Followers

Assalamualaikum w.b.t..


hurmmm...aq sudah berada di rumah sekarang ni..namun apa yang menyedihkan aku ialah aku bosan..tapi mujur ada lappy kesayangan aku ni..jadi walau macam mana bosan aku pun..aku masih lagi boleh online dan memasuki juga meng'update' blok aku yang sangat tidak best ni....
kadang2 tu aku sendiri tak tahu cam ne lagi nak update benda ni...sebab aku x pandai nak ber'blogger' ni....aku masih baru dalm dunia blogger..jadi harap maaf kepada sesiapa yang membaca blog aku ni...


jujur..aku sangat cemburu melihat blog rakan2 yang lain..seperti SECRETMAGICBOARD (amir junaidi), SPECIFIC MEWARNAI KETELITIANKU (ayin), NO ANSWER (izmi) dan lain2 lagi...kenapa??sebab blog diorang sangat cantik dan sgt up to date dibandingkan dengan blog aku ni...terutamanye blog Amir...cantik sgt...lau boleh aku nak buat macam tu..tapi x kesampaian...sebab aku x pandai..uuwwwwaaa..(T.T)....aku perlu belajar lagi untuk maju dan kukuh dalam aktiviti blogging ni...




belajar itu adalah satu kemestian untuk..we live for study...x kira umur..semua akan belajar....dari kecil lagi kita dididik untuk belajar...masa kita masih bayi..kita belajar meniarap.kemudian merangkak,kemudian duduk.berdiri dan berjalan..dan bercakap..then,kita dihantar ke sekolah....tadika atau taska...belajar membaca,mengira,mengeja,menulis....sampai lah kita masok sekolah rendah...belajar BM,BI,MT,AG,....SN
masuk sekolah menegah pulak ada mata pelajaran baru..macam KH,GEOG,SEJ,BIO,FIZ, dan juga KIM....x kurang juga sekolah yg mengajar mata pelajaran seperti TASAUF ISLAM,PENDIDIKAN ARAB,AKAUN,PERDAGANGAN dan lain2 lagi...


sambil kita belajar akademik,kita juga belajar dari segi sosial..seperti kemahiran komunikasi,sukan dan sbagainya....semua perkara-perkara ni bermula daripada pembelajaran....bukan lahir2 terus pandai ini dan itu...mmg tidak dinafikan ada insan2 terpilih yang lahir dah pandai dan cerdik...mereka insan2 genius yang dipilih oleh Yang DI ATAS..
kita sebagai hamba biasa..haruslah sentiasa mendalami ilmu pembelajaran....


"bacalah"
kerana membaca akan dapat menambahkan ilmu di dada....


macam dah banyak pulak aku membebel...sampai sini sahajalah....hehe....
wassalam~

Comments

  1. thanks ayu cz kate blog amer lawo....tp mmg amer nmpk byk gadget2 ayu same ngn amer...hehe

    keep it on...da lawo dah ni....amer wat simple2 jek...chaiyok2!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts