ketenangan??biru....biru..aku tak nafikan ia juga boleh membuat kita rasa tenang...kerana warnanya yang lembut....entahlah..aku rasa hijau lebih membawa me=aksud damai dan tenang berbanding biru...cuba korang masuk ke dalam hutan...mesti rasa segar kan...warna kehijauan..flora dan fauna yang pelbagai..bunyi2 unggas..serangga...rasa damai sangat...


oleh kerana itu aku buat keputusan untuk merubah wajah page aku..dan mengambil subjek pohon buluh sebagai wallpaper...buluh??? tumbuhan yang kuat...dan banyak kegunaannya...hurm..

hitam dan putih...black and white...just love it..once i like red..and until now red is one of my favourite colour..tapi ia tak boleh kalahkan warna hitam dan putih dalam hidup aku...hitam..warna yang membawa banyak erti..contohnya..hitam itu sesuatu yang sofistikated,dramatik..warna yang abstrak....malah ada juga segelintir mendifinisikan warna hitam sebagai warna kejahatan..terpulang kepada induvidu untuk mentafsirkannya....namun bagi aku..black suit me well...

putih pula kata orang lawan bg hitam...putih melambangkan kesucian..kejujuran..kebersihan....

pada aku hitam dan putih memang sesuai bersama...dua warna ini boleh digandingkan dengan warna2 yang lain...dan ia takkan nampak pelik....
 
namun konklusinya disini...anda yang menetukan warna kegemaran anda...anda juga adalah insan yang menentukan makna dan tafsiran untuk warna2 tersebut..setiap insan mempunyai pandangan dan pendapat yang berbeza....maka..terserah kepada anda untuk membuat pilihan dan perbandingan....

bagi aku..semua warna itu cantik dan ada maknanya yang tersendiri...hitam dan putih menjadi warna pilihan tetap aku..anda pula????
colours can changes our life!!..colours can make us happy..colours can change our feeling...so..what are your colours????..
Wassalam....



Tuesday, November 2, 2010

My Family.....

hai3x!!!!

semua orang mesti sayang dengan family mereka kan??? aku pun tak ketinggalan..bohonglah kalau aku x sayang family aku...haha....family aku ade 7ahli (termasuk kucing aku)...hehe...memula sekali meh kenal dengan ayah aku....nama beliau En. Md.Noh bin Ismail....
haha.....(aku x tahu anak sape yg ayah aku ngah kendong tuh....anak sepupu aku kot..)....nak kata ayah aku garang..tak jugak..tapi nak kata sempoi sangat pon x jugak...dia tengah2 lah..tapi satu je lah..kalau dye dah start membebel..kalah mak aku...lagi berbisa tahap gaban telinga aku nik...ahaha...tapi lau masa dia tengah sempoi memang best lah..kerja mengenakan mak aku...kadang2 aku dok lalu depan dia..nanti mesti dye sepak punggung aku x pasal2...pastu ketawa sensorang...aku teringat sati masa tuh...aq nak sangat minum air nescafe...masa tu aku form 4....aq mintak ayah aku buatkan..kenapa ntah..merayu-rayu aku mintak dye buatkan...ayah aku lea wat muka doposen lak..pergh...samapi menangis-nangis aku merayu..aku pun tak tahu kenapa aku nak sangat dia watkan masa tuh....tapi last2...mmg dia x buat...hoho...kesian aku.,.wat penat je aku nangis..nescafe x dapat..ketawa yang dapt...haishh...mak aku lak dye punye nak mendengki aku...dia lea lak cerita kes memalukan tuh kat sedara mara aku..fuhh..mmg aku jadi bahan gelak je pastu...(sabar2)...

ni lah scooter aku yang mak aku x reti x bawak..
kuang3x..
hah..ni pula mak aku..Pn.Rohana bte. Beram...amacam??ada muka aku x???lalala~....mak aku belum pandai bawa kereta g....dye masih belajar..jadi..die ke sekolah menaiki motor...haha...kesian pula...aku suruh
 gak dia pergi sekolah naik skuter aku...apa x nya..motor dye bawak uh dah mcm nak nazak je aku tengok....tapi dia xnak..xreti dia kata..haisshh..punya lah senang bawak scooter....pulas je...tu pon susah ke mak???....hahaha,,kelakar betul....
ha...mamat poyo nik adik lelaki aku......nama beliau..Muhammad Hamdan bin Md.Noh....baru berusia 16 tahun...tapi dah tinggi bagak..(lebih tinggi dari aku..menci2x!! )....kerja dia membuli aku....haha...adik buli kakak..bgus tak??...dia nik aku tak tahu lah nak explain macam mana....dia balik sekolah pergi kerja...kerja kat bengkel kereta...satu hal tentang dia ni adalah..aku suka backup dia walaupun dia suka buli aku...kalau dia gaduh dengan adik aku yang kechik..aku backup mamat ni..haha..aku biar je adik aku yg pempuan tu..(kakak yg berat sebelah..hehehe)...lepastu..kalau dia nak beli kasut,baju dan lain2..dia akan mintak pendapat aku...dan dia juga kaki BODEK!!!...mulut manis..aku nak beli hp pon gune wet raya aku..tp dy???haisshh..ayat mak aku sikit terus dpt free..mak aku belikan...XADIL!!..dan bila aku wat muka dia akan wat muka bangga sambil menunjukkan ibu jarinya kepadaku...mmm
                                               .
yang selendang hitam tu adik perempuan aku..Nurain Fatihah bt. Md.Noh...12 tahun...baru je lepas UPSR....dye pun macam abang dia..tinggi..(tapi blom lebih tinggi dari aku ea..)....dia ni kuat sukan...dua kali olahragawati kat sekolah dia..(jeles aku..).....pergi pertandingan Tenis peringkat negeri...x suke3x...(sebab aku xsuka sukan..)...dia ni sakit sebenarnya...jantung berlubang..tapi entah macam mana doktor pun pelik macam mane dia boleh aktif..dia ni lah yang selalu dok gaduh dengan abang..(nama gelaran untuk hamdan )...

hah..yang dua ekor ni adik2 aku jugak..yang putih ni mak kepada yg hitam nik...sebenarnya anak2 dia ramai..tapi dah diambil orang.,..(sedih aku )....yang putih tuh nama dia PUTIH....anak dia ni lak SEPET....haha..masa aku duduk sorang2 di rumah mereka lah yang menemani aku......
last but not least...of course lah aku kan....hahaha....aku x nak cakap apa2 pun pasal diri aku...sebab aku x kisah apa orang nak cakap tentang aku..aku tahu siapa diri aku....jadi terserah pada anda...untuk mendifinisikan diri seorang NURHIDAYU....ngee~~
so.....ini lah family aku.....haha....aku syg family aku...dan aku rasa kamu semua pasti menyayangi keluarga kamoo juga kan.....hee~!
WASSALAM......



Monday, November 1, 2010

Assalamualaikum w.b.t..


hurmmm...aq sudah berada di rumah sekarang ni..namun apa yang menyedihkan aku ialah aku bosan..tapi mujur ada lappy kesayangan aku ni..jadi walau macam mana bosan aku pun..aku masih lagi boleh online dan memasuki juga meng'update' blok aku yang sangat tidak best ni....
kadang2 tu aku sendiri tak tahu cam ne lagi nak update benda ni...sebab aku x pandai nak ber'blogger' ni....aku masih baru dalm dunia blogger..jadi harap maaf kepada sesiapa yang membaca blog aku ni...


jujur..aku sangat cemburu melihat blog rakan2 yang lain..seperti SECRETMAGICBOARD (amir junaidi), SPECIFIC MEWARNAI KETELITIANKU (ayin), NO ANSWER (izmi) dan lain2 lagi...kenapa??sebab blog diorang sangat cantik dan sgt up to date dibandingkan dengan blog aku ni...terutamanye blog Amir...cantik sgt...lau boleh aku nak buat macam tu..tapi x kesampaian...sebab aku x pandai..uuwwwwaaa..(T.T)....aku perlu belajar lagi untuk maju dan kukuh dalam aktiviti blogging ni...




belajar itu adalah satu kemestian untuk..we live for study...x kira umur..semua akan belajar....dari kecil lagi kita dididik untuk belajar...masa kita masih bayi..kita belajar meniarap.kemudian merangkak,kemudian duduk.berdiri dan berjalan..dan bercakap..then,kita dihantar ke sekolah....tadika atau taska...belajar membaca,mengira,mengeja,menulis....sampai lah kita masok sekolah rendah...belajar BM,BI,MT,AG,....SN
masuk sekolah menegah pulak ada mata pelajaran baru..macam KH,GEOG,SEJ,BIO,FIZ, dan juga KIM....x kurang juga sekolah yg mengajar mata pelajaran seperti TASAUF ISLAM,PENDIDIKAN ARAB,AKAUN,PERDAGANGAN dan lain2 lagi...


sambil kita belajar akademik,kita juga belajar dari segi sosial..seperti kemahiran komunikasi,sukan dan sbagainya....semua perkara-perkara ni bermula daripada pembelajaran....bukan lahir2 terus pandai ini dan itu...mmg tidak dinafikan ada insan2 terpilih yang lahir dah pandai dan cerdik...mereka insan2 genius yang dipilih oleh Yang DI ATAS..
kita sebagai hamba biasa..haruslah sentiasa mendalami ilmu pembelajaran....


"bacalah"
kerana membaca akan dapat menambahkan ilmu di dada....


macam dah banyak pulak aku membebel...sampai sini sahajalah....hehe....
wassalam~

Terima Kasih Daun Keladi

Hye there... Thanks a lot sudi singgah sini... rerajinkan lah diri tinggalkan jejak... InsyaAllah, pergi melawat nanti...
"Ni personal blog aq. Aq tak bertanggungjawab atas segala komen yang diberikan. Segala entry aku adalah tujuan perkongsian semata. "